Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Rebelhorn Pride



Ilustracja przedmiotu

1  

Rebelhorn Pride

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.12 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 50%
Neutralne: 13%
Negatywne: 38%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
ok
05.28.2014 13:06:38

Jeźdże od początku tego sezonu - buty wygodne, wyposażone we wszystkie niezbęde ochraniacze(piszczel, pięta, kostki), można bez problemu chodzić i co najfajniejsze - perforacja w upały jazda bez gotującej się stopy. Jeden mały minus - pilnujcie śrubki - prawie zgubiłem slider ;) Rozmiarówka butów jest zgodna z cywilnymi butami - nosze rozmiar 44 i mam taki sam rozmiar buta na motocykl. Polecam.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Fajne buty ale mają drobny feler
07.18.2014 14:56:56

Solidnie wykonane, stopa leży w nich pewnie i wyglądają bajerancko (te metalowe slidery przykuwają uwagę).
Jak na ta półkę cenową to całkiem fajne buty, jednak jest drobne "ale".
Buty mają coś na kształt metalowego nitu który ma służyć za zawias w kostce. Po zewnętrznej stronie ten "nit" jest płaski, jednak wewnątrz buta jest wypukły i zakryty wyściółką. Przy przymierzaniu w sklepie tego nie wyczułem, jednak gdy zdarzyło mi się w nich trochę dłużej przespacerować po centrum handlowym, to te metalowe wybrzuszenia zaczynają uwierać w kostki (może mam zbyt wystające?).

Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
3
Niestety odradzam :(
08.26.2014 12:17:25

Po kolejnych tygodniach obcowania z tymi bucikami muszę zmienić swoje zdanie na ich temat.
Wyglądają dobrze. Puki co nic się nie zdeformowało. Nic nie pękło. Wentylacja dobra.
Ale nie da się w nich chodzić - przez ten "zawias" w kostce, który cholernie uwiera przy każdym kroku.
Jak siedzę na motocyklu to wszystko jest na swoim miejscu. Nic nie uwiera. Jednak gdy zejdę i wyprostuję nogę, to ten zawias idealnie ociera się o moje kostki.
Mam nawet obawy, czy podczas przygniecenia nogi przez motocykl, to spartaczone mocowanie, nie rozharata mi kostki.
Ogólnie odradzam i w nowym sezonie wynajdę sobie coś pewniejszego.

Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
i kolejny babol
09.29.2014 15:31:17

Buty kupiłem w lipcu. We wrześniu, kiedy już koniec sezonu puka do naszych drzwi, zaczęła odpadać podeszwa. Przy pięcie mam dość sporą szparę. Odpadnięcie podeszwy to tylko kwestia czasu.
Idę złożyć reklamację.
Stanowczo odradzam.

Głosy: 49   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Mają jeden feler
12.21.2014 21:40:46

Oto moje wrażenia z ich dokładnej przymiarki. Buty bardzo ładne i naprawdę wygodne nawet w rozmiarze o jeden mniejszym niż zwykłe, choć polecam kupować w swoim rozmiarze. Raczej dla osób z wysokim podbiciem aby noga nie latała. Zestaw protektorów sprawia wrażenie solidnego, szczególnie piszczela. Buty nie są jakoś przesadnie ciepłe jak na buty wysokie z mnóstwem plastyku ani ciężkie. Można w nich o dziwo wygodnie chodzić, lub raczej można by gdyby nie pewien feler. Zastosowany protektor kostki czuje się już po kilku minutach. Po kolejnych kilku, podczas chodzenia lub pracy nogą jak przy zmianie biegów, zaczyna obcierać kostkę. Nigdy nie dowiem się co stało by się podczas gleby, gdyby ten dobił porządnie w moją kostkę i niech tak zostanie. Szkoda, że producent nie zwiększył w tym miejscu grubości wyściółki jak w HP3, bo poza tym są naprawdę fajne i jak za tę kasę wydają się OK. Jak ktoś ma małe kostki to może mu przypasują. O innych ich walorach niestety się nie wypowiem.

Głosy: 54   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
12.23.2014 20:34:49

witam czytajac opinie na temat butow zaraz poszedlem sprawdzic czy faktycznie te zawiasy tak wystaja jak moj poprzednik napisal i o dziwo pewnie cos zmienili sa plaskie i nie piluja kostek pomimo ze tez mam wystajace kostki i posiadam wysokie podbicie stopy.wiecej na ten temat nie mam do powiedzenia bo w deszczu jeszcze nie jechalem ale powiem jedno kolega ktory napisal ze zaimpregnowal buty i nie mial lipy na deszczu mial racje bo pomimo tego ze sa nowe i sie blyszcza potrzebuja impregnacji pasta . wiem co mowie bo moj dziadek byl szewcem i to i owo wiem o konserwacji obuwia pozdrawiam i polecam

Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Słabe buty
08.24.2015 17:19:03

Witam

Przyznam na wstępie, że butów nie kupiłem czego wcale nie żałuję. Były moimi faworytami ze względu na cenę, wygląd, ochronę. Mam też słabość do marki Rebelhorn i kierowałem się przy ich wyborze sentymentem i zaufaniem do marki.
Niestety z bliska buty nie wyglądają jak na zdjęciach. Wszechobecne nadlewki gumy, szpary między elementami plastikowymi a gumowymi, slider bardzo słabo dokręcony, sprawiający wrażenie, że za chwilę odpadnie. Największy minus to ochrona kostki!!! Nit, który przy chodzeniu niesamowicie wrzyna się w nogę!! Pójście do kasy na stacji benzynowej to jest prawdziwy koszmar i droga przez mękę. Odradzam zdecydowanie. Wybrałem buty TCX i jestem bardzo zadowolony. Gearne też w tej półce cenowej wypadają nieźle. Rebelhornowi nadal pozostanę wierny i na bieżąco śledzę ofertę tej firmy ale te buty to niewypał.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Całkiem przyzwoite obuwie :)
05.05.2016 17:31:36

Cena jest adekwatna do jakości, raczej ciężko znaleźć porządne buty z tej półki cenowej. Wentylacja wersji ze skóry perforowanej jest rewelacyjna, znakomicie sprawdza się w upalne dni, czuć jak powietrze przedziera się do wnętrza buta. Ma to zapewne wpływ na jego odporność na deszcz - podejrzewam, że tą samą drogą woda dostanie się do środka błyskawicznie, ale od deszczu są inne akcesoria dla motocyklisty :)
Jazda jak najbardziej wygodna, jednak chodzenie już niekoniecznie właśnie ze względu na nity przy kostkach, jednak podejrzewam, że ma tutaj znaczenie również kształt stopy jak i kostek kierownika. Przy grubszej skarpecie nie jest to aż tak drażniące.
Wykonanie może nie perfekcyjne, ale widziałem droższe buty, na których elementy były gorzej spasowane, dlatego biorąc pod uwagę cenę to zbytnio się nie czepiam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania