Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark Skwal



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Shark Skwal

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.40 / 10

(Na podstawie 20 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 45%
Neutralne: 30%
Negatywne: 25%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
super!
05.05.2015 9:46:39

Przesiadłem się z nolana n85 i polecam. Po pierwsze wyciszenie jest bardzo dobre - w porównaniu do n85 niebo a ziemia. Wentylacja poprawna - czuć że działa, ale mogłoby być lepiej - zwłaszcza górne wloty. Wygoda zdecydowanie po stronie Sharka - nolan był troche zbyt spartański, w sharku wyściółka jest grubsza i bardziej miękka. System LED - przyznam że to był jeden z powodów kupna - na początku myślałem że to bajer, ale naprawde w nocy ludzie szybciej zjeżdżają - można włączyć je w tryb ciągły lub mrugania - mi się podoba bardziej ten drugi. Jeszcze nie wiem ile wytrzymuje bateria. Bardzo podoba mi się mechanizm zamykania szyby - chodzi bardzo precyzyjnie i bez hałasowania. Blenda jest ciemna i zakrywa cały obszar widzenia. Ogólnie polecam - dobry zakup. Jak coś mi się przypomni to dopisze :)

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Jak na razie super!
05.08.2015 20:45:14

Mój świeży zakup, jeszcze w nim nie jeździłem więc ocenię pod względem wykonania.

Przymierzyłem chyba 4 kaski (Nolan N86, Shark S700s, Scorpion EXO 500 i Shark SKWAL).
Zacznę od gorszego- S700. Tutaj zniechęciła mnie jakość plastików na pierwszy rzut oka, oraz suwak blendy który wygląda jakby miał się zaraz złamać (choć nie mówię, że kask jest beznadziejny). Nolan N86 w porównaniu do Skwala ma za jasną blendę, która jest za wysoko, przez co denerwuje szczelina. Scorpion ma podobnie jak Nolan.

Skwal jak dla mnie w porównaniu do ww. kasków jest najlepszy. Idealnie leży na głowie, blenda jest ciemna i nisko opada. Kupiłem go również ze względu na ledy, które wyglądają bajerancko. Wadą na pierwszy rzut oka jest za duża dolna uszczelka przez co szybka ciężko się zamyka. Jednak przez nią jest lepsze wyciszenie.
Szczerze polecam ten kask!!

Gość
Odradzam s900 lepiej kupić s700 i dokupić sobie kurtynkę i nosek jeśli nie ma bo to jest to samo oprócz tych policzków a one często się psują.

Dominik ER-6F
Dzięki za tą opinie. Jak go przetestujesz to możesz coś powiedzieć o wentylacji i czy powietrze podwiewa od dołu przez podbródek? W przyszłym tygodniu chcę go kupić - myśle jeszcze o S900C z pompowanymi policzkami.

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Skwal
05.08.2015 22:31:47

Kask kupiłem za 800 zł. Ogólnie fajny kask wykonanie dobre.
Wentylacja hmm. czuć ze górnym nawiewem coś wieje. Kask nie paruje nawet w mokry dzień co do hałasu. to jeździłem w Ls2 i nitro więc jest lepiej ale bez szału. Kask wygodny wyściołka miła w dotyku dobrze trzyma sie na głowie. Blenda dobrze dopasowana i dobra w obsłudze w rękawicach. Przy wyzszych prędkosciach kask jest stabilny ( jeżdżę er6-n )
Kask nie zaciąga powietrza wiec oczy nie są w nim przewiane co w ls2 i nitro dawało się we znaki. Szybka dobrze nolega do uszczelki Co do oświetlenia to fajna sprawa ale to tylko Bajer :D w dzień swiatełek nie widać a w nocy i tak pierwsze co się rzuca to reflektor motocykla więc bardziej to bajer niż ochrona. Ogólnie kask na plus. Chociaż za tą cenę oczekiwałbym lepszego wyciszenia.

Dominik ER-6F
Dzięki :) Teraz jestem już na 100% zdecydowany i jak widze nawet na bardzo podobnym moto latamy :) LwG!

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Shark Skwal
05.12.2015 16:34:20

Przesiadłem się na niego z AGV K3. Zanim zdecydowałem się na ten wybór przymierzyłem kilka kasków; Nolana N86, Sharka S700s oraz AGV K3 SV.
Wybór padł na Skwala ze względu na najlepiej dopracowaną blendę. W Nolanie była jaśniejsza i za mało opadała. W S700s z kolei blenda dotykała mi lekko nosa, choć żaden ze mnie Pinokio. W AGV jedyne zastrzeżenie miałem do dużego oporu z jakim chodzi blenda, ale byłby to mój drugi wybór po SKWALu. Tak było jak mierzyłem w sklepie.
Po kilku kilometrach zauważyłem, że kask mimo iż wydaje się cichy, to dość mocno dudni. do tego stopnia, że kiedy zatrzymałem się na światłach miałem wrażenie zatkanych uszu, jak po szybkiej jeździe autem z otwartym szyberdachem. Wentylacja też raczej nie powala na kolana, mogłoby być lepiej, z przodu wogóle jej nie czuć, u góry nieco lepiej.
Przy 10 stopniach, blenda paruje, więc nie bardzo da się z niej korzystać przy niskim porannym słońcu. Albo razi słońce, albo paruje blenda, więc i tak nic nie widać.
Pod względem wentylacji i hałasu, stary AGV K3 miał przewagę.





Gość
@Adam, rozmiar moim zdaniem dobrałem dobrze, jest z pewnością bardziej dopasowany niż poprzedni kask. Możesz mieć rację , z ta przestrzenią przy uszach, bo jest tam miejsce na zestaw do komunikacji. Do wygody nie mogę mieć zarzutów, choć nieco zbyt mocno uciska policzki. Może to kwestia przyzwyczajenia.

Adam
Jak kask dudni to może być również źle dobrany rozmiar - za dużo przestrzeni między wyściółką i uszami. Spróbuj w tym miejscu podłożyć piankę poliuretanową(pomiędzy materiał, a styropian) - kupisz np. w castoramie. Wiem że brzmi dziwnie, ale koleżanka w ten sposób wyciszyła kask i nie może wyjść z zachwytu :)

Profil użytkownika
Borys
Oczywiście nie zmieniłem ilości gwiazdek przed dodaniem opinii. Dałbym mocne 7.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Super kask!
05.20.2015 17:13:28

Po przesiadce z AGV K3 nie wyobrażam sobię lepszego kasku. Jest cichy, komfortowy, dobrze wykonany. Ma blendę i pinlocka w zestawie a motyw świecenia jest super :)
Zwiększa widoczność i bezpieczeństwo do tego jest najzwyczajniej w świecie ładny. Polecam bo w takich pieniądzach ciężko dotać tak fajny kask. Nie wiem jak z innymi sklepami ale kupilam w MOTOHYBRID w Zabrzu.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Aerodynamika
10
zdecydowanie na TAK
05.20.2015 17:15:56

Bardzo fajny porządny i cichy kask. Oceniam super wysoko chociaż to mój pierwszy kachol.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Nie polecam
07.27.2015 19:38:31

Po ponad 2500 km. stwierdzam, ze kask nie jest wart swojej ceny.
- Wysuwa się i gniecie wyściółka przy zdejmowaniu kasku
- Strasznie głośny (po przejażdżce w deszczu mam wrażenie, że się rozszczelnił)
- Szybka nie dochodzi do końca
- Odkleiła się uszczelka na dolnym rancie
- Odpada górna osłona przy wlocie powietrza
- Dzisiaj pękła szybka podczas otwierania (przy mechanizmie blendy)

Oczywiście kask ma kilka plusów, jednak nie polecam go. Szkoda nerwów i kasy.


filay
mi też pękła już po dwóch stronach. normalnie przyjęli na gwarancje. nic nie grymasili ?

Borys
U mnie szybka też pękła, dobrze że wymienili na gwarancji, ale teraz boje się jej otwierać.

Gość
Mój Skwal ma już ponad 5000km i tez szybka nie dochodzi do końca, trzeba ją docisnąć na środku dwoma rękami. Szybka również mi pękła przy normalnym otwieraniu zaraz przy mechaniźmie. To jest błąd konstrukcyjny.

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Shark skwall
01.19.2016 22:17:33

Ogólna moja opinia Po 4 tys KM. Zainwestujcie w inny kask. Dlaczego?:
-Bardzo słaba wentylacja
-Doslowienie rani mnie w uszy przy zdejmowoaniu ( używam słuchawek co dodaje bólu :) zdejmiwanie sposobem )
-Vizjer pękł podczas odczepania ( majstrowalem przy pinlocku)
-slabo wieje z wentylacji ale i też nie przestaje gdy chcemy kompletnie ją zamknąć
Jakie są plusy Skywall :
- Ładny w dodatku efekt Led dodaje uroku (auta faktycznie lepiej mnie dostrzegaja)
-oryginalny pinlock daje radę ( koszy wymiany vizjera jaki i pinlocka to jakieś żarty ceny w funtach to 55 za vizjer 35 za pinlocka
-dobrze leży wcale nie jest głośny radzi sobie w deszczu ( jeżdżę co dziennie do pracy mieszkam w Londynie tu ciągle pada)
-blenda dobra ciemna i pokrywa całe pole widzenia
Chyba tyle dałem za niego 199f żałuję że nie wziąłem Vision 2 podobna cena był taki mięciutki

lukasz2000
Dzięki za rzeczową opinię. Wygląd i lans LEDami to nie istotna sprawa w kaskach. Mimo to w tej cenie (710zł biały) i jako następca s900 wydawał się interesującym kaskiem. Pękająca szybka przy normalnym otwieraniu (nie wyjmowaniu) to porażka!!! Pełno przypadków na forach opisanych. Licząc na to że mnie akurat to nie spotka to naiwne myślenie. Skutecznie mnie to zniechęciło, ale kto bogatemu zabroni ;)

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
diodki
03.04.2016 9:19:24

Miałem możliwość wypożyczenia. Kupić kask dla lampek? Nie zdziwi mnie już nic ;) Ile to trzyma? W trybie migającym około godziny +-10min a w trybie ciągłego światła około 5 godzin ;) Bajer bajerem ale nic poza tym. Nie bede ocenial pozostalych parametrow poniewaz mialem tylko sprawdzic czas dzialania lampek.

Brolly
Ciągle światło 9h miganie 17h tyle czasy daje rade moj.. czas ladowania 12h ;/

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Jakość wykonania
1
Masakra
04.19.2016 8:44:12

Witam

kupiłem ten kask bo napaliłem się na świecące diody, ale po paru przymierzeniach w domu zaczęły wypadać elementy tapicerki. Wróciłem do sklepu gdzie kupiłem ten kask chcąc wymienić ale okazało się że w innych egzemplarzach dzieje się to samo, na szczęście udało mi się go zwrócić.
Nie polecam

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Wyciszenie
Aerodynamika
1
ODRADZAM
04.20.2016 21:11:17

Zakupiłam kask w sezonie 2015 mało w nim jeździłam i było wszystko dobrze.Lecz po przejechaniu w sezonie 2016 ok 200 km i ciągłym zdejmowaniu i zakładaniu kasku zrobiły mi się siniaki na skroniach. Dodam, że kask dopasowałam dobrze.
Po prostu brak w nim wyściółki jakiejkolwiek.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
1
bardzo słaby
05.26.2016 14:33:33

Już po zakupie był problem z nie domykającym się wizjerem(1 reklamacja) później był problem z uszczelkami które się odkleiły(2 reklamacja) a co najlepsze miałem w nim wypadek co prawda przy prędkości ok 40km/h no i prawie mnie zabił kask strasznie popękał a ten akumulatorek od tych świateł Led który znajduje się z tyłu zrobił mi w głowie ranę o dł ok 10cmm i głębokości ok 0,5cm w sumie moja głowa wyg po wypadku tak jakbym jechał bez kasku ok 0 szwów. Wg go nie polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Pęknięcie mocowania szybki
06.08.2016 9:04:34

Siema. W kasku przejeżdżalem 1300 km. Ogólnie bardzo mi się spodobał gdy go zobaczyłem. Użytkowalo też mi sie bardzo dobrze aż do momentu gdy z prawej strony pękła mi szybką przy mocowaniu. Odniosłem kask do sklepu. Sklep ma wysłać go do producenta jako reklamacja. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Uchwyt pękł przy normalnym otwieraniu.


Sebastian
Witam. Sprawa ma się tak że uznali mi gwarancję i dostałem nowy wizjer. Na smarowania wokoło. Sprzedawca w sklepie sam przyznał że mocowanie jest słabe tych kasków. Teraz będę uchylił ręką szybke a do góry będę popychal już na środku wizjera. Dwa tygodnie w sezonie nie jeździłem. :-(

Borys
Ja i znajomy już wymienialiśmy wizjery na reklamacji o czym pisaliśmy wcześniej. To jest jakaś porażka z tym pękaniem, na dodatek w sklepie jak oddawałem na reklamację, to byli bardzo zdziwieni i twierdzili, że to tylko nam się zdarzyło. Jak widać jest plaga pękających szybek sam już nie pamiętam czy zarejestrowałem kask na stronie Sharka, to bym miał chociaż gwarancje na 5 lat. W tej chwili przydałoby się wyjąc wizjer i porządnie go wyczyścić,ale jakoś nie mam odwagi tego ruszać.

Asia
Ja również oddałam ten kask na reklamacje. Dokładnie w tym samym miejscu pękła mi szybka. Przejechałam w nim ok 1000 km.


Dołączone zdjęcia
Shark Skwal
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
06.27.2016 10:15:47

ładnie wygląda i chyba nic poza tym
mega słaba wentylacja jak dla mnie
poki co z szybka i blendą wszytsko w porzadku
ale przejechane tylko jakies 2000km

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Średni
07.13.2016 5:14:47

Kask kupiłem przede wszystkim ze względu na ledy. Taki bajer. Opierając się na opiniach z zeszłego roku pojechałem do sklepu i kupiłem. Sprzedawca nie mógł za wiele o nim powiedzieć bo to nowy model. Przymierzyłem, dopasowałem, sprawdziłem, kupiłem. Pierwszą usterką jaka mnie spotkała to niedomykająca się szybka choć na szczeście wyrobiła się z po paru domknieciach. Blenda naprawdę daje radę, nie opada bardzo nisko, mogłaby być trochę ciemniejsza ale jest w porządku. Z wentylacją w upalne dni bardzo słabo, czuć coś dopiero powyżej 100. Jednego dnia najwiecej zrobiłem w nim 600km, jak dla mnie cichy ale rewelacji nie ma. Do aerodynamiki nie mogę się przyczepić, jest bardzo dobrze a nie jest to typowy sportowy kask. Jakość wykonania.. Przejechane w nim 10kkm:
- blenda sama się nie wysuwa i nie wchodzi do końca
- dwa razy odpadł akumulatorek od ledów, urwały się kabelki podczas wyjmowania wyściółki do prania
- 2 wizjery pęknięte przy mocowaniu (za drugim razem oddałem na gwarancję, zobaczymy co będzie)
Polecam jako bajer jednak w tej cenie można kupić lepszy kask.

Radzio
Kolego i jak z tą reklamacją??sam zastanawiam się czy oddać bo szyba pękła juvat@wp.pl

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Szału nie ma!
07.14.2016 11:50:57

+Kask na pierwszy rzut oka dobrze wykonany.
+oświetlenie Led poprawia naszą widoczność pod warunkiem, że aku jest naładowany
+całkiem cichy do 140km
+blenda dobrze odcina światło słoneczne
+dobrze leży na głowie
+pinlock spełnia swoje zadanie przynajmniej do 10 st. C
+wentylacja w 33st C działa ale trzeba poruszać się z min 40km/h
+trzyma się łba do 175km/h szybciej nie testowałem

teraz minusy
-podczas próby zdjęcia szyby pękło jedno z mocowań(nawet nie wsiadłem z nim na moto)-nie było tragedii kask dalej był w pełni funkcjonalny-wątpiłem, że uznają reklamację. Niedawno pękło drugie mocowanie i w rezultacie kazde zatrzymanie na światłach i garnek się gotuje bo szyba podczas otwierania wypada. Teraz nawet nie ma co reklamować-mimo, iż często pękają szyby w tym modelu.


Podsumowując jeżeli nie wyjdzie poprawiony model to odradzam ze względu na szybę która pęka w zasadzie sama. Światełka LED raczej nie zwiększają diametralnie naszej widocznosći-kolega który jechał za mną w nocy podczas deszczu powiedział, że "lepszą robotę" robiły odblaski na kasku niż LEDy.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Bez szału
07.19.2016 14:18:44

Dołączyłem zdjęcie pęknięcia po naprawie którą wykonałem sam.Gwarancja jeszcze jest ale nie uznają pęknięcia.

Gość
czy mozesz napisać jak zrobiłeś naprawę?

Gość
Problem rozwiązany ale po naprawie wystawiłem na alledrogo-szkoda poza szybką fajny garnek


Dołączone zdjęcia
Shark Skwal
Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Odradzam
07.20.2016 0:23:38

Dnia dzisiejszego na powrocie pękła mi szybka, gdzie co chwile musiałem ja dociskać aby nie odpadła... Chyba zacznę wozić gogle od mx w razie czego. Zaznaczam, ze pękła mi już drugi raz.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Skwal
09.24.2016 22:34:30

Kupiłem ten kask jakoś na początku tego roku. Z pół roku będzie jak z niego korzystam. Troszkę w nim przejeździłem grubo ponad 10 tysięcy kilometrów będzie, sezon był dość aktywny więc testowany był na wszystkie sposoby.

Na początku napiszę zalety.
Otóż kask jest dość wygodny, jak za taką cenę to nie ma się czego przyczepić.
Fajnie leży, ściółka jest miła w dotyku. No i fajnie przylega do twarzy.
Kolejną sprawą jest wyciszenie, no cóż. Kask do najcichszych nie należy podczas jazdy (zwłaszcza szybszej), ale też nie ma tragedii. Jest lepiej niż dobrze. Na światłach czasem miałem problem z kontrolą moto czy przypadkiem nie zgasło, czy się nic nie stało (mimo, że do aż tak cichych nie należy).
Aerodynamika no cóż, tutaj niestety nie powiem nic szczególnego, ponieważ podczas szybkiej jazdy i złożenia zza szybki mojego moto nie czuć większych oporów, czy zawirowań.
Wentylacja, huh... Jest na poziomie ale huraganu nie ma.
Wloty powietrza czuć, że są i nie są one dla picu, no ale aż tak dupy nie urywa (choć po cenie kasku fajerwerków się raczej człowiek nie powinien spodziewać). Podczas jazdy upalnej gdy wloty powietrza wypadałoby oba otworzyć do spoconej głowy czuć, że dociera jakiś podmuch i po jakimś czasie jeździ się bardzo komfortowo, a łeb jest suchy. No, ale aby jednak chłodziło odczuwalnie trzeba jechać te minimum, podczas postoju/jazdy ślimaczej-takiej gdy teściowa jak wybiegnie z obiadem to jest w stanie nas dogonić to o matko i córko! Dajcie rondelek, idzie wycisnąć wody na herbatę. Choć mogę się mylić, ale stawiam, że może to być także zasługa afrykańskiego upału dzięki któremu na baku motocykla można smażyć jajecznicę i zagotować kawę (czyt. Żaden kask wam nie pomoże).
Wykonanie jest dość fajne, kask jest ładny (gust) i dość ładnie wykonany. Ale też nie do końca...

Wady!
Największa to jest ta (...) szybka która pęka nie wiadomo jak nawet(raz mi tylko pękła, ale to każdemu się zdarza prawie)! Choć akurat na to jest gwarancja i mi osobiście wciągu 1 dnia naprawili ją (wymienili) czyt. w środę oddałem, w czwartek już jeździłem. Ale to zawsze jakiś minus, nie?

Kolejna wada choć to jest bardziej moje zaburzenie na które nie mogę przymknąć oka i mnie niezmiernie irytuje.

Wkładka po stronie przełącznika od ledów. Nie wiem ku... kto to robił i jak to dopasowywał, ale był chyba jakimś robokopem (albo chińczykiem). Po praniu (czyt. wciągnięciu po prostu) wkładek ponowne ich umieszczenie w takim samym ułożeniu jak były graniczy z cudem. Masz problem z samym włożeniem i wpasowaniem tych szyn? ŚWIETNIE! Dorzucimy Ci do tego jeszcze przełącznik od ledów który też musisz jakoś upchać! No geniusz zła wymyślił to. Oczywiście da radę to umieścić i może okazać się, że to Ja jestem d*bilem, że mam z tym taki problem, ale co to mi krwi napsuło to ahh...

Więcej wad nie pamiętam, wszystkie wypisałem, a Ciebie Oj... A nie coś mi się pomyliło!
Podsumowując, kask jest bardzo przyjemny, poza wadami które nie stanowią większego problemu nie ma do czego się przyczepić. Kask we wszystkim jest dobry, a nawet bardzo dobry i czemu akurat go wybrać? Po pierwsze kask nie jest gównem które strach włożyć na łeb, więc bezpieczeństwo które jest podstawą jest tu zapewnione, a poza tym to, to czym się szczyci czyli ledy. Kupując go nie wiedziałem, że coś takiego nawet istnieć może na kasku, a to taki zonk. Niezbyt optymistycznie byłem do tego nastawiony, bardziej jako kolejny "gadżet" którymi zalewają nas producenci. Ale po jakimś czasie przekonania się do włączania tego dziadostwa (bo skoro mam to czemu nie skorzystać?) nagle zauważyłem jakby, że kierowcy o dziwo bardziej zwracają na mnie uwagę. Co było dla mnie osobiście szokiem, bo myślałem, że to tylko taki bajer z od producenta z tymi ledami, że niby działa, a tak naprawdę dupa. Ale kaski z głów naprawdę to jakoś sobie działa.
Tylko poza tą fajną widocznością dla kierowców innych jest w tym też jedna wada. Jak po ciemku wracasz z kumplami (bądź co gorsza z płcią piękną) i pod lasem zacznie Ci się chcieć wyjść za potrzebą, a zapomnisz wyłączyć koguta zielonego to jak na dłoni widać pod którym drzewem lejesz.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem w decyzji.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
12.02.2016 17:09:35

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po ziemi uderzenie dosć mocne kask tylko porysowany nie przesunął się ani cm z głowy więc mogę stwierdzić że jest porządny jedyne co mi w nim nie odpowiada to wyciszenie przy większych predkosciach około 150km/h szumi ale da sie przyzwyczaić i czasem mam wrażenie że policja mnie sciga ponieważ powstają takie dziwne gwizdy :)

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania