Mamy już 11727 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Caberg EGO



Ilustracja przedmiotu

1  

Caberg EGO

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.33 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 67%
Neutralne: 33%
Negatywne: 0%


Gość


7
Gość
06.21.2012 9:08:19

Plusy:
- Komfortowy i w miare cichy
- Wbudowana blenda przeciwsłoneczna, która zasłania całe pole widzenia, a nie tylko górną część.
- Działający pinlock
- Dobra wentylacja, czuć wiatr nie tylko z przodu kasku, ale też na górze :)
- 4 gwiazdki w SHARP

Minusy:
- Ciężki (ponad 1,7 kg)
- Wiatr potrafi podwiewać od dołu.

Najbardziej przeszkadza mi jego ciężar - przy dłuższej jeździe czuć że swoje waży. Kask ogólnie oceniam na 7/10.


Gość

Gość
Czytam te opinie, szczególnie jeśli chodzi o głośność kasku, i wychodzi na to że nie ma kasków tzw. cichych. Wszyscy narzekają, chyba nigdy nie jeździliście w kaska szczękowych.

muchy trel
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem " w miarę cichy". Według mnie jest strasznie głośny. Ogólnie oceniam kask bardzo dobrze, ale hałas przy jeździe powyżej 120 jest naprawdę uciążliwy.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Caberg Ego
07.14.2012 23:25:16

Kask jest super. Bardzo wygodny, pinlock działa świetnie, ma wbudowaną blende, wentylacja spisuje się idealnie i nadmuchuje powietrze nie tylko z przodu, ale i z góry. Nawet w upalne dni głowa się nie poci. W deszczu nie przecieka. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.28.2012 15:23:39

Doskonały kask do turystyki. Bardzo komfortowy, ma wszystkie potrzebne udogodnienia jak pinlock i blenda. Nie jest może najcichszy, ale za to ma doskonałą wentylacje - po uchyleniu górnej części wentylacji komfort jazdy jest doskonały - wiaterek chłodzi całą głowe od góry, dosłownie odpoczywamy podczas jazdy i to nawet w największe upały. Pod tym względem to najlepszy kask jaki znam. Co do wagi - musiałbym chyba sam go kiedyś zważyć, bo różne źródła podają różne informacje od 1500g do 1750g. Mnie jego masa nie przeszkadza, bo jest doskonale wyważony. Naprawde polecam ten kask.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
02.03.2013 23:34:18

Uwielbiam ten kask. Jest lekki, wygodny, ma wbudowaną blende, a szyberdach w lato to genialna rzecz. Minus tylko jeden - troche głośny. Polecam!

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Gość
05.11.2013 15:17:09

Bardzo dobra wentylacja, wykonanie ok, blenda jak najbardziej spełnia swoje zadanie. PINLOCK fenomenalny zero pary na szybce niezależnie od pogody. GORĄCO POLECAM!

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dobry
04.18.2014 22:42:02

Kask Caberg EGO jest moim drugim kaskiem. Oceniam go jako dobry w swojej klasie i cenie.
Zalety:
- bardzo dobra wentylacja
- blenda przeciw słoneczna - dobrze dopasowana
- łatwość obsługi podczas jazdy
- Dobry Pinlock - działa super
- nosek i podbródek
- miękko chodząca szyba

Wady
- Trochę ciężki
- zapięcie za bardzo cofnięte do tyłu (da się to przeżyć)

Ogólnie polecam ten kask osobą które chcą wydać trochę więcej niż 600zł.

Głosy: 50   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Polecam w cenie do 600 zł
05.30.2014 9:24:22

Wygodny, rewelacyjna wentylacja, doskonały pinlock, na plus także wbudowana blenda (która niestety paruje), kask głośny,

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
04.21.2015 22:12:38

jedyny minus to to ze podwiewa od spodu poza tym rewelacja!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Caberg Ego po 5 sezonach
08.25.2017 9:24:30

Kask leży dobrze, jednakże po 5 latach się wyrobił i musiałem wkleić dodatkową gąbkę, która jest w zestawie. Niestety po dłuższej jeździe kask daje o sobie znać przez swoją masę i zbyt nisko poprowadzoną górną krawędź wizjera, co przy pochylonej sylwetce powoduje drętwienie karku, lub konieczność notorycznego podnoszenia kasku w górę.
Wentylacja jest dobra i początkowo cieszyła mnie dodatkowa klapka wywietrznika na górze, ale... przydaje się to głownie w mieście lub do 80km/h, powyżej jest b. głośno a nawet huczy przy podmuchach. Od dołu faktycznie podwiewa jak już ktoś pisał i w chłodniejsze dni jest to uciążliwe.
Kask jest głośny, bez dwóch zdań i po dłuższej jeździe czuję się zmęczony.
Aerodynamika przy jeździe na wprost jest ok, ale przy skręcie głowy w bok wystawiamy kawałek ściany a nie kask.
Ogólnie za tą cenę wykonanie jest dobre, niemniej kilka mankamentów jest. Blenda paruje i jest zbyt jasna, nawet w niektórych tunelach nie musiałem jej podnosić, a jazda "ku słońcu" nie zawsze była przyjemna. Wizjer rownież paruje i bez pinlocka byłby problem. Uszczelka pod wizjerem i zaczep wizjera tak się wyrobiły, że kask się nie domyka i powietrze oraz woda swobodnie się dostają.
Reasumując jest to niezły kask, zwłaszcza do miasta, czy na moto na którym sylwetka jest bardziej wyprostowana.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki ER-5

Jest to mój pierwszy motocykl, kupiłem w połowie sezonu i przejechałem 2tys km. Motocykl bardzo łatwy w prowadzeniu, lekki. Dużym plusem jest ni...

Harley-Davidson Dyna Fat Bob

Kolejny z rodziny Dyna piekny na grubych kolach byku.
Lampy nie kazdemu leza to na pewno.
Sprawia wrazenie ciezkiego ale po chwili milo ...

Harley-Davidson VRSCF V-Rod Muscle (2009-2011)

Piekny Vrod ...Wygladem tylko Diavel mu podskakuje.
Zalozyc V&H dwa w jeden i powyzej 5tys obrotow wyrwie ci rece przy starcie ze swiatel.

Harley Davidson FXDX Dyna Super Glide Sport

Cudo na gazniku.
Klasyk klasyk klasyk.
Juz takich nie robia.
Fajny egzemplaz ciezko znalezc.
Bez zbednych canbus etc.

Harley-Davidson Sportster XL883N Iron

Ten to jest debesciak.
Przedewszystkim mlodsza klientela cisnie po niego bo tanszy to juz tylko street..ale to indie jest wiec placisz za jakos...

Harley Davidson Ultra Classic Electra Glide

Na trase niewiele jest do wyboru na rynku tego typu ciezarowek.
beemki moze i inne szpeje..
Do przepychania nie polecam bo to ciezki sku...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania