Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Ultimate Speed T4X SE ( ładowarka z Lidla)



Ilustracja przedmiotu

1   2   3  

Ultimate Speed T4X SE ( ładowarka z Lidla)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.00 / 10

(Na podstawie 32 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 84%
Neutralne: 6%
Negatywne: 9%


Gość


5
Drzewo
04.06.2012 15:38:11

Dwa lata działała bez żadnych zarzutów. Teraz przestała - po włączeniu świeci czerwona dioda, nie można przejść do trybu ładowania akumulatora. Udaje się to może raz na 50 podłączeń i jest zupełnie losowe.


Gość
Wykąpałem mikroprzełącznik (spryskałem) WD-40 i działa kolejny rok. Co będzie dalej to nie wiem. Mikroprzelącznik mógłby być lepszy albo łatwiejszy do niego dostęp...

Greg
przełącznik wymieniłem i działa, nie ma potrzeby wyrzucać prostownika, bo właśnie przełącznik jest jego słabą stroną

Gość
Mikroprzełącznik wyczyścic albo wymienić (jak napisano wczesniej) i jechac dalej.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.06.2012 17:40:46

Kupiłem ją w Lidlu(a jakby inaczej:)). Póki co działa bez zarzutu od ponad roku. Ładuje nią nie tylko akumulator do moto, ale i do samochodu. Jeśli się zepsuje to zmienie ocenę, ale póki co jestem zadowolony. Nawet na elektrodzie był o niej wątek - rozebrali ją na części i podobno bebechy są dobrej jakości.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.09.2012 14:28:28

Moja narazie też trzyma się dobrze, a mam ją już kawał czasu - od pierwszej akcji w Lidlu jak kosztowała 49 PLN. Zrobiłem sobie nawet specjalną wtyczke do gniazda zapalniczki i mogę podładować akumulator bez wyciągania go z motoru. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
05.31.2012 16:02:09

Polecam tą ładowarke. Kupiłem w Lidlu ze dwa lata temu i działa bez zarzutu. Ładuje nią wszystkie akumulatory - samochodowe i motocyklowe. Czasem jak jest za małe napięcie to trzeba podpiąć zwykły prostownik i lekko doładować powyżej napięcia nominalnego, ale to rzadkość. Za tą kase nie ma się co zastanawiać. Pewnie na zime znowu wyrzucą w promocji, a jak nie to można poszukać na allegro.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam , polecam .
06.02.2012 20:12:39

bardzo dobry prostownik . Mrozy tej zimy po 20-stopni i ładowarka chodziła na dwa samochody a ściślej mówiąc na dwa akumulatory.
podłączasz na noc , przychodzisz rano i jest OK. nie trzeba nic pilnować , nie przeładujemy akumulatora . Zresztą Bosch też ma taką tylko pd nazwą C3 , taki sam prąd ładowania . Polecam tą ładowarkę .
A do tego gwarancja 3-lata !!!!.

Realista
Też tak uważam, że trzeba było dać 10 pkt. skoro jest ok. bez zarzutów.

Gość
no to trzeba było dać 10 pkt. skoro cena i jakość petarda

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Andrzej
09.08.2012 15:38:46

Polecam. Kultowa ładowarka. Obowiązkowe wyposażenie każdego bikera :D Szybko się zwraca w postaci browaru postawianego przez kumpli za przysługę podładowania akuma przed sezonem :D

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
exam156
09.24.2012 21:56:32

Polecam, kupiłem i ładuję wszystko od moto po samochód nawet 65 Ah.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
A.
09.26.2012 10:03:58

Dobra i tania ładowarka motocyklowa. Na allegro podobne chodzą dużo drożej.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.28.2012 15:27:34

Mimo, że padła po 3 latach(przestała się włączać w tryb ładowania) to polecam. Jak znowu dadzą ją gdzieś w promocji to kupuje ponownie, bo w tej cenie(dałem za nią chyba 39 albo 49 PLN) to nawet co 3 lata opłaca się ją kupować.


Realista
Po rozebraniu prysnąłem sprężonym powietrzem, a potem delikatnie Valvoline 1299 WD. Działa bardzo dobrze.

Gość
Nie włącza sie bo mikrowlącznik (ten pod napisem MODE) nawalił lub zaśniedział. Zrobić sobie herbate, rozebrac ładowarkę i włącznik wyczyścic. Spotkałem takie dwa przypadki - czyszczenie i popsikanie tego jakims Contaktem czy Elektrosolem załatwia sprawę na co najmniej dwa lata. Więcej wad nie widzę.

Gość
Rozbierz i oczyść mikroprzełacznik (MODE) - to najczęstsza przypadłość tej ładowarki i chyba jedyna.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
HELIUM
11.02.2012 14:16:06

Najlepszy prostownik motocyklowy - tani i solidny, koniec strachu przed przeładowaniem akumulatora. Po całkowitym naładowaniu automatycznie przełącza się w tryb czuwania, można ładować nim także większe akumulatory z samochodów osobowych albo dostawczych. Stosunek cena/jakość rewelacja, polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.02.2012 22:33:30

Również polecam tą ładowarke. Działa bez zarzutu.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.24.2012 14:27:14

Ładowarka zdecydowanie warta zakupu. Bardzo solidnie wykonana i trwała - działa już 3 rok bez żadnych problemów. Dodam, że inna ładowarka elektroniczna kupiona z allegro padła mi po pół roku i nie umożliwiała nawet ładowania akumulatorów samochodowych. Na 200% polecam.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.27.2012 22:17:57

Ładowarke polecam. Od wczoraj (26 listopada) można znowu kupić ją w lidlu. Co ciekawe z trzyletnią gwarancją(poprzednio tego nie było).

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Batman
12.18.2012 20:55:41

Dwa lata bez awarii. Po co przepłacać jak za małe pieniądze można dostać świetny sprzęt!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Pfizer
12.23.2012 13:20:18

Super ładowarka.Lekka i wytrzymała.Posiada kilka trybów pracy.Od kilku miesięcy jej używam i jestem bardzo zadowolony bezawaryjna,nie nagrzewa się ,nie wrażliwa na zwarcia.Samodzielna - można ją pozostawić na noc ładując aku bez jego wyjmowania z auta,zapobiega zagotowaniu kwasu.Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Radek
01.03.2013 1:56:39

Kupilem ta ladowarke w grudniu 2012r.Koszt tego urzadzenia 69zl z 3 letnia gwarancja.Jak narazie ladowalem nia 2 razy Centra Futura 77Ah 760A ladowanie trwalo 12h po zakonczeniu zapala sie dioda FULL.Ogolnie jestem zadowolony przynajmniej nie musze pozyczac od znajomych.Polecam zakup bo naprawde warto.Taka sama ladowarka z napisem Bosh wiaze sie z wydatkiem od 150zl i wcale nie uwazam ze bedzie lepsza od tej z Lidla.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Moja nazywała się Tronic T4X
01.05.2013 18:12:49

3 lata działała bez żadnych zarzutów. Teraz przestała - nie można wogóle przejść do trybu ładowania akumulatora po włączeniu świeci czerwona dioda MODE. Myślę, że jest to chyba jakiś pomysł producenta typu "starzenia produktu" aby nabyć nową, gdyż poprzednio jak doładowywałem akumulator to była jeszcze całkiem w porządku schowałem do szafki po ładowaniu, a teraz po wyjęciu z szafki i podłączeniu nie działa a jest już po gwarancji, gdyz kupiłem ją w 2009r. w Lidlu

Gość
Miałem ten sam problem - popatrz po komentarzach do opini - tam jest praktycznie bezkosztowe rozwiązanie twojego problemu.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
ładowarka
01.13.2013 16:21:51

czy ktoś może wie czy ta ładowarka z Lidla nadaję się do przyczepy kempingowej , ona musi byc cały czas podłączona do aku

Gość
Jesłi ma akumulator taki jak w opisie (do 120 AH) to nadaje się. Problem jest jednak taki, ze gdy dojdzie to przerwy w zasialniu ładowarki (wyłączą Ci prąd np) to trzeba sie udac do przyczepy i znów włączyć ładowanie (brak pamieci ostatnich ustawień).

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
włącznik
04.10.2013 16:23:48

jak komus swieci dioda power i nie da sie przejsc do trybu ładowanie to jest zaciety włacznik :)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
DZIĘKI!
04.15.2013 10:56:37

Kolego czolg, wielkie dzięki za porade :D Już myślałem że jest do wyrzucenia, a tu faktycznie tylko włącznik się zepsuł czy zaciął. Objaw był właśnie taki, że świeciła zielona dioda, a po wciśnięciu nic się nie działo. Podważyłem naklejke od strony przełącznika, wyjąłem gumową nakładke i po wciśnięciu przełącznika bez tej gumowej nakładki wchodzi normalnie w tryb ładowania :D Normalnie kosmos - teraz naprawde polecam ten prostownik, bo chodził 2 lata i działa nadal po drobnej interwencji, którą można wykonać w 1 minute :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
świetny sprzęt za grosze
06.26.2013 8:03:44

Mam ją od 3 lat i jestem zadowolony. Nic się nie popsuło, ładuje bez problemu wszystkie akumulatory w domu. Tip z przyciskiem na razie nie był potrzebny, ale kto wie - może się przyda w przyszłości. Mega pozytyw.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
cena/jakość rewelka
01.13.2014 18:02:27

10/10 - 4 lata już służy bez żadnych prolbemów. Na zime wyciągam akumulator z cebry i co miesiąc podłączam na chwilke, a wiosną nie ma żadnych kłopotów z paleniem. Kumpel dał za prostownik prawie 300 PLN i ma to samo co ja za 50 :D

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
naprawa
02.10.2014 21:01:36

Jak nie działa sprawdźcie microswitch - ten co przełącza tryby pracy ... bardzo często jest to przyczyna braku startu ładowania ! ... chyba specjalnie tak to producent wymyślił ?

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
4 rok mi służy dzielnie :)
07.23.2014 16:03:21

Polecam. Mam ją już parę lat. Co prawda myślałem, że już mi padła ale choroba tego produktu mnie nie ominęła (dzięki za opinie na ten temat - pomogły mi w decyzji o nie wyrzucaniu tej ładowarki). Uszkodzony mini switch (ten co odpowiada za zmianę trybu pracy, przycisk MODE, po podłączeniu świeciła się tylko dioda standby), całe 1,5zł w sklepie z elektroniką i trochę męczarni z odkręceniem śrubek (cholerne trójkątne, mocno przykręcone) no i ekspresowa zabawa lutownicą. I znów działa jak nowo zakupiona :)
Daje dychę ale troszkę na wyrost przez awarię tego mini switcha

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Super ładowarka
11.25.2014 11:12:54

Jeżeli ktoś nie potrzebuje stale mieć podłączonej do sieci to świetna opcja i świetnej cenie:)

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
konkretna ładowarka
01.16.2015 7:13:30

Na początku byłem sceptycznie nastawiony do ładowarki za taką cenę i na dodatek w Lidlu, oparłem sie o wózek i zacząłem na tel sprawdzac opinie, duża większość była pozytywna więc kupiłem. Jak dotąd nie ładowałem jeszcze aku od moto tylko w zimę samochodowy, ładował mi około 24h ale w porównaniu do zwykłego prostownika aku nie zagrzał sie, nie "bulgotał" i po zamontowaniu jak by fura lepiej odpalała. Ładowałem jakieś 3 msc temu, nie pamiętam dokładnie, przy pierwszych mrozach, od tamtego momentu samochodzik odpala bez problemu tym bardziej ze aku już słabe i ma swoje lata. Dodam ze jeżdżę bardzo mało więc aku się nie doładowuje porządnie (prawie codziennie po 3,5km w jedną strone do pracy, raz na jakiś czas dłuższy dystans)

Głosy: 45   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
prostownik
10.01.2015 9:17:48

Polecam ten prostownik dlatego że mam go 3.5 roku i daje radę bez problemu oprócz przycisku MODE.Trzeba dać mu się napić parę kropli WD-40 to załatwia sprawę i jest wszystko OK.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Brac bez pytania
10.24.2015 12:07:05

Mam ładowarkę CTEK M5 - kosztowała mnie pare stówek. Nie powiem - jest fajna ale kupiłem za grosze z Lidla Tronic 4x (co do kórego miałem co nieco wątpliwości)i nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy pracą CTEK a Tronica. Moze poza nieco dłuzszym czasem ładowania ale nie zdarzyło się aby kilka godzin dłuższego ładowania miało dla mnie jakieś znaczenie. Potem zdarzyło się, że potrzebowałem ładowarki 6 V - i takie pokazały się w Lidlu. Znów zakup i znów nie mam sie do czego doczepić oprócz klasycznego problemu z mikrowyłącznikiem MODE. Problem rozwiązałem oddając prostownik na gwarancji do Lidla (zero obiekcji ze strony obsługi)i kupując za odzyskana kasę nastepny lidlowski. Ten chodzi juz od 4 lat wzorcowo. Co mogę powiedzieć z doświadczenia - ładuję tym co 1-2 miesiące akumulator Centry Standard 75 AH (najtańszy, najprostszy). Uruchamia on silnik diesla 1,9 i robi to juz bezproblemowo prawie 7 lat. Znajomi nie chca wierzyć w to - niektórym z nich futury powysiadały po 3-4 latach. Podłaczanie i odłaczanie - bajka - operacja na 2 minuty. Dodam, ze nie odczepiam klemów od biegunów i nic się dzieje. Ale moje auto to z 2000 roku i nie ma napchanej eletroniki pod kazdym palcem. Ostatnia instrukcja na stronie LIDL mówi o odłączniu klemów - nie wiem z czego to wynika.


Jac
Zibi a jak jest ładowany aku w samochodzie - stałym napięciem .Prąd ładowania zmienia sie ' spada wraz ze wzrostem napięcia . Wiesz kiedy występuje zasiarczenie płyt kiedy aku jest w stanie rozładowania przez dłuższy czas. Jeśli aku osiąga 14.5 V podczas ładowania to wystarcza .

Zibi
Pomiędzy ładowarką tronic 4x a Ctek mxs 5.0 jest taka różnica jak miedzy maluchem a mercedesem. Miałem trzy ładowarki z Lidla we wszystkich padł mikr przełącznik. Ładowarka na pierwszy rzut oka bardzo fajna, ale ma bardzo istotną wadę - nie naładuje właściwie akumulatora a tylko go podładuje gdyż jej elektronika nie posiada funkcji ładowania stałym napięciem przy zmiennym natężeniu (elektronika odłącza zasilanie przy osiągnięciu zaprogramowanego napięcia). Reasumując jak ktoś okazjonalnie korzysta z ładowarki to może sobie kupić w Lidlu, ale jak chce się mieć prawidłowo naładowany akumulator (bez zasiarczania) to dobrym wyborem będzie wspomniany Ctek.Osobiście nie żałuję każdej złotówki wydanej na Ctek-a i na pewno nie kupię już ładowarki w Lidlu.

Gość
Czy ta ładowarką można ładować akumulatory typy EFB i AGM do samochodóz z systemem start&stop?

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


4
No nie tak fajnie
12.25.2015 17:32:39

Byłem zachwycony tą ładowareczkę, bo jak dotąd spisywała się bardzo dobrze, aż do dnia, gdy mój ojciec przyszedł prosić o pomoc iż jego MR2, nie odpaliła, bo zostawił uchylone drzwi i lampka przez 3 dzionki rozładowała akumulator. Więc chciałem "przycynić" i wyciągam z pudełka cudowną ładowarkę. Podpiąłem akumulator, a tu ZONK, Diody wszystkie migają. Mimo kilkuminutowego podłączenia nic się nie zmieniło. Diody nadal migały. Już zamiar miałem chwycić za telefon i zamawiać nowy akumulator, jednak przypomniałem sobie o starym prostowniku. Po podłączeniu tegoż właśnie akumulator odżył i do tej pory hula. Ktoś powie, że ta ładowarka jest do małych pojemności, ale ten akumulatorek taki był, bo pojemnością nie przekraczał 45 Ah.
Dodam, że potem już akumulator został wzbudzony ładowarka, "rozpoznawała" go i ładowała.
Wygląda na to, że można doładowywać ,ale naładować od zera może nam się tym sprzętem nie uda.


Gość
Jest na to patent :) ładowarkę podłączasz do w miarę dobrego aku a od niego kablami rozruchowymi podłącza silnie rozladowany aku. Potwierdzone info. Wiadomo, że nie jest to może prawidłowy sposób ale skuteczny.

Gość
Nie jestem na 100% pewien, ale chyba ładowarki Oxforda mają tryb ładowania głęboko rozładowanego akumulatora - właśnie na wypadek jakby napięcie spadło poniżej tej wartości.

Irek
Dokładnie tak, ten jak i wiele prostowników procesorowych nie naładują akumulatora z napięciem od zera do 7.5 V. Tak głęboko rozładowane aku ruszy tylko manualny lub stary prostownik o niskim poziomie ładowania. Nie powiedziałbym, że jest to wada a cecha prostowników automatycznych, o której nie wszyscy wiedzą. Do podładowania lekko rozładowanego aku jak najbardziej się nada, ale nie podniesie aku głęboko rozładowanego.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super i tania
04.22.2016 12:34:35

Jak dla mnie rewelacja za taką kasę.
Jedna mi padła po 3 latach, to kupiłem drugą. Przeczytałem tutaj, że to standardowa usterka, więc coś czuję, że po usunięciu będę miał dwie takie same.
Zaznaczę, że wszystko ładowałem.
Polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


10
Śmiało polecam
06.24.2016 4:07:34

Mam taki z Lidla i jest rewelacyjny, używam go do ładowania samochodu oraz dwóch motocykli, można ustawić napięcie na 6V lub 12V

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Problem z przełącznikiem
09.26.2016 10:13:38

Na YT jest filmik pokazujący serwis tego dziadostwa:
https://www.youtube.com/watch?v=YFJplsH29e8

Piszę dziadostwa, bo sam mam problem i być może jest to ten przełącznik, ale może i głęboko rozładowany aku. Grunt, że aby otworzyć obudowę ładowarki, trzeba mieć jakiś pokręcony chiński trójkątny kluczyk - szkoda, że nie kwandaturę koła! Kto to widział stosować takie śruby wysyłając sprzęt na cały świat...

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...

Alpinestars SMX-6

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Po ślizgu przy 90/h stwierdzam, że buty średnio zdały egzamin. Uderzyłem bokiem, w ten duży p...

Shark S900C

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Wciąż nie polecam tego kasku, żeby nie było :) Miałem ślizga przy 90km/h, przytarłem wizjere...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA