Mamy już 11461 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


LS2 FF324 Metro



Ilustracja przedmiotu

1   2  

LS2 FF324 Metro

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.50 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 42%
Neutralne: 25%
Negatywne: 33%


Gość


9
ls2 ff324 metro
02.16.2016 13:13:50

Kask wykonany porządnie stylistyka bardzo dobra
Wentylacja górna działa naprawdę dobrze w chłodniejsze dni musiałem ją zamykać bo wręcz było zimno
przednich paneli nie zdejmowałem ale myślę że to rozwiązanie nie jest zbyt dobre bo po zdjęciu ich łatwo będzie je zgubić.

Pinlock bez uszczelki (taki dali w zestawie) działanie takie sobie 5/10

moja ogólna ocena kasku 8,5/10

Gość
Nie ma ani światełek, ani odblasków ;). Są to otwory wentylacyjne :). Aczkolwiek dla tego modelu w zestawie znajdują się naklejki odblaskowe 3 szt.

Gość
Cześć - mam pytanko. Z tyłu kasku to są światełka LED czy odblaski?

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
ff324 rapid
05.02.2016 16:07:54

Widać że LS2 wkłada coraz wiecej pracy w swoje kaski , mam go od niedawna ale mogę powiedzieć że nie odbiega od kasków droższych producentów takich jak HJC czy CABERG.Solidna jakosc wykonania bardzo dobra ze świetną wentylacja nawet przy niskich prędkościach . Jadąc prędkościami około 200 km/h głowa nie wpada w żadne "turbulencje" kask mogę śmialo polecic z jedna mala wada a mianowicie jest w nim troszeczke głośno aczkolwiek nie ma tragedi

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
LS2 FF324 Mwtro Rapid White
05.03.2016 9:34:30

Pierwsze wrażenie: WOW.
Kask wykonany dobrze z wysokiej jakości materiałów.
Areodynamika na wysokim poziomie. Przy wyższych prędkościach kask nie wpada w turbulencje.
Pinlock dołączony w zestawie do kasku. W moim przypadku sprawdza się naprawdę dobrze. Nic nie paruje.
Wentylacja bardzo dobra. Dodatkowe otwory w szczęce z zaślepkami do szybkiego montażu/demontażu.
Niestety w porównaniu do kasków integralnych ten szczękowiec jest bardzo głośny. Przy 80km/h przestaję słyszeć motocykl :(.
Nadrabia to podwójną homologacją, estetyką jak i blendą przeciwsłoneczną.
Moja ogólna ocena 7/10.

Gość
Czarny pasek plastikowy od dołu kasku przy przycisku otwierania szczęki i wokół obwodu samoczynnie pęka. Strasznie irytujące przy 3 m-cy kasku. Po za tym przycisk od otwierania szczęki wyrobił się już i nie zazębia od razu czasami. Tak po za tym wygodny i dobra wentylacja. Przy prędkości 220 km/h bez problemu się jeździ i to na naked.

Gość
Mam go od 2 tygodni potwierdzam wentylacja dobra i wnetrze wygodne ale co do reszty wybaczcie mą krytykę . Te cztery zaślepki zdejmowane na szczęce do wentylacji to jest kpina i durny patent (jak je zdejmę do co mam jezdzić z nimi w kieszeni) .Druga rzecz nie do przejścia ale co tu wymagać za 550zł głośny przy 100km/h zapomnijmy o 200 jak kolega pisał na górze.Trzecia to wpinka palstikowo-gumowa w środku na szczęce ,która mi się odpinała z dwóch na cztery zaczepki dosyć często wykonana tandetnie .Jeździłem też w dwóch starszych modelach LS2 i też głośno było jak w moim.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
słabiutko
06.08.2016 17:25:19

Te trzy gwiazdki które daję to tylko i wyłącznie za stylistykę, reszta to niestety wg mnie porażka.
1. Zaślepki na brodzie jakaś kpina, po wpięciu ich ponowne odpięcie bez uszkodzeń to raczej awykonalne.
2. Konstrukcja kasku jest tak wykonana ,że broda dotyka podbródka, co oczywiście nie jest zbyt komfortowe.
3. Głośny jak diabli.
4. Wyściółka uciska skronie tak, że po 100km chce się płakać, a nie dalej jechać.
5. Blenda działa, lecz sam mechanizm jest podnoszenie opuszuszczania wytwarza taki hałas, że ma się wrażenie ,że gdzieś obok trwają prace wyburzeniowe.
Drobne inne niedoskonałości pomijam i ogólnie stwierdzam że LS nie odrobiło lekcji.


Marcin
U mnie też broda dotyka podbródka i muszę go trochę odchylać. Rozmiarowo jest na moją głowę. Faktycznie jest w nim trochę głośno.. Wentylacja bardzo dobra.

Gość
cygi kupiłeś po prostu za mały kas, przy okazji jak odwiedzisz jakiś sklep z kaskami to przymierz większy rozmiar z tego kasku i w tedy napisz opinie. za przymiarkę kasku daje Ci 1 :)

Gość
Zgadzam się, opinia wyżej w ogóle nie powinna być brana pod uwagę podczas wyboru dla potencjalnych kupujących.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Zawiodłem się
09.17.2016 1:29:11

To jest mój drugi kask jaki kupiłem. Poprzedni kosztował 160 zł nie miał żadnej nazwy, był wygodny, dużo dużo cichszy (przy 80 km/h huk jaki panuje w ff-324 przypomina mi startującego miga-29) i nie powodował że po 40 minutach odechciewało się jeździć.Jedyny plus tego kasku to jakość materiałów - jest dobra.
Nie polecam w szczególności że pierwsze komentarze zdecydowały że go kupiłem.

belor
Twój opis sugeruje, że kask jest źle dobrany - za duży/za mały.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Jest nieżle
12.21.2016 21:17:39

Zakupiłem ten kask po oglądnięciu kilku inny kasków w przedziale do 800 żł i mogę powiedzieć że nic lepszego nie kupisz.Jedynie kask Astone rt 1000 dorównywał jakościowo ale w tej cenie tylko w kolorze bleck a ja szukałem w malowaniu czrno-białym . Zawiodłem się na wiodących firmach bo kaski te są jakościowo gorsze i przeważnie starsze technologicznie. Ogólnie ff325 jest kaskiem nowoczesnym z dobrą wentylacją i wieżąc testom Shark bezpiecznym. Jest co prawda głośny ale nieodstaje od konkurencji w tym przedziale cenowym . Wiec jeżeli dbasz o finase i napinasz się na firmy to polecam !!!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dobry i nie zbyt drogi
01.11.2017 18:29:26

W porównaniu do modelu Strobe (tańszej wersji szczękowca od LS2) ten jest zdecydowanie lepszy, lepiej trzyma się na głowie, lepiej działają mechanizmy, które są inaczej rozwiązane, jest możliwość dodatkowej wentylacji w upalne dni kiedy żar leje się z nieba poprzez otwarcie "paneli wentylacyjnych". Ogólnie dobrze wykonany jak na takie pieniądze (ok. 600zł). Po zakupie pierwszego szczękowca (LS2 Strobe) zmieniłem po 5 latach na LS2 Metro i nie żałuję. Oglądałem trochę droższe i dużo droższe i nie widzę sensu przepłacania, tym bardziej że nawet kask za 10tyś. czy więcej nie uchroni nikogo przed skręceniem karku przy upadku a głowę ochroni raczej każdy - ot cała filozofia.

P.S. To że jest "głośny" czy też głośniejszy od kasku integralnego to przypadłość każdego szczękowca (może oprócz modeli najdroższych marek, których przeciętny biker w PL nigdy sobie nie kupi) i tu nie ma cudów skoro są szczeliny pomiędzy szczęką a kaskiem, taka konstrukcja. W tym przedziale cenowym moja ocena 9/10.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
nie polecam
05.02.2017 8:49:35

Więc tak kask wygląda bardzo ładnie ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Używałem go krótki okres ale intensywny i moje spostrzeżenia są następujące:
1. Stylizacja kasku 5/5
2. Użyte materiały oraz konstrukcja porażka zacznijmy od wizjera po krótkim czasie się rozregulował i dziwnie działał tzn jedna strona chodziła płynnie natomiast druga tarła o zębatki i co za tym idzie na postoju poprawianie wizjera, następną sprawą jest szczęka która podobnie jak wizjer po kilku dziesięciu otwarciach i zamknięcia piszczy i ma się uczucie, że coś się tam zaciera. Przejdźmy do blendy powiem, że ok jest dużo miejsca i nawet dla "okularników" będzie ok. 3/5
3. Przejdźmy do najważniejszej sprawy bezpieczeństwo uważam, że ten Kask to totalna beznadzieja ponieważ zaliczyłem w nim szlifa tak przy ok 40km/h i przy uderzeniu tyłem głowy o asfalt cały popękał a szczęka wyrwała się z zawiasów i wylądowała z tyłu kasku uderzając wizjerem o asfalt strach pomyśleć co by było przy większej prędkości.

Na podsumowanie powiem tak ja nie polecam tego kasku bo uderzenie nie było na tyle mocne żeby pękła skorupa bo nawet rys nie ma ale jak się okazało z tyłu jest wycięcie w styropianie wielkości wysokość 3cm długość ok 5cm.
i po prostu uderzenie poszło w puste miejsce.

Nie polecam za ta kasę można dokładając niewiele kupić coś lepszego. Pozdrawiam

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
średnio polecam
05.14.2017 20:24:52

Wszystko fajnie, wykonanie super, pinlock, blenda ok, ale jest wg mnie za głośny, jeżdżę 125ccm i przy 110-120 km/h jest masakrycznie głośno, pozakładałem zaślepki, wszystkie otwory pozamykane i bardzo szumi ,aż się boje pomyśleć co by było gdybym jechał 200 w tym kasku, no niestety duży minus :(

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jak bym wiedział jak jest w lepszych....
05.16.2017 18:00:38

Jak bym wiedział jak jest w lepszych kaskach to nie mògł bym napisać że ten jest ok. Niedługo w nim latam i :
- jest głośno ale podobno szczękowce tak mają, mam w nim interkoma, do 140 da się rozmawiać i jest dobrze.
- blokada szczęki jest makabrycznie wku....a, ciężko się ją blokuje/odblokowuje więc jej poprostu nieużywam, podnosiłem szczęke i się trzymała w gòrze ale do czasu- trzeba zdjąć szybkę i w pozycji zamkniętej dokręcić /najlepiej na klej do gwintòw/ śrubki po bokach.

O wyglądzie niebęde się rozpisywał bo mi się bardzo podoba. Za te pieniądze naprawdę spoko kask z możliwościami.

Kolega wyżej pisał że pękł przy 40km/h, zawsze słyszałem że kaski mają pękać przy upadku żeby rozproszyć siłę uderzenia odebraną przez kask- mam nadzieje że to prawda;)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
średnio polecam
08.12.2017 16:37:03

Zrobiłem nim jakieś 1000 km, większośc po mieście, kilka razy trasa, ale nie przekraczałem 140 km/h.

Zalety:
- Design - świentny.
- Niezła wentylacja - po wyjęciu zaślepek na szczęce nawet po mieście całkiem dobrze czuć powietrze w środku.
- wygodny dla okularników, bez problemu można założyć bez zdejmowania okularów.
- Blenda.
- Fog fighter - choć wygląda jak karykatura pinlocka, o dziwo nieźle działał. Prędzej mi parowały okulary, niż szybka.
- Wygodne zamykanie wizjera - bez problemu w rękawicach jedną ręką.

Wady:
- bardzo głośny. ale naprawdę bardzo. Szumi, świszcze już od 60km/h.
- blenda popsuła się po 2 m-cach, spadła "żyłka" z mechanizmu otwierania/zamykania, szybko naprawione w ramach gwarancji (pozdrowienia dla panów z Modlińskiej 248a, nie robili żadnych problemów mimo braku paragonu).
- ciężko dobrać rozmiar, prawdopodobnie z powodu fajnego designu broda dotyka części szczękowej kasku (nie nie był za mały, w większych było po prostu luźniej na głowie, ale szczęka też dotykała podbródka). Generalnie, przy otwartej szczęce jest luźno, przy zamkniętej bardzo ciasno.
- bardzo grube wyściółki policzka, ciasno na policzkach, luźno na czaszce.

To był mój pierwszy kask, daję ocenę neutralną. W tym budżecie (ok. 550-600 zł) nie znalazłem ciekawszch propozycji i mimo wielu mankamentów jednak mnie nie zraził i ciężko by mi polecić coś lepszego.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
Pierwszy kask
09.05.2017 15:42:34

Kupiłem ten kask jako pierwszy w swoim życiu. Postanowiłem nie szaleć na początek za bardzo z kasą i kupiłem szczękowca bo myślałem, że po kursie kupie jakiegoś turystyka.
Objeździłem w nim kurs i po zdanym prawku kupiłem nakeda;)
Całe lato jeździłem z otwartymi wentylacjami i bez zaślepek, nie zdarzyło mi się żebym zalewał się potem nawet w tegoroczne upały, teraz pozakładałem zaślepki i zobaczymy jak będzie w chłodniejsze dni. Co do głośności nie mam porównania z lepszymi, ale wydaje mi się głośny i byłem zaskoczony, że aż tak jest głośno, ale jak już pisałem nigdy wcześniej nie jeździłem i sam jestem ciekaw o ile może być ciszej przy kasku integralnym i z wyższej półki. Jak na razie zaślepiałem wentylacje i zobaczę czy jest coś ciszej. Blenda działa dobrze, pinlocka jeszcze nie używałem. Kask dobrze leży, jest wygodny. Wszystkie mechanizmy działają prawidłowo, nic nie skrzypi. Może jak trochę nim poszarpie za szczękę aby go ułożyć coś tam delikatnie zatrzeszczy. Planuję zakup interkomu tak więc przekonamy się do jakich prędkości da się w nim normalnie rozmawiać. Kolorystyka biało-czarna najbardziej mi się podoba i wydaję mi się, że jakoś wykonania jest na dobrym poziomie. Może moja ocena jest trochę nad wyrost z powodu małego doświadczenia, ale za tą cenę nic bardziej do mnie nie przemówiło. No i największą zaletą szczękowca jest jego praktyczność w kontaktach, piciu i wszamaniu czego na szybko, nie muszę często ściągać kasku.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Metzeler Roadtec Z8 Interact

połowa oceny bo na suchej nawierzchni trzymają jak każe inne gumy, ale gdy zacznie padać to już nie jest tak kolorowo. Na zakrętach też mogłyb...

Tschul 212

Długo zastanawiałem się nad wyborem shima vs tschul. Wybór padł na Tschula z którego jestem bardzo zadowolony. Rękawice przejechały ze mną ok...

Grex J2 Pro

Kask mam od 3 lat, do jazdy na dłuższe wyprawy i po mieście.
Wady:
- dosyć głośny;
- wieje od dołu, brakuje elastycznego k...

LS2 OF560

Otwarty kask jest do jazdy miejskiej, poprawia widocznsc, jest lekki, szyba nie zaparowuje, mozna go schowac do plecaka, nie trzeba go zdejmowac zeby ...

Rebelhorn Pride 2

Buty użytkuję od 2 lat. Ogólnie bardzo wygodne, nie za gorące w lecie i dobre na chłodne dni. W ciągu 2 lat wykryłem w nich 2 zasadnicze wady. ...

4.Biker V-Tour

Kurtkę posiadam od jakiś 3 lat. Generalnie pracuję w "branży" więc w związku z faktem, że dosiadam różnych motocykli, mam kilka kompletów od...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania