Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Shark S700S



Ilustracja przedmiotu

1  

Shark S700S

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.62 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

S700 wyposażony dodatkowo w blende przeciwsłoneczną.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 56%
Neutralne: 31%
Negatywne: 13%


Gość


9
Andrzej
07.31.2012 15:29:00

Dobry kask. Świetnie leży na głowie - był najwygodniejszy ze wszystkich, które mierzyłem. Materiał wewnątrz bardzo przyjemny w dotyku. Wentylacja działa dobrze. Areodynamika też na plus - wiatr nie rzuca kaskiem na boki nawet przy 200+ :) Jedynie wyciszenie mogło by być nieco lepsze, ale i tak w porównaniu do mojego starego Nitro jest całkiem ok. Polecam.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Shark S700S
01.14.2013 14:04:52

Posiadam ten kask od 2012. Przejechałem w nim ponad 10 tys. i mogę śmiało polecić. W podobnej cenie ze świecą szukać tak dobrego kasku.

Plusy:
+ Wygodny
+ Dobra wentylacja
+ Miła w dotyku wyściółka z możliwością wyjęcia
+ Nie wpada w turbulencje przy większych prędkościach
+ Nie rysująca się szybka
+ Wbudowana blenda(super sprawa)

Minusy:
- Brak pinlocka na wyposażeniu(można dokupić samodzielnie)
- Głośny

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dobry kask
10.25.2013 10:55:34

Latam w nim od tego sezonu. Wentylacja z przodu ok, ale z góry ledwo wyczuwalna i to jest spory minus w gorące dni. Szybka paruje przy temperaturach poniżej 10 st, na początku sezonu parowanie było mniejsze - prawdopodobnie wytarł mi się antyfog. Plus jest taki, że można dokupić pinlock, tylko dlaczego kosztuje on ~100 PLN skoro jest to 1/6 ceny kasku? Blenda super - opada nisko, nie sprawia żadnego kłopotu. W środku bardzo komfortowy - można jeździć i jeździć, naprawde super. Hałas niestety straszny i zatyczki na dłuższe trasy są bardzo wskazane. Daje 8/10 - na pewno wart swojej ceny.

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
05.03.2014 17:26:45

Kask za 700 zl bardzo dobrej jakości, dobra wentylacja, swietny mocny lakier, nawet po slizgu nic nie odpryslo, minimalne obtarcie, baardzo miękki przyjemny w noszeniu, mógłby być bardziej cichy. Ogolnie za te pieniądze daję 5

Głosy: 32   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
pół na pół
07.02.2014 17:23:14

Uczucia mam mieszane. Generalnie skorupa, szybka i wyściółka są dobrej jakości, blenda - super sprawa, jeden ruch chowa ją lub wysuwa. Łatwo zdejmuje się i zakłada szybkę, żeby ją wyczyścić lub założyć pn-lock. Na plus zaliczam dołączone odblaskowe naklejki.
Natomiast jest w nim trochę głośno, a wentylacja jest za duża.
Tzn. od dołu wpadają drobne śmieci lub owady (osobno można dokupić siatkę). Za bardzo czuć powiew powietrza wewnątrz kasku, nawet przy zamkniętych wszystkich otworach.
W jesieni 2012r. kosztował ok. 650,- zł.

Głosy: 48   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
7/10
10.21.2014 22:07:24

Naciągane 7, już tłumacze dlaczego...

Kask niezły, ale niestety hałas w nim jest tak potężny, że aby go określić musiałbym użyć bardzo niecenzuralnego przymiotnika ;) Po drugie blenda - jest zbyt jasna i jak jade pod pełne słońce to zdarza się że muszę lekko mrużyć oczy. Po trzecie wentylacja - nie można jej wyłączyć!? Jak rano jade do pracy przy 10 stopniach to jest zwyczajnie zimno!

Plusy były wymienione - wygodny, tani i z blendą, ale to troche za mało na większą ocene.

Głosy: 61   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Adekwatnie do ceny
04.15.2015 9:41:03

Kask całkiem przyzwoity biorąc pod uwagę dość niską cenę. Bardzo wygodny, w moim odczuciu lekki i oczywiście przystępny cenowo (kupiłem go za 500zł). Niestety dość głośny (prędkości pow. 140) i jesienią paruje (co jest wg mnie norma w przypadku braku pin locka). Kształt blendy nie bardzo mi pasuje ale to już specyfika mojej twarzy :) Ogólnie godny polecenia choć następnym razem kupiłbym coś nieco droższego. Czasem warto dołożyć 200-300zł i nabyć kask z nieco wyższej półki.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
05.24.2015 9:20:23

Kask jest dobry na obudowane motocykle ale na nakeda nie nadaje się wgl , głośny wentylacja malo wyczuwalna ogólnie kask za 700 zł nie kupił bym go jeszcze raz .

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Gość
07.16.2015 9:19:36

Kask bardzo wygodny, w środku miły w dotyku,bardzo fajnie dopasował się do mojej głowy.Głowa się w nim nie poci wcale, bardzo dobra wentylacja.Szybka przy temperaturze około 9-10 stopni zaczyna parować, ale wystarczy podnieść ją i problem z głowy.Mam pinlocka do tego kasku,ale na razie nie mam potrzeby,aby go zamontować.Wyciszenie nie jest może jakoś mega dobre, ale zdaje egzamin. Aerodynamika kasku w porządku. Jeżeli zmieniasz kask to jak najbardziej polecam ten model :)

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Shark s700s
09.08.2015 14:03:28

Jest to mój drugi kask, wcześniej LS2 model 351 i w porównaniu z Sharkiem inna galaktyka. Świetnie wykonany, bardzo dobra wentylacja, lekki prawie nie czuć, że ma się go na głowie, bardzo dobra widoczność, szybka paruje ale w zestawie gratis pinlock który niweluje parowanie do 0%, blenda bardzo przydatna. Ciężko się zakłada przynajmniej u mnie uszy mi się nie mieszczą przy zakładaniu i muszę je poprawić po założeniu ale potem już leży idealnie. Jedyny minus to chyba kolor kasku wybrałem czarny połysk i widać każde dotknięcie palca i każdy brud. no ale to we wszystkim co jest czarne i ma połysk. Ogólnie za 535zł kask świetny.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
ogólnie ok
10.14.2015 13:38:57

Ładny, wygodny, blenda ok, brak wentylacji no i głośny pasowało by zatyczki mieć na dłuższe lub szybkie trasy.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Shark S700
11.22.2015 9:18:31

W kasku przelatałem narazie jeden sezon. Na plus na pewno jakość wykonania, bardzo wygodny również dla okularników - nic mnie nie uwiera, dobra blenda, pin lock w zestawie - nic nie paruje, no i oczywiście bezpieczeństwo - 4/5 gwiazdek w testach SHARP.

Na minus wentylacja której niestety w tym kasku nie ma. Czy kanały są otwarte czy zamknięte nie odczuwa się żadnej różnicy. Raczej dosyć głośny przy większych prędkościach, ale niekonieczne są zatyczki. Brzydko wyglądająca dźwignia pinlocka - takie kosmiczne skrzydełko na lewym boku ;)

Dokupiłem podbródek i nosek, cena kasku 650, akcesoria 70, czyli wyszło mnie 720zł w kolorze czarny mat. Ogólnie bardzo zadowolony, można polecić, w tych pieniądzach wart uwagi. Daje 7, jeżeli skala jest do 10 a kaski kosztują nawet 4k zł tzn że wyższe noty muszą być dla nich zarezerwowane ;)

Arcer
Podbródek i nosek powinny być w tym kasku w zestawie. Taką promocję Ci ktoś zrobił :)

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
szukaj dalej
05.04.2016 9:31:49

Mam kask od 3 sezonów i jestem średnio zadowolony. Aerodynamika słaba - powyżej 130km/h głowa lata na boki. Wyciszenie fatalne, a nawet rzekł bym ,że tragiczne - w trasie bez stoperów nie da rady, bo po paru godzinach łeb pęka. Widoczność nie powala. Szybka pomimo delikatnego traktowania porysowana, akcesoryjna szyba to 50% ceny nowego kasku, inne akcesoria również drogie. Miałem okazje przejechać się w budżetowym kasku LS2 i jest o niebo lepiej.
Dodatkowo brak miejsce na słuchawki intercomu i puszczenie kabli. Zamontowałem tak jak pozwala dostęne miejsce przez co kable świszczą na wietrze.

Plusem jest łatwo opuszczana blenda z mechanizmem w dobrym miejscu i całkiem dobry wygląd.

Generalnie w tej cenie nie polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Bardzo dobry
05.20.2016 11:19:01

Pierwsze kilometry bajka.
Wentylacja rewelacyjna z mozliwością szybkiego przełaczenia bez konieczności zdajmowanai kasku,
Blenda łatwe przełączenie nie opiera sie na nosie
Brak parowania,
Wyciszenie dobre
Aerodynamika takze dobra.
Ogólnie polecam i oceniam wysoko.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
S700s LAB
09.14.2016 22:28:42

Użytkuję s700s od paru tygodni, ale już mogę napisać o nim parę zdań przyrównują go do nieco tańszego, ale nie koniecznie gorszego Lazer Bayamo. Otóż kask jest nieźle wykonany. Nic nie piszczy. Nic nie trzeszczy. Nawet po zamontowaniu interkomu gdzie kabelki wpychałem pod skorupę EPS zachował swoją sztywność. Co w Lazerze nie koniecznie się udało. Wnętrze kasku jest przyjemne. Jednak poprzednik chyba go zdeklasował przyjemniejszym w dotyku rodzajem materiału. Co do wygody nie mam zastrzeżeń. Może nieco sztywniejszy. Lazer to była taka poducha. Mechanizm szyby bardzo fajny i zdecydowanie łatwiej wy i zamontować wizjer, który w miejscach mocowania jest o wiele szerszy niż w poprzedniku. Szyba dobrze przylega do uszczelki co podczas jazdy niweluje gwizdy czy świsty, a w czasie deszczu zapewnia szczelność. Pinlock oczywiście jest w zestawie. Wentylacja nie jest zła. Na pewno jest lepsza niż w Bayamo chociaż szczerze to zastanawiałem się czy jest różnica jak kanały są otwarte bądź zamknięte. Być może moje odczucia permanentnego przewiewu wiąże się z podbródkiem (akcesorium) który jest wykonany z drobnej siatki i raczej na zapewniać ochronę przed owadami a nie przed wiatrem. Jak już wiadomo nie ma cichych kasków i na tym polu szału nie ma. Z pewnością jest w nim ciszej niż w Bayamo. Dźwięk silnika/wydechu jest bardziej stłumiony. Szum wiatru jest zdecydowany, jednak dźwięk jest nieco niższy przez co łagodniej się go znosi. Na co dzień jeżdżę z wysoką szybą i deflektorem więc dla mnie ten temat nie istnieje. Na pewno Interkom słychać lepiej i to do prędkości 160-170km/h. Zdecydowanym plusem jest waga S700-ki. Dołączając do tego szerokie pole widzenia spowodowane węższą skorupą daje to możliwość szybkiego zerknięcia przez ramie, co nawet przy autostradowych przelotach nie nastręcza problemów. Żadnych szarpnięć czy turbulencji. Na pochwałę zasługuje również blenda. Kolor jak i stopień przyciemnienia dobrze dobrane. Widać też że to nie jest zwykły kawałek ciemnego plastiku. Jazda ze wschodzącym słońcem prosto w oczy rozwiała wszelkie wątpliwości. Ogólnie kask jest niezły. Wiadomo że tani nie jest, ale warto wydać te parę stówek. Rozważam zakup drugiej sztuki dla plecaczka.
LwG

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Ma plusy i minusy
11.10.2016 19:20:35

Mam dwa sezony, więc zdążyłem wyrobić sobie opinię:
Plusy:
Aerodynamika - można przy 160 obracać głowę o 90' i nic się nie dzieje.
Wygoda - przymierzałem masę kasków, także z wysokiej półki - ten był bez porównania najwygodniejszy.
Wykonanie - nie budzi zastrzerzeń.
Minusy:
Wentylacja - nie istnieje. Może to wada mojego egzemplarza, lecz jeśli nie uchylę szybki (można tylko na cały ząbek), to szybka paruje. Nawet z pinlockiem! Odnoszę wręcz wrażenie, że przełączniki wentylacyjne wcale nie działają, mimo, że widać wewnątrz, że plastyk się podnosi, bądź opada.
Głośny - Jeszcze jak. Tylko w korkach do uszu.
Pinlock seryjny - nie obejmuje większości szyby lecz kończy się ze dwa palce od krawędzi - efekt? Gorsza widoczność.


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania