Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars RC-1



Ilustracja przedmiotu

1  

Alpinestars RC-1

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.89 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 78%
Neutralne: 22%
Negatywne: 0%


Gość


10
Kombinezon Alpinestars RC-1
04.18.2012 16:50:42

Kombik kupiłem jakieś trzy lata temu i jestem naprawde zadowolony. Super wygoda, super wykonanie, nawet wentylacja nie jest najgorsza. Garb doskale niweluje pędzący wiatr, przez co jeździ się o wiele przyjemniej. Polecam zdecydowanie.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.11.2012 15:16:13

Polecam - bardzo wytrzymały, szwy się nie przecierają. Bardzo dobra skóra. Garb dobrze odciąża kark od wiatru.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.06.2012 9:42:21

Też polecam ten kombik. Skóra jest gruba, ale dość miękka. Bardzo wygodny i trwały - żadne szwy się nie przecierają. Jedynie w spodniach jest bardzo ciężko wytrzymać jak trzeba gdzieś się przejść w gorący dzień.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
solidny, ale odrobine toporny
01.08.2013 16:27:53

Miałem w wersji 2pc. Solidny kombik, ale skóra za gruba. W porównaniu do suomy ze skóry kangura nie umywa się jeśli chodzi o swobode ruchów. Bardzo ciężki, wentylacja ok.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
najlepszy kombinezon alpinestars
04.02.2013 14:55:35

Moim zdaniem najlepszy kombik alpinestars. Gruba skóra to jest jego największa zaleta - został stworzony w celu ochrony, a nie tylko ładnego wyglądu. Wszystkie nowe modele się przy nim kryją - nie ma już tej solidności co w RC-1, po założeniu którego czuje się jakbym nosił na sobie pancerz. Ochrone w tym kobiku po prostu się czuje. Daje 10/10!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
super
06.19.2013 23:55:31

Chyba ostatni prawdziwy kombik alpinestars. Teraz takich nie robią, bo przenieśli produkcje do chinoli.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
10.10.2013 15:36:55

Jak dla mnie najlepszy topowy model ALPINESTARS jaki wyszedł. Świetne wykonanie, troszkę skóra gruba ale też ma co chronić. Bardzo dobra wentylacja, jest podpinka ocieplająca wyjmowalna. Bardzo dobre szycie, skóra wysokiej klasy, użytkuje 4 sezon i stan jak nowa :) ale też trzeba umieć dbać. Polecam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
solidny ale niewygodny
05.19.2014 12:55:52

Miałem go 3 sezony - kombinezon solidny z mocną grubą skórą - pod względem ochrony najwyższa liga, jednak co do wygody nie jest już tak świetnie - jest cieżki i krępuje ruchy, nie można czuć się w nim swobodnie jak w nowszych modelach alpiny czy dainese. Słabo z wentylacją. Obecnie jeżdże w dainese laguna seca i pod względem wygody o 3 klasy wyżej, mierzyłem też nowy model alpinestars orbiter i podobnie - dużo lżejszy, wygodniejszy. Moja ocena - 7/10.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Kombi na temp +20 do +26st C
07.21.2016 4:52:05

Jeżdżę w nim od wiosny i jestem średnio zadowolony ogólnie rzecz ujmując:
+ gruba skóra
+ ochrona na bardzo wysokim poziomie
+ bardzo praktyczne kieszenie zew i wew, jest ich po prostu dużo
+ podpinka na chłodne dni świetnie się spisuje w kurtce
+ duża ilość perforacji w spodniach, przydatne na lato

- jeżdżąc w chłodnie dni jest po prostu zimno od pasa w dół ze względu na perforacje w spodniach, w kurtce tego nie ma
- pruje się na rzepie przy stójce i pod rozporkiem ten mały trójkąt ze skóry
- rozmiarówka zaniżona, kupując 50tkę dostajemy faktycznie 52
- badziewny zamek do spięcia spodnie z kurtką, nie jest to solidny i duży YKK tylko mały i metalowy, nie da się użyć innych kurtek zamiennie

Resumując, za spore pieniądze kupujemy kombi na wysokim poziomie bezpieczeństwa do.. w sumie sam nie wiem do czego bo ani to na lato bo się po prostu człowiek w tej kurtce usmaży ani na temperatury poniżej 20st C bo zimno w uda Osobiście nie rozumiem koncepcji tego kombiaka. Czy poleciłbym komuś zakup? Raczej nie, starsze kombiaki AlpineStars są po prostu lepiej uszyte

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania