Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler Roadtec Z8 Interact



Ilustracja przedmiotu

1  

Metzeler Roadtec Z8 Interact

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.06 / 10

(Na podstawie 32 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 91%
Neutralne: 0%
Negatywne: 9%


Gość


10
Adrian / Rybnik
04.24.2012 20:33:07

Założyłem ją do Fazy 1000. Doskonała guma. Na suchym klei się idealnie, jest poręczna i stabilna w zakrętach. Nie ma problemów ze stabilnością przy większych prędkościach. Na mokrym zachowuje się bardzo pewnie i przewidywalnie. Daje poczucie bezpieczeństwa i zapasu przyczepności. Moto idealnie składa się w zakręty. Jak dla mnie jedna z najlepszych gum szosowych. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Metzeler Z8
05.27.2012 14:02:59

Jak na razie zrobione 2,5 tysiaka, ale mogę już powiedzieć że ta opona to rewelacja. Klei się lepiej niż poprzednia Pirelli Angel ST. Idealnie daje sobie rade na mokrym, a jeszcze lepiej na suchym. Bardzo poręczna, mały moment prostujący. Powinna spokojnie wytrzymać ponad 10 tys. Mój następny komplet gum to prawie na 100% będzie Z8(no chyba że do tego czasu będzie jakiś jej następca). Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marcin FZ1
06.09.2012 11:04:41

Opona świetna na suchym i na mokrym - klei się bardzo dobrze, lepiej od Pilot Road 2 z której byłem zadowolony. Zużycie jednak wyraźnie szybsze niż Michelina. Wątpie żeby dociągnęła do 10 tysięcy.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
08.18.2012 11:07:20

NAJLEPSZA SZOSOWA GUMA. SZYBKO SIĘ NAGRZEWA. NA SUCHYM TRZYMA ZAJE***ŚCIE. POJECHAŁEM NA TOR W RADOMIU I JUŻ PO DWÓCH OKRĄŻENIACH JĄ ZAMKNĄŁEM. POLECAM.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Michał ZZR600
08.27.2012 16:42:13

Jak na razie zmieniłem tylko tył i powiem że jest dobrze. Moto lepiej się składa, przyczepność na suchym rewelacja, na mokrym podobnie. Mały moment prostujący - moto przy dohamowaniu w zakręcie nie wstaje szybko do pionu. Jak skończy mi się przód to zakładam drugą do kompletu. Świetna guma. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dawid FZ6 2004r
10.02.2012 15:23:24

Witam, przesiadłem się z Pilot Road 2 i naprawde polecam. Motocykl łatwiej kładzie się w zakrętach, przyczepność na suchym rewelacyjna - czuje się dużo pewniej niż na roadach. Przy większych prędkościach zachowują się bardzo stabilnie - motocykl jedzie jak po szynach. Na mokrym bardzo porównywalne do PR2, czyli na duży plus. Co do zużycia to nie mogę się zgodzić z głosami poprzedników - jak dla mnie jest bardzo podobne do Michelina. Zrobiłem 8 tys. i jeszcze dużo bieżnika zostało. Powinna wytrzymać spokojnie 12-14 tys. Naprawde zacna guma - daje 10/10.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Damian ZX-6R
10.15.2012 11:37:19

Oponka rewelacja. Jeżdże ZX-6R i na winklach trzyma się głupia - czasem się zastanawiam czy nie pomylili się w sklepie i nie sprzedali mi sportowej gumy. Jak na turystyka nie mogę dać innej oceny jak 10. Szczerze polecam do każdego motocykla, nawet sportowego!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.30.2012 15:53:17

Najlepsza opcja dla tych co lubią latać turystycznie, ale i czasem przyszorować podnóżki w winklach. Na suchym oponka jest bezkonkurencyjna - wiem co mówie, bo latałem już na bridgestonach, michelinach i pirelli. Na mokrym jeździ się równie dobrze - jest bardzo przewidywalna. Następne moje gumy to też będą Z8! POLECAM!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Justin / CBR 929
11.11.2012 20:05:10

Moje nowe odkrycie :) Założyłem je do CBRy 929 i powiem jedno - są fenomenalne. Na suchym kleją się jak opony sportowe - wg. mnie lepiej od Pilot Power 2CT! Nie miałem na nich jeszcze żadnego niekontrolowanego uślizgu. Jazda na mokrym bardzo przyjemna, zaliczyłem nawet mocne awaryjne hamowanie i do końca nie puściły. Oponki naprawde zasługują na najwyższą ocene. SZCZERZE POLECAM!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
astro
11.19.2012 10:31:51

Także polecam. Oponki na calutki sezon od wiosny do późnej jesieni. Bardzo fajnie trzymają na suchym, na mokrym jeżdże z dużym zapasem i ostrożnością, ale wygląda że jest ok. Moim zdaniem najlepsze turystyki na rynku razem z Pirelli Angel ST.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.03.2013 21:18:00

Polecam te oponki. Mega przyczepność na suchym i mokrym. Bardzo poręczne w zakrętach - moto teraz lepiej mi skręca. Dodam jeszcze, że Metzelery Z8 zwyciężyły test przeprowadzony przez niemieckie czasopismo Motorrad(http://www.motorradonline.de/) - pierwsze były właśnie Z8, drugie Pirelli Angel ST, a trzecie Dunlopy Roadsmart 2.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.08.2013 11:03:34

Coraz bardziej zaciera się granica między gumami sportowymi i turystycznymi. Oponki testowałem na winklach w Słowacji i moim zdaniem metzeler z8 trzyma porównywalnie do pilot power 2ct, na których też miałem okazje latać. Po dobrym dogrzaniu kleją się fantastycznie i nie puszczają nawet na ciasnych serpentynach. Dla mnie rewelacja.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Robert FZ1
02.16.2013 9:37:21

Założyłem w tamtym roku do swojej FZ1N i moge je spokojnie polecić. Dają super przyczepność na suchym i mokrym, nie zużywają się za szybko - zrobiłem 7 tys. i jeszcze na 4-5 tys. powinny starczyć. Rozgrzewają się bardzo szybko - po 2-3 km można schodzić na podnóżki :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Jedne z najlepszych opon sportowo-turystycznych
04.18.2013 10:54:44

Po przesiadce z Metzelerów M5 opony te dzieli przepaść.
Co więcej - Z8 są zdecydowanie lepsze w zakrętach niż M5.
Szybko się nagrzewają, stabilnie i pewnie trzymają się w złożeniu. Żadnej nerwowości. Wyśmienita poręczność. Dobra przyczepność - nawet na mocnym sprzęcie, po ostrym odkręceniu manetki opony długo trzymają przyczepność z podłożem i o uślizg naprawdę trzeba się prosić samemu.
Bardzo neutralne, stabilne i przewidywalne na mokrym nawet przy dużych prędkościach i sporych pochyleniach.
Również zachowanie opony podczas znacznego zużycia jest godne odnotowania.
Zdecydowanie obowiązkowa pozycja dla amatorów szybkiej, sportowej ale i długiej zabawy na motocyklu.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Metzeler Z8 M/O
06.28.2013 17:30:08

Z8 mam w Hondzie CBF 1000 - poprzednio były pilot road 2, potem pilot road 3 i muszę przyznać że metzelery jak do tej pory są najlepsze. Zrobiłem na nich jakieś 3.000 i jeszcze nie udało mi się wprowadzić w ani jeden poślizg. Na suchym trzymają jak szalone, na mokrym również duża pewność prowadzenia. Mam tą nową odmiane oznaczoną M/O. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
MT-01
09.28.2013 14:02:41

Doskonały laczek. W MT-01 z potężnym momentem obrotowym tył wytrzymał 9 tys. Kleją się fantastycznie, nawet na mokrym. Bardzo stabilne w złożeniu - nic nie pływa, zachowują się idealnie. Wg. mnie jedna z najlepszych opon sportowo turystycznych na rynku.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Metzeler Z8 - POLECAM!
09.30.2013 10:34:10

POLECAM!!!!! Założyłem pare m-cy temnu do R6 2004 i jestem super zadowolony z tych oponek. Mój styl jazdy jest dość agresywny, a z8 i tak dają rade - na suchym kleją pięknie- dużo lepiej mi się na nich jeździ niż na pilot power 2ct, które miałem wcześniej. No i po 3 tys tył prawie nie ma oznak zużycia :)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Metzeler Z8
10.12.2013 11:58:19

Założyłem je do ZRX1200. Nie sposób zerwać przyczepności, chyba, że przez głupotę. Głębokie winkle tnie jak po szynach. Na mokrym bardzo stabilna. Przejechałem 6 tys. i na drugie tyle jeszcze powinny wystarczyć. Następny komplet kupię jak tylko skończę te, które mam.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelacja
02.25.2014 14:42:17

Opona masakra zajebista, latam już pare lat i przeważnie pirelki i michały ale namówił mnie kumpel i powiem masakra nowa opona zakładam ruszam lekkie zerwanie przyczepności pare km na spokojnie trasa około 100km pomału w winkle a na powrocie ogień ale jeszcze uważałem na winklach a tu co zero nerwów nawet nie zerwała ani poślizgu nic idealna masakra, aż nie chce sie z moto schodzić :) kawa z750

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
najlepsza
02.25.2014 14:43:54

Najlepsza najlepsza najlepsza klei jak zwariowana , bez stresu i nerwów , konkurencja może pomarzyć o takiwj oponce , metzeler dał rade :)

Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
kicha
05.14.2014 21:11:03

mam wrazenie ze nie jezdziliście na dobrych oponach. polecam pilot road 4 super.


jaki tam gość...
Handlarz ?

Gość
haha właśnie kicha to ty jesteś jesteś fanem pilota nigdy nie latałeś z8 a oceniasz negatywnie pajacu :)

Gość
Kicha to ty jesteś!!!

Głosy: -33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
MZ8 w FZ6 S2
05.14.2014 22:47:02

Zakupiłem FZ6 z tymi gumami z 2011 roku (3,5 mm), jestem zadowolony bo:
- dobrze trzymają w zakrętach,
- dobre zachowanie przy dużych prędkościach i podczas hamowania,
- są bardzo wytrzymałe.
Co do przebiegu to nie wiem ile przejechał na nich poprzedni właściciel, ale ja zrobiłem 7500 km i mam( 2 mmm bieżnika ) ze 2500 km jeszcze zrobię czyli 10000 km na 2mm gumy to znaczy że 20000 km w FZ6 można nawinąć bez problemu. Jazda turystyczna 140-160, bez plecaczka. Polecam.

Głosy: 42   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
10/10
06.15.2014 0:27:49

Ode mnie najwyższa nota. Mam wrażenie że Metzeler przez pomyłke umieścił ją w kategorii turystyczne - Z8 trzyma się na równi ze sportowymi gumami, na winklach nie ma żadnego stresu że odjedzie. Do tego grzeje się momentalnie nawet w niskich temperaturach. Jedynie na deszczu taka sobie, ale i tak daje dyche :) POLECAM.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Trwałość
Poręczność
9
METZELER ROADTEC Z8 INTERACT
07.15.2015 21:15:11

Założyłem dzisiaj do yamahy FZS 1000. Przejechałem 200 km i dopiero je dotarłem, ale od samego początku zachęcają do większego składania motocykla w zakrętach. Żona, która jeździ ze mną nie wiedziała, że założyłem nowe opony i zapytała - "Co tak miękko? Nie uszło ci trochę powietrza z tyłu?" :D A to opony sprawiają takie wrażenia, jak moto był bardziej miękkie i poręczne. Nie jeździłem na nich w deszczu, ale od samego początku czuję, że to jest to! Polecam!!

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
METZELER ROADTEC Z8 INTERACT
10.24.2015 21:40:34

Jeżdżę na tych oponach już miesiąc. Przejechałem 6kkm i jedyne co mogę powiedzieć to słaba przyczepność. Jeżdżę GSXR 600 K1 i jakoś podnóżków nie ścieram, bo się nie da, leci przód i tył, po prostu maszyna chce się wyłożyć na asfalt. Następny komplet opon to oczywiście supercorsy sp !!

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Jest dobrze.
11.15.2015 20:22:59

Założyłem te gumy na miejsce M3. Jeżdżę w miarę spokojnie. Z8 jest w moim odczuciu bardziej miękkie przy zachowaniu oczywiście zalecanym ciśnieniu. Na mokrym nie mam zastrzeżeń. Szybko się grzeją. Po trzech tysiach z tyłu zeszły o milimetr, więc jest dobrze.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
11.17.2015 17:52:24

Na oponach oblatałem 11 tys km, a już z nimi kupiłem motocykl (FZ6 S2). Powinny wytrzymać jeszcze z 3 tys, więc można zrobić na tych oponkach całkiem fajny przebieg. Łącznie miałem kilka uślizgów, ale to wyłącznie z konieczności awaryjnego hamowania i to większość na bałkanach, a tam asfalt jest bardziej śliski, całe szczęście wszystkie szczęśliwie się zakończyły (ABS). W zakrętach motocykl jest bardzo stabilny, jednak to nie opona sportowa więc sama podświadomość powstrzymywała mnie przed próbą ich zamknięcia. Na suchym czy mokrym opona dobrze trzyma, jak również bardzo szybko się rozgrzewa. Moja opinia jest bardzo pozytywna i następny komplet jaki zakupię będzie taki sam :)

Tidus
Zapomniałem dodać że bardzo ważne jest odpowiednie ciśnienie w oponach. Np gdy miałem za niskie motocykl nerwowo podchodził do ostrzejszych zakrętów. Po korekcji ciśnienia wszystko wróciło do normy, a motocykl wręcz sam się składa :)

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Bardzo fajna oponka
03.03.2016 13:02:59

Oponka bardzo dobrze zachowuje się na mokrym i suchym asfalcie :)
Tak samo bardzo dobrze trzyma czy jest zimna czy ciepła.
Wolno schodzi, lecz polecam przypalić boczki wtedy zaczyna się prawdziwa kosa oponka :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Super opona
05.08.2016 7:43:05

Założyłem ją do Suzuki SV1000. Klei się super, na mokrym również dobrze się trzyma. Dokładnie nie pamiętam ile na niej przejechałem, ale był to nie mały przebieg. Fakt, że nie mało kosztuje, ale warta swojej ceny. Kupiłbym jeszcze raz.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
z8
07.06.2016 22:39:36

kupilem przod,na razie zrazony jestem ze to made in china,troche boje sie to zakladac,pilot road4 pierwsze wrazenie super,po zalozeniu rewelka,nie zwracalem uwagi ze pada,a to mi nie wyglada dobrze,jeszcze przemysle co z tym zrobic.

Gościu
Boshe, co za bełkot :/

Gość
Jedyne negatywne komentarze przy tej oponie polecają ten samo model innej opony, pozdrawiam konkurencję, tylko upewniliście mnie, że powinienem kupić właśnie roadtecki

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
jednak dobre
07.14.2016 20:04:32

naprawde trzymaja dobrze,jazda w ulewnym deszczu i jest ok,na temat zuzycia nie moge sie jeszcze wypowiedziec,ale jestem pozytywnie zaskoczony,a mialem obawy czy to zalozyc,sa naprawde dobre.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
07.24.2016 23:27:38

Fajna guma która jest stabilna w winklach oraz na 1 czy 2jce w R1 nie ma problemu z klejeniem na pełnej zero uślizgów.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach