Mamy już 11760 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Shoei Neotec



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei Neotec

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.89 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 68%
Neutralne: 7%
Negatywne: 25%


Gość


10
Mohikanin
05.30.2012 11:49:05

Neotec to Mercedes wśród kasków szczękowych - cisza, komfort, doskonałe wykonanie, areodynamika jak na Shoei przystało - na poziomie sportowych garnków. Zero problemów z parowaniem szyby i wbudowana blenda. Jedyny kask jaki może z nim konkurować to Schuberth C3.

Gość
Bardzo dobry kask. Teraz w promocyjnej cenie : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/186-kask-szczekowy-shoei-neotec.html?search_query=neotec&results=16

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marcin ZX-10R
06.07.2012 14:49:20

Zalety:
- Bardzo wygodny
- Świetne materiały(skorupa z włókna szklanego, miękka wyściółka)
- Doskonała areodynamika(można odwrócić głowe nawet przy 200km/h)
- Bardzo dobra wentylacja
- Wbudowana blenda(Neotec to pierwszy Shoei z blendą)
- Świetne wyciszenie

Minus:
- Mógłby być lżejszy
- Cena

Jeden z najlepszych kasków jakie można kupić. Z czystym sumieniem polecam - 10/10.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.17.2012 12:48:00

Najlepszy kask jaki do tej pory miałem - bardzo przyjemnie i komfortowo się w nim jeździ, świetnie wyciszony, blenda daje rade, wentylacja działa idealnie. Areodynamika świetna - jeżdże na nakedzie, więc lepszego testu dla kasku nie ma - powyżej 200 jest bardzo stabilny, nie rzuca nim na boki. Nie męczy też przy dłuższej jeździe. Polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rafi Z100
06.26.2012 18:41:11

Najlepszy szczękowiec jaki można sobie wymarzyć. Byłem zdecydowany na Schuberta C3, ale po przymiarce w sklepie za cholere nie chciał się dopasować - cisnął strasznie po bokach. Przymierzyłem Shoeia i całkiem inna bajka - jakby był dla mnie stworzony. Doskonale przylegał do całej głowy, nic mnie nie cisnęło i nie uwierało. Dopasował się idealnie. Ma bardzo miłą w dotyku wyściółke, jest świetnie wyciszony. Areodynamika wręcz doskonała - jeżdże nakedem(Kawa Z1000) i przy 240 nie boli mnie kark od walki z wiatrem. Polecam zdecydowanie.

Gość
ja zdecydowałem się na c3pro dokładnie z takich samych powodów, jak ty na Neotec'a. Zupełnie mi nie leżał. Więc to już kwestia indywidualna..

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Joker
07.20.2012 11:02:06

Potwierdzam. Kask rewelacyjny - miałem przez 2 tygodnie C3, ale musiałem go sprzedać - uciskał mnie w uszach i w górnej części głowy. Co najgorsze sprzedawca wcisnął mi kit, że się ułoży. Po dwóch tygodniach jazda sprawiała ból, więc C3 powędrował na allegro. Kupiłem Shoeia i leży na mojej głowie idealnie. Wentylacja lepsza niż w C3, subiektywnie odrobine głośniejszy. Polecam.

Gość
Pisałem już wyżej, że C3 pro lepiej mi leżał, ale przyznam szczerze, że na początku też mi uwierał (tylko mniej od neoteca). Ułożył się po miesiącu. I w moim przypadku sprawdziło się to co mówił sprzedawca, że się ułoży ;) jak już się ułożył, to leżał IDEALNIE!!! dopóki się nie rozbił przy wypadku :( także Twoja opinia, to kwestia braku wytrwałości..

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Seba
08.01.2012 12:08:53

Super kask - idealnie leży na głowie, świetne wykończony, dobrej jakości wyściółka. Dopiero teraz wiem co to jest dobra wentylacja - jeździłem wcześniej w N102 i wogóle nie przepuszczał on powietrza od góry. W Neotecu wentylacja działa tak jak powinna - czuć wiatr wchodzący od góry i od przodu. Wyciszenie jest znakomite(porównując do Nolana). Kask naprawde wart swojej ceny - POLECAM. Daje 10.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.29.2012 12:56:46

Dobry garnek. Wcześniej miałem XR-1000, ale był dla mnie o wiele za głośny. W Neotecu jeździ się o wiele lepiej - pinlock nie wchodzi w pole widzenia, ma dużo lepsze wyciszenie i jest wygodniejszy. Wentylacja bardzo dobra, szybka nie paruje nawet jak na nią chucham. Jedyny minus to masa. Polecam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Shoei Neotec
09.06.2012 8:42:56

Polecam ten kask - dla mnie nie ma on żadnych wad. Co do wojny między C3 i Neotekiem, moim zdaniem nie można powiedzieć który jest lepszy. Oba kaski są na najwyższym poziomie i o wyborze każdego z nich decydują subiektywne odczucia i kształt głowy kupującego. Polecam przeczytać artykuł porównawczy ze ścigacza - wyszedł remis :)

http://www.scigacz.pl/Lewy,szczekowy,Shoei,Neotec,vs,Schuberth,C3,19000.html

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
LUKE XJR 1300
09.15.2012 9:03:07

Kask przereklamowany. Po przesiadce z Nolana N104 spodziewałem się czegoś więcej. Wykonanie na podobnym poziomie, tylko cena 2x większa. Wychwalane wszędzie wyciszenie to bujda na resorach. Jeden przejazd po autostradzie A4 i można ogłuchnąć!

Gość
i tu się z kolegą nie zgodzę. Również przesiadłem się z Nolana 104 na Neoteca. Wygoda - bez porównania, w nolanie po godzinie jazdy czułem zmęczenie ( ból głowy ), shoeia mogę nie zdejmować cały dzień Wykonanie - nie ta liga. W nolanie były problemy z odpinającym się podbródkiem i problematycznym zamknięciem szczęki ( zamek nie zawsze "trzymał" ) W shoeiu wszystko jest spasowane elegancko :) Moim zdaniem nolan w porównaniu z Shoeiem ma dwie zalety: bardzo szeroki wizjer i niższą cenę. Pzdr

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
11.16.2012 11:09:56

A ja się zawiodłem na Neotecu.Miałem poprzednio Caberga Rhyno ( 6 lat)i postanowiłem zmienić na "luksus"
Owszem wentylacja na czubie głowy bardzo dobra,trochę cichszy od Caberga ale...
Zaczęły same odpinać się wykładziny policzkowe,Wypina się z mocowania szyba ( z lewej strony tam gdzie jest skrzydełko do otwierania szyby). W czasie jazdy w deszczu mimo założonego antyfoga pojawia się para w dolnej części szyby.
Pomaga jazda z uchyloną szybą ale wtedy deszcz zalewa mi okulary korekcyjne. Przy jeźzie w temp.3-5 stopni antyfog nie działa. Szyba całkowicie zaparowana. W starym Cabergu nie ma tego problemu. Oddałem do reklamacji i czekam na odpowiedź. Reasumując nie wydałbym teraz tych pieniędzy na Shoeia kupiłbym 2 hełmy Caberga np Justissimo.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
vstrom
03.18.2013 10:21:25

Pierwsza przejażdżka w Neotecu za mną. Może za wcześnie na rzetelną opinię ale pierwsze wrażenia już są. Kask bardzo wygodny (przynajmniej dla kształtu mojej głowy). Wszystko dolega idealnie, nic nie uciska, jest tak jak ma być. Zapięcie typu zapadkowego bardzo wygodne w obsłudze a jego umiejscowienie nie powoduje uciskania krtani i innych części szyi (w Schubercie C3 podczas przymiarki myślałem że się uduszę ale to opinie subiektywna i zależy od budowy ciała). Masa kasku niewyczuwalna po założeniu go na głowę. Wyważony doskonale, nawet z podniesioną szczęką nie ma wrażenia że głowa opada do przodu (w Nolanie N104 tak było). Wszystkie mechanizmy kasku pracują z należytym oporem, nic nie opada samoczynnie. Blenda nie zahacza o nos jednocześnie zsuwa się dość nisko skutecznie osłaniając oczy od słońca. Co do głośności kasku nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Godzinna jazda w wietrzny marcowy dzień nie doprowadziła mnie do bólu głowy i szumu w uszach. Myślę że nie po to jeździmy na motocyklach aby izolować się od otoczenia, szum i wiatr są wpisane w uroki tego hobby. Daje 9 gwiazdek za całokształt.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
W deszczu kiepsko
05.03.2013 16:00:38

Kask jako szczękowiec super, natomiast w deszczu, bardzo delikatnym, przecieka na łączeniu uszczelki z szybką, u góry. Po serwisie bez zmian, krople wewnątrz kasku na wysokości oczu spadają i spadają, czasem nawet na nos :). Odpowiedź producenta: "Kask nigdy nie będzie w 100% szczelny a woda może pojawić się jedynie przy silnej ulewie, ale nie wpływa to na bezpieczeństwo jazdy..."

Gość
Pieprzenie powinienes reklamowac kask, jest to niedopuszczalne

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Neotec pierwsze 100 kilometrów
05.27.2013 23:34:07

Poprzedni mój kask to nolan 102.
CO do neoteca mialem więc wysokie wymagania ponieważ wykonanie Nolana jest porównywalne do shoeia!
Komfort,wykonanie,obsluga mechanizmów to w neotec'u bajka.
Natomiast przez szczeline mechanizmu opuszczania/podnoszenia blendy ŚWISZCZE JAK DIABLI.
Nie wiem czy poprzedni opiniodawcy zwrócili na to uwagę.Moim zdaniem nie da sie tego zignorować.
I co z tego że kask jest super-wygodny i super-wykonany,gdy po godzinie jazdy cała lewa strona głowy aż dudni.Musiałem założyć stopery.Poddałem sie.
Zrobiłem eksperyment: w czasie jazdy zasłoniłęm palcem szczeline mechanizmu opuszczania/podnoszenia blendy i stwierdziłem że HAŁAS WTEDY USTAJE.
NIe wiem czy mam wybrakowany egzemplarz,lecz uważam że w garnku za tyle kasy wszystko powino być tip-top.

Gość
mam o samo z halasem przy mechanizmie opuszczania blendy, jak zaslonie go reka to przestaje swiszczec

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Poinia po 2,2 kkm
06.03.2013 20:48:33

http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=772%3B

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
to nie to
07.17.2013 1:29:19

dzisiaj odebrałem zamówiony kask NEOTEC przyjechałem po niego w swoim starym 3 letnim kasku BMW -5-
po założeniu w sklepie szok-- wygodny pasuje wszystko, jakby był uszyty na miarę waga zauważalnie niższa w porównywalnie do mojego starego ,BMW

ubrałem i pojechałem zadowolony--po opadnięciu emocji transakcji , zaczeło mi przeszkadzać
1-- bardzo słaby nawiew na twarz
2 --głośny
3-- dla mnie żle przylegający z tyłu - za wysoko tył kasku, na szyi czuję pod wiewy wiatru temperatura była + 25 c
po spadnięciu temperatury do 17c jazda zaczęła mnie męczyć w związku z tymi powiewami
już zimnego wiatru po kolejnym spadku temperatury do 15 c podjąłem decyzję powrotu do starego kasku który na szczęście miałem w kufrze
jestem rozczarowany
jutro wracam do sprzedawcy będę chciał go oddać kusząc go moją 20% stratą
mój tel 601332589


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Mam mieszane uczucia
04.28.2014 7:46:33

Krótko.
Wentylacja - super.
Wykonanie - bardzo dobre.
Wyciszenie - niestety spodziewałem się za tą cenę czegoś więcej. Po prostu w kasku jest dość głośno.
Komfort jazdy - niestety średni ale tylko ze względu na wyciszenie.
Reszta bez większych zastrzeżeń.
Cena mogłaby być niższa.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Paruje!
10.07.2014 10:02:11

Kask jest bardzo dobry (dopasowanie, cisza, jakość, itd) tylko... paruje! Niestety brakuje możliwości jazdy w słońcu i w temperaturach poniżej ok 10 stopni. Jeżeli mamy szybkę z antyfogiem (pinlock)to oczywiście szybka jest czysta, tylko słońce oślepia. Opuszczamy blendę i.... za chwilę blenda jest zaparowana więc nic nie widać! Oczywiście wlot powierza w szczęce jest otwarty ale górny zamknięty (bo zimno!).

Poprzednio miałem też Shoei Multiteca i tam można było to rozwiązać po prostu montując antyfoga na ich progresywnie przyciemnianej szybce....

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
świetny kask
10.23.2014 9:36:42

Mam go od dwóch sezonów - wnętrze wygodne, wyściółka po 18 tys. wygląda jak nowa a nie była ani razu prana, pinlock działa świetnie, wentylacja skutecznie chłodzi w gorące dni, ale na huragan nie liczcie. Jak na szczękowca jest stosunkowo lekki. Jedna rzecz mnie tylko denerwuje: słabe wyciszenie - niestety na dłuższą droge zatyczki do uszów to konieczność, choć na początku byłem zadowolony po przesiadce z nolana n103, ale niestety kask się ułożył i zrobił się głośniejszy. No i pojawiły się małe luzy - jak obracam szybko głowe lewo/prawo to delikatnie się przemieszcza - muszę zakładać kominiarke żeby przylegał idealnie.

Kask oceniam na 8 z 10

Tomi
Mam pytanko odnośnie dopasowania. Jaki masz obwód głowy i jaki rozmiar kupiłeś? Ja obstawiałem dla siebie M według rozmiaru ale wcisnąłem się w S

Głosy: 72   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
POLECAM!!!
08.18.2015 14:00:46

Super kask
Miałem wcześniej NOLANA 104 i ten szczękowiec shoeia to inna bajka

REWELACYJNA wentylacja
NIESAMOWITA wygoda - przy trasach 800-900 km dziennie nie ściągałem kasku nawet podczas tankowania - nic nie uwiera, nic nie przeszkadza - SUPER !
Wyciszenie również zdecydowanie lepsze w porwnaniu do Nolana 104
Jedynym minusem w porównaniu do Nolana to trochę węższy kąt widzenia.
Kask sporo kosztuje, ale moim zdaniem warto chwilę poczekać, dozbierać i kupić :)
Pzdr
Kamil

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Jakość wykonania
5
obiektywnie
01.10.2016 15:08:59

Po przymiarce w salonie Neotec'a stwierdzam że pole widzenia jest gorsze od Schubert C3, wygoda na podobnym poziomie choć kask nowy i nie "ułożony" więc za jakiś czas się okaże jak to z nim jest naprawdę, mam nadzieję że nie zacznie skrzypieć i trzeszczeć jak mój C3 (obecnie idzie mu chyba 6-ty rok)
Obecny marketing i parcie na Neotec'a oceniam na takież samo kiedy kupowałem C3 w tamtym czasie nie miał sobie równych.
Narazie nie zdecyduję się na zakup, bez jazdy próbnej jak się zachowuje ten kask na drodze.
Ze swojego C3 jestem zadowolony o żadnym przeciekaniu nigdy nie było mowy, chyba poczekam na następcę ,ale nie wersja pro bo to tylko kosmetyka.
Neotec jest ciekawą konkurencją C3 i chętnie go wypróbuję, może znajdzie miejsce na mojej półce jako Biały ...

Gość
opinia bez sensu. oceniaj produkt a nie swoje rozwazania zakupowe. ewentualnie napisz opinie o swoin C3 bo chyba pomyliles modele patrzac na opis...

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Shoei Neotec
02.06.2016 22:26:56

Po długim namyśle,czytaniu opinii itd.. przymiarkach Shuberta C3 pro, padło na Shoei-a,jakoś lepiej mi leżał; dzisiaj kupiłem,ładna pogoda przetestowałem.
Hymmm.... : wygoda - super, komfort - super, wentylacja - super, lecz zmartwiłem się troszkę poziomem hałasu - jest głośno do tego jest troszkę ciężki, ale pewnie się przyzwyczaję. Więc proszę się nie dać omamić,że jest to kask cichy bo tak nie jest..... Pin lock zdaje egzamin - nie ma tu mowy o parowaniu. Wcześniej jeździłem w AGV, GIVI, NOLANIE 104, powiem szczerze, że Shoei to naprawdę dobry kask, znacznie odbiega od pozostałych.Cena - wygórowana, ale jest jej wart.

Grzesiek
To znowu Ja😀 Jestem już po kilku dobrych godzinach jazdy w tym kasku, dlatego postanowiłem coś więcej powiedzieć. Utrzymuję wersję że jest mega wygodny, wentylacja to mercedes-to jest jedna z głównych zalet tego kasku.Jest głośny, ale uważam że jest to do ogarnięcia (zatyczki do uszu i po problemie). Zmartwiłem się ponieważ zaczął mi delikatnie parować, ale jechałem w deszcz i to może usprawiedliwić nieco tą kwestię. Bez dwóch zdań - szczerze go polecam, naprawdę nie ma się do czego przyczepić.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Prima sort, ale...
02.14.2016 21:28:45

Shoei wart każdej złotówki, najwyższa półka pod względem jakości jak i bezpieczeństwa.

+Niesamowicie wygodny
+Nie jeżdżę często z takimi prędkościami, aby wyciszenie mi przeszkadzało. Do 100km/h jest zadowalająco
+Bezkompromisowa blenda przy zachowaniu tej samej grubości EPS
+Wykonanie perfekcyjne w każdym calu

-Zapięcie microclick... Nie wiem kto wpadł na taki pomysł. Ani to bezpieczniejsze, ani bardziej komfortowe. Dla mężczyzn z dużym jabłkiem Adama będzie irytujące. Do tego mając podnoszoną szczękę nie trzeba go tak często zdejmować, więc gdzie tu większa wygoda? Robione chyba pod katem niemieckich emerytów. O dziwo na rynku US są z zapięciem DD. Nie wiem dlaczego w Europie nie mogę takiego kupić? Stąd gwizdka mniej.
+/- Dla niektórych cena, ale jak raz założysz to wiesz za co płacisz.

Czy kupiłbym jeszcze raz? Zdecydowanie, ale chyba zamówiłbym wersję z USA.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dobry kask
03.01.2016 12:04:25

Bardzo wygodny i świetnie wykonany kask. Jedynym małym minusem, który zaobserwowałem jest zbyt jasna blenda przeciwsłoneczna, ale przeszkadza tylko w bardzo słoneczne dni. Wraz z intercomem SENA tworzy idealny zestaw na wyprawę i do codziennego użytku.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Niestety, nie tego się spodziewałem :-(
03.13.2017 0:17:10

Po 16 latach separacji z moto, zakupiłem nowy pojazd i akcesoria w celu odbycia podróży w ramach resetu urlopowego.
Z racji tego, że każdy dba o to co ma najważniejsze, ja najbardziej skupiłem się na ochronie głowy. Po wielu godzinach w sieci, kilkunastu odwiedzinach w salonach i niezliczonej ilości rozmów zakupiłem NEOTEC'a w fajnym malowaniu za jedyne 2600,00 zł.
Pojechałem w podróż na Bałkany. Od naszego morza aż po Grecję, zjeździłem Rumunię i Albanię i po zrobieniu 6500 km myślę, że mogę dość obiektywnie go ocenić.
A mianowicie:
- kask absolutnie nie wart swojej ceny
- głośny (po reklamach spodziewałem się jakiegoś przełomu, a tu szału nie ma)
- powiem Wam, że większość drogi to latałem z rozszczelniona szybką, bo paruje (oczywiście bez pinlocka). Niezależnie od temperatury na zewnątrz, w czasie postoju szybka zaparowywała
- uchwyt otwierania tylko po jednej stronie to masakra jakaś,
- wysuwanie blendy w dziwnym miejscu, w każdym razie dla mnie w ogóle nie ergonomiczne i po takiej trasie dalej macam i szukam suwaka
- jakiś idiota wymyślił po pijanemu ten mini przełącznik nad potylicą do wentylacji, ciekawe czy sam próbował w rękawicy go sięgnąć, wyczuć i przełączyć
- a reklamowany system chłodzenia to fajny jest tylko w reklamie, bo nawet przy wszystkich pootwieranych wlotach i wylotach wiatru w środku jak na lekarstwo. Bez uchylania szybki nie było chłodzenia.

Po powrocie z ciekawości poszedłem do salonu z Schubertami (wcześniej ja naiwny przeczytałem jakieś negatywne opinie i jakoś go skreśliłem od razu. No w końcu na Japończyku wypada latać w Japończyku :-) ) i o zgrozo. Schuberth C3 pro jest rewelacyjny.
Ergonomiczność tutaj aż razi. Wszystkie (no może większość) mankamentów które stwierdziłem w Neotecu jest rozwiązana zdecydowanie lepiej. Nawet materiał wewnętrzny jest milszy w dotyku. Shoei po 8000 km idzie na półkę, a ja kupuję w tym roku Schubertha E1

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Nie warty tej kasy
06.18.2017 23:03:08

Witam

Przelatałem kilkaset km w Neotecu i niestety nie jest to kask warty tej kasy jaką kosztuje.
Plusy
- Jakość wykonania skorupy
- Wygodny
- bardzo dobra wentylacja

Minusy
- kask nie jest szczelny w 100% oczywiście przy zamkniętej wentylacji przez co nie nadaje się do jazdy w niskich temperaturach (zgłaszane na gwarancji ale serwis Shoei nic z tym nie może zrobić i twierdzi że wszystko jest OK)
- wyściółka kasku bardzo dobrze wykonana ale delikatnie trzeszczą policzki (zgłaszane na gwarancji ale Shoei nie widzi problemu)w kasku tej klasy nie powinno nic takiego się dziać
- górny wlot wentylacji wykonany z tandetnego plastiku
- kask jest głośny.

Osobiście nie polecam jak na kask klasy premium za 2000+ to kupa i tyle

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
shoei neotec
10.01.2017 20:54:43

Lipa przez duże L . Przesiadłem się z multitec i czytajac opinie zaufałem im. Mój przypadek ? W użytkowaniu , wentylacja, widoczność, blenda przeciw słoneczna, jest ok . Ale z kaskiem jadę jutro trzeci raz do reklamacji , kupiłem go 1 kwietnia louis przejechałem w nim może 1000 km dwa razy odpadła blenda od wentylacji ta szczękowa, raz przy 200 km/h efekt taki że dostałem wiatrem po oczach. Raz rozleciał się mechanizm podnoszenia i opuszczania blendy przeciw słonecznej . I chyba najgorsze przy otwartym nawiewie czołowym do kasku dostał się owad . Super klimat hamujesz moto by szybko się zatrzymać i ściągnąć kask a w tej chwili coś cię konsumuje bo chce się wydostać. Moim skromnym zdaniem Kask ładny i drogi. Z multitec nic nie odpadało nic nie wpadło do środka przy otwartych nawiewach. Używałem multi 4 sezony, kupiłem go używanego . A neo jest nowy od kwietnia do czerwca pierwsza reklamacja , w połowie lipca oddałem kask na reklamacje i zwrócono mi go po miesiącu w połowie sierpnia. Dziś na autostradzie przy 200km/ h odpadła blenda. Boje się myśleć jakby kask wytrzymał zdarzenie drogowe. LWG wszystkim

Gość
"odpadła blenda od wentylacji ta szczękowa" ??


Dołączone zdjęcia
Shoei Neotec
Shoei Neotec
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
rewelacja, warta swojej ceny
10.14.2017 11:07:08

Plusy:
- wyciszenie. Tak, jest cicho. A to dla mnie bardzo wazne. Szczegolnie jesli do komunikacji z innymi uzywam sluchawek dousznych (poki co).
- wygoda. Moge jezdzic w tym kasku i 10h dziennie i nie czuję, że zdejme go razem z glową.
- idealne dopasowanie zapiecia i wysciolki. Nic nie uwiera, nie odgniata uszu, brody, policzków.
- pinlock daje radę, a trochę jazd w sporym deszczu juz bylo. Paruje na krawędziach, ale nie jest zle.
- bałam się, ze szczekowiec moze gdzies w czasie deszczu przeciekac, ale jest ok.
- pole widzenia. Rewelacja.
- super wentylacja - nie jest mi ani cieplo, ani zimno, w sam raz. Jak chcę wiatru we wlosach, to po prostu wentyluje na maska, i jakis pęd powietrza czuć.
- przy wyzszej predkosci nie targa glową, powietrze dobrze go opływa. Kask nie "unosi sie" przy szybszej jezdzie.
- fajne zapiecie, ktore moge obsluzyc w rekawicach
- dobry pomysl z serwisem d2d i coroczną konserwacją kasku
- minimalistyczny design, zero udziwnien graficznych, szlaczków

Minusy:
- musiałam przywyknac do innego umiejscowienia przycisku sterującego blendą
- trudny dostęp (przynajmniej w mojej okolicy) do kasków w kolorach innych niż biały i czarny. Trzeba mi było garnka "na już", i niestety czerwonego próżno znaleźć.

Kupiłam rozmiar S, kolor biały.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
bardzo dobry
11.08.2017 12:29:40

Bardzo dobry kask, zwłaszcza jak ktoś wcześniej jeździł w LS2 tak jak ja , to będzie mile zaskoczony.

Minusem może być cena. Ale jest wart swojej ceny.

Za LSa zapłaciłem 370 zł i za pinlock 120 zł, czyli 500 zł wyrzucone w błoto, jak bym to wiedział co wiem teraz to bym dołożył i kupił szołeja. :) tam jest pinlock w zestawie :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Midland BT Next

Polecam - zakupiony przez Chiński alliexpres dwie sztuki :) Cenowo wyszło 400 PLN taniej niż w PL. Jakość dźwięku doskonała, słychać komunik...

TCX X-Square

Ogólnie bardzo wygodne, dobra wentylacja, natomiast moim zdaniem za mały pad do dźwigni zmiany biegów i co gorsza słabo wykonany - poszycie pada ...

Crivit Sports (kask z Lidla)

Kask pomimo swoich wad tj, głośność i średnie wykonanie, uchronił mnie przy bardzo nieprzyjemnej glebie. Ręka złamana i noga też, ale głową...

Hyosung GV125C Aquila

Jeden chyba z najlepszych motocykli Chopper/Cruiser w tej klasie pojemności czyli 125 , jeśli nie najlepszy....

Kawasaki ER-5

Jest to mój pierwszy motocykl, kupiłem w połowie sezonu i przejechałem 2tys km. Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, lekki. Dużym plusem jest ni...

Harley-Davidson Dyna Fat Bob

Kolejny z rodziny Dyna piekny na grubych kolach byku.
Lampy nie kazdemu leza to na pewno.
Sprawia wrazenie ciezkiego ale po chwili milo ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania