Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Shoei Neotec



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei Neotec

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.22 / 10

(Na podstawie 23 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 74%
Neutralne: 9%
Negatywne: 17%


Gość


10
Mohikanin
05.30.2012 11:49:05

Neotec to Mercedes wśród kasków szczękowych - cisza, komfort, doskonałe wykonanie, areodynamika jak na Shoei przystało - na poziomie sportowych garnków. Zero problemów z parowaniem szyby i wbudowana blenda. Jedyny kask jaki może z nim konkurować to Schuberth C3.

Gość
Bardzo dobry kask. Teraz w promocyjnej cenie : https://www.moto-akcesoria.pl/kaski/186-kask-szczekowy-shoei-neotec.html?search_query=neotec&results=16

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Marcin ZX-10R
06.07.2012 14:49:20

Zalety:
- Bardzo wygodny
- Świetne materiały(skorupa z włókna szklanego, miękka wyściółka)
- Doskonała areodynamika(można odwrócić głowe nawet przy 200km/h)
- Bardzo dobra wentylacja
- Wbudowana blenda(Neotec to pierwszy Shoei z blendą)
- Świetne wyciszenie

Minus:
- Mógłby być lżejszy
- Cena

Jeden z najlepszych kasków jakie można kupić. Z czystym sumieniem polecam - 10/10.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.17.2012 12:48:00

Najlepszy kask jaki do tej pory miałem - bardzo przyjemnie i komfortowo się w nim jeździ, świetnie wyciszony, blenda daje rade, wentylacja działa idealnie. Areodynamika świetna - jeżdże na nakedzie, więc lepszego testu dla kasku nie ma - powyżej 200 jest bardzo stabilny, nie rzuca nim na boki. Nie męczy też przy dłuższej jeździe. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rafi Z100
06.26.2012 18:41:11

Najlepszy szczękowiec jaki można sobie wymarzyć. Byłem zdecydowany na Schuberta C3, ale po przymiarce w sklepie za cholere nie chciał się dopasować - cisnął strasznie po bokach. Przymierzyłem Shoeia i całkiem inna bajka - jakby był dla mnie stworzony. Doskonale przylegał do całej głowy, nic mnie nie cisnęło i nie uwierało. Dopasował się idealnie. Ma bardzo miłą w dotyku wyściółke, jest świetnie wyciszony. Areodynamika wręcz doskonała - jeżdże nakedem(Kawa Z1000) i przy 240 nie boli mnie kark od walki z wiatrem. Polecam zdecydowanie.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Joker
07.20.2012 11:02:06

Potwierdzam. Kask rewelacyjny - miałem przez 2 tygodnie C3, ale musiałem go sprzedać - uciskał mnie w uszach i w górnej części głowy. Co najgorsze sprzedawca wcisnął mi kit, że się ułoży. Po dwóch tygodniach jazda sprawiała ból, więc C3 powędrował na allegro. Kupiłem Shoeia i leży na mojej głowie idealnie. Wentylacja lepsza niż w C3, subiektywnie odrobine głośniejszy. Polecam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Seba
08.01.2012 12:08:53

Super kask - idealnie leży na głowie, świetne wykończony, dobrej jakości wyściółka. Dopiero teraz wiem co to jest dobra wentylacja - jeździłem wcześniej w N102 i wogóle nie przepuszczał on powietrza od góry. W Neotecu wentylacja działa tak jak powinna - czuć wiatr wchodzący od góry i od przodu. Wyciszenie jest znakomite(porównując do Nolana). Kask naprawde wart swojej ceny - POLECAM. Daje 10.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.29.2012 12:56:46

Dobry garnek. Wcześniej miałem XR-1000, ale był dla mnie o wiele za głośny. W Neotecu jeździ się o wiele lepiej - pinlock nie wchodzi w pole widzenia, ma dużo lepsze wyciszenie i jest wygodniejszy. Wentylacja bardzo dobra, szybka nie paruje nawet jak na nią chucham. Jedyny minus to masa. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Shoei Neotec
09.06.2012 8:42:56

Polecam ten kask - dla mnie nie ma on żadnych wad. Co do wojny między C3 i Neotekiem, moim zdaniem nie można powiedzieć który jest lepszy. Oba kaski są na najwyższym poziomie i o wyborze każdego z nich decydują subiektywne odczucia i kształt głowy kupującego. Polecam przeczytać artykuł porównawczy ze ścigacza - wyszedł remis :)

http://www.scigacz.pl/Lewy,szczekowy,Shoei,Neotec,vs,Schuberth,C3,19000.html

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
LUKE XJR 1300
09.15.2012 9:03:07

Kask przereklamowany. Po przesiadce z Nolana N104 spodziewałem się czegoś więcej. Wykonanie na podobnym poziomie, tylko cena 2x większa. Wychwalane wszędzie wyciszenie to bujda na resorach. Jeden przejazd po autostradzie A4 i można ogłuchnąć!

Gość
i tu się z kolegą nie zgodzę. Również przesiadłem się z Nolana 104 na Neoteca. Wygoda - bez porównania, w nolanie po godzinie jazdy czułem zmęczenie ( ból głowy ), shoeia mogę nie zdejmować cały dzień Wykonanie - nie ta liga. W nolanie były problemy z odpinającym się podbródkiem i problematycznym zamknięciem szczęki ( zamek nie zawsze "trzymał" ) W shoeiu wszystko jest spasowane elegancko :) Moim zdaniem nolan w porównaniu z Shoeiem ma dwie zalety: bardzo szeroki wizjer i niższą cenę. Pzdr

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
11.16.2012 11:09:56

A ja się zawiodłem na Neotecu.Miałem poprzednio Caberga Rhyno ( 6 lat)i postanowiłem zmienić na "luksus"
Owszem wentylacja na czubie głowy bardzo dobra,trochę cichszy od Caberga ale...
Zaczęły same odpinać się wykładziny policzkowe,Wypina się z mocowania szyba ( z lewej strony tam gdzie jest skrzydełko do otwierania szyby). W czasie jazdy w deszczu mimo założonego antyfoga pojawia się para w dolnej części szyby.
Pomaga jazda z uchyloną szybą ale wtedy deszcz zalewa mi okulary korekcyjne. Przy jeźzie w temp.3-5 stopni antyfog nie działa. Szyba całkowicie zaparowana. W starym Cabergu nie ma tego problemu. Oddałem do reklamacji i czekam na odpowiedź. Reasumując nie wydałbym teraz tych pieniędzy na Shoeia kupiłbym 2 hełmy Caberga np Justissimo.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
vstrom
03.18.2013 10:21:25

Pierwsza przejażdżka w Neotecu za mną. Może za wcześnie na rzetelną opinię ale pierwsze wrażenia już są. Kask bardzo wygodny (przynajmniej dla kształtu mojej głowy). Wszystko dolega idealnie, nic nie uciska, jest tak jak ma być. Zapięcie typu zapadkowego bardzo wygodne w obsłudze a jego umiejscowienie nie powoduje uciskania krtani i innych części szyi (w Schubercie C3 podczas przymiarki myślałem że się uduszę ale to opinie subiektywna i zależy od budowy ciała). Masa kasku niewyczuwalna po założeniu go na głowę. Wyważony doskonale, nawet z podniesioną szczęką nie ma wrażenia że głowa opada do przodu (w Nolanie N104 tak było). Wszystkie mechanizmy kasku pracują z należytym oporem, nic nie opada samoczynnie. Blenda nie zahacza o nos jednocześnie zsuwa się dość nisko skutecznie osłaniając oczy od słońca. Co do głośności kasku nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Godzinna jazda w wietrzny marcowy dzień nie doprowadziła mnie do bólu głowy i szumu w uszach. Myślę że nie po to jeździmy na motocyklach aby izolować się od otoczenia, szum i wiatr są wpisane w uroki tego hobby. Daje 9 gwiazdek za całokształt.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
W deszczu kiepsko
05.03.2013 16:00:38

Kask jako szczękowiec super, natomiast w deszczu, bardzo delikatnym, przecieka na łączeniu uszczelki z szybką, u góry. Po serwisie bez zmian, krople wewnątrz kasku na wysokości oczu spadają i spadają, czasem nawet na nos :). Odpowiedź producenta: "Kask nigdy nie będzie w 100% szczelny a woda może pojawić się jedynie przy silnej ulewie, ale nie wpływa to na bezpieczeństwo jazdy..."

Gość
Pieprzenie powinienes reklamowac kask, jest to niedopuszczalne

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Neotec pierwsze 100 kilometrów
05.27.2013 23:34:07

Poprzedni mój kask to nolan 102.
CO do neoteca mialem więc wysokie wymagania ponieważ wykonanie Nolana jest porównywalne do shoeia!
Komfort,wykonanie,obsluga mechanizmów to w neotec'u bajka.
Natomiast przez szczeline mechanizmu opuszczania/podnoszenia blendy ŚWISZCZE JAK DIABLI.
Nie wiem czy poprzedni opiniodawcy zwrócili na to uwagę.Moim zdaniem nie da sie tego zignorować.
I co z tego że kask jest super-wygodny i super-wykonany,gdy po godzinie jazdy cała lewa strona głowy aż dudni.Musiałem założyć stopery.Poddałem sie.
Zrobiłem eksperyment: w czasie jazdy zasłoniłęm palcem szczeline mechanizmu opuszczania/podnoszenia blendy i stwierdziłem że HAŁAS WTEDY USTAJE.
NIe wiem czy mam wybrakowany egzemplarz,lecz uważam że w garnku za tyle kasy wszystko powino być tip-top.

Gość
mam o samo z halasem przy mechanizmie opuszczania blendy, jak zaslonie go reka to przestaje swiszczec

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Poinia po 2,2 kkm
06.03.2013 20:48:33

http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=772%3B

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
to nie to
07.17.2013 1:29:19

dzisiaj odebrałem zamówiony kask NEOTEC przyjechałem po niego w swoim starym 3 letnim kasku BMW -5-
po założeniu w sklepie szok-- wygodny pasuje wszystko, jakby był uszyty na miarę waga zauważalnie niższa w porównywalnie do mojego starego ,BMW

ubrałem i pojechałem zadowolony--po opadnięciu emocji transakcji , zaczeło mi przeszkadzać
1-- bardzo słaby nawiew na twarz
2 --głośny
3-- dla mnie żle przylegający z tyłu - za wysoko tył kasku, na szyi czuję pod wiewy wiatru temperatura była + 25 c
po spadnięciu temperatury do 17c jazda zaczęła mnie męczyć w związku z tymi powiewami
już zimnego wiatru po kolejnym spadku temperatury do 15 c podjąłem decyzję powrotu do starego kasku który na szczęście miałem w kufrze
jestem rozczarowany
jutro wracam do sprzedawcy będę chciał go oddać kusząc go moją 20% stratą
mój tel 601332589


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Mam mieszane uczucia
04.28.2014 7:46:33

Krótko.
Wentylacja - super.
Wykonanie - bardzo dobre.
Wyciszenie - niestety spodziewałem się za tą cenę czegoś więcej. Po prostu w kasku jest dość głośno.
Komfort jazdy - niestety średni ale tylko ze względu na wyciszenie.
Reszta bez większych zastrzeżeń.
Cena mogłaby być niższa.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Paruje!
10.07.2014 10:02:11

Kask jest bardzo dobry (dopasowanie, cisza, jakość, itd) tylko... paruje! Niestety brakuje możliwości jazdy w słońcu i w temperaturach poniżej ok 10 stopni. Jeżeli mamy szybkę z antyfogiem (pinlock)to oczywiście szybka jest czysta, tylko słońce oślepia. Opuszczamy blendę i.... za chwilę blenda jest zaparowana więc nic nie widać! Oczywiście wlot powierza w szczęce jest otwarty ale górny zamknięty (bo zimno!).

Poprzednio miałem też Shoei Multiteca i tam można było to rozwiązać po prostu montując antyfoga na ich progresywnie przyciemnianej szybce....

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
świetny kask
10.23.2014 9:36:42

Mam go od dwóch sezonów - wnętrze wygodne, wyściółka po 18 tys. wygląda jak nowa a nie była ani razu prana, pinlock działa świetnie, wentylacja skutecznie chłodzi w gorące dni, ale na huragan nie liczcie. Jak na szczękowca jest stosunkowo lekki. Jedna rzecz mnie tylko denerwuje: słabe wyciszenie - niestety na dłuższą droge zatyczki do uszów to konieczność, choć na początku byłem zadowolony po przesiadce z nolana n103, ale niestety kask się ułożył i zrobił się głośniejszy. No i pojawiły się małe luzy - jak obracam szybko głowe lewo/prawo to delikatnie się przemieszcza - muszę zakładać kominiarke żeby przylegał idealnie.

Kask oceniam na 8 z 10

Tomi
Mam pytanko odnośnie dopasowania. Jaki masz obwód głowy i jaki rozmiar kupiłeś? Ja obstawiałem dla siebie M według rozmiaru ale wcisnąłem się w S

Głosy: 72   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
POLECAM!!!
08.18.2015 14:00:46

Super kask
Miałem wcześniej NOLANA 104 i ten szczękowiec shoeia to inna bajka

REWELACYJNA wentylacja
NIESAMOWITA wygoda - przy trasach 800-900 km dziennie nie ściągałem kasku nawet podczas tankowania - nic nie uwiera, nic nie przeszkadza - SUPER !
Wyciszenie również zdecydowanie lepsze w porwnaniu do Nolana 104
Jedynym minusem w porównaniu do Nolana to trochę węższy kąt widzenia.
Kask sporo kosztuje, ale moim zdaniem warto chwilę poczekać, dozbierać i kupić :)
Pzdr
Kamil

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Jakość wykonania
5
obiektywnie
01.10.2016 15:08:59

Po przymiarce w salonie Neotec'a stwierdzam że pole widzenia jest gorsze od Schubert C3, wygoda na podobnym poziomie choć kask nowy i nie "ułożony" więc za jakiś czas się okaże jak to z nim jest naprawdę, mam nadzieję że nie zacznie skrzypieć i trzeszczeć jak mój C3 (obecnie idzie mu chyba 6-ty rok)
Obecny marketing i parcie na Neotec'a oceniam na takież samo kiedy kupowałem C3 w tamtym czasie nie miał sobie równych.
Narazie nie zdecyduję się na zakup, bez jazdy próbnej jak się zachowuje ten kask na drodze.
Ze swojego C3 jestem zadowolony o żadnym przeciekaniu nigdy nie było mowy, chyba poczekam na następcę ,ale nie wersja pro bo to tylko kosmetyka.
Neotec jest ciekawą konkurencją C3 i chętnie go wypróbuję, może znajdzie miejsce na mojej półce jako Biały ...

Gość
opinia bez sensu. oceniaj produkt a nie swoje rozwazania zakupowe. ewentualnie napisz opinie o swoin C3 bo chyba pomyliles modele patrzac na opis...

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Shoei Neotec
02.06.2016 22:26:56

Po długim namyśle,czytaniu opinii itd.. przymiarkach Shuberta C3 pro, padło na Shoei-a,jakoś lepiej mi leżał; dzisiaj kupiłem,ładna pogoda przetestowałem.
Hymmm.... : wygoda - super, komfort - super, wentylacja - super, lecz zmartwiłem się troszkę poziomem hałasu - jest głośno do tego jest troszkę ciężki, ale pewnie się przyzwyczaję. Więc proszę się nie dać omamić,że jest to kask cichy bo tak nie jest..... Pin lock zdaje egzamin - nie ma tu mowy o parowaniu. Wcześniej jeździłem w AGV, GIVI, NOLANIE 104, powiem szczerze, że Shoei to naprawdę dobry kask, znacznie odbiega od pozostałych.Cena - wygórowana, ale jest jej wart.

Grzesiek
To znowu Ja😀 Jestem już po kilku dobrych godzinach jazdy w tym kasku, dlatego postanowiłem coś więcej powiedzieć. Utrzymuję wersję że jest mega wygodny, wentylacja to mercedes-to jest jedna z głównych zalet tego kasku.Jest głośny, ale uważam że jest to do ogarnięcia (zatyczki do uszu i po problemie). Zmartwiłem się ponieważ zaczął mi delikatnie parować, ale jechałem w deszcz i to może usprawiedliwić nieco tą kwestię. Bez dwóch zdań - szczerze go polecam, naprawdę nie ma się do czego przyczepić.

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Prima sort, ale...
02.14.2016 21:28:45

Shoei wart każdej złotówki, najwyższa półka pod względem jakości jak i bezpieczeństwa.

+Niesamowicie wygodny
+Nie jeżdżę często z takimi prędkościami, aby wyciszenie mi przeszkadzało. Do 100km/h jest zadowalająco
+Bezkompromisowa blenda przy zachowaniu tej samej grubości EPS
+Wykonanie perfekcyjne w każdym calu

-Zapięcie microclick... Nie wiem kto wpadł na taki pomysł. Ani to bezpieczniejsze, ani bardziej komfortowe. Dla mężczyzn z dużym jabłkiem Adama będzie irytujące. Do tego mając podnoszoną szczękę nie trzeba go tak często zdejmować, więc gdzie tu większa wygoda? Robione chyba pod katem niemieckich emerytów. O dziwo na rynku US są z zapięciem DD. Nie wiem dlaczego w Europie nie mogę takiego kupić? Stąd gwizdka mniej.
+/- Dla niektórych cena, ale jak raz założysz to wiesz za co płacisz.

Czy kupiłbym jeszcze raz? Zdecydowanie, ale chyba zamówiłbym wersję z USA.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dobry kask
03.01.2016 12:04:25

Bardzo wygodny i świetnie wykonany kask. Jedynym małym minusem, który zaobserwowałem jest zbyt jasna blenda przeciwsłoneczna, ale przeszkadza tylko w bardzo słoneczne dni. Wraz z intercomem SENA tworzy idealny zestaw na wyprawę i do codziennego użytku.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania