Mamy już 12569 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


SJCAM SJ4000



Ilustracja przedmiotu

1  

SJCAM SJ4000

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.67 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 87%
Neutralne: 7%
Negatywne: 7%


Gość


10
rewelacja
07.28.2014 13:26:04

Mam od zeszłego miesiąca - jakość obrazu jest wspaniała, akcesoria kompatybilne z gopro. Kamerka posiada tryb HDR i wymienialną baterie, która starcza na ponad godzine nagrywania. Ma też wbudowany wyświetlacz - widzimy to co nagrywamy. Jedyny minus to szumy powietrza przy nagrywaniu - nie słychać silnika tylko wiatr na pierwszym planie. W cenie poniżej 300 PLN kamerka jest wręcz bezkonkurencyjna. Na youtube jest mnóśtwo porównań z gorpo i często sj4000 wypada niemal identycznie lub czasem nawet lepiej. POLECAM!

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.25.2014 9:21:18

Super sprawa. Jakość 10/10 cena 10/10. Rewelacja.

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Modyfikacja
09.25.2014 21:47:43

Dla tych których denerwuje szum wiatru i chcą podłączyć zewnętrzny mikrofon
http://www.instructables.com/id/SJ4000-External-Microphone-HACK/


Gość
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0

Gość
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0 Poradnik wideo po polsku jak to zrobić.

krys
Właśnie przekonałem się na własnej skórze, masz jakiś sprawdzony mikrofon ?

Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelacja
12.31.2014 20:07:56

Polecam i to bardzo - ta kamera jakością filmów konkuruje z GoPro a ceną wygrywa z każdą kamerą na rynku. Dużo ustawień i świetna jakość filmów nocnych. Jedynym minusem jest duża ilość podróbek, ale na to też jest sposób - na rynek trafił ten model z logo firmy Tracer - jest to oryginalna SJ4000 i można ją nabyć w normalnych dużych sklepach z elektroniką z pewnością że nie jest to podróbka i dostępną gwarancją. POLECAM.

tomek celica bandzior
i jeszcze jedno porównanie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2958785.html

tomek celica bandzior
byłem zainteresowany sj4000 ale ostatecznie wybrałem model sj6000,ze względu na lepszy balans bieli 60fps i wifi.cena 400 z allegro https://www.youtube.com/watch?v=jHDt8RdgnxY

Głosy: 70   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacja
07.02.2015 14:09:10

Kamera rewelacyjna. Cena trochę ponad 300 złotych a jakość wykonania, nagrań i akcesoriów taka jak w kilkukrotnie droższym GoPro. Gorąco polecam.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
07.02.2015 16:11:28

Bardzo fajna kamerka posiadam wersję z wifi działa płynnie nie zacina się. Trzeba tylko odpowiednio szybką kartę żeby zapisywanie obrazu było płynne. wszystkie akcesoria pasują od gopro. Bardzo dobra jakość w stosunku do ceny zakupu polecam

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.07.2016 10:59:36

Kamera w bardzo dobrej cenie, bardzo ładnie nagrywa, tanie akcesoria i dobra dostępność na rynku, dobrze wykonana. Uwaga na podróbki jest ich bardzo dużo. Kamera jest dobrą alternatywą dla GoPro. Polecam tą kamerę bo jest warta swojej ceny.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Świetna kamerka za te pieniądze - wystarczy dorobić gniazdo jack!
03.20.2016 17:53:00

Za te pieniądze świetna kamerka, zawsze może być lepiej ale nie w tych pieniądzach.

Dodatkowo warto dorobić sobie gniazdo jack pod zewnętrzny mikrofon!
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.14.2016 12:10:06

Również polecam. Za około 300 zł masz bardzo dobrą kamerę i całą masę przejściówek i przylepców. Na jednej baterii 2 godziny ciągłego nagrywania w HD. Dokupiłem drugą baterię za 30 zł. Wszystko kompatybilne z GoPro. Akcesoria są tanie jak barszcz. Dobry motyw z wykrywaniem ruchu. Możesz w dzień schować włączoną kamerę w pokoju a wieczorem zaprosić dziewczynę (if u know what i mean). Na Motocyklu też się dobrze sprawdza. Wada dla mnie to mała ilość klatek na sekundę i nie da się robić ładnego slow motion. Ale za takie pieniądze to nie ma sobie równych. Polecam

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Zadowolony.
05.15.2016 18:46:57

Kupiłem ta kamerę słuchając, czytając oraz oglądając wiele opinii. Nie chciałem wydawać dużo. No i w sumie nie wydałem, bo 286 pln (model bez wifi).
Kamera jest naprawdę dobra. Świetnie filmuje w dzień, ale i po zmroku z samego oświetlenia pojazdu też wiele widać. Ma dość fajnie rozbudowane menu, które i tak wykorzystuje może w 30-40%, bo w ogóle nie znam się na filmowaniu. Mi zależało na jak najprostszym interfejsie z użytkownikiem i wydaje mi się, że tak jest.Sporo akcesoriów bardzo dobrze wykonanych wraz z kamerką tą się dostaje.
Moim zdaniem szkoda tylko, ze nie można kupić pojemniejszych baterii bo niestety te szybko się rozładowują. Starczają na jakieś 40 minut filmowania. Trzeba będzie dokupić drugą z ładowarką.
Generalnie serdecznie polecam ten produkt.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Fajna ale
06.07.2016 13:37:22

Kamerka fajna ale nie można bez przeróbek podłączyć zewnętrznego mikrofonu jak w GOPRO przez mini USB, a chciało by się dodać coś do filmu z mikrofonu pod kąskiem.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
dobra, ale ta bateria...
12.08.2016 11:09:03

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wystarcza na 35-40 minut nagrywania przy wyłączonym wifi. Przy takim czasie nie można spokojnie jeździć tylko zatrzymywać się i wymieniać baterie co jest kłopotliwe i denerwujące. Dla porównania gopro 4 silver nagrywa ok 1h 45m!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
02.01.2017 14:17:59

Moja pierwsza kamerka. SJCAM zdobył uznanie dobrą jakością nagrań i tego nie można jej odmówić, ale jeśli bawi was żąglerka bateriami i stawanie co pół godziny to gratuluje. Bateria w tej kamerze to porażka - kupiłem gopro 3 blaack i trzyma 3x dłużej i jeszcze można dokupić battery packa. Za jakośc nagrań jest plus - nie jest to gopro, ale oglądając film z daleka można nie rozróżnić, ale kamerka sportowa to nie tylko jakośc obrazu, ale użyteczność. Dla mnie SJCAM leży dlatego daje tylko 3.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sj 4000
02.03.2017 14:00:42

Stosunek jakość cena super. Bateria wytrzymuje min 1,5 h nagrania w full hd i 30 fps, więc nie słuchajcie tych historii o 30min. Minusy- brak wejścia na zewnętrzny mikrofon, słabe wsparcie windows phon 10, 60 klatek do max 720, nie obsługuje systemu plików ntfs, po za tym naprawde rewelacja, a to za 300zł.

Marek
Potwierdzam,moja bateria dziala 1,5h. 30min to pewnie dziala jakas podrobka.

Marcin
W pełni popieram, u mnie też baterie działają min. 1,5 godz. i dostałem przy zakupie 3 baterie. Chyba ktoś na forum urządza antyreklamę... bo inne tzw. markowe produkty się dobrze nie sprzedają. W końcu mnie interesuje dobry produkt i za to płacę a nie za reklamę i później trzeba napisać, że to super itd., a że się wywaliło sporo kasy i ma to samo, no o tym już się nie pisze.


Dołączone zdjęcia
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000
Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ok
10.30.2017 19:38:55

Super kamerka. Pierwszy model z Chin, który za przyzwoite oferował dobrą jakość obrazu. Za to wielki plus, ale prawda jest taka że obecnie nawet w podobnej cenie są lepsze kamery - np. Xiaomi YI. Można też dorwać w coraz lepszych cenach gopro hero 3 black, dlatego atrakcyjność tej kamerki trochę spada.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


SCORPION EXO-1400 AIR Carbon

Nie wiem dlaczego jest wprowadzona wersja Carbon skoro to tylko malowanie... Ja akurat mam wersje Pearl White. Trzeba podkreśliś iż jest to bardzo ...

Shark Ridill

Z kasku korzystam drugi sezon. Brak kurtyny sprawia że kask jest głośny i podwiewa wiatrem. Mimo to kask jest wygodny, przydaje się blenda przeciw...

Nolan N100E

W mojej opinii średni kask: ciężki, i głośny.
Plusy wentylacja i system Smart Lift tj. podnoszenie szczęki za pomocą jednej ręki.
...

Sakwy boczne Metro 40L

Pożyczyłem te sakwy na jeden wyjazd (3500km).

Ich atutem jest nieduża szerokość, przez co nie stawiają dużego oporu aerodynamicz...

Sidi B2

Używam tych butów od 8 lat, za każdym razem do kombinezonu, oraz czasem do jeansów, przy chłodniejszej, lub wilgotnej pogodzie.

Po...

Dainese TT-72

Używam kombinezonu od 8 lat, praktycznie na każdy wyjazd typowo dla pojeżdżenia, od rundy po okolicy do turystyki.
Kurtkę używam też w p...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA