Mamy już 9654 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Nissin



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Klocki hamulcowe Nissin

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.62 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Wasze opinie na temat klocków motocyklowych marki Nissin.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Adamo FZ1
06.06.2012 11:39:23

Nie ma nic lepszego od złotych Nissinów ST. Fabrycznie wiele motocykli wyjeżdża z tymi klockami. Założyłem kiedyś z EBC i liczyłem kilometry kiedy się wreszcie skończą i wróce do Nissinów. Polecam - najlepsze klocki do motocykla.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.10.2012 10:05:43

Najlepsze klocki do motocykla to Nissin i SBS. Bardzo dobra skuteczność hamowania, nie gryzą tarczy, nie piszczą. Polecam obie firmy, bo robią najlepsze klocki hamulcowe.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.18.2012 18:08:36

Polecam Nissiny z serii ST i RS - pierwsza liga. Założyłem 301 ST do mojej 600RR i hamują perfekcyjnie. O żadnych piskach nie ma mowy, moto nurkuje przodem nawet po lekkim dotknięciu klamki. Do turystycznej jazdy stykną niebieskie NS.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Joker
07.20.2012 11:07:00

Założyłem niebieskie Nissiny do Horneta(2009) i mogę je śmiało polecić. Docierały się troche długo, ale hamują rewelacyjnie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jacek Z750
07.21.2012 18:21:59

Potwierdzam. Niebieskie nissiny hamują świetnie. Na początku trzeba tylko ostrożnie obchodzić się z klamką, bo mogą później piszczeć przy małych prędkościach. Kolega tak miał w Fazerze. Jak się je ładnie dotrze to nie ma żadnych problemów. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.29.2012 9:37:49

Polecam! Myślałem, ze Thundercat ma słabe hamulce, ale po zmianie klocków na Nissiny(niebieskie) hamulce się mocno wyostrzyły. Niestety nie wiem jakie były poprzednie, bo zakładał je poprzedni właściciel.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
DL 650
09.07.2012 13:19:14

Mogę polecić niebieskie nissiny. Świetnie hamują i na długo starczają.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.28.2012 12:19:12

Zgadzam się z opiniami. Założyłem niebieskie Nissiny do mojej XJR'y i od razu poczułem lepsze hamulce. Do tego nie piszczą jak poprzednie. Warto kupić Nissiny!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
najlepsze
06.18.2013 19:47:56

Klocki wymiatacze i tyle w temacie. Raz się pokusiłem na Lucasy, które każdy mi doradzał jako najlepsze klocki i zawiodłem się - od razu poczułem gorsze hamowanie, wróciłem teraz do nissinów i hamulce wróciły :) Moje moto to Yamaha R6 z 2006 roku. Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
NISIN do enduro
11.22.2013 8:43:11

Gdy w moim GAS GAS EC 250 skończyły się te z pierwszego montażu dosłownie na chwilę założyłem coś co było pod ręką....natychmiast wróciłem do NISIN GS off road. Znowu jazda na przednim stała się przyjemnością. Polecam

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
klocki nie do zdarcia :)
02.09.2014 7:43:01

witam. mam założone złote nissiny do cwojej cbr f4 i latam na nich już 1,5 sezonu i zużyły się może w 25%. najlepsze klocki na świecie. polecam każdemu.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
niebieskie
06.30.2014 13:29:47

Ja wcześniej miałam czerwone brembo i były super! niestety sie skończyły i zmieniłam na niebieskie nissiny i jestem zawiedziona... hamowanie dużo gorsze na dodatek nieprzyjemne dźwięki przy hamowaniu.

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nissin ToyoS30JGG
07.22.2014 11:10:03

Zdemontowałem klocki tylne z FZ1, więc się dziele opinią. Na klockach napisane TOYO S30 JGG, złota okładzina jednak zardzewiała kompletnie. Dozowanie hamulca precyzyjne - koło nie blokuje się nagle, a siła hamulca jest bardzo dobra(jednak nieco gorsza od założonych niedawno Nissinów serii ST). Klocki nie piszczały ani nie zdzierały tarczy hamulcowej - nie ma na niej nawet małego rowka pozostawionego przez klocki. Ogólnie były bardzo dobre, a wkrótce powiem co nieco na temat modelu 2P244 ST z którego jak na razie jestem zadowlony(a nawet bardziej od tych opisywanych).

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


KTM 950 SM Supermoto (2004-2008)

Witam wszystkich chcących poznać opinie na temat tego motocykla, kiedy sam zastanawiałem się nad jego zakupem tych bowiem nie było w internecie w...

Shoei XR-1100

nie polecam. mega głośny. szyba przecieka w deszczu. ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. chyba w studni. porażka...

Shoei XR-1100

Nie polecam. Mega głośny. Szyba przecieka w deszczu. Ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. Chyba w studni. ...

Scorpion EXO-500 Air

Witam,posiadam ten garnek od stycznia 2016 i powiem że przejechałem w nim cały sezon i nie widac na nim oznak zmęczenia.
Wybrałem dla odmi...

Shoei Hornet ADV

Witam,
Zaczne od tego ze jezdze w tym kasku juz rok i to prawie codziennie (mieszkam w cieplym kraju wiec nie ma problemu zimy).
Kask na...

Honda CB500X

Witam,

Dolacze sie do tematu.
Jezdze w Singapurze takim motorkiem tylko z 400cc.
Wszystko jak w 500 oprocz pojemnosci sil...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA