Mamy już 13985 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Pirelli Diablo Rosso 3



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Pirelli Diablo Rosso 3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.82 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 82%
Neutralne: 18%
Negatywne: 0%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
10
Cudowne :D
08.25.2016 9:22:43

Spodobał mi się bieżnik taki jak w supercorsach. Oponki kupiłem miesiąc temu do R6 RJ15 i jestem zachwycony - trzymają jak szalone i nie ślizgają nawet jak wychodze ostrzej z zakrętów na drugim i trzecim biegu. Na mokrym jechałem dwa razy po kilkanaście kilometrów i raczej polecam nie kozaczyć :) Na pewno kupie kolejny komplet! To chyba dobra rekomendacja. Co do przebiegu - nie mam pojęcia, bo po 1400 km nie widze żeby nawet troche się zużyła.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Bardzo dobre gumy
09.26.2016 21:13:21

Opony kupiłem do Z1000SX po tym jak zamontowane przez poprzedniego właściciela Pilot Roady 3 uślizgnęły mi się kilka razy bez mocnego odkręcania. Służyły mi do codziennej jazdy i cotygodniowych jazd na torze, załapały się również na 4-dniową wycieczkę w Bieszczady (nawinięte ok. 3tys. km). W każdym z tych zadań spisały się wyśmienicie, 0 uślizgów na torze, 0 na suchym i 1 na bardzo mokrej drodze. Skończyły się po 9 tys. km i do samego końca byłem z nich bardzo zadowolony. Polecam, bo poczucie bezpieczeństwa jakie daje jazda na tych gumach jest bezcenne :)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
10.20.2016 9:26:19

Polecam - opony kleją się wyśmienicie. Bieżnik identyczny jak w supercorsach - większośc osób pyta się czy to supercorsa i jest zaskoczenie jak mówie że rosso 3 :) Nie ma niespodzianek z jazdą nawet w deszczu. Jedyna uwaga, ale chyba dotyczy każdej opony - przy temperaturach 10 st i mniej lepiej nie testować ich granic przyczepności, bo można się niemiło zdziwić :/ W moim przypadku uślizg tylnej opony w mocnym winklu i trochę strachu :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Pierwsza opinia na chłodno :)
12.13.2016 16:02:25

Opony założone późną jesienią, dlatego opinia dotyczy zachowania w niskich temperaturach. Tutaj niestety leżą na całej lini - opona bardzo plastikowa, nie jest łatwo ją zagrzać i trzeba potrójnie uważąć. Michelin Pilot Road 4 na drugim moto to jak zimówki przy Rosso 3 :) Jak przyjdą cieplejsze dni uzupełnie opinie. PS. Fajnie prezentuje się bieżnik żywca wyciągnięty z supercorsy :)


Gość
A to dziwne, miaem je jednen sezon (co ciekawe na S1000RR), opony moze nie strikte sportowe, ale montowalem je w grudniu 2016 roku ok 3 miesiace po premierze i testowalem uwaga w temperaturze miedzy -6 a -8 stopni, na suchym asfalcie i w sloneczna pogode i bylo swietnie, nawet przy odkrecaniu (a bylo czym). Potem pojechalem tymze S1000RR z Warszawy do Moskwy, zaliczylem kilka wypadow na tor (na torze raz uslizgnal mi sie przod i save byl jak u Marqueza, niestety nie mam dowodow, a jakos nie chce tego powtarzac:) ) W deszczy byla rewelacja, w pelni kontrolowany uslizg i prezyzyjna informacja zwrotna z przodu, mialem komplet. Na tor za mocno sie grzeja, ale to okazjonalnych wypadow i do jazdy po miescie, szosie (no sportowym motocyklu), moim zdanie dobry kompromis miedzy opanoa czysto sportowa, a turystyczna. Co to nagrzewania sie, mam zupelnie inne zdanie, niz poprzednicy - u mnie tyl byl cieply juz po 1-2 km, po bokach tez. P.S. Nikt mi nie placil za te pochlebstwa:)

Gość
Zgodze sie z tym. Zalozona mam na dosyc ciezkim motocyklu (tyl) i dwa razy na zimnym uciekalo mi tylne kolo

Gość
W dzień ok. 8, wieczorem ok. 2 stopni :) Dwa uślizgi przodu w ciągu jednego dnia :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
06.02.2017 23:06:00

Opona naprawdę świetna, klei się znakomicie . Dunlopa księciunio zjadał po oko 3.500 km i tu się nic nie zmieniło, ale frajda lepsza !

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
06.17.2017 15:39:13

Oponę mam w Mt09 i powiem, że na zimnej oponie zdarzy się lekki uślizg tyłu ale nie ma się co dziwić 115koni, 85 niutonometrów i 188kg. Nie dzieje się to tak nagle że już nie da się wyratować tylko stopniowo i opona jakby ostrzega, że kończy się przyczepność. Jak oponka się rozgrzeje to boki robią się miękkie prawie jak plastelina normalnie czuć pod palcem że się poddaje pod palcem. Na ciepłej naprawdę bardzo dobrze trzyma. Nie miałem lepszej opony do tej pory. Na rosso 3 pierwszy raz po przycierałem slidery w butach i podnóżki po obu stronach także opona bardzo uniwersalna. Myślałem o supercorsach ale nie jeżdżę po torach a z tego co słyszałem supercorsa nie robi takich przebiegów co rosso3.
Daje 9/10 bo być może są lepsze oponki których nie testowałem.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
08.19.2017 11:02:46

Na opony Pirelli Diablo Rosso 3 przesiadłem się z Michelin Pilot Road 3. Różnica jest zauważalna już po pierwszych przejechanych kilometrach. Opona dosyć szybko się grzeje a gdy ma nastąpić uślizg jest on tak dobrze wyczuwalny że nawet początkujący biker sobie poradzi. Na suchym opona rewelacyjna, jeśli chodzi o mokrą nawierzchnię to jest dramat. Wystarczy wilgotna droga i już nie jest tak wspaniale jak było na Pilot roadach 3 lecz to jest opona o zacięciu sportowym więc uważam to za tylko za mały minus. Przejechałem na nik ok 1,500km i brak jakich kolwiek oznak zużycia.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
10
Gość
07.24.2018 18:59:30

Opony sa poprostu swietne ... Powaznie kleja sie jak glupie na suchym a i na mokrym bardzo pewnie sie zachowuja. Nie wiem jak z wytrzymaloscia bo zrobilem dopiero ok 500/700 km ale jesli chodzi o sama jazde zdecydowanie godne polecenia

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Nie dla supersporta
08.09.2018 17:21:58

Opona co najwyżej średnia do sportowego litra (R1).
Nie jest to opona typowo sportowa a raczej sportowo-turystyczna. Jak każda pirelka lubi ciepełko więc trzeba poświęcić chwilę na rozgrzanie. Nie lubi się z miejskim wyślizganym asfaltem. Poeksperymentowałem z ciśnieniem więc polecam nie więcej niż 2,5 z tyłu. Jeżdżę tylko jak jest ciepło, jasno i sucho więc nie wiem jak się sprawdza w deszczu. Dużym plusem jest zużycie, a raczej jego brak.
Podsumowując - do bardzo mocnych motocykli (i dla tych co mają nerwicę prawego nadgarstka) lepiej założyć diablo rosso corsa 2 lub supercorsa.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Dobra opona do sporta na droge.
08.09.2018 19:19:17

Najwiekszy plus to przebieg jaki robia te gumy. Oceniam je dobrze bo nie sa to typowo sportowe gumy i tak mowi producent, na trase sa bardzo spoko, przy przy ostrej jezdzie moga nie domagac. Slaba strona opony to na pewno deszcz, ale jak sa warunki to latwo jej sie nauczyc i mozna na nich polegac:) Na tor troche slabo. Ja milo wspominalem, uzywalem w 1000k3.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
08.20.2018 11:28:21

Leci 10/10 bo nie miałem lepszej gumy od tej :) po rozgrzaniu ciężko aby był uslizg chyba, ze jest nierówny asfalt to myszkuje, ale to jest oczywiste :) z początku użytkowa ja miała uślizgi gdy była zimna, ale teraz nie ma tego objawu. Ostatnio jechałem podczas burzy i mocnego deszczu, nawet na jedynce nie chciała puścić tylko podnosiło przód, a pacjent to 636 ;) mam komplet na moto i teraz pokonywanie zakrętów jest czytelne i dużo prostsze niż na Angel’sach :€ zrobił z 2 000 km i troszkę się zużyły. Śmiało polecam!

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


BMW K1200S

Witam Pnie i Panów ja jestem szczęśliwym posiadaczem K1200 r sporta z 2007r. Jeżdżę tym sprzętem 3 lata więc mogę się podzielić doświadcze...

MANNOL 7812 Motorbike 4-Takt 10W40

Jeżdżę na nim od 4 sezonów, zużyłem już 4 bańki po 4 litry oleju. Skrzynia i sprzęgło chodzi bardzo dobrze, silnik wysokoobrotowy pojemnośc...

HJC CS-14

Po 3 latach i kilkudziesieciu tysiacach km, zanim wyrzuce kask, moge wydac opinie.

Plusy:
Tani
Tani
Bardzo tani!

Metzeler Sportec M5

Motocykl to Ktm SM 690
Kupiłem komplet tych opon na początku sezonu
Opony te potrzebują sporo czasu do nagrzania się
pierw...

Arai RX-7 Corsair

Kask rewelacyjny, świetnie leży na mojej głowie dopasowany w każdym calu, wentylacja super normalnie furorę robi, nie raz muszę ją przymykac ...

KTM 1090 Adventure R

Opinię moją wyrażam po przejechaniu KTM 1090 AR w tym sezonie od marca ponad 16 tysięcy km. Poprzednie motocykle to Yamaha XT1200Z i BMW F800 GS A...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach