NOWOŚĆ Probiker Sport

OPINIA Dunlop D222

NOWOŚĆ Benelli TRK 251
Mamy już 16234 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Makland



Ilustracja przedmiotu

1  

Klocki hamulcowe Makland

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.38 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 0%
Negatywne: 25%


Gość


9
b.dobre
04.02.2016 17:33:36

b.dobre klocki do motocykli w przystępnej cenie porównywalne z klockami średniej półki,nie piszczą zobaczymy jakie przebiegi zrobią polecam

Gość
JA też je raz kupiłem i wylądowały w koszy. Szkoda sezonu, pieniędzy i nerwów.

Gość
To chyba jakaś pseudo reklama, gdyż klocki te trzeba unikać z daleka. Siła hamowania jest baaaardzo niska. Strach na nich jeździć !!!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Klocki Makland
05.17.2016 21:51:52

Nie znałem wcześniej tych klocków, ale ostatnio miałem zamówić na tył do swojej sv650s i na forum koledzy wspominali o tych klockach. Zakupiłem na moto bazarze na stoisku Maklanda, bardzo uprzejmi sprzedawcy dobrali mi moment klocki na tył za 24 zł :) Są to klocki organiczne. Na razie przejechałem na nich może z tysiąc kilometrów no i wiadomo tyłem się hamuje mniej lub pomocniczo. Ogólnie rzecz biorąc koło blokują jak każde inne, czuć że są miękkie i na pewno nie żrą tak tarczy jak spieki :) Jestem zadowolony, ciekaw jestem jak sprawdziły by się takie na przodzie, jeśli chodzi o przebiegi i awaryjne hamowania.

Na tor na pewno się nie nadają, ale do normalnej jazdy jak za tą cenę polecam :)

mayo
Ale tylko jedno "wyżłobienie" ??

Gość
Ja też na nich latałem jeden sezon i to była mega głupota. Zaoszczędziłem na klockach a po sezonie musiałem kupić tarczę gdyż zrobiły mi wyżłobienie w tarczy. Padaka totalna i kit.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gwarancja zadowolenia
08.19.2016 9:02:38

Już jeden sezon lata mój fazerek z tymi klockami na przodzie, hamują tak jak trzeba, dodatkowo mają jakieś opilki kevlarowe chyba w sobie. Super cena, dobra jakość miękkich klocków, gwarancja zadowolenia. Ja kupiłem na moto bazarze, kolega zamówił przez telefon do domu. Jesteśmy zadowoleni. Chwila moment i już dostajesz odpowiednie klocki hamulcowego do swojego moto. Zero pośredników, bez zbędnych pięknych pudełek, prosto od producenta i mamy niedrogi super towar do naszych maszyn .

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
SUper
10.06.2016 14:17:49

Przejechane kilkanaście tys km. Klocki bardzo dobrze się zachowywały. Wcześniej jeździłem na klockach po kilka stówek za komplet, a teraz zacząłem jeździć na Maklandach za kilkadziesiąt zł. Bardzo polecam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry produkt w tym przedziale cenowym
10.14.2016 21:53:36

Klocki spełniają swoje zadanie - motocykl hamuje prawidłowo.

Wcześniej zakładałem klocki Tokico teraz mam Makland (już drugi sezon) i nie widzę różnicy w sile i drodze hamowania a w portfelu zostało kilka stówek :)
Mały minusik za głośniejszą pracę w porównaniu z Tokico - głównie przy mocnym hamowaniu z dużej prędkości.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Tragedia !!!!
03.23.2017 21:02:17

Boże, nie wiem czy czytam opinie tych samych klocków na których ja jeździłem, czy może wcześniejsze opinie to praca marketingowców firmy Makland. Kupiłem te klocki na bazarze, po niskiej cenie nie spodziewałem się wiele, ale to co dostałem to jakieś nieporozumienie. Klocki hamowały może i dobrze, ale piszczały strasznie. Na każdym światłach byłem w centrum uwagi, każdy spodziewał się jakiegoś starego autobusu a to byłem ja. Wstyd straszny, nie mogłem się doczekać zielonego by uciec. Długo na niech nie jeździłem, wylądowały w śmietniku tam gdzie ich miejsce, kupiłem na allegro nowe, nie pamiętam firmy, czerwony kolor i są super. Czasem nie warto oszczędzać. Za taniochę zapłaciłem również głęboką rysą na tarczy. Jeśli lubicie zwracać na siebie uwagę na motocyklu, to polecam. Pozdrawiam marketingowców z Makland. Dobra robota ale prawda zawsze wyjdzie na wierzch !!!


Gość
kup se klocki lego. na bataerie z biedronki.

Gość
oj gosciu. ale klamiesz! wsxyscy patrzyli i co? wystawiali glowy przez okna i mowili ooooooo ale mu piszczo klocki! pewnie id maklanda ma i dlatego. hahaha

Gość
moze to bida piszczala.? sątakie przypadki

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
kupilem do Majesty 250
04.17.2017 11:38:51

Witam kupiłem te klocki do Yamahy Majesty 250 - tarcze są kiepskie ale klocki nomen omen sa bdb - dość grube i nic sie z nimi nie dzieje. Na duży plus jest cena 24zł.
Klocki nic nie piszą i hamują bdb - nie mam zadnych zastrzerzeń.
Ew chce sie zapytać o trwalość - jak z tym jest u was ???

Tak pozatym mam jeszcze f4i - 2 tyg temu zalożyłem jej na przód sbsy sinterowe , a 2 lata wczesniej też sbsy na tył - tyłem mało co hamuje i te sbsy juz zdechły ..... może za miesiąć bede wymianiał to kupie maklanda na próbe- zobaczymy.

Najlepsze klocki jakich uzywalem to nissiny złote - były fabrycznie montowane w mojej cebrze i wytrzymały na przodzie 35tys km !!!! i jeszcze nie były całkiem łyse przy wymianie, super klocki ale mega drogie. Niebieskich nissnów nie polecam - są mega miekkie -i wyrzymuja bardzo mało a kosztują po 150zł za 1 pare - masakra.!!!!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Porażka totalna
12.23.2017 14:53:17

Klocki tanie, to trzeba im przyznać. Kupując je zaoszczędziłem ok 80zł mając do wyboru klocki bardziej markowe, ze średniej półki. Na koniec sezonu kosztowało mnie to 1250zł. Klocki po jednym sezonie zaorały mi tarcze.Nowa tarcza 550zł x 2szt, wymiana 150zł + jeszcze nowe klocki, aczkolwiek te były jeszcze niezużyte ale jednak wylądowały w koszu. Klocki za 25zł, pierwszy i ostatni raz :(

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Git
02.24.2018 7:17:38

Ktm exc 125 2011. Na przedzie siedzą hamują bardzo dobrze. Jak prox idento się zachowują. Zamówiłem na tył bo wcześniej kupiłem njc czy nhc to kupa jak chuj zero hamowania. Ten co pisze ze mu tarcze zjechało to jakiś lewy strzał taty wystarczy regularnie sprawdzić hamulce. Za 20-35 zł nie ma co żałować raz na sezon wymienić

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
klocki dobre, a że polskie to dodatkowy plus
03.08.2018 18:04:35

Mają wszystko co klocki mieć powinny. Dobra skuteczność hamowania, nie piszczą i u mnie tarcza też wygląd ok. Trochę pylą ale chyba nie więcej niż inne. Kupiłem tyl na bazarze, przód potem telefonicznie - w obu przypadkach obsługa ok.
W zeszłym sezonie nakręciłem ponad 10tys i jeszcze troche klocków zostało. Ale na wiosnę zamówię nówki w takiej cenie nie ma co żałować.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Klocki Makland GSF 1200 S 2004
04.16.2018 15:25:14

Kupione, założone, hamują super, nie piszczą - zobaczę po pierwszym deszczu, stosunkowo tanie - kpl na przód za 70 zł. Ile wytrzymają i czy tarcze się nie zniszczą - zobaczymy :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Gość
11.13.2018 14:01:27

Słabe klocki wcześniej miałem trw lepiej hamowaly na początku piszcza po dotarciu jest ok ale nadal źle hamują byłem dwa razy na torze i po rozgrzaniu nie hamowaly występował efekt fadingu

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Straszne rzeczy
12.31.2018 22:17:52

Witam wszystkich forumowicz. Jestem zmuszony podzielić się moją opinią dla przestrogi wszystkich. Kupiłem pierwszy raz klocki tej firmy i strasznie żałuje. Na starych klockach motocykl hamował dużo lepiej. Jako że bałem się na nich jeździć musiałem je wywalić i kupić coś innego. Nie będę pisał co kupiłem by nie posądzono mnie o reklamę ale różnica była olbrzymia. Ja odradzam te klocki.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.15.2019 20:34:08

Klocki jak za te pieniądze są kozackie, wcześniej kupowałem na tył do mojego KTM'a za 100zł, kolega mnie namówił na maklandy kupiłem szare za 19zł były ok chociaż w błotnistym terenie po jednym wyjezdzie ich nie było i czuć było że są miękkie, zamówiłem drugie droższe :D za 24zł do ktm'a sxf, były nacinane z ciemną okładziną i moge szczerze powiedzieć że nie ma najmniejszej różnicy w zużyciu i sile hamowania w porównaniu z tymi klockami po 100zł

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.16.2019 20:26:28

Klocki w deszczu się nie nadają i są niebezpieczne. Efekt zapowietrzonego hamulca. Miałem wrazenie ze butami wyhamuje szybciej.

Gość
Czym ty jeździsz? Rowerem na v-barake'ach? Że w deszczu masz słabszy hamulec

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Nie ma sensu przepłacać
12.04.2019 18:14:25

Klocki założyłem na przód do virago 750, obleciały 2 cały sezony, wiele wypadów jak i cały Balaton, komplet klocków na dwie tarcze z wysyłką to jakieś 50 zł, z minusów to pylą na felgę i w moim przypadku długo się układały, ale może tarcze też już nie pierwszej nowości, zdecydowanie bardziej polecam MAKLANDA niż chińskie

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Rebelhorn Urban

Super spodnie w super cenie.Obecnie można je "wyrwać" za 300 zł.Nie wiem czy nie kupię jeszcze jednej pary.W tej cenie nic lepszego nie można kup...

Dunlop D222

Przeciętna oponka. Mam na Hondzie CB650 F od nowości. Zrobiłem na niej 10.000 tys. km. Potrzebuje dużo czasu, żeby się nagrzać. W początkowych...

Alpinestars GP Pro

Kupiłem te rękawiczki jako moje pierwsze. Niestety po ok 3 miesiącach skóra na rękawicach przetarła się. Musiałem kupić nowe. Dopiero w tedy ...

Junak 125 RACER

Posiadam ten motocykl od marca, przejechane prawie 4k kilometrów.

Jakościowo jest lepiej niż w chińczykach przed EURO4. Motocykl po...

Metzeler Roadtec Z8 Interact

Szczerze polecam tą gumę. Trwała, a za razem przewidywalna i przyczepna. Na każdej nawierzchni zdaje egzamin na 6.
Miałem też ją założ...

Michelin Pilot Power 2CT

Do 600tki jeszcze się nada jeśli jeździsz spokojnie, jeśli używasz Moto zgodnie z przeznaczeniem to proponuje odpuścić sobie te gumy. W litrze ...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA