Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CBR 600 F3



Ilustracja przedmiotu

1  

Honda CBR 600 F3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje


Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 89%
Neutralne: 11%
Negatywne: 0%


Gość


9
Gość
06.14.2012 12:22:15

Zalety CBRki:

+ Bardzo mocny silnik(moim zdaniem ciągnie lepiej niż F4i)
+ Bardzo wygodna pozycja za kierownicą. Nie męczy pokonywanie nawet dłuższych przelotów. Można nawet powiedzieć, że to motocykl sportowy z zacięciem turystycznym :)
+ Świetnie się prowadzi na zakrętach.
+ Piękny dźwięk silnika nawet na normalnym wydechu
+ Mimo lat ciągle świetnie się prezentuje(o wiele lepiej na żywo niż na zdjęciach)
+ Praktycznie nic się w mim nie psuje.
+ Łagodna charakterystyka silnika - może być dobry nawet jako pierwszy poważny motocykl dla kogoś kto ma troche oleju w głowie.

Wady:
- Moto nie ma wtrysku paliwa
- Po zimie ciężko zapala - trzeba czasem wyjmować świece i czyścić.
- Dość słabe światła w porównaniu do obecnie produkowanych motocykli.

Moja ocena to 9/10. W tej cenie co obecnie kosztuje ciężko spotkać równie dobry i bezawaryjny sprzęt jak CBRka F3.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Janek
09.16.2012 11:24:04

Mimo wieku to nadal super maszyna. Solidna skrzynia, dobry i niezawodny silnik, dobrze się prowadzi, wygodny na dłuższe trasy. Główne wady w F3 to napinacz rozrządu i regulator napięcia. Napinacz pasuje też od Kawasaki i jest bardziej trwały. Co do padających regulatorów to też lepiej jest wrzucić z innego moto - np. z Suzuki. Trzeba tylko wystrzegać się tylko zamienników, bo są kiepskiej jakości.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Monster
12.02.2012 11:49:08

Ja mam CBR f3 97 i powiem tak z mojej praktyki ze motocykl 53 tyś przebiegu prowadzi się super .super maszyny chodzą super fał max 260
co się się wykańcza szybko to klocki się wykańczają jak się dba o silnik i wymienia olei na czasz to silnik niezawodny i ni do zajechania wytrzymuje bardzo duże przebiegi ,na koło idzie z gazu super 6 7 tyś.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.11.2012 23:44:48

Idealna maszyna do stuntu. Tani, dużo części i silnik nie do zabicia. POLECAM!

Gość
Jaki to motel hondy

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
rewelacja
03.25.2014 19:38:01

dobrze wyglada zarowno w plastikach jak i bez
w plastiku swietny sport do turystyki
dobre moto na pierwsze jak i na docelowe
swietne dla facetow i kobiet

Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Godna Polecenia
03.22.2015 23:15:17

Honda F3 zarówno jak poprzednie modele bardzo udana i nie zawodna ma kilka wad takich jak siadający napinacz ale zastępujemy go mechanicznym i po problemie, wszystko inne jest na jej korzyść. Łatwość prowadzenie, wygodna pozycja, dynamika jazdy. Jak na sprzęt z tych lat polecam w 100%. Jestem z niej bardzo zadowolony.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
600 F3
08.15.2015 11:43:12

Motocykl nabyłem po 500etce, mimo większych gabarytów bardzo łatwo było mi się z nią "oswoić" , mocny dół, do tego od 7 tyś obr naklę dostaje powera i ciągnie tak aż do odcięcia zapłonu. Porównując do 500etki jest dużo ostrzej i dłużej - przełożenia dłuższe,oraz zakres obrotów przez co jest uczucię,że motocykl kręci kręci i cały czas brnie do przodu - a w 500etce szybko trzeba było przebijac kolejny bieg,ponieważ uczucie całego powera było tylko chwilowe.

I największa różnica jest przy prędkościach powyżej 140-150km/h tam gdzie 500tka dostawała powoli zadyszki tam cebra dalej rwie do przodu bez zająknięcia.

Stary dobry przecinak lat 90tych , silnik to jedna z najbardziej udanych konstrukcji jeżeli chodzi o bezawaryjność i trwałość.

Jednak nie polecam na pierwszy motocykl, nie rozumiem ludzi , którzy twierdzą,że f3 to liniowy spokojny i dobry motocykl jako pierwszy. Żadna rzędowa 600 tka o mocy ponad 100 koni , nie jest liniowa i nie będzie, można tylko tak stwierdzić przy konkurencji np r6 które faktycznie zdycha do 10 tys a później ma większego pazura niż f3jka. Jednak motocykl bardzo szybko nabiera prędkości , czasem ruszasz wcale nie krecąc do oporu zapinasz kolejne biegi patrzysz na licznik a tam .. 200. W odpowiednich rękach z motocykla można wycisnąc więcej niż sobie można to wyobrażać. Pozdrawiam i szerokości ;)))

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Naprawde super
08.16.2015 10:36:45

Witam wszystkich motocyklistów. CBR-ke kupiłem na pierwsze moto w tym sezonie. Ze sprzęta jestem bardzo zadowolony, jest przyjazny dla kierowcy. Przez 2 miesiące zrobiłem nią blisko 5,500 km i zawiodła mnie tylko raz ( pompka paliwa ). Spalanie Hani waha się między 4,8-6,5l na 100. Z maszynom łatwo się oswoić i jak ktoś ma trochę oleju w głowie to da sobie z nią radę bez większego problemu. Jeżdżę bardziej turystycznie, chociaż odwinę jak każdy i jest przy tym wygodna. Jak na swoje lata ( mam polifta '97) wygląda zajebiście. Osiągi są na bardzo wysokim poziomie, ani się obejrzysz a tu już 200 km/h :) Moto prowadzi się jak po sznurku, jest przewidywalne i stabilne. Także polecam każdemu, kto niema wielkiego portfela a chce sobie pośmigać, bo jest to malinowy sprzęt w swojej klasie. Pozdrawiam LWG!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
03.04.2016 21:30:54

Mam F3 poliftową od miesiąca i muszę przyznać, że to moto jest bardzo przyjemne w prowadzeniu i zarazem ma kopyto. :) Tym naprawdę da się jeździć z głową, spokojnie oddaje moc (do 6000-7000 RPM można jeździć jak turystykiem, a zabawa zaczyna się później). Mam ją w malowaniu czarno-grafitowym i naprawdę fajnie się prezentuje. Do tego słyszałem opinie o niezawodności tego modelu, ale o tym za jakiś czas. :) Pozycja podczas jazdy nie jest tak wygodna jak w turystyku, ale daje radę jak na sporta, wygodna kanapa. Póki co bardzo pozytywnie.

Gość

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce