Mamy już 9654 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Filtry powietrza K&N



Ilustracja przedmiotu

1  

Filtry powietrza K&N

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.18 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Ogólnie na temat filtrów firmy K&N



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 73%
Neutralne: 0%
Negatywne: 27%


Gość


10
jony
04.06.2012 15:54:20

Udało się dostać w dobrej cenie 245zł, motorkiem zamierzam pojezdzic jeszcze ze 2 sezony, więc myśle ze się zwrócą. Motorek lepiej oddycha, może ciut głośniej pracuje, (ładniej według mnie), polecam.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.19.2012 16:46:40

Filterek super. Nie trzeba zmieniać na nowy, tylko oliwić co jakiś czas. Trzeba uważać, aby nie przesadzić z olejem, bo potem moto strasznie się dusi i nie chce jechać :) Stwierdzono w praktyce ;D

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.23.2012 15:50:41

Jeśli zamierzamy użytkować motocykl dłużej niż sezon czy dwa to warto zainwestować w taki filterek, bo szybko się zwróci. Ja założyłem do R1 i jestem zadowolony, wydaje mi się że silnik pracuje równiej i jest mocniejszy. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
rick
10.23.2012 16:11:17

Ja mam całkiem odmienne zdanie na temat tych filtrów. Może nie są i złe, ale bez inwestycji w tłumik i dysze dynojet nie ma żadnego przyrostu mocy - zwykły efekt placebo. Za filterek K&N trzeba wyłożyć ok 300 PLN, a więc w tej cenie mamy filtry na 3 albo 4 sezony. Do kosztów trzeba dołożyć jeszcze olej do smarowania filtra, a ten też nie jest najtańszy. Po wrzuceniu K&N bardzo często wzrasta apetyt na paliwo(znam osobiście dwa takie przypadki - jeden w R6, drugi w CBR 1000RRR), więc z pozoru niższe koszty to bajka. Tak naprawde koszty ekspolatacji wzrastają zamiast się obniżać.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
+
10.16.2013 23:41:31

Zgadzam się w 100%. Nie rozumiem ludzi, którzy zakładają sportowe filtry jako zamiennik oryginalnych. Sam filtr nic nie da bez wydechu, dysz i przeprogramowania. Niektóre motocykle wręcz negatywnie reagują po takiej zmianie i oprócz zwiększonego spalania pojawiają się dziury w oddawaniu mocy albo problemy z wyregulowaniem gaźników w motocyklach bez wtrysku. Ale sam filtr jako taki jest ok.

Toxic Moto
Radzę przeczytać najpierw coś rzeczywiście na temat filtrów K&N. Z grubsza mowiąc: sam producent tych filtrów wyróżnia podstawową grupę swoich produktów, które sa zamiennikami w stosunku do OEM filtrów. W 99,9% ludzie kupują takie właśnie filtry i nie wymaga się w przypadkach fabrycznego wyposażenia pojazdu żadnych dodatkowych regulacji."Dziury", "brak mocy" jest wynikiem najczęściej dodatkowych przeróbek, które skutkują często sporymi odstępstwami od optymalnego skladu mieszanki.

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
złom, a nie filtr
10.17.2013 18:38:48

Daje najniższą możliwą ocenę, chociaż bardzie pasowałoby -10, a nie 1. Bardzo zawiodłem się na tej firmie. Filtry do Yamahy YZF 600R ciężko nazwać nawet g**nem! Kiedy rozlazł się pierwszy (dosłownie rozpadł na 2 części! i to bez żadnej ingerencji!) myślałem że został potraktowany niewłaściwą chemią. Niestety- kolejny (dostany z gwarancji) też się rozlazł. I inny kupiony w podobnym czasie też. 2 ostatnie były zakładane prosto z pudełka i nikt nie zaglądał do nich w między czasie- kontrola zabrudzenia po pół roku (!!!) i ZONK.
Miałem nadzieję że to tylko wadliwa partia, ale niestety- pierwsze wzmianki o tym problemie jakie znalazłem w sieci są sprzed paru lat więc widocznie firma ma w głębokim poważaniu użytkowników! Szkoda że nie wiedziałem tego wcześniej, w życiu bym nie wydał tej kasy na filtr K&N, kupiłbym coś innego.

P.S.
Chyba nie muszę dodawać, że taka dziura w filtrze powietrza oznacza bardzo prawdopodobne uszkodzenia silnika z powodu pyłu i drobnych śmieci które bez problemu się do niego dostają- co zresztą widziałem po brudzie w gaźnikach jednego z motocykli...

Gość
Pytanie nr. 1 - czy filtr jest oryginalny. Mój K&N służy od 3 lat - czyszcze i smaruje oryginalnym zestawem Recharger. Nie ma mowy o żadnych dziurach itd, ale jak wejdziesz na aliexpress to masz całe multun filtrów K&N w 1/6 ceny oryginału. Polscy Janusze biznesu już dawno wypatrzyli łatwy zarobek i sprzedają nieoryginalne filtry na allegro jako oryginały. Reszte sobie dopowiedz.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Filtr K&N
11.02.2013 16:58:28

Powiem ze po załozeniu filtra powietrza K&N jest ruznica motocykl szybciei wchodzi na obroty i przyszpiesza szybciei załozyłem tłumnik przelotowy dominator i filt K&n do do HONDY CBR F3 ruznica jest polecam.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
01.21.2015 18:28:16

Od 2 lat mam założony w yamaha r6 2004r i jestem bardzo zadowolony.Dodam że mam sportowy wydech devil.Jest mala różnica w pracy silnika i minimalne odczucie zwiększenia mocy.Nie miałem możliwości sprawdzenia tego na urządzeniu,ale czuć różnicę.Wydatek 300 zł plus środek do czyszczenia i konserwacji .Osobiście uważam że warto!

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.20.2016 11:15:22

Kupilem CBR600 F4I 2 sezony temu i na ten sezon wymyłem i naoliwiłem i jest jak nowy. Brudny był na tyle ze nadawał się juz do mycia. W CBR600F4i jest tak albo kupisz k&n za okolo 220-230 zl albo oryginał w podobnej cenie ok 200z. Do pewnego momentu nie bylo zamienników, nie wiem jak wygląda to dzisiaj. K&N był to jedyny racjonalny wybór. Mnie omineło kupno gdyż kupiłem moto z Niemiec z założonym K&N.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.07.2016 10:41:52

Założyłem u siebie taki filtr. Wraz z wydechem akrapovica pięknie chodzi. Zobaczymy po 1 sezonie jak bardzo będzie brudny.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
miałem i sie zawiodłem
12.11.2016 18:36:43

W f4i mialem 2 miesiące zamontowany filtr powietrza BMC - bawełniany - identyczny jak k&N.

plusy jakie zauważylem czuc lekki wzrost mocy powyzej 10 tys obrotów

Teraz minusy : wieksze o 0.5 do 1 litra spalanie - przejechałem
nim trase z podkarpacia na mazury -spalanie wyniosło 6.7
ta sama trasa powrót -po wymianie na filtr standardowy spalanie 5.2
tempo to samo. Wczesniej jexdzilem na BMC koło komina - czuć bylo lekki wzrost spalania tak ok -0.6 do 0.7l na 100km
Po drugie motor ciezko zapala zimny rano , po wkreceniu oem'go filra ten problem znika ( pali od strzała)

Jak dla zwyklego zjadacza chleba szkoda kasy - papierowy filtr starcza na 2-3 sezony i minimum 20 tys km. na Kn'ie czy BMC trzeba rozkrecać zbiornik i smarować co 6 tys km za marne oszczesności - kto by sie z tym jebał jak sie strzela spore trasy. Nie wspomne o tym ze te filtry k/n słabo filtrują kurz - polecam poczytać relacje z wypraw do afryki na forum Vstroma - po przejeździe w burzy piskowej , kilka dni potem facet odkrecił airbox patrzy a tam ani grama na filtrze pylu...... Wszystko poszło do silnika... Szkoda gadac



Wojtek
Sami specjaliści od filtrów K&N :) Poczytajcie koledzy zanim będziemy bić pianę ;)Filtry jak oryginalne to są OK. http://www.knfilters.com/cleaning_polish.htm

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


KTM 950 SM Supermoto (2004-2008)

Witam wszystkich chcących poznać opinie na temat tego motocykla, kiedy sam zastanawiałem się nad jego zakupem tych bowiem nie było w internecie w...

Shoei XR-1100

nie polecam. mega głośny. szyba przecieka w deszczu. ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. chyba w studni. porażka...

Shoei XR-1100

Nie polecam. Mega głośny. Szyba przecieka w deszczu. Ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. Chyba w studni. ...

Scorpion EXO-500 Air

Witam,posiadam ten garnek od stycznia 2016 i powiem że przejechałem w nim cały sezon i nie widac na nim oznak zmęczenia.
Wybrałem dla odmi...

Shoei Hornet ADV

Witam,
Zaczne od tego ze jezdze w tym kasku juz rok i to prawie codziennie (mieszkam w cieplym kraju wiec nie ma problemu zimy).
Kask na...

Honda CB500X

Witam,

Dolacze sie do tematu.
Jezdze w Singapurze takim motorkiem tylko z 400cc.
Wszystko jak w 500 oprocz pojemnosci sil...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA