Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Tschul 212



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Tschul 212

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.97 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 68%
Neutralne: 14%
Negatywne: 18%


Gość


9
hoks
04.11.2012 10:51:46

Dobre skórzane rękawice motocyklowe o klasycznym wyglądzie (według mnie lekko sportowym) w całkiem rozsądnej cenie (jak widzę już kolejny sezon kosztują niewiele ponad 100 pln) - w moim przypadku zapłacić za rękawice 300 pln lub więcej to byłaby wielce niepoważna sprawa. Rękawice ogólnie są wygodne, szwy są dobrze spasowane i świetnie się trzymają, skóra jest dobrej jakości - miękka i przyjemna w noszeniu, jest rzep ściskający nadgarstek i drugi duży oplatający koniec rękawa, więc rękawice na prawdę można dobrze dopasować i "przymocować" do dłoni. Trzeba jednak przyznać, że są to rękawice uniwersalne, inaczej mówiąc całoroczne, czyli trzeba się liczyć z tym, że w upały może być ciut gorąco, zaś przy temp niewiele powyżej zera ręce marzną, ale to normalna sprawa mając jedną UNIWERSALNĄ parę rękawic (jak ktoś dużo jeździ i faktycznie potrzebuje to musi kupić 2 lub nawet 3 pary w zależności o warunków). W kwestii praktycznej dodam, że podczas zakupu (nawet przez portale aukcyjne) warto wziąć rękawice o rozmiar mniejsze - ja tak zrobiłem i są idealne, z początku był ciasnawe, ale są przecież z naturalnej skóry, a więc po kilku jazdach dopasowały się idealnie (złapały troszkę wilgoci od dłoni, ręka podczas jazdy pracowała i się rozbiły, jestem przekonany, że gdybym wziął o rozmiar większe to obecnie byłyby na mnie zbyt luźny...). Polecam wszystkim niezdecydowanym ze skromnym budżetem na zakup rękawic.

Gość
Bardzo wytrzymałe rekawice - 2 sezony intensywnej jazdy zaliczone bez porwania. jedny minus to czarny kolor wyliniał i zrobily sie brązowawe od słonca , ale pasta do butow i beda jak nowe . Bardzo dobre rekawice w super cenie.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.09.2012 0:06:06

Doskonałe rękawice. Za tą cene nie ma lepszych. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dzidek
11.25.2012 23:26:07

Rewelacyjny stosunek ceny do jakości. Rękawiczki wygodne, dobrze uszyte i fajnie wyglądają. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Tschul 212
12.07.2012 12:25:13

Także mam te rękawiczki. Po dwóch latach wyglądają nadal dobrze i jeszcze troche posłużą. Stosunek cena/jakość doskonała.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dominik
01.15.2013 18:43:23

Rękawiczki rewelacja. Za tą cenę nie ma lepszych.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
03.06.2013 9:58:47

Mam Tschule 212 i jestem zadowolony. Jeśli się o nie dba to powinny wytrzymać 3 sezony tak ja moje. Co prawda są już troche zniszczone, więc w tym roku zmieniam ale raczej pozostane przy tej firmie, bo mają świetny stosunek ceny do jakości. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
polecam
03.14.2013 0:13:54

W tej cenie dają rade. Całkiem wygodne, trwałe i nie ślizgają się. Niestety mają też swoje wady - wentylacji nie uświadczymy prawie żadnej, więc przy wyższych temperaturach ok 30 st. ręce się w nich pocą. Nie lubią też deszczu - wystarczy że lekko popada i woda jest wszędzie. Daje 7.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Gość
04.18.2013 12:12:06

Super rękawice - wytrzymały 2 sezony. Przed kupnem warto je przymierzyć, bo okazało się że lewa rękawica była luźniejsza od prawej - przyzwyczaiłem się do tego, ale kumpel lata w takich samych i u niego obie były dobrze spasowane.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Jakość/cena - ocena doskonała :)
05.27.2013 12:29:36

Moje drugie rękawice :) i przyznam, że nie żałuje wydanych 120zł ! :D w takiej cenie produkt Doskonały.
Bardzo dobrze wykonane. Dobrze leżą na dłoni. :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
07.16.2013 14:18:16

Rekawice swietne, szczegolnie w swojej kategori cenowej. Bardzo szybko sie zaklada oraz posiadaja dobra regulacje
POLECAM!!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
świetne
07.17.2013 23:07:47

Mogę polecić - zrobiłem prawie 20 tys i trzymają się dzielnie. Żadne dziury nie wyskoczyły - wiadomo, wyglądają już na zmęczone ale jak na tą cene i ten przebieg to jest rewelacja. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Gość
10.08.2013 20:21:00

Za te pieniądze to chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o rękawice. Wygodne, można bardzo dobrze je dopasować (rozmiary odpowiadają rzeczywistości, więc możemy idealnie dobrać rękawice nawet ich nie przymierzając)

jeśli chodzi o wady to oczywiście brak wentylacji i odporności na deszcz. Ale czego się spodziewać po tak niskiej cenie ? Wszystko dobrze uszyte i wykonane, jednak da się wyczuć trochę kiepski materiał.

Jeśli miałbym je kupic następny raz to jednak zastanowiłbym się nad czymś lepszym (np. Shima ) Trochę wątpie w funkcje ochronną tych rękawic. Co nie zmienia faktu że taniej lepszych rękawic nie dostaniemy.

Gość
Mowisz o czyms lepszym a piszesz o Shimie. Przeciez ich rękawice prują sie kilka dni po kupnie. Nawet ich wysoki model vrs 1 ma wiele bolaczek. W porownaniu z tymi tschulami to akurat wyższą półkę wytrzymałościową prezentuja tschule.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
mogą być
11.27.2013 19:12:21

Fajne rękawice, bez problemu wytrzymują cały sezon a mniej jeżdżącym może przetrwają więcej. Zastrzeżenia mam jedynie co do szwów - osoba która je szyła musiała być na bani, bo wiele z nich jest krzywo - wystarczy wziąć do ręki jakieś rękawiczki z wyższej półki i od razu widać różnice. No ale ten minus rekompensuje cena i niezła trwałość.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
2
Zawiedziony
12.16.2013 10:06:51

Rękawice wszedzie zachwalane, więc postanowiłem się skusić. Początek ok, chociaż design nie powalał... Po 500km wyszło szydło z worka- zaczęły brudzić ręce i zaczęła robić się własna wentylacja (zaczęły puszczać szwy), po 1000km rękawice z dziurami trawiły na reklamacje i po 1,5 miesiąca nadal ich nie widzę...
Ogólnie sugeruję dołożyć pare złotych i kupić coś lepszego.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Czarne łapy
01.05.2014 22:05:55

Rękawice niesamowicie farbują... po każdej jeździe musiałem 5 min myć łapy- bez sensu. Odesłałem na reklamacje, zobaczymy jak się ustosunkują..

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
Tschul 212
07.21.2014 14:35:35

Zgadzam się z przedmówcami ale nie do końca:)Stosunek cena jakość rewelacja. Za takie pieniądze oferują jako jedyne taki poziom wykonania. Sportowy look, ochraniacz kostek jest porządny, szwy też się trzymają. W upałach ręka się niestety zaparza:/ Najbardziej przeraża mnie skóra która w tych rękawicach jest cienka jak pergamin i napewno nie zapewnia dobrej ochrony. A to jest najważniejsze!

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Szczerze polecam
11.18.2014 13:05:11

Za cenę około 120zł - rewelacja. Łatwo się moczą, wentylacja idealna nie jest, ale jak dla mnie są bardzo wygodne. Zakupiłem na allegro- nie mam zastrzeżeń co do rozmiarówki. Brakuje mi jedynie jakichś drobnych elementów odblaskowych i wycieraczki na palcu wskazującym lewej ręki.

Głosy: 56   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
tschul
12.18.2014 12:31:51

Dostałem je w prezencie bo normalnie bym ich nie kupił.
Nie polecam...
Słabe wykonanie, rozerwały się, nie wytrzymały nawet sezonu.

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Dobre Rekawice
01.02.2015 23:36:36

Dobre rękawice, wygodne i z ochraniaczami, ale porównując bezpieczeństwo np. do shimy to troche im brakuje.

Wygoda 10/10
wentylacja 8/10
jakość ochraniaczy i poziom bezpieczeństwa 5/10

jak te rękawice nie będą juz sie nadawały do użytku to
wezmę mniej wygodne ale bardziej bezpieczne.


Pozdrawiam

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
04.07.2015 18:58:24

kupiłem miesiąc temu, troche polatałem i już mogę powiedzieć...
- lewa dłoń farbuje delikatnie na palcach
- ciepłe ,latane przy niskich temperaturach sprawdziły się ale obawiam się że w lato dłonie się ukiszą jak kapusta w beczce ---> słaba wentylacja?... zobaczymy
- kozacki wygląd
- przyzwoita cena
- słabe ochraniacze a w zasadzie ich brak (ale za tą cenę to co się dziwić)
- mega wygodne, dobrze czuć manetki i kierownicę, dłoń się nie męczy jeśli chodzi o komfort
- dosyc dobrze wykonane
* typowe rękawice budżetowe, które wyglądają i są wygodne, ale nie jestem przekonany do ich roli podczas nie miłego zdarzenia na drodze

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Idealne na początek i nie tylko
04.27.2015 16:07:36

Posiadam te rękawice od 3 sezonów, przejechałem w nich dość niewiele bo raptem 10tys km. Co moge o nich powiedzieć ?
Jak dla mnie są to najlepsze rękawice dla mniej wymagających motocyklistów. Przede wszystkim służą mi jako rękawice uniwersalne (całoroczne) Jeździłem w nich podczas upałów jak i temperaturach bliskich zeru stopni. Podczas postoju może być w nich ciut za gorąco (kwestia przyzwyczajenia) a w chłodniejsze dni (poniżej 10stopni) może być ciut za zimno.

NA PLUS:
-Rękawice mają prawidłowa rozmiarówkę ( myslę, że to kwestia indywidualna ale kupując w sklepie internetowym mierząc obwód dłoni dobrałem rozmiar idealnie)

-super wygląd, wyglądają jak sportowe rękawice

-dobra jakość skóry, dobre wykonanie (przez 10 tys. km nic się nie rozpruło, nie urwało, rzepy wciąż działają jak należy)

-komfort użytkowania. Pamiętam gdy po raz pierwszy się w nich przejechałem (są to moje pierwsze motocyklowe rękawice)Byłem naprawdę w szoku jak wygodnie się w nich jeździ! Idealne czucie w dłoniach. W tej chwili nie wyobrażam sobie jazdy bez rękawic.

-stosunek cena/jakość jak dla mnie jest perfekcyjny. Widziałem, dotykałem i przymierzałem inne droższe rękawice i żadne nie były tak dobre jak Tschul 212

NEUTRALNE:
- spotkałem się z opinią, ze rękawice farbują... szczerze muszę przyznać, że nie zauważyłem czegoś takiego.
-podobno bardzo szybko przemakają. W swoich NIGDY nie jechałem w deszczu (co najwyżej w czasie mgły czy lekkiej mżawki) Dlatego rękawice nigdy mi nie przemokły i nigdy nie zafarbowały dłoni.
-brak ochraniaczy / gdy patrzymy na rękawice wydaje nam się, że posiadają jakies ochraniacze, wstawki z kevlaru czy inne bajery. prawda jest taka, że to tylko imitacje ochraniaczy. Te pseudo wstawki kevlarowe (o ile to kevlar) w niczym nam nie pomogą. Plastikowy ''ochraniacz'' na kostkach jest trochę nie w tym miejscu co powinien (po zaciśnięciu dłoni kostki znajdują się na początku zamiast na środku ochraniacza.
- nie obsłużymy telefonu dotykowego

Czy mógłbym polecić te rękawice ? Z czystym sumieniem polecam każdemu kto nie wymaga maksymalnej ochrony dłoni, membrany i innych bajerów. Idealny stosunek jakości do ceny sprawia, że Tschul 212 to super wybór. Nie żałuje żadnej złotówki wydanej na te rękawice. Gdybym teraz miał jakąś przygodę czy po prostu by się rozleciały kupiłbym takie same.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
05.07.2015 13:37:11

Polecam te rękawice, jeżdze w nich drugi sezon,
po szlifie na asfalcie genialnie spełniły swoje zadanie,
protektory kłykci starte ale dłonie całe,
lekko przetarte szwy

na 100% kupie drugie takie same

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Polecam!
05.07.2015 19:16:22

Fajne rękawice, moje pierwsze w budżetowej cenie ale naprawdę trzymaja sie świetnie. Jest duzo podróbek tych rękawic wiec pewnie nie wszyscy ktorzy tutaj piszą maja te oryginalne. Nie mniej jednak prawdą jest ze sa naprawdę trwałe, wentylacja taka sobie ale na upały raczej warto mieć cos innego i ja tak robię. U mnie na początku uwieraly w kostki przez te ochraniacze ale rozbiły się doskonale i teraz sa bardzo wygodne. Podczas jazdy w deszczu faktycznie farbuja ale tak chyba maja kazde rekawice. Przy wlasciwej konserwacji posłużą naprawdę dlugo. W tej cenie nie ma chyba nic lepszego a i tak otrzymujemy bardzo wiele. Z czystym sumieniem polecam!

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Polecam!
05.12.2015 10:03:43

Bardzo dobre rękawice. W swojej cenie chyba bezkonkurencyjne. Latam w nich już 4 sezon. Z racji tego, że trochę się już zużyły, planuje zamawiać nowe - te same :).

Rękawice bardzo uniwersalne dlatego tak jak ktoś już napisał, trzeba liczyć się z tym, że w upał trochę się spocimy, a w chłodny wieczór palce mogą trochę skostnieć :)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
tschul 212
11.16.2015 12:16:04

Myślałem ze rękawice będą solidniejsze że skóra będzie grubsza a tu wszystko miękkie i delikatne rękawice nie maja żadnych ochraniaczy karbon,kevlar no chyba ze na kostkach ale wątpię w to,wszystko to zwykła imitacja ochraniacze są tak miękkie jak i ta skóra dosłownie śmiech na sali,w sumie podobne do shimy st1 ale shime dopasować do ręki to cud. Te leża jako tako,do nauki i na sezon może będą .Ale sie rozczarowałem...

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jakość dobra-cena lepsza
02.22.2016 19:51:11

Rękawice za 120zł nowe i skórzane? To rzeczywiśle brzmi dobrze.

Dobrze także wygląda i dobrze lezy na ręce. Rękawice u mnie od 2 sezonów i choć odpruł się rzep na pasku przy nadgarstku to nic więcej się nie dzieje. Rękawice bardzo wygodne. Nie są zbyt cienkie ale dają dobrze odczucia manetki czy klamki.
jeśli chodzi o ochraniacze to chciałbym przeczytać opinie kogoś kto szlifował na tych rękawicach. Nie oszukujmy się że plastik i coś ala carbon/kevlar może nie wytrzymać zbyt długiego szorowania ale jakieś napewno.
Ochorna kości groszkowatej mała ale powinno załapać.

Podsumowując rękawice za tą cene są bardzo ale to bardzo dobre. Chcemy coś lepszego? dajmy 300-500zl i mamy problem z głowy.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ochraniacze
04.30.2016 0:00:46

Wiele opinii tutaj jest o tym, że rękawice posiadają słabe ochraniacze/nie mają ochraniaczy. ZUPEŁNIE SIE Z TYM NIE ZGADZAM!! Zaliczyłem szlif w tych rękawicach i nie stało mi się nic w dłonie, główny ochraniacz ala kevlar mimo sporego tarcia po drodze zdarł się bardzo delikatnie a przyjął sporo, mniejsze ochraniacze na palcach mimo wyglądu "plastikowego" również były na swoim miejscu i ochronily kości. Skóra przetarta na szfie a mimo to nigdzie nie puśćiło. Jeżdżę do teraz i wciąż wszystko trzyma!!! Rękawice zaledwie lekko przetarte

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Świetne rękawice.
09.13.2016 14:35:56

Bardzo dobrej jakości rękawice w świetnej cenie. Kolorystyka i design na najwyższym poziomie. Jednym zdaniem: Cena, jakość, ergonomia, wytrzymałość i wzornictwo = 10/10

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania