Mamy już 12526 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Nissin



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Klocki hamulcowe Nissin

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.47 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie na temat klocków motocyklowych marki Nissin.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 93%
Neutralne: 7%
Negatywne: 0%


Gość


10
Adamo FZ1
06.06.2012 11:39:23

Nie ma nic lepszego od złotych Nissinów ST. Fabrycznie wiele motocykli wyjeżdża z tymi klockami. Założyłem kiedyś z EBC i liczyłem kilometry kiedy się wreszcie skończą i wróce do Nissinów. Polecam - najlepsze klocki do motocykla.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.10.2012 10:05:43

Najlepsze klocki do motocykla to Nissin i SBS. Bardzo dobra skuteczność hamowania, nie gryzą tarczy, nie piszczą. Polecam obie firmy, bo robią najlepsze klocki hamulcowe.

1000rr
Zgadzam się sintery SBS są bardzo mocne! Niebieski nissin wydaje dziwny dźwięk przy chamowaniu ale czucie jest idealne! złote nissiny ST są kozak!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.18.2012 18:08:36

Polecam Nissiny z serii ST i RS - pierwsza liga. Założyłem 301 ST do mojej 600RR i hamują perfekcyjnie. O żadnych piskach nie ma mowy, moto nurkuje przodem nawet po lekkim dotknięciu klamki. Do turystycznej jazdy stykną niebieskie NS.

1000rr
Tak zgazam się niebieski NS jest wyłącznie do turystyki nawet tej szybszej lecz ST i RS! to już nie wspomne troszke za szybko dziabią tarcze. Ale coś za coś... Ktoś mi powiedział że klocki są tańsze od tarcz... warto o tym pmyśleć i dostosować do naszego stylu jazdy.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Joker
07.20.2012 11:07:00

Założyłem niebieskie Nissiny do Horneta(2009) i mogę je śmiało polecić. Docierały się troche długo, ale hamują rewelacyjnie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jacek Z750
07.21.2012 18:21:59

Potwierdzam. Niebieskie nissiny hamują świetnie. Na początku trzeba tylko ostrożnie obchodzić się z klamką, bo mogą później piszczeć przy małych prędkościach. Kolega tak miał w Fazerze. Jak się je ładnie dotrze to nie ma żadnych problemów. Polecam.

turing
niech sobie kolega wyczyści tłoczki to przestanie :P i nie zwala na klocuszki z serii dla krezusów :) pzdr

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.29.2012 9:37:49

Polecam! Myślałem, ze Thundercat ma słabe hamulce, ale po zmianie klocków na Nissiny(niebieskie) hamulce się mocno wyostrzyły. Niestety nie wiem jakie były poprzednie, bo zakładał je poprzedni właściciel.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
DL 650
09.07.2012 13:19:14

Mogę polecić niebieskie nissiny. Świetnie hamują i na długo starczają.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.28.2012 12:19:12

Zgadzam się z opiniami. Założyłem niebieskie Nissiny do mojej XJR'y i od razu poczułem lepsze hamulce. Do tego nie piszczą jak poprzednie. Warto kupić Nissiny!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
najlepsze
06.18.2013 19:47:56

Klocki wymiatacze i tyle w temacie. Raz się pokusiłem na Lucasy, które każdy mi doradzał jako najlepsze klocki i zawiodłem się - od razu poczułem gorsze hamowanie, wróciłem teraz do nissinów i hamulce wróciły :) Moje moto to Yamaha R6 z 2006 roku. Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
NISIN do enduro
11.22.2013 8:43:11

Gdy w moim GAS GAS EC 250 skończyły się te z pierwszego montażu dosłownie na chwilę założyłem coś co było pod ręką....natychmiast wróciłem do NISIN GS off road. Znowu jazda na przednim stała się przyjemnością. Polecam

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
klocki nie do zdarcia :)
02.09.2014 7:43:01

witam. mam założone złote nissiny do cwojej cbr f4 i latam na nich już 1,5 sezonu i zużyły się może w 25%. najlepsze klocki na świecie. polecam każdemu.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
niebieskie
06.30.2014 13:29:47

Ja wcześniej miałam czerwone brembo i były super! niestety sie skończyły i zmieniłam na niebieskie nissiny i jestem zawiedziona... hamowanie dużo gorsze na dodatek nieprzyjemne dźwięki przy hamowaniu.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nissin ToyoS30JGG
07.22.2014 11:10:03

Zdemontowałem klocki tylne z FZ1, więc się dziele opinią. Na klockach napisane TOYO S30 JGG, złota okładzina jednak zardzewiała kompletnie. Dozowanie hamulca precyzyjne - koło nie blokuje się nagle, a siła hamulca jest bardzo dobra(jednak nieco gorsza od założonych niedawno Nissinów serii ST). Klocki nie piszczały ani nie zdzierały tarczy hamulcowej - nie ma na niej nawet małego rowka pozostawionego przez klocki. Ogólnie były bardzo dobre, a wkrótce powiem co nieco na temat modelu 2P244 ST z którego jak na razie jestem zadowlony(a nawet bardziej od tych opisywanych).

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


10
Klocki perfekcyjne!!
06.30.2017 15:56:03

Używam klocków złotych Nissinów już dwa sezony. Klocki pomimo dość wysokiej ceny są tego warte. Gdy wciskam nawet lekko hebel w swoim GSXR 600 K7 to motocykl od razu reaguje. Polecam je wszystkim, którym zależy na bezpieczeństwie i komforcie hamowania.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
04.12.2018 17:14:31

W swoim moto rok temu założyłem niebieskie nissiny NS,
hamują dobrze ale hamowaniu towarzyszy nieprzyjemny pisk.
Normalnie jak stary tramwaj na szynach :)
Troszkę się zawiodłem, bo akurat Nissin NS to nie jest najtańsze rozwiązanie (biorąc pod uwagę że w moim moto na przód są potrzebne 2 kpl. gdzie jeden kosztuje 150-170 zł zależy gdzie)
Gdyby to były klocki za 50 zł kpl. (brenta, Boss lub jakieś inne tanie) to nie było by o czym gadać, kupiłeś tanie to trzeba sobie dokupić stopery do uszu i już, a tak to mały niesmak pozostaje.

Irek
A masz zainstalowane do tych klocków blaszki które neutralizują wibracje?

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Ozone Urban II

Buty wykonane bardzo starannie, mam model butów czarno czerwony. Cholernie ladnie się prezentują. Dobrze leżą na nodze, nie uwierają podczas cho...

Yamaha XTZ750 Super Tenere (1989-1997)

fajny i dobry sprzęt dla lubiących podróże osiagi pozwalaja szybko latać autostradami a przytym zawsze mozna zjechac z asfaltu i poprostu jechac ...

Honda NT 650V Deauville (NTV 650)

Motocykl świetnie nadaje się jako pierwszy do do spokojnej turystyki. Pancerna konstrukcja, ciężko go popsuć przy normalnej eksploatacji. Wygodna...

Suzuki SV650 S/N (2003-2008)

Posiadam to moto od trzech sezonów ogólnie jestem z niego zadowolony ma kilka wad i sporo zalet. Mam wersje s z 2000r na dłuższą turystykę się...

Held Nelly

Po ponad 4 latach, kurtka nadal wygląda jak nowa. Zamki, rzepy wszystko działa. Mimo membrany Reissa, która ponoc jest niszowym elementem odziwo wy...

Nolan N86

Używam do "brudnej roboty".
Może być. NIe szkoda jak upadnie czy się pobrudzi.
Dość wytrzymały.
Ogólnie ok.
Minusy...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA