NOWOŚĆ Spyke Assen

NOWOŚĆ Victory Hammer S

NOWOŚĆ ONeal Winter

NOWOŚĆ Ixon Montana

NOWOŚĆ Spyke Assen

NOWOŚĆ Victory Hammer S

NOWOŚĆ ONeal Winter
Mamy już 15814 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Seca Reactor



Ilustracja przedmiotu

1  

Seca Reactor

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.33 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 73%
Neutralne: 13%
Negatywne: 13%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Super polecam!
05.13.2014 12:57:18

Świetny model firmy Seca ! Nie wiem czy nie najlepszy!
Bardzo dobrze dopasowuje się do sylwetki, mam 189 wzrostu a L pasuje jak ulał!

Jestem bardzo zadowolony! Jedyny mankament to podpinki trochę w nich ciasno i ciepło, za ciepło :) ale wypinam i po kłopocie.

Polecam dla wszystkich.

Profil użytkownika
kamix261
Ja mam 185 cm wzrostu i niestety rozmiar L był dla mnie za mały, słabe możliwości ruchowe, kurtka w tym rozmiarze była zbyt krótka. Więc kupiłem rozmiar XL, który jest idealnie do mnie dopasowany.

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Super kurteczka
05.20.2014 7:45:25

Kurtka jak dla mnie rewelacja, super pasuje, do jakości też nie można się przyczepić. Za tą kasę naprawdę warto. Miałem wcześniej model Motaro ale wymieniłem bo zrzuciłem parę kilo i była za duża. Po dwóch latach widać że firma robi postępy

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
kamix261
04.27.2015 0:54:34

Najładniejszy model z kurtek SECA!
Kurtka jest bardzo wygodna, podróżuję się w niej bez żadnych problemów.
Ciepła w chłodne dni, idealna na ciepłe dni, kiedy wypniemy podpinkę ocieplającą i odsuniemy wentylacyjne suwaki podróżuję się w niej bardzo przyjemnie.
Rozmiar kurtki XL jest idealnie dopasowany do 185 cm wzrostu.
Wadą w kurtce jest mała możliwość regulacji rzep na rękawach przez co często protektory są tam gdzie nie powinny być, ale po doszyciu kilku cm rzepu, protektory trzymają się łokcia tak jak powinny.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
Jest OK
08.10.2015 19:14:35

Mam 190cm wzrostu i 107cm w klatce, czyli jestem wysoki i szczupły. Kupiłem rozmiar L. Na długość kurtka jest ok, natomiast jest zdecydowanie za luźna w klacie mimo, że wg rozmiarówki L-ka jest na ok. 103-107cm, szczególnie po wypięciu podpinek. Rękawy też są zdecydowanie za obszerne, a paski nie pomagają, chyba, że ktoś ma pokaźny biceps, bo końcówka rzepa jest bardzo krótka i uniemożliwia zwężenie rękawów. Jak ktoś wcześniej napisał - można doszyć i to rozwiąże sprawę. Wodoodporność kurtki bez membrany jest żadna, więc na wypadek nawet drobnego deszczu lepiej membranę wozić ze sobą. Kurtka schnie też bardzo wolno. Po półgodzinnej jeździe w deszczu potrzebowała doby, żeby przeschnąć.

Na plus mogę zaliczyć samą jakość szycia i materiałów oraz wygląd, choć to rzecz gustu. Membrana też sprawuje się bardzo dobrze, nie dopuszczając do przesiąknięcia wody do środka. W upalne dni dość dobrze działa wentylacja, oczywiście póki się jedzie. Stojąc na światłach niestety jest bardzo gorąco, ale w takich warunkach żadna kurtka sobie nie radzi.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Rewelacja
10.23.2015 12:44:04

Skusiła mnie cena i dobre opinie o tej kurtce. Kupiłem i jestem na prawdę zadowolony. Wybrałem się wczoraj na moto przy temperaturze 10C w samej koszulce pod kurtką. Kiedy wracałem temperatura spadła do 5C, nawet nie odczułem zmiany, komfort klimatyczny na wysokim poziomie. Kurtka dopracowana, dobrze uszyta, przy wysokości 190 cm pasuje rozmiar XL. Protektory w odpowiednich miejscach, nie przemieszczają się zbytnio, nie ma problemu z wykonywaniem szybkich ruchów. Do kurtki dokupiłem spodnie SECA Hybrid, które można zintegrować z kurtką ;) Duży plus dla firmy SECA!

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Super kurtałka
03.28.2016 16:46:27

Kurtkę kupiłembjako nową w salonie wraz z protectorem SAS-TEC. Za calosc dalem mniej niz 500 zl. Podpinka membrana i mozna smigac nawet w 5 stopniach :) nic nie wieje. Co do cieplejszych dni - jak nastaną to zedytuje czy dodam info w komentarzu. Przynierzalem motaro 2 ale jest gorsza od reactora i do tego zle mi sie ukladala.
Na prawde polecam niezdecydowanym bo kurtka jak za te pieniadze jest super.
Ps. Dodam tylko ze wzialem bodajze rozmiax xxl jestem ogolniemowiac duzy ;) mam szerokie rece dlatego pierwszy raz nawet z podpinkami nie czulem ucisku :) a wzrostu mam ok 190 cm.

Matheo
Po 2 latach muszę coś sprostać. Protektor na barku po praniu odpadł :P cały popękał i się wykruszył. Seca ma z tymi elementami problem bo wiem, że jeden już w sklepie latał w jednej kurtce. Szczerze ? Tania - ale nie kupię już nic od SECA'y :P

Mateo
Edit: Lato - temperatura 20 stopni wszystko won, membrany, podpinki oczywiscie tez. Ochrona przed wiatrem dobra, dopiero wieczorem zakładam membranę - jest wtedy bardzo przyjemnie. Oczywiście 25 stopni potu litry, pol biedy jak sie chociaz jakoś kula. Najgorzej jak sie stoi

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Seca Reactor
07.19.2016 15:32:17

Stosunek ceny do jakości - rewelacja
W cenie 500zł ciężko dostać coś lepszego, ale to dla tego że to Polski wyrób.
Jak za tą cenę jestem bardzo zadowolony. Kurtka ma dwie podpinki (ocieplaną i wodoodporną) Spokojnie można śmigać cały sezon i nie martwić się o pogodę. Bez podpinek w upałach kurtka bardzo przewiewna. Jedyne do czego można się przyczepić to protektory ale przy tej cenie nie ma na co narzekać. Dobrze spinają się ze spodniami Seca Hybrid II.
Zdecydowanie polecam

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
11.02.2016 15:46:23

Kurtka moim zdaniem jest bardzo estetyczna, dobrze wykonana ma dwa suwaki wentylacyjne z przodu i dwa na plecach co daje przyjemny przewiew, kurteczka w podpince mega ciepła przy jeździe w temperaturze 10'C było cieplutko pomimo że pod spodem miałem tylko koszulkę, kurtka dobrze sie dopasowuję ma regulację na rękawach wykonana bardzo solidnie nic się nie pruję nie zacina generalnie w tej cenie jest super :D pozdrawiam motobraci :D

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Cacy
09.15.2017 15:49:44

Narazie zrobiłęm 3 tysiące kilometrów, moja pierwsza kurtka wygląd dla mnie super wygląda sportowo. Jeżeli chodzi o wentylacje super po rozpięciu wywietrzników świetnie czuć powiew wiatru w środku. Nie było mi na szczęście dane sprawdzać jej w kontakcie z asfaltem ale slidery na barkach wyglądają solidnie, protektory na łokciach troche latają, choć po zgięciu reki (do spadania) świetnie leżą na łokciach. Lekką mżawkę wytrzymają ale tak jak pisano wcześniej po zmoknięciu pożądnie długo schną. W temperatury koło 10 stopni z podpinkami jeżdżę narazie w koszulce i jest ciepło.
Ogólnie polecam cena do jakości mnie satysfakcjonuje, dodatkowo dla mnie plus za wygląd.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


9
Gość
05.09.2018 11:04:16

Śmigam w niej już 3 sezon, jest bardzo wszechstronna i wygodna. Jeżdżę w niej cały rok.

W letni dzień po wyjęciu podpinek i otwarciu wentylacji jest mocny przewiew - super. Wracam w nocy zamykam wentylacje i już nie wieje. Jak pada montuje podpinkę przeciwdeszczową i działa. W środku suchy, mimo że na zewnątrz kurtka mokra i ciężka od wody :) Raz mi tylko przemokła z przodu na piersi w okolicach suwaka, ale to było takie urwanie chmury, że tylko te śmieszne jednoczęściowe kombinezony przeciwdeszczowe by wytrzymały. Dodatkowo byłem w trasie, a wiadomo im szybciej jedziesz to więcej tej wody na klatę przyjmujesz. Na zimę podpinka ocieplająca + bielizna termoaktywna, bluza, szalik :p i nie było zimno nawet przy kilku stopniach.

Kurtka ma też paski do dopasowania jej do sylwetki, dzięki czemu lepiej leży i protektory lepiej się trzymają. Ja jestem bardzo szczupły i te paski są dla mnie bezcenne.

Raz miałem w niej szlifa przy 50/h a potem dzwon w tył auta, tylko lekkie przetarcia, a na łokciu zdarte do protektora, jak na tekstylną kurtkę spełniła swoje zadanie. Zszyłem ją i dalej w niej latam, nie wiem ile ona jeszcze wytrzyma :)

Jeżeli mam się czegoś przyczepić tak na siłę trochę, aby nie było za kolorowo, to suwak mi czasem nie chce zaskoczyć po tych 3 sezonach, i jest krótsza od zwykłego turystyka (ma lekki charaktek sportowy, dla kogoś to może być minus), a tak to super kurtałka!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
05.14.2018 12:05:18

Kurtkę użytkuję od czterech sezonów. Generalnie jakość wykonania jest dobra. Zamki, rzepy wszystko po tym czasie działa jak należy.
Największym mankamentem okazały się te srebrne ochraniacze na barkach. Same z siebie popękały przez co kurtka staje się bezużyteczna. Popękały już po dwóch sezonach, ale jeszcze załapałem się na naprawę gwarancyjną.
Podpinka przeciwdeszczowa nie wytrzymie dłużej niż 10 minut ulewy. Raczej spełnia ona rolę ochrony od wiatru niż od deszczu.
Podsumowując w związku z pęknięciami na barkach, nie polecam.


heheh123
Dokładnie to samo !!! Kurtka mało co użytkowana a ochraniacze barków popękały jakby to był plastik z chinskich zabawek zamiast coś elastycznego łamie sie jak tani badziew.

Mateo
Dokładnie to samo co u mnie, PORAŻKA pod tym względem!

Gość
Posiadam kurtkę SECA REACTOR od 3m-cy i już mi się pokruszył ochraniacz barku!!! Co to za tworzywo!! Kurtka praktycznie nowa, nigdy nie miała kontaktu z glebą, a tu taka niespodzianka. Reszta jest na razie ok. Będę reklamował.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
SECA REAKTOR - wada
08.22.2018 10:16:26

Posiadam kurtkę SECA REACTOR od 3m-cy i już mi się pokruszył ochraniacz barku!!! Co to za tworzywo!! Kurtka praktycznie nowa, nigdy nie miała kontaktu z glebą, a tu taka niespodzianka. Reszta jest na razie ok. Będę reklamował.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
5
Seca Reaktor - wada fabryczna
10.06.2018 21:33:45

Jeśli chodzi o wygodę to zgadzam się z przedmowcami, pod tym względem kurtka jest bardzo dobra. Natomiast kurtka posiada wadę fabryczną w postaci gównianej jakości gumy użytej do produkcji ochraniaczy na barki, same z siebie popękały po dwóch sezonach jazdy.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Wszystko na duży "+"
05.04.2019 9:30:06

Używam tej kurtki 1 sezon. Zdążyłem w niej zarówno zmoknąć jak i jeździć w upale ponad trzydziestostopniowym między tirami ziejącymi piekłem. Kurtka bez podpinki wodoodpornej i ocieplacza sprawdza się wg. mnie bardzo dobrze w upalne dni (nie możemy jednak zapominać, że jest to kurtka z grubego materiału więc nie będzie nam w niej idealnie chłodno kiedy zatrzymamy się na skrzyżowaniu lub w korku). Jeżeli chodzi o deszcz- kurtka nie przepuszcza ani grama wody pod spód (oczywiście musimy mieć na uwadze to że nie możemy zapomnieć o podpince wodoodpornej) zarówno jadąc wiele kilometrów podczas bardzo obfitych opadów jak i podczas, gdy jakiś pojazd obok nas wjedzie w koleinę i cała woda znajduje się na nas. Po wpięciu membrany i ocieplacza osobiście jeździłem przy temperaturze nieprzekraczającej 5*C w koszulce z krótkim rękawkiem pod spodem. Jak dla mnie- amatora, kurtka spełnia wszystkie zadania bez najmniejszych problemów. Myślę, że mogę polecić ten model nawet wymagającej osobie :)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
seca
08.25.2019 18:47:59

Kupiłem okazyjnie, mam tez alpinestarsa ale Seca jest jednak bardziej przewiewna i ma wiecej mozliwości jeżeli chodzi o regulacje itd. Kurtka w porządku, zamki są ok, regulacje na paskach też dają wiecej możliwości, bardzo przewiewna i dlatego też ją kupiłem.
Alpinestars był taki bardziej spotowy,krótki na plecach, ta jest taka bardziej ,,turystyczna" śmiało można polecić. Rozmiar XL na 180 wzrostu, jest ok.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Bajaj Dominar 400

Witam
Na co dzień używam go do dojazdów do pracy (30km), i w tej roli spisuje się znakomicie. W trasie (razem z żonką i kuframi SHAD SH58...

Yamaha XJ600 S Diversion

Za swoją xj 600 z 2003r dałem 4500zl. Jest to bezawaryjny sprzęt który może przejechać jeszcze 150k km i posłużyć kilkanaście lat. Do tego m...

Shima Bullet Men

Czytając opinie na tej stronie dosyć długo się zastanawiałem nad kupnem ale sprzedawcqa w jednym ze sklepów Warszawskich zapewnił mnie, że bę...

Akumulatory Exide

Exide ogłosił swoj koniec po 2 miesiacach użytkowania Dno i wodorosty ulega samorozładowaniu stanowczo odradzam...

Nolan N104 Absolute

Kilka tyś km juz w nim zrobiłem więc powiem tak - 960 zł tyle dałem i to jest cena OK, nieco ponad 1300 zł bo po tyle wcześniej chodził moim z...

TomTom Rider 550

Sprzedałem po kilku miesiącach - mimo, że nawigacja jest fajna i ma kilka ciekawych funkcji to ogólnie wypada blado przy Google Maps na androida s...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania