Mamy już 11768 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


SJCAM SJ4000



Ilustracja przedmiotu

1  

SJCAM SJ4000

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.67 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 87%
Neutralne: 7%
Negatywne: 7%


Gość


10
rewelacja
07.28.2014 13:26:04

Mam od zeszłego miesiąca - jakość obrazu jest wspaniała, akcesoria kompatybilne z gopro. Kamerka posiada tryb HDR i wymienialną baterie, która starcza na ponad godzine nagrywania. Ma też wbudowany wyświetlacz - widzimy to co nagrywamy. Jedyny minus to szumy powietrza przy nagrywaniu - nie słychać silnika tylko wiatr na pierwszym planie. W cenie poniżej 300 PLN kamerka jest wręcz bezkonkurencyjna. Na youtube jest mnóśtwo porównań z gorpo i często sj4000 wypada niemal identycznie lub czasem nawet lepiej. POLECAM!

Głosy: 55   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.25.2014 9:21:18

Super sprawa. Jakość 10/10 cena 10/10. Rewelacja.

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Modyfikacja
09.25.2014 21:47:43

Dla tych których denerwuje szum wiatru i chcą podłączyć zewnętrzny mikrofon
http://www.instructables.com/id/SJ4000-External-Microphone-HACK/


Gość
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0

Gość
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0 Poradnik wideo po polsku jak to zrobić.

krys
Właśnie przekonałem się na własnej skórze, masz jakiś sprawdzony mikrofon ?

Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rewelacja
12.31.2014 20:07:56

Polecam i to bardzo - ta kamera jakością filmów konkuruje z GoPro a ceną wygrywa z każdą kamerą na rynku. Dużo ustawień i świetna jakość filmów nocnych. Jedynym minusem jest duża ilość podróbek, ale na to też jest sposób - na rynek trafił ten model z logo firmy Tracer - jest to oryginalna SJ4000 i można ją nabyć w normalnych dużych sklepach z elektroniką z pewnością że nie jest to podróbka i dostępną gwarancją. POLECAM.

tomek celica bandzior
i jeszcze jedno porównanie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2958785.html

tomek celica bandzior
byłem zainteresowany sj4000 ale ostatecznie wybrałem model sj6000,ze względu na lepszy balans bieli 60fps i wifi.cena 400 z allegro https://www.youtube.com/watch?v=jHDt8RdgnxY

Głosy: 70   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Rewelacja
07.02.2015 14:09:10

Kamera rewelacyjna. Cena trochę ponad 300 złotych a jakość wykonania, nagrań i akcesoriów taka jak w kilkukrotnie droższym GoPro. Gorąco polecam.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Gość
07.02.2015 16:11:28

Bardzo fajna kamerka posiadam wersję z wifi działa płynnie nie zacina się. Trzeba tylko odpowiednio szybką kartę żeby zapisywanie obrazu było płynne. wszystkie akcesoria pasują od gopro. Bardzo dobra jakość w stosunku do ceny zakupu polecam

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
02.07.2016 10:59:36

Kamera w bardzo dobrej cenie, bardzo ładnie nagrywa, tanie akcesoria i dobra dostępność na rynku, dobrze wykonana. Uwaga na podróbki jest ich bardzo dużo. Kamera jest dobrą alternatywą dla GoPro. Polecam tą kamerę bo jest warta swojej ceny.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Świetna kamerka za te pieniądze - wystarczy dorobić gniazdo jack!
03.20.2016 17:53:00

Za te pieniądze świetna kamerka, zawsze może być lepiej ale nie w tych pieniądzach.

Dodatkowo warto dorobić sobie gniazdo jack pod zewnętrzny mikrofon!
https://www.youtube.com/watch?v=2GX4OV8KMt0

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.14.2016 12:10:06

Również polecam. Za około 300 zł masz bardzo dobrą kamerę i całą masę przejściówek i przylepców. Na jednej baterii 2 godziny ciągłego nagrywania w HD. Dokupiłem drugą baterię za 30 zł. Wszystko kompatybilne z GoPro. Akcesoria są tanie jak barszcz. Dobry motyw z wykrywaniem ruchu. Możesz w dzień schować włączoną kamerę w pokoju a wieczorem zaprosić dziewczynę (if u know what i mean). Na Motocyklu też się dobrze sprawdza. Wada dla mnie to mała ilość klatek na sekundę i nie da się robić ładnego slow motion. Ale za takie pieniądze to nie ma sobie równych. Polecam

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


8
Zadowolony.
05.15.2016 18:46:57

Kupiłem ta kamerę słuchając, czytając oraz oglądając wiele opinii. Nie chciałem wydawać dużo. No i w sumie nie wydałem, bo 286 pln (model bez wifi).
Kamera jest naprawdę dobra. Świetnie filmuje w dzień, ale i po zmroku z samego oświetlenia pojazdu też wiele widać. Ma dość fajnie rozbudowane menu, które i tak wykorzystuje może w 30-40%, bo w ogóle nie znam się na filmowaniu. Mi zależało na jak najprostszym interfejsie z użytkownikiem i wydaje mi się, że tak jest.Sporo akcesoriów bardzo dobrze wykonanych wraz z kamerką tą się dostaje.
Moim zdaniem szkoda tylko, ze nie można kupić pojemniejszych baterii bo niestety te szybko się rozładowują. Starczają na jakieś 40 minut filmowania. Trzeba będzie dokupić drugą z ładowarką.
Generalnie serdecznie polecam ten produkt.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Fajna ale
06.07.2016 13:37:22

Kamerka fajna ale nie można bez przeróbek podłączyć zewnętrznego mikrofonu jak w GOPRO przez mini USB, a chciało by się dodać coś do filmu z mikrofonu pod kąskiem.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
dobra, ale ta bateria...
12.08.2016 11:09:03

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wystarcza na 35-40 minut nagrywania przy wyłączonym wifi. Przy takim czasie nie można spokojnie jeździć tylko zatrzymywać się i wymieniać baterie co jest kłopotliwe i denerwujące. Dla porównania gopro 4 silver nagrywa ok 1h 45m!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
02.01.2017 14:17:59

Moja pierwsza kamerka. SJCAM zdobył uznanie dobrą jakością nagrań i tego nie można jej odmówić, ale jeśli bawi was żąglerka bateriami i stawanie co pół godziny to gratuluje. Bateria w tej kamerze to porażka - kupiłem gopro 3 blaack i trzyma 3x dłużej i jeszcze można dokupić battery packa. Za jakośc nagrań jest plus - nie jest to gopro, ale oglądając film z daleka można nie rozróżnić, ale kamerka sportowa to nie tylko jakośc obrazu, ale użyteczność. Dla mnie SJCAM leży dlatego daje tylko 3.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sj 4000
02.03.2017 14:00:42

Stosunek jakość cena super. Bateria wytrzymuje min 1,5 h nagrania w full hd i 30 fps, więc nie słuchajcie tych historii o 30min. Minusy- brak wejścia na zewnętrzny mikrofon, słabe wsparcie windows phon 10, 60 klatek do max 720, nie obsługuje systemu plików ntfs, po za tym naprawde rewelacja, a to za 300zł.

Marcin
W pełni popieram, u mnie też baterie działają min. 1,5 godz. i dostałem przy zakupie 3 baterie. Chyba ktoś na forum urządza antyreklamę... bo inne tzw. markowe produkty się dobrze nie sprzedają. W końcu mnie interesuje dobry produkt i za to płacę a nie za reklamę i później trzeba napisać, że to super itd., a że się wywaliło sporo kasy i ma to samo, no o tym już się nie pisze.


Dołączone zdjęcia
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000
Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
ok
10.30.2017 19:38:55

Super kamerka. Pierwszy model z Chin, który za przyzwoite oferował dobrą jakość obrazu. Za to wielki plus, ale prawda jest taka że obecnie nawet w podobnej cenie są lepsze kamery - np. Xiaomi YI. Można też dorwać w coraz lepszych cenach gopro hero 3 black, dlatego atrakcyjność tej kamerki trochę spada.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Macna Tundra 2

Moim zdaniem dobre rękawice na chłodne dni.
Czemu napisałem dobre,a nie świetne:
- zacznę od minusów:
1. Lewy ochraniacz ko...

Pirelli Angel ST

- opona bardzo dobrze trzyma na suchym asfalcie, fakt wymaga rozgrzania, ale nawet jazda na zimnych jest pewna i przewidywalna, poniżej 10 st.C trzym...

SIDI Gas

Cóż, trochę dziwi mnie mega niska ocena na 1 od kolegi Adama.
Osobiście użytkuje buty od początku sezonu i kilka tysięcy kilometrów wra...

Macna Jura

Ta kurtka jest warta każdej złotówki jaką za nią wydałem.
Cena wyjściowa coś koło 1200 zł.
Można znaleźć za 850 zł.
...

Motul E2 Moto Wash

Chyba najlepszy środek do mycia motocykla. Dobra cena - za litr płaciłemn niecałe 50 PLN. Po spryskaniu motocykla i zostawieniu na dwie minuty pł...

Continental Conti Road Attack

Często łapie uslizgi, nawet przy redukcji.
Nie polecam szczególnie w chłodne dni, bo słabo się grzeje.


...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA