Mamy już 8815 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 600 F3



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 600 F3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 89%
Neutralne: 11%
Negatywne: 0%


Gość


9
Gość
06.14.2012 12:22:15

Zalety CBRki:

+ Bardzo mocny silnik(moim zdaniem ciągnie lepiej niż F4i)
+ Bardzo wygodna pozycja za kierownicą. Nie męczy pokonywanie nawet dłuższych przelotów. Można nawet powiedzieć, że to motocykl sportowy z zacięciem turystycznym :)
+ Świetnie się prowadzi na zakrętach.
+ Piękny dźwięk silnika nawet na normalnym wydechu
+ Mimo lat ciągle świetnie się prezentuje(o wiele lepiej na żywo niż na zdjęciach)
+ Praktycznie nic się w mim nie psuje.
+ Łagodna charakterystyka silnika - może być dobry nawet jako pierwszy poważny motocykl dla kogoś kto ma troche oleju w głowie.

Wady:
- Moto nie ma wtrysku paliwa
- Po zimie ciężko zapala - trzeba czasem wyjmować świece i czyścić.
- Dość słabe światła w porównaniu do obecnie produkowanych motocykli.

Moja ocena to 9/10. W tej cenie co obecnie kosztuje ciężko spotkać równie dobry i bezawaryjny sprzęt jak CBRka F3.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Janek
09.16.2012 11:24:04

Mimo wieku to nadal super maszyna. Solidna skrzynia, dobry i niezawodny silnik, dobrze się prowadzi, wygodny na dłuższe trasy. Główne wady w F3 to napinacz rozrządu i regulator napięcia. Napinacz pasuje też od Kawasaki i jest bardziej trwały. Co do padających regulatorów to też lepiej jest wrzucić z innego moto - np. z Suzuki. Trzeba tylko wystrzegać się tylko zamienników, bo są kiepskiej jakości.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Monster
12.02.2012 11:49:08

Ja mam CBR f3 97 i powiem tak z mojej praktyki ze motocykl 53 tyś przebiegu prowadzi się super .super maszyny chodzą super fał max 260
co się się wykańcza szybko to klocki się wykańczają jak się dba o silnik i wymienia olei na czasz to silnik niezawodny i ni do zajechania wytrzymuje bardzo duże przebiegi ,na koło idzie z gazu super 6 7 tyś.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.11.2012 23:44:48

Idealna maszyna do stuntu. Tani, dużo części i silnik nie do zabicia. POLECAM!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
rewelacja
03.25.2014 19:38:01

dobrze wyglada zarowno w plastikach jak i bez
w plastiku swietny sport do turystyki
dobre moto na pierwsze jak i na docelowe
swietne dla facetow i kobiet

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Godna Polecenia
03.22.2015 23:15:17

Honda F3 zarówno jak poprzednie modele bardzo udana i nie zawodna ma kilka wad takich jak siadający napinacz ale zastępujemy go mechanicznym i po problemie, wszystko inne jest na jej korzyść. Łatwość prowadzenie, wygodna pozycja, dynamika jazdy. Jak na sprzęt z tych lat polecam w 100%. Jestem z niej bardzo zadowolony.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
600 F3
08.15.2015 11:43:12

Motocykl nabyłem po 500etce, mimo większych gabarytów bardzo łatwo było mi się z nią "oswoić" , mocny dół, do tego od 7 tyś obr naklę dostaje powera i ciągnie tak aż do odcięcia zapłonu. Porównując do 500etki jest dużo ostrzej i dłużej - przełożenia dłuższe,oraz zakres obrotów przez co jest uczucię,że motocykl kręci kręci i cały czas brnie do przodu - a w 500etce szybko trzeba było przebijac kolejny bieg,ponieważ uczucie całego powera było tylko chwilowe.

I największa różnica jest przy prędkościach powyżej 140-150km/h tam gdzie 500tka dostawała powoli zadyszki tam cebra dalej rwie do przodu bez zająknięcia.

Stary dobry przecinak lat 90tych , silnik to jedna z najbardziej udanych konstrukcji jeżeli chodzi o bezawaryjność i trwałość.

Jednak nie polecam na pierwszy motocykl, nie rozumiem ludzi , którzy twierdzą,że f3 to liniowy spokojny i dobry motocykl jako pierwszy. Żadna rzędowa 600 tka o mocy ponad 100 koni , nie jest liniowa i nie będzie, można tylko tak stwierdzić przy konkurencji np r6 które faktycznie zdycha do 10 tys a później ma większego pazura niż f3jka. Jednak motocykl bardzo szybko nabiera prędkości , czasem ruszasz wcale nie krecąc do oporu zapinasz kolejne biegi patrzysz na licznik a tam .. 200. W odpowiednich rękach z motocykla można wycisnąc więcej niż sobie można to wyobrażać. Pozdrawiam i szerokości ;)))

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Naprawde super
08.16.2015 10:36:45

Witam wszystkich motocyklistów. CBR-ke kupiłem na pierwsze moto w tym sezonie. Ze sprzęta jestem bardzo zadowolony, jest przyjazny dla kierowcy. Przez 2 miesiące zrobiłem nią blisko 5,500 km i zawiodła mnie tylko raz ( pompka paliwa ). Spalanie Hani waha się między 4,8-6,5l na 100. Z maszynom łatwo się oswoić i jak ktoś ma trochę oleju w głowie to da sobie z nią radę bez większego problemu. Jeżdżę bardziej turystycznie, chociaż odwinę jak każdy i jest przy tym wygodna. Jak na swoje lata ( mam polifta '97) wygląda zajebiście. Osiągi są na bardzo wysokim poziomie, ani się obejrzysz a tu już 200 km/h :) Moto prowadzi się jak po sznurku, jest przewidywalne i stabilne. Także polecam każdemu, kto niema wielkiego portfela a chce sobie pośmigać, bo jest to malinowy sprzęt w swojej klasie. Pozdrawiam LWG!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
03.04.2016 21:30:54

Mam F3 poliftową od miesiąca i muszę przyznać, że to moto jest bardzo przyjemne w prowadzeniu i zarazem ma kopyto. :) Tym naprawdę da się jeździć z głową, spokojnie oddaje moc (do 6000-7000 RPM można jeździć jak turystykiem, a zabawa zaczyna się później). Mam ją w malowaniu czarno-grafitowym i naprawdę fajnie się prezentuje. Do tego słyszałem opinie o niezawodności tego modelu, ale o tym za jakiś czas. :) Pozycja podczas jazdy nie jest tak wygodna jak w turystyku, ale daje radę jak na sporta, wygodna kanapa. Póki co bardzo pozytywnie.

Gość

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC FG-70S

Kask posiadam trzeci sezon i zrobiłem w nim ok. 4000 km.
Pierw jeździłem tylko w nim ale po roku miałem dość siniaków od kontaktu z du...

HJC IS-Max 2

W tym kasku jeżdżę od stycznia i do tej pory zrobiłem w nim ok. 7 tys. kilometrów.
Moje odczucia:

Wysokiej wagi nie czu...

Honda CBR 1100 XX (1999-2007)

Moto mam od 2miesiecy. Zrobiłem nim ponad 3tys km. I nie można mu nic zarzucić. Jedyne czego nie lubimy razem to krótkie trasy. Heh
Jeżd...

Pirelli Angel ST

Śmigałem na tej oponie od nówki aż do samego końca. Bardzo dobrze mi się jeździło na winklach lepiej niż na m7rr wolno schodzi zakup m7rr to...

Valvoline Synpower 4T 10W50

Motocykl bardzo dobrze pracuje na tym oleju sprzęgło się nie ślizga dobry olej w bardzo dobrej cenie polecam :)...

MT Raptor

Dosyć cieżki, co do hałasu nie mam porównania. zapięcie troche uciska mnie w szyje, wygodny, jakość wykonania średnia - słaby plastik w szcz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce