Mamy już 11208 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nolan N87



Ilustracja przedmiotu

1  

Nolan N87

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.64 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 64%
Neutralne: 21%
Negatywne: 14%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Nolan N87
03.09.2016 19:06:23

Witam serdecznie forumowiczów. Kask przyszedł do mnie w poniedziałek 7-go marca.Miałem okazję wypróbować go wczoraj, nie długo bo zaledwie przez ok 50km. Cóż,
pozytywy:
- aerodynamika na mega plus
- pin, ale to już nie nowość
- wentylacja ok
- jakość wykonania też duży plus
- przyjemny na głowie
negatywy:
- kask trochę głośny, ale to nie garnek za 2tys
Jeżdżę na nakedzie, jak trochę nim zrobię to się podzielę. Ogólne pierwsze wrażenie pozytywne.Narazie nie żałuję ,że go nabyłem.


huron

Gość
i nie ma w niej sprężyny.

Gość
Hej, blenda działa w porządku, opuszcza się stopniowo za pomocą dźwigni umieszczonej z lewej strony.Myślę, że działa prawidłowo. Co do jasności to jest podobnie jak w innych modelach.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
nolan n87
05.21.2016 18:42:09

witam no wiec tak kask kupilem wczoraj w porownaniu do mojego starego "astone" to niebo a ziemia wentylacja dobra aerodynamika rewelacja jakosc wykonania bardzo dobra komfort z jazdy bez zarzutu ale jesli chodzi o wyciszenie no coz niestety na dluzsza trase musowo zatyczki kask byl testowany miedzy 200-250 km/h :D

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Nolan N87
05.25.2016 12:32:17

Witam :) Sporo się naszukałem zanim zdecydowałem się na Nolana. Wymogiem w wyborze była dla mnie blenda i cena do 1000 zł. W kasku przejechałem dopiero około 200 km ale moje odczucia są bardzo pozytywne:) Zanim zdecydowałem się na Nolana przymierzyłem:
- Airoh Movment
- Caberg Drift
- Shark Skwal
- HJC TR-1
Żaden z wymienionych kasków nie zbliżył się nawet jakością do Nolana. Caberg z racji trójkompozytu jest mega lekki ale jakością wnętrza nie grzeszy. Jedynie HJC trzymają podobny poziom co Nolan ale i tak go nie przebiły. W Sharku blenda kończyła mi się w połowie pola widzenia (podobnie było w Airoh).
Na plus:
+ aerodynamika
+ duża szyba z pinlockiem MaxVision w zestawie
+ dobra wentylacja- przejechałem 30 km w około 30 stopniach i głowa sucha a okazało się, że miałem zamknięty dolny wlot :)
+ duża blenda, która nisko schodzi
+ kask bardzo dobrze leży na głowie (może to śmieszne ale nawet nie psuje "fryzury":) Pół godziny jazdy nie skutkuje fryzurą w połowie na hitlera a w połowie na Chopina

Neutralne cechy:
= wyciszenie- kask nie jest głośny do ok 120 km/h. Niestety mam porównanie tylko z LS2 za 200 zł więc niezbyt obiektywne. Stąd dałem wycieszenie na neutral, chociaż osobiście jestem bardzo zadowolony. Ja jeżdżę w słuchawkach i słucham muzyki- w Nolanie nie muszę dawać głośności na full, żeby dobrze słyszeć muzykę. W LS2 miałem na full a i tak przy prędkości powyżej 100 km/h muzyka była zagłuszana przez szum. W Nolanie powyżej 120 km/h dalej elegancko słychać muzykę. Słucham hip-hopu więc nie tylko melodia ale i słowa muszą do mnie dolatywać wyraźnie :)

Na minus:
- mały wybór malowań :/ Chciałem coś z czerwonym do mojej Hondy VFR800 i jedynym wyborem był jednolity czerwony. Chociaż kask prezentuje się pięknie i jestem zadowolony z koloru. Ale w porównaniu do ilości malowań np HJC IS17 to Nolan się chowa.
- zapięcie troszkę uwiera w jabłko adama


Zawiedziony
Witam w kasku nakręcilem okolo 3 tyś km + fajna blenda chyba najlepszą jakie miałem okazję obczaic +pon lock super raz troszkę zapanował w deszcz dlatego że specjalnie dmuchałem huhałem zeby sprawdzic czy sie da da sie ale nie w normalnych warunkach przy standardowym urzywaniu w czasie jazdy +aerodybamika kask się ustawia sam w kierunku jazdy pod wpływem powietrza +wentylacja w środku przy +30`C nawet w kasku na rower się spocisz ale czuć jak powietrze wpada do środka i fajnie chlodzi styki w bani +nie ma tragedi z szybką kturą załatwiłem w 2 tydzień na sciane przeznaczając się zacnie po korytarzu A teraz MINUSY ----- wyciszenie pozostawia wiele do rzyczenia jestem rozczarowany zszokowany zaskoczony zawiedziony bez sciemy kask firmy ferro cena około 100 zl był bardziej wyciszony niż owy N 98 przy 120km/h masakra po przejechaniu pierwszych 10 km 2 razy był sciagany i sprawdzałem czy coś gdzieś nie odstaje coś może trzeba wyciągnąć Mniejszy -to cena ale za jakość wykonania się płaci wiec jest ok nie biorąc pod uwagę wyciszenia polecam dodając hałas w środku nie wart tej ceny

Łukasz
Popieram zdanie Adama. Skwal ma jedną z fajniejszych blend na rynku w tym przedziale cenowym. Jest tak duża, że prawie w ogóle twarzy nie widać i ma odpowiednią ciemność. Ta opinia o skwalu podważa wiarygodność całej twojej wypowiedzi... Wątpię że miałeś go na głowie.

Gość
Jest N87 Harp czerwony, który wygląda świetnie.


Dołączone zdjęcia
Nolan N87
Nolan N87
Nolan N87
Nolan N87
Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
dobry kask
07.03.2016 22:23:31

Przesiadka ze starszego modelu N86 z którego byłem zadowolony, ale swoje odsłużył i wymieniłem na N87. Moje spostrzeżenia - w końcu dolna część kasku jest ze skóry, a nie z materiału - nie będzie się brudziła :) Wentylacja podobna jak w N86, czyli bardzo dobra. Najważniejsza zmiana to wyściółka, która jest tak wygodna jak w modelach z wyższej półki - N87 przypomina wygodą Sharka czy Shoei-a i na pewno jest o oczko wyżej od N86. Ogólnie jeden z najlepszych modeli do 1000 PLN. Rozmiarówka identyczna jak w poprzedniku.

PS. Ktoś wie gdzie można kupić do niego lustrzaną szybke?

sklepmotocyklowypabianice,pl
Świetny kask. Mamy lustrzane szyby na miejscu. Pozdrawiamy sklepmotocyklowypabianice.pl

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Nolan N87 Rosso
08.04.2016 22:12:29

Witam,
Kask nabyłem nie czekając na testy w prasie i internecie i teraz trochę żałuję.

Zacznę od wad w kolejności od najbardziej irytującej do najmniej:

-Małe pole widzenia w pionie! Można tego nie zauważyć na większości motocykli ale na motocyklu z typową sportową pozycją (mocno pochylona do przodu) ma się wrażenie, że kask opadł nam na oczy, trzeba mocno odchylać głowę do tyłu i widok górnej części mocno irytuje.

-Głośny! I nie dociera do mnie argument "to nie kask za 2 tysie". Bo miałem wcześniej Caberga który nowy kosztował również ok 1tys i różnica jest kolosalna. W nolanie już przy ok 60-70kmh zaczyna byś słyszalny świst wewnątrz kasku!

-Jakość wykonania. Jeżeli chodzi o "tapicerkę" to wszystko w porządku. ALe plastiki w dolnej części kasku i w szczęce ruszają się i trzeszczą. Nie wspomnę o lakierze bo to jedno niedomalowanie (przebija biały z pod górnej wentylacji) jakoś można przeboleć.

-Wentylacja. No nie rozumiem tych zachwytów, według mnie po prostu nie działa. Bez otworzenia szybki jest w środku po prostu gorąco i duszno. Nie wiem, może są jakieś fabryczne papierki zaślepiające o których nie wiem i trzeba je wyjąć przed użyciem kasku?;) nie znalazłem...

-pinlock "na dzień dobry" zamocowany w kasku. Wiem, że dużo ludzi ich w ogóle nie ściąga ale nie lubię podwójnej szyby w upalne lato. Przez to że jest na szybce od dłuższego czasu (ile leżał w magazynie, sklepie) ciężko go teraz ściągnąć bez uszkodzenia uszczelki.

A teraz plusy, kolejność przypadkowa:

- jak do tej pory jedyny kask którego nie musiałem ugniatać i od razu po kupnie nadawał się do jazdy na dłuższą trasę. to się ceni. Ale to może być zbieg okoliczności że akurat moja czacha przypasowała.

-Wypinana tapicerka
-na prawdę świetna blenda z dużym zakresem regulacji.
-wygodne zapięcie
-pinlock w zestawie (patrz też wady)
-gotowy pod n-coma (ale czy na pewno? potrzebny jest podobno jakiś dodatkowy adapter, poza tym wątpię w użyteczność interkomu podczas jazdy przy tej głośności kasku)
-Szybka główna. I tu jest coś co ratuje wadę opisaną wyżej czyli słabą wentylację. Szybkę da się uchylić dosłownie na milimetr i nie opadnie. Duży plus bo bez tego bym się udusił.
-aerodynamika. I to dziwne bo przeczy hałasowi ale na prawdę da się w nim szybko polecieć (na nakedzie!) i nie szarpie głową nawet przy oglądaniu się na boki. Tu super.

Ogólnie mam mieszane uczucia i pierwsza wada jest dla mnie nie do przebolenia jak na razie. Do turystyka z dużą szybą (odpada hałas) może być ekstra. Do sporta czy szybkiego nakeda polecam dokładnie przymierzyć i usiąść na moto czy nam pole widzenia nie przeszkadza.

Pozdr.
E

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Nolan n87
08.05.2016 13:50:31

Mam ten kask juz od jakiegos czasu. Nie narzekam, kask jest bardzo dobrze wyciszony. Wszystko fajnie, super wygodny. Jedyna wada, a jednoczesnie plus to to, ze kask wchłania caly pot, ale jednocześnie np po zdjęciu kasku i ponownym założeniu czuć chłód na karku, bo tam nie ma kanałów powietrznych. Aaaale jadąc po mieście 50km/h w upalne dni mam nadal suchą głowe.

Gość
Potwierdzam kask super lecz bez stoperów nie da sie jadzic powyżej 120 km/h Blenda super Lecz drugi raz bym nie kupił tego kasku

Gość
Przejechałem w nim już ok 4tys km i wszystko w tym kasku jest bardzo dobre POZA wyciszeniem, kask jest bardzo głośny i zatyczki są wręcz niezbędne przy dłuższej trasie

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
nolan blenda
08.17.2016 9:01:38

Generalnie kask jest ok tylko blenda jest za jasna i przy silnym słońcu nie daje rady plus tego tego kasku to też metka made in italy a nie china

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
12.18.2016 18:55:39

Poza słabym wyciszeniem (każda dłuższa trasa wymaga stoperów) wykonanie jest na bardzo dobrym poziomie, blenda i pin-lock w zestawie. Bardzo dobra aerodynamika, kaskiem nie rzuca i nie odczuwa się nawet bardzo wysokich prędkości. Plus za przystosowanie do intercom'u. Wentylacja zadowalające, za tą cenę bardzo dobry wybór.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
taki ooo
03.11.2017 21:14:40

Kupiłem go bo wczesniej miałem ls2 352 i po sezonie mysle czas przesiasc sie na coś lepszego ale coś co jest 4x drozsze nie koniecznie musi byc 4x lepsze od ls2 352 za 179zl Nolan n87 za 800 jest tylko nieco lepszy.
Lepszy jest bo ma pinlocka i nie paruje-ale do ls2 za 90zl mozna dokupic takze.
Lepsze jest tez wyprofilowanie kasku przy 120kmh nie zdziera go z glowy tak jak ls2
Jesli chodzi o szum i halas to dokladnie to samo co ls2
Nolan powinien byc drozszy wiadomo ale nie 4x a najwyzej 2x od ls2
Ktos mowil ze nie ma cichych kaskow sa tylko bardzo glosne i glosne ale jesli ls2 za niecale dwie stowy jest rownie glosny co n87 za 800, to te kaski naleza do bardzo glosnych, pytanie ktore kaski sa tylko glosne? i ile trzeba za nie dac??3000?5000??ja jak dotad testowalem tylko te dwa i nie mam zamiaru narazie wchodzic na jeszcze wyzsze polki

marcin0409
Musze poprawic moja ocene na minys niestety W kasku nie zrobilem nawet 200km a juz zauwazylem ze nie ma gornego regulatora nawiewu powietrza-ten kawalek plastiku ktorym regulujemy nawiew, musiał sobie gzdzies poprostu odpasc. Poprzedni sezon mialem ls2352 za 180zl ale nic mi nie odpadalo a halas i wiatry pod kaskiem byly takie same, Nolan jest lepiej wyprofilowany ma pinlocka i skorupe niby z policarbonu ale to nie powod by dokladac ponad 600 w stos do ls2, zwazajac na tym ze moj Nolan nigdy nie spadł ma niecale 200km a juz sie sypie

W
Ciekawe kiedy ludzie zrozumieją że cena nie ma nic wspólnego z wyciszeniem kasku. Kolega ma super hiper wyciszonego Schubertha i w trasy bierze zatyczki. Za kask dał ponad 2,5 tysia.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
nie warto
03.17.2017 18:25:20

Kask strasznie glosny
wentylacja...zalezy co kto lubi na lato bedzie dobry bod kaskiem huragan ale jak jest 5st C to zimno
Aerodynamika dobra
Jakosc wykonania mierna od kasku lubia odpasc plastiki nawiewy
Za 400zl to moze bym polecil ale nie nie nie i jeszcze raz nie za 800 bo bedziecie Zawiedzeni

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Opinia po 3k km
03.18.2017 17:43:00

Cześć,

Kask nabyłem w sierpniu 2016 w promocji za 750 pln, jak do tej pory przejechałem w nim ok 3000 km. Jeżdżę w nim na SV650s na początku z standardową kierownica, a obecnie z podniesioną.
Zmiana kierownicy uświadomiła mi, że jest to kask turystyczny, po zmianie pozycji kask stał sie o niebo cichszy oraz poprawiła się widoczność.

Zalety:
- pinlock można częściowo opuszczać dzięki stopniowej regulacji,
- bardzo dobra widoczność
- wysoka jakość wykonania, po przejechaniu tego dystansu kask nadal wyglądałaby jak nowy gdyby nie muchy ;)
- dobra wentylacja (nie za silna, nie za słaba)
- dobrze leży na głowie, nie powoduje zmęczenia na dłuższych dystansach
- obsługa szyby i pinlocka nie sprawia żadnych problemów w rękawicach

Wady:
- pomimo zamkniętych wlotów, przy dużych prędkościach w kasku wyczuwam lekkie podmuchy na twarzy
- chyba tak jak każdy kas mógłby być cichszy

Pozdrawiam

Gość
SZUKAJAC KASKU W TYM PRZEDZIALE CENOWYM PRZYMIERZYLEM WSZYSTLIE ALE TO WSZYSTKIE ZNANE FIRMY I TYLKO NOLAN MI PODPASOWAL I NIGDZIE MNIE NIE UMIERAŁ ZACHOWUJĄC OCZYWIŚCIE CIASNOSC DOBRZE DOBRANEGO KASKU. KASK W TEJ CENIE DAJE NAM BARDZO DOBRY SRODEK- MATERIALY REWELACYJNE,BLENDA SCHODZI NAPRAWDE NISKO JEDYNE ZASTRZEŻENIE MOGLA BY BYC TROCHE CIEMNIEJSZA.NIESTETY WENTYLACJA ZACZYNA WYDAJNIE DZIALAC OD OKOLO 100KM/h( jechalem w wiosennej tem 21 stopni w słońcu). Kask strasznie mnie zawiódł pod wzgledem głośności o ile do okolo 100km jest dobrze to powyzej tej predkosci jest bardzo ale to bardzo glosny.Pod tym wzgledem lepszy nyl moj staru kask szczekowy! AIROH. Jest to najlepszy kask na rynku ale dla osób jezdzacych w granicach 100-120 km/h. Podsumowujac z perspektywy przejechanych 1300 km wolal bym poczekac odlozyc troche wiecej pieniedzy i kupic cos cichszego;)

Niebieski
W pierwszej zalecie chodziło mi oczywiście o blendę.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Fajny
05.02.2017 16:33:03

Przejechałem w kasku 180km od zakupu (jedna trasa) przy dużym zmiennym wietrze. Jest to mój trzeci kask. Poprzednio miałem Shark S900.
Moje wnioski:
- dobra aerodynamika nic nie gwiżdże, głowy nie urywa przy dużych prędościach
- trochę szumi "w dziwny sposób" (szczególnie przy przękręceniu głowy w lewo, mam wrażenie że od zaślepki od N-COM-u, w prawo nic się niedzieje)
- wyciszenie w miarę dobre (zawsze jeżdżę w stoperach)
- kozacki wygląd
- dwa rozmiary skorupy (mam M, Shark miał jedną dla wszyskich i w S wyglądałem jak w wiadrze na głowie)
- bardzo dobra jakość wykonania
- blenda w porównaniu do Sharka trochę za jasna
- wentylacja przy otwartym wlocie z przodu wręcz zawiewa o górnych wlotach nie mam jeszcze zdania
- pinlock zamontowany od razu (niestety)
- słabo jakościowy worek na kask (mam wrażenie jak by się miał rozpaść i wydaję się troszeczkę za mały w porównaniu do Shark-a)

Profil użytkownika
Sławek
Dzisiaj przelot autostradą w dwie strony. Przy prędkości 180 i wyżej dramat (dodatkowo zmienny wiatr). Kask jest bardzo głośny. Mimo stoperów pozostaje szum w uszach (Alpine Moto Safe). Shark S900 jest dużo cichszy. Wentylacja powyżej 90km/h ok (poniżej najlepiej rozszczelnić). Mimo ciepłego dnia nie spociła mi się głowa. Aerodynamika rewelacja. Minimalne rozszczelnienie przy braku domknięcia super.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Dobry kask w dobrej cenie
05.19.2017 12:19:02

To mój pierwszy własny kask, wcześniej miałam tylko dwa inne na głowie (Shark i cos jeszcze). Wybierałam jego kontra HJC IS-17. Ostatecznie jestem bardzo zadowolona z wyboru, po zrobieniu około 300 km w tym kasku. Jeżdżę na nakedzie i jestem osobą początkującą, więc z jej perspektywy napiszę.

Plusy:
- od razu zwróciło moją uwagę bardzo staranne wykończenie kasku i jak jest zrobiony środek. Najwygodniejszy ze wszystkich, stworzony dla mojej głowy
- niby nie plus, ale nie ogarniam zapięcia DD, wiec cieszy mnie zwykłe :D
- pole widzenia jedne najszersze z kasków, które miałam na głowie (mierzyłam też te z wyższej półki za 3k)
- w czasie deszczu nie parował, pinlock stanowczo daje radę
- wentylacja jest niezła, czuć że wieje. Jako dziewczyna musze dobrze włosy spinać, żeby mnie włosy w nos niełaskotały. W upał blisko 30 stopni daje radę.
- Przy jeździe do 120 km/h głowę dalej można obracac i wszystko jest ok. Szumi mocno, ale zupełnie znośnie. Jestem wrażliwa, ale jeszcze nie bolała mnie od tego hałasu głowa. Jest na pewno ciszej niż w 2 innych Sharkach, które miałam w czasie jazdy.
- blenda - ciemna ale dalej wyraźnie widać. Nie przesadzona, ale wyraźnie daje efekty w pełnym słońcu.
- przednia wentylacja ala darth vader :D

Minusy:
- przy leżącej pozycji słaba widoczność w kasku do góry.
- oczekiwanie na dany kolor i dostępność rozmiarów. Nie wiem, czy tylko ja miałam takiego pecha, że ostatecznie wzięłam, co znalazłam a nie co chciałam, bo sprowadzanie trwało wieki i ostatecznie hurtownia dała ciała. Mają dużo malowań, ale żeby je dostać i to w małym rozmiarze, to zupełnie co innego
- jest znośnie głośny, ale żeby był cichy to raczej nie - coś za coś.
- nie ogarniam ciągle systemu otwierania blendy, jest po jakimś dziwnym łuku i w nieintuicyjnym miejscu. Niby chodzi i ok, ale wolałabym inne rozwiązanie.
- brak zapiecia DD dla fanów bezpieczeństwa ;)

Generalnie, kask za 944 zł kupiony bardzo dobrze mi się sprawdza :) Zmieniłabym chętnie tylko malowanie na moje dream zamiast po prostu ładnego.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Gość
07.21.2017 13:17:44

OK to może coś z moich odczuć...
Kask zaje** wykonany ewidentnie widać, że ktoś naprawdę pomyślał projektując ten kask...
Niestety i to było na tyle ale od początku. Aktualnie poszukuje kask czas zmienić wysłużonego AGV S4.
Wymagania banalne...
Blenda wyjmowany środek i w miarę cichy.
A teraz o N87.
Wykonanie rewelacja wszystko, pięknie...
1. szyba idealnie stopniowana(duża opcja ustawień szyby) wyposażona w pinlock, duży wizjer pionowy może mógłby być większy kąt w poziomie.
2. blenda ... bardzo długa i... mega jasno niebieska :( nie ma zbyt wielkiej różnicy czy z blendą czy bez... za to stopniowo regulowana wysokość ustawienia.
3. system wentylacji... przedni nawiew rodem z kasku Clonów StarWars. Niestety ciężko wyczuć go pod palcem kiedy jest otwarty a kiedy zamknięty. Pod czas jazdy miły chłodek owiewa twarz... górne nawiewy standard. Chociaż wg wszelki testów powinny głowę mrozić... nie odczułem tego przy prędkości 130km/h naked w dzień przy temp. 28st.
4. i chyba to co mnie najbardziej odrzuciło od tego kasku... :( mimo, że jest naprawdę ładny itd.... to podczas jazdy towarzyszące wrażenie startującego helikoptera w okolicach uszu... pierwsze szumy zaczynają pojawiać się już przy prędkości 50km/h przy 130-140 czułem się jakbym trzymał głowę przy startującym odrzutowcu...
Gdy zacząłem analizować kask to prawdopodobnie jest to wina pasowania szyby z kasku. Pomiędzy kaskiem a szybą na wysokości mocowań jest duże zagłębienie na element mocowania szyby i chyba tędy wpada powietrze, które powoduje dudnienie...
Suma sumarum nie kupiłem tego kasku chociaż byłem na niego napalony jak szczerbaty na suchary...
Wielkie podziękowanie dla jednego salonu w Wawie gdzie można wziąć kask na testy przed kupnem. Pojeździłem w nim 3 dni w słońcu i w deszczu/ wczesnym rankiem oraz i wieczorem kiedy wilgoć zaczyna pojawiać się wilgoć i chłodne powietrze. Szyba jak i blenda nie parują w przeciwieństwie do next kasku, który również testuję... przed kupnem. Rozmiar kasku Mka i naprawdę jest w niej sporo miejsca. Pierwsze błędne odczucie jak kask źle się ułoży na głowie to mimo, że nie jestem Pinokio to nosem dotykałem blendy. Gdy poprawiłem kask leżał idealnie nigdzie nie uwierał, cisnął itp.

Cipiór
Sorry za błąd w gwiazdkach szkoda, że jako gość nie mogę poprawić dałbym 6 gwiazdek - Dodatkowo aby wyjąć środek do prania trzeba wykorzystać palce małego chińczyka aby odpiąć "wpinki"pomiędzy skorupą kasku a wypełnieniem

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Icon 1000 El Bajo

Użytkuje buty już drugi sezon i trzymają się jak złe, a katuje je codziennie. Oprócz jazdy często w nich chodzę, bo to buty które nadają si...

Shima D-Tour

Kupiłem rękawice z nowym mankietem i polecam - rzep trzyma znacznie lepiej. Przy ok. 15C zaczynają grabieć dłonie....

Brubeck Cooler - bluza termoaktywna

Jeżdżąc w tej koszulce nie odczułem różnicy niż podczas jazdy w koszulce do biegania z francuskiego sklepu sportowego....

Brubeck bikers Cooler - spodnie termoaktywne

Nie są warte swojej ceny, "Cooler" to tylko chwyt marketingowy. Czy w bokserkach czy w Brubecku niezależnie od temperatury w kroku panują tropikaln...

Dominator GP2

Kolega założył do gixxera 750 coś takiego, ale tylko na trochę. Nie da się z tym żyć. Powielę opinię innych o tych wydechach, ale jest niest...

Modeka Silas EVO

Kosztowała 420 zł. Po kilkunastu dniach odpadła napa od kieszeni na piersi. Rzepy przy kołnierzu są źle przyszyte i albo jest krzywo zapięty le...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania