NOWOŚĆ HJC CS-MX II

NOWOŚĆ Oxford RP-6
Mamy już 15814 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Szyby motocyklowe Loster



Ilustracja przedmiotu

1  

Szyby motocyklowe Loster

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
5.21 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE


    Opinie motocyklistów


    Pozytywne: 43%
    Neutralne: 0%
    Negatywne: 57%


    Gość


    10
    Polecam w 100%
    09.11.2014 23:54:00

    Posiadam "racingową" szybę Lostera w zx6r i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobra jakość w stosunku do ceny, wykonanie i wykończenie na bardzo wysokim poziome.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 57   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    10
    Gość
    09.13.2014 12:03:54

    Witam. Również kupiłem taką szybę do zx6r z 2006 bo na bo fabrycznej nie da się jeździć. Nie było problemów z dopasowaniem, jakość bardzo dobra, cena również. Szczerze polecam :)

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    1
    NIE polecam
    07.10.2015 22:04:22

    Szyba miała być turystyczna, a do turystyki nie nadaje sie wogole, zaczelo sie juz na poczatku, otowry montazowe nie pasowały, trzeba bylo przerabiac, po zamonotaniu dawało konkretnie powietrze w kask, wibracje, szum, zero przyjemnosci z jazdy, dolozylem deflektor, postawiłem szybe bardziej do pionu, przy 120 pękła i malo mi glowy nie odcieła, zdecydowanie odradzam.


    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Gość
    widocznie panowie trzej nie maja zielonego pojecia o czym mowia,mam wlasnie szybe turystyczna i nie da sie tego zamontowac,zle otwory powiercone,same otwory sa nieodksztalcone odpowiednio do montarzu,kpina z klieta.

    Gość
    Idiota nic dodać nic ująć

    Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    1
    Gość
    08.25.2016 19:08:14

    NIE POLECAM I PRZESTRZEGAM!!!

    Kupiłem od nich szybę i deflektor, podczas jazdy z normalnymi prędkościami autostradowymi SZYBA PĘKŁA, gdyż mocowanie (2 stalowe cienkie blaszki) jest tak tandetne, że się wyginało i szyba latała w górę i w dół. Producent tłumaczy się, że na szybce była naklejka "130" i że ponadto to moja wina, że zwiększyłem powierzchnię oporu poprzez założenie kupionego od nich deflektora.

    Także jeżeli ktoś potrzebuje wydawać pieniądze na akcesoryjną owiewkę po to, by jeździć z prędkościami, przy których owiewka nie jest nawet potrzebna bo wiatr przy nich nie doskwiera, to śmiało - poniżej 130 km/h nie powinna pęknąć ;D

    Ale jeżeli ktoś chce kupić owiewkę do tego, do czego taka owiewka faktycznie służy - ochrona przed wiatrem przy konkretnych prędkościach - to niech nawet nie myśli o LOSTERZE tylko dołoży do markowego, renomowanego producenta dającego szyby na porządnym mocowaniu, które tkwią stabilnie grubo powyżej 200 km/h.


    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Gość
    Szyba do prędkości max 130km heh. Co za szajs a liczą sobie jak za markowego Puiga.


    Dołączone zdjęcia
    Szyby motocyklowe Loster
    Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    10
    Polecam
    09.26.2016 20:38:45

    Z lostera miałem przyjemność korzystać klika razy, ani razu się zawiodłem, wszystkie szyby były montowane w sportach, ostatnia nawet ze względu na brak dostępności była dorabiana do zdemontowanej czaszy, która do nich wysłałem, wszystko bez problemu, nie ma żadnego porównania do serii.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    1
    SZYBA FREEWIND
    03.28.2017 15:26:33

    Kupiłem szybę do Freewinda rok 2002.
    Założyłem ją po wielu perturbacjach ale udało się.
    Jazda z tą szybą to szok pow. 90 jakby ktoś pałą lał po kasku takie zawirowania powietrza. Dokupiłem deflektor 15 cm praktycznie żadnej poprawy. Nie mam pojęcia czy to wina kształtu tej szyby ale ogólnie masakra i przekładam oryginał bo wolę szum wiatru w kasku niż napierdzielanie młotkiem

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    1
    badziew
    06.22.2017 14:41:56

    Deflektory Lostera to niestety badziew i podroba innych deflektorow dostepnych na rynku
    wykonane z najtanszego materialu ktor y jest bardzo kruchy i moze wyrzadzic krzywde
    jednym slowem badziew

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    9
    Nie polecam
    04.18.2018 9:01:54

    Kupiłem szybę,otwory musiałem wymierzyć sam Bo nie dało się tego skasować. Lepszej jakości jest chiński zamiennik,który zakupiłem.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    4
    Idealne do 125tek
    04.29.2018 21:27:43

    Szyba w wersji turystycznej do CBF 600 SA zupełnie się nie sprawdza przy prędkościach powyżej 130km/h. Zawirowania powietrza miotają kaskiem na boki bardziej, niż przy szybie oryginalnej hondy! Kupiłem deflektor ale po przeczytaniu kilku opinii nawet nie będę próbować go zakładać.
    Na targach motoryzacyjnych pracownik firmy potwierdził, że producent nie opracowuje swoich szyb na podstawie testów w tunelu aerodynamicznym, a ich kształt to widzimisie grafika.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    10
    Gość
    02.10.2019 1:49:22

    Kupiłem używkę za śmieszne pieniądze i jestem bardzo zadowolony. Z 4 zaczepów które wchodzą w owiewkę został się tylko jeden( taką kupiłem) a i tak dobrze siedzi. Szyba tyrystyczna. W porównaniu z ori o niebo lepiej pęd powietrza nie wali prosto w kask i szyja może troszkę odpocząć. Przy większych prędkościach nie zauważyłem żadnych drgań ani żadnych innych niepokojących objawów.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    2
    TDM 900
    04.21.2019 6:36:24

    Kupiłem szybę turystyczną do Yamaha TDM 900, mam 183 cm, więc szukałem wysokiej szyby. Niestety przy prędkościach powyżej 90 na kask trafiają strugi wywołujące okropne turbulencje, dokupiłem deflektor mając nadzieję, że to coś poprawi. Niestety mimo tego turbulencje są nadal tylko powyżej 120. Nie da się z tym jeździć, w ramach prób zakleilem otwory w szybie, jest odrobinę lepiej. Ale nie nadaje się to na autostradę. I prędkości powyżej 130 chce urwać mi głowę, szarpiąc na boki. Bardzo ciekawe muszą być ich testy w tunelu aero. Wydałem łączne 250 zł, pomyśleć że za 600 mogłem od razu kupić coś porzadnego. Może ktoś znajdzie odpowiadającą mu szybę tej firmy, ale jesli chodzi o TDM szczerze odradzam. Chyba że lubisz jak ktoś szarpie ci kaskiem.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    1
    Tandeta
    04.24.2019 23:13:12

    Szyba przyjechała porysowana na środku. Stwierdziłem, że to delikatna rysa i nie będę sprawiał problemów. Podczas montażu okazało się, że szyba jednak w żaden sposób nie pasuje do mocowań, które zostały wykonane z dwóch różnych rodzajów metalu najprawdopodobniej z odzysku. Podczas mojego zwrotu i zaznaczeniu, że szyba przyjechała porysowana producent stwierdza, że szybę porysowałem ja i oferuje mi 75% ceny. Ogólnie nie polecam

    Cezar
    Mam podobny problem. Szyba źle wykonana i przez to otwory montażowe nie wypadają we właściwych miejscach. Chcę odesłać, ale przy punktach mocowania trochę się porysowała. Po przeczytaniu tej opinii boję się kłopotów ze zwrotem.

    Gość
    Loster to totalne oszustwo. Sprzedali mi inną wersję windwshilda dla mojego roweru, nawet jeśli zadzwoniłem do nich przed zakupem i zapewnili mnie, że mają właściwą wersję i poprosili mnie o zignorowanie zdjęć, na których wyświetlana była poprzednia wersja. Nazajutrz po otrzymaniu niewłaściwej wersji poprosili mnie o odesłanie mnie z powrotem do wydatków, ponieważ udają, że jest to właściwa wersja, gdy nie jest. Trzymaj się z dala od tego oszusta!

    Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Profil użytkownika


    10
    Szyba turystyczna BMW K1200GT
    08.21.2019 8:58:02

    Założyłem turystyczną szybę do BMW K1200GT. Motocykl ma co prawda elektrycznie regulowaną wysokość szyby, ale to nie wystarczało w trasę we dwie osoby. Teraz najniższe ustawienie szyby akcesoryjnej jest takie, jak najwyższe ustawienie szyby oryginalnej. Przy szybie uniesionej do samej góry można jechać nawet z otwartą szybą powyżej 140 km/h. Pojawia się wtedy takie śmieszne wrażenie, że podsysa mi kask do przodu (wymaga sporo przyzwyczajenia, bo po walce z wiatrem na poprzednich motocyklach kark rozrósł się tylko w jedną stronę :) ). Odpowiednie ustawienie przyciskiem załatwia sprawę, a poza tym jest to zawsze jakaś zabawa na nudnej autostradzie.
    Oczywiście wiąże się to z osłabieniem wentylacji i pogorszeniem widoczności w deszczu, ale po nałożeniu niewidzialnej wycieraczki da się jechać nawet w ulewie i prawie się nie moknie.
    Przy manewrowaniu na parkingu muszę pamiętać o obniżeniu szyby do samego dołu, bo dolne boczne krawędzie trochę zniekształcają obraz.
    Wygląda na to, jakby były same wady :), ale w trasie szyba jest fenomenalna. Robimy teraz znacznie większe przebiegi bez większego zmęczenia, a właśnie o to chodziło.
    Szyba pasowała pod mocowania (obawiałem się po poprzednich opiniach, że będzie inaczej), a w zestawie były jeszcze adaptery do szyn montażowych w motocyklu. Przy prędkości powyżej 160 km/h pojawia się lekkie drżenie ale tylko przy najwyższej pozycji szyby.
    Wszystko to przy cenie, która wynosi jakieś 40% ceny szyby ZTechnik dedykowanej do tego modelu, więc w ogóle nie mam żadnych zastrzeżeń.

    Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
    Gość


    3
    Ogólnie nie polecam.
    08.22.2019 19:52:36

    Jak napisałem w komentarzu do wcześniejszej opinii. Szyba źle wykonana - na "oko". Mam VFR rc36 II. Sprzedawca przez telefon zapewniał mnie, że szyba jest idealną kopią MRA. Niestety okazało się to kłamstwem. Szyba nie pasowała, ale porysowałem punkty montażowe. Niestety jak się próbuje, to tak się czasem zdarza. Pojechałem do serwisu. Gość od custom workshopu spędził z przerwami na pomiary i przymiarki 1,5 godziny na doszlifowanie szyby i rozwiercenie dziur montażowych, żeby tylko wszystko jako tako spasować. To znajomy, więc zapłaciłem tylko 50zł
    Razem jednak 190 za szybę z przesyłką i 50, to 240. Za 320 jest oryginalna MRA. Warto się dwa razy zastanowić. Loster to akryl i ciekawe jak będzie z trwałością. MRA - policarbon. Żałuję, że zajrzałem tu dopiero po zakupie. Oszczędziłbym sobie czasu, nerwów i kłopotu. Ps. Szyba jest długa, ale za nisko wyprofilowana. Podczas jazdy zasłania mi zegarek i górny rząd kontrolek. Muszę się pochylać, żeby sprawdzić godzinę, czy zobaczyć np. czy jestem na biegu jałowym.

    Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




    OSTATNIO DODANE OPINIE


    SHIMA X-Breeze

    Za jakieś 150 pln to wg mnie świetny wybór. Wielokrotnie w szczycie sezonu wybierałem te rękawice ponad inne ze względu na doskonałą wentylacj...

    Bajaj Dominar 400

    Witam
    Na co dzień używam go do dojazdów do pracy (30km), i w tej roli spisuje się znakomicie. W trasie (razem z żonką i kuframi SHAD SH58...

    Yamaha XJ600 S Diversion

    Za swoją xj 600 z 2003r dałem 4500zl. Jest to bezawaryjny sprzęt który może przejechać jeszcze 150k km i posłużyć kilkanaście lat. Do tego m...

    Shima Bullet Men

    Czytając opinie na tej stronie dosyć długo się zastanawiałem nad kupnem ale sprzedawcqa w jednym ze sklepów Warszawskich zapewnił mnie, że bę...

    Akumulatory Exide

    Exide ogłosił swoj koniec po 2 miesiacach użytkowania Dno i wodorosty ulega samorozładowaniu stanowczo odradzam...

    Nolan N104 Absolute

    Kilka tyś km juz w nim zrobiłem więc powiem tak - 960 zł tyle dałem i to jest cena OK, nieco ponad 1300 zł bo po tyle wcześniej chodził moim z...


    WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


    Twoje imię/nick

    Tytuł opinii

    Ocena Ogólna

    Twój komentarz

    Przepisz kod
    kod  

    ZAŁĄCZ ZDJĘCIA