Mamy już 4757 opinii o produktach motocyklowych!

Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Pirelli Diablo Strada



Ilustracja przedmiotu

1  

Pirelli Diablo Strada

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.04 / 10

(Na podstawie 26 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Opony sportowo turystyczne




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 35%
Neutralne: 50%
Negatywne: 15%


Gość


7
Gość
03.07.2012 15:38:36

Guma poprawna, ale bez fajerwerków. Na suchym dawała rade, ale zdarzały się uślizgi tyłu. Na mokrym nie było źle. Tył wytrzymał 14 tysięcy, a przód jeszcze był na 8 tysięcy. Zmieniłem cały komplet na Pilot Road 2CT i jestem badziej zadowolony z Michelinów. Lepiej się trzymają na suchym.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
07.06.2012 15:35:46

Dobra oponka do turystyki. Robi bardzo dobre przebiegi, ale zdarzają się uślizgi przy ostrzejszych winklach. Do pałowania raczej bym jej nie zakładał, ale do spokojnej turystycznej jazdy jest dobra.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
08.06.2012 13:54:35

Trzymanie w zakrętach ok, ale przy 170 moto dostaje lekkiej shimy. Myśle że to wina opon, bo na poprzednich nie miałem takich efektów.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
08.06.2012 13:58:58

PS. Dodam jeszcze że były wyważone po założeniu, więc ta przyczyna odpada.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Rumcajs
09.17.2012 13:23:51

Typowy kapeć turystyczny. Robi duże przebiegi, ale do ostrzejszego latania po winklach jest troche za słaby.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Wojtek
09.18.2012 11:45:34

Założyłem ją do Kawasaki ER-6N i jestem zadowolony z zakupu. Zdarzają się jej uślizgi na niektórych winklach ale dość rzadko. Po 6 tys. wygląda prawie jak nowa :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
10.07.2012 12:33:13

Dla mnie kartofel. Pilot Road 2 bije ją na głowe.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Hasiok
10.08.2012 9:39:29

Miałem ją w hornecie i powiem tak - opona średnia. Nie zaskoczyła mnie ani negatywnie, ani pozytywnie. Uślizgi na winklach się zdarzają, ale można ją zamknąć więc nie jest całkiem zła. Do jazdy turystycznej i nawijania dużej liczby kilometrów jak znalazł. Daje 6.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
10.16.2012 14:31:11

Jako turystyczna guma może się sprawdzić. Zrobiłem na niej 22 tys. km - ciężko o gume, która zrobi podobny przebieg. Niestety to się przekłada na gorszą przyczepność. Na mokrym naprawde słabo się jeździ. Nagrzewa się też wolno. Daje 7/10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Pirelli Diablo Strada
12.05.2012 19:17:17

Świetna opcja dla osób, które robią w sezonie duże przebiegi ablo latają po autostradach. Diablo strada praktycznie się nie zużywa. Zejść na podnóżki też można, ale trzeba najpierw odpowiednio ją dogrzać. W deszczu wymagana wzmożnona ostrożność, bo jest dość twarda. Ogólnie nie jest to zła opona, po prostu nastawiona na długie przebiegi i wymagająca wyczucia w zakręcie.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
Gość
01.09.2013 0:10:27

Nie polecam. Wytrzymałem 3 tys. i wymieniłem, bo nie dało się normalnie jeździć. Pokonywanie winkli z duszą na ramieniu, w deszczu taniec na wodzie. Do tego ma tendencje do ząbkowania.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
Gość
01.13.2013 12:32:14

Mam je w Kawie ER-6N i nie są to złe opony. Owszem, czasem odjadą lekko na winklu, ale nie jest to częste zjawisko. Poza tym wyśmienicie trzymają w niskich temperaturach. W deszczu też nie zauważyłem żeby były takie tragiczne - jechałem momentami po 160km/h i normalnie składałem się w łuki. Bardzo duży plus za zużycie - zrobiłem już na nich 10 tys. i nadal wyglądają świetnie. Daje 8/10 - jestem zadowolony z tych opon.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
darek fzs 600
03.15.2013 14:00:40

Zrobiłem już 20 tys. na tych oponach w fzs 600 i jeszcze mi bieżnika zostało :) Do spokojnej turystycznej jazdy w zupełności wystarczają, poza tym są to jedne z najtańszych opon na rynku. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Diablo Strada w CBR F3
04.12.2013 17:53:51

Witam, diablo strady miałem przez jeden sezon w CBR 600 f3. Szczerze mówiąc nie zachwyciły mnie - na pewno nie są to opony dla fanów sportowej jazdy - czasem uślizgują się przy jeździe w złożeniu i to bez gwałtownych ruchów manetki. Szybkość nagrzewania bez rewelacji, ale za to dość fajnie jeździło mi się na nich w chłodniejsze dni - o dziwno zachowywały się wtedy bardzo przewidywalnie i nie miałem powodów do narzekań - jeździłem na moto nawet w grudniu :) Mimo że nie jest to opona wybitna, to nie znaczy że nadaje się tylko na śmietnik dlatego daje jej 7/10. Ma też u mnie wielki plus za zużycie - zrobiłem na nich 8 tys, a gdy sprzedawałem klientowi cebre to stwierdził że opony są prawie nowe :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
fikus
04.25.2013 9:46:29

Daje 6/10. Jedyny plus to chyba przebieg, bo tak to

- Na suchym kiepsko
- Na mokrym tak samo
- Długo się grzeje
- Na frezach tańczy jak głupia, trzeba czasem jechać 20km/h!

Zmieniłem niedawno na pilot road 3 i uważam, że micheliny są znacznie lepsze pod każdym względem.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
przyzwoita
07.20.2013 13:11:19

Mam je w bandicie 600 - przejechałem już 15 tys i bieżnika zostało na conajmniej kolejne 10 tys. Nie uważam, żeby opona była tak tragiczna jak to niektórzy opisują - jest to opona turystyczna, dość twarda ale za to bardzo wytrzymała. Jeśli chodzi o zakręty to nie jestem maruderem i potrafie w niektórych poprzycierać podnóżki - po prostu jak chcemy jeździć w winklach to trzeba ją odpowiednio dogrzać, ona nie nagrzeje się tak szybko jak opona sportowa dlatego możliwe są uślizgi. Ogólnie powiem że jestem bardzo zadowolony, a że nie mam aż tyle kasy żeby zmieniać opony co sezon to diablo strady są dla mnie idealne. Co do jazdy po deszczu - tu też nie mam większych zastrzeżeń - ostrożnie z gazem i można pomykać po 140km/h nawet w sporej ulewie :) Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
bez rewelacji
08.25.2013 11:38:57

Więcej niż 7 nie mogę dać. Opona wyłącznie do spokojnego nawijania kilometrów. Każde mocniejsze odwinięcie gazu to uślizg tylnej opony. Jest też plus - po zrobieniu 5 tys. ciężko było zauważyć że opona była w ogóle jeżdżona :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
opona za przystępną cenę
01.14.2014 19:52:29

witam. Nie wiem dlaczego wielu psioczy na tą oponę. Opona nie jest z górnej półki,ale i nie jest z dna oceanu. Gdy kupiłem moto miałem już tą oponę nie była ona za świeża bo 2009 rok. więc czteroletnia opona. po rozgrzaniu byłą ok ale na zimnej była taka sobie. Gdy kupiłem pod koniec sezonu nową z 2013r to na rozgrzanej jak i na zimnej oponie powiem ze jestem bardzo zadowolony. w winklach trzyma sie bardzo dobrze, a jak inni pizą o uślizgach to na każdej oponie bądą uślizgi kazda opona ma granice przyczepności. A po drugie nie każdy zwrócił pewnie uwagi na to że często zakładana jest opona do sportów bo jest tania i się dziwią że żle sie trzyma w zakretach. tam jest inny kąt składania. Dla mnie kawie z750 ta opona jest ok i poleciłbym ją, jak za takie pieniądze.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
Dość słaba
01.18.2014 20:11:34

nie jestem jakimś znawcą i może nie potrafię dobrze jeździć na motocyklach, które mają ponad 100KM, ale miałem w thundercacie tą oponę i nie miała dobrej przyczepności. Na pewno plusem może być cena i jeśli ktoś jeździ ostrożnie to pewnie może się nadać, ale tak to niezbyt bezpieczna, tym bardziej na deszczu.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
diablo strada
02.24.2014 12:08:35

To jedna z tańszych opon Pirelli - na pewno nie założyłbym jej do mocnych sportowych 600tek czy 100ców, a niestety często takie konfiguracje widywałem. W CBF 600 sprawowała mi się bez zarzutów i po kilka kkm nie było na nich widać zużycia :) Przód to chyba 35 tys może wytrzymać :D Na suchym w ciepłe dni bez żadnego stresu, przy niższych temperaturach troche więcej uślizgów ale to jak każda opona - lepiej troche wolniej i z dawką rezerwy w gorszą pogode i przy niskich temperaturach. Myśle że ocena 7 jest ok dla tej opony ok. Nie powiem czy polecam bo to zależy od zastosowania, sprzętu, stylu jazdy itd.. ;) Dla mnie ok.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
r6
02.24.2014 14:10:22

a ja mialem komplet w r6 2003 i bylem bardzo zadowolony, grzala sie tak samo jak wczesniejsze, ani razu mi sie nie poslizgnela !! nie sluchajcie glupot, kladlem sie jak umialem, wtedy nie duzo mi brakowalo zeby zamknac opone, bez strachu !! na mokrym ja po 80-90 kmh a ulewa jak fiks, a kolega z tylu po 40-50kmh na dunlopach zostal !! do tego wysoki bieznik,nie zuzylem jej zanim mialem wypadek a troche przejechalem, a wtedy kolegi dunlopy znikala w oczach, polecam !!

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
średniaki
02.26.2014 11:01:33

@do stk: Też byłem zadowolony z diablo strady aż założyłem angel st - niebo a ziemia, oczywiście na korzyść angel st. Potem są jeszcze sportowe diablo rosso 1 i 2-to już w ogóle kosmos. Strady non stop trzeba grzać żeby trzymały - troche zwolnisz, pojedziesz spokojnie i nie wiesz jak się zachowają w zakręcie, nie wybaczają błędów - dasz nieco za dużo gazu w winklu i czujesze uślizg, na angelach można pozwolić sobie na więcej. Moim zdaniem lepiej dołożyć i kupić angele. Jeden ich minus że zużywają się na oko 2x szybciej ;/ Strady oceniam na 7.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
Słaba
06.09.2014 19:15:32

Mam ją też w bandicie 600 i po suchym asfalcie tył tańczy jak na lodzie na drugim biegu też a przy pow 160 km/h shimy. Porażka nie polecam do agresywniejszej jazdy.

Głosy: 44   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
?????
07.20.2014 16:33:56

Nie wiem jak robicie po 22tyś na tej oponie????? Mam horneta 600 i po 7tyś opona jest tak zużyta że nadaje sie tylko na śmietnik Z racji wieku jazda na kole i palenie lacza dawno już mam za sobą a i rodzina sie powiększyła także człowiek już bardziej ostrożny Nadmienie że opona była nowa podczas zakładania Dot 2013 bodajże 35 tydzień Ogólnie żeby nie ten cieniutki przebieg to nie mam zastrzeżeń

Głosy: 35   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Diablo Strada-Suzuki SV 650 K1
07.21.2014 11:15:07

Opony zdecydowanie turystyczne. Jeżeli jeździmy ostro to lepiej dołożyć i kupić lepsze. Nie można powiedzieć, że są złe. Jeżeli kupimy świeże to będą git. Plusem jest cena poniżej 700zł z br. i trwałość. 20tys. km to dla niej nic. Niestety opona w tym czasie starzeje się i robi się kartoflana. W przypadku Strady zanik bieżnika gwałtownie pogarsza jej właściwości, w deszczu tył zaczyna tańczyć:/ Na suchym są dość dobre, ale trzeba je dogrzać a to idzie im dość opornie. Po dłuższym użytkowaniu robi się kwadratowa i zaczyna się zmuszanie motocykla do zmiany kierunku. Przesiadka na Angel ST - polecam, komplet 200zł więcej od Diablo Strady, a opona dużo lepsza pod każdym kątem.

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dla mnie OK
09.16.2014 20:26:02

Jak je kupowałem w 2011 to była jeszcze nowość. Przez ten czas zrobiłem 16 tys km. Tył dochodzi już do ograniczników ale opona jeszcze nie jest kwadratowa i myśle, że zrobie na niej jeszcze 2 tys. Po przedniej nie widać praktycznie zużycia :) Co do trzymania to na suchym jest ok. Jezdze turystycznie ale lubie sie skladac w zakrety. Do zamkniecia brakuje mi ok 1,5 cm. Na mokrym bez szalenstw tez nie jest zle. Lecialem kiedys w deszczu 140 i nie bylo zle. Po odkreceniu manetki na 1,2,3 biegu opona sie uslizguje i mozna efektownie poleciec troszke bokiem :) Ale to tez raczej specyfika SV-ki :) Nie boje sie na nich jezdzic i na tyl kupuje jeszcze raz taka sama. Za ta cene sa super, wymiana po tak dlugim przebiegu obniza i tak wysokie koszty utrzymania moto, bo inne opony trzeba by wymieniac w tym czasie 2 razy...

Głosy: 58   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


JVC Adixxion GC-XA2

Godna polecenia na motocykl i do innych sportów - porównywałem ją na stoku z gopro3 black i jakością obrazu bez problemu dorównuje tej kamerze,...

Held Sparrow

Mam je od 2 miesięcy. Dosyć ciepłe. Do + 5 st. c. dają radę, niżej już znacznie chłodniej. Wygodne, dobrze chronią przed wiatrem, dosyć dłu...

Torx City Pro

Jakość tych rękawic jest dobra aczkolwiek po użytkowaniu nie cały rok skóra przy szwach pęka oraz miałem przypadek że przy naciąganiu na dł...

Ozone Road

Kupiłem te buty miesiąc temu (11.2014 r.) Jeździłem w nich w temperaturze powietrza od + 3 do + 13 stopni C. Jak dla mnie bardzo spoko. Nawet w ci...

RST Tractech Evo CE

Totalnie zasłużona 10. Nie odkryłem po tak długim czasie jakichkolwiek wad. Oprócz skrzypienia - ale to normalne w wielu butach. A więc do rzecz...

RST Tractech Evo

Rękawice w swojej cenie są bardzo dobre. Długi mankiet dobrze ochrania nadgarstek oraz idealnie nachodzi na kurtkę skórzaną. Dzięki szerokiemu ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  


Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach









© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.info
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)