Mamy już 13639 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Klocki hamulcowe Makland



Ilustracja przedmiotu

1  

Klocki hamulcowe Makland

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.82 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 82%
Neutralne: 0%
Negatywne: 18%


Gość


9
b.dobre
04.02.2016 17:33:36

b.dobre klocki do motocykli w przystępnej cenie porównywalne z klockami średniej półki,nie piszczą zobaczymy jakie przebiegi zrobią polecam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Klocki Makland
05.17.2016 21:51:52

Nie znałem wcześniej tych klocków, ale ostatnio miałem zamówić na tył do swojej sv650s i na forum koledzy wspominali o tych klockach. Zakupiłem na moto bazarze na stoisku Maklanda, bardzo uprzejmi sprzedawcy dobrali mi moment klocki na tył za 24 zł :) Są to klocki organiczne. Na razie przejechałem na nich może z tysiąc kilometrów no i wiadomo tyłem się hamuje mniej lub pomocniczo. Ogólnie rzecz biorąc koło blokują jak każde inne, czuć że są miękkie i na pewno nie żrą tak tarczy jak spieki :) Jestem zadowolony, ciekaw jestem jak sprawdziły by się takie na przodzie, jeśli chodzi o przebiegi i awaryjne hamowania.

Na tor na pewno się nie nadają, ale do normalnej jazdy jak za tą cenę polecam :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gwarancja zadowolenia
08.19.2016 9:02:38

Już jeden sezon lata mój fazerek z tymi klockami na przodzie, hamują tak jak trzeba, dodatkowo mają jakieś opilki kevlarowe chyba w sobie. Super cena, dobra jakość miękkich klocków, gwarancja zadowolenia. Ja kupiłem na moto bazarze, kolega zamówił przez telefon do domu. Jesteśmy zadowoleni. Chwila moment i już dostajesz odpowiednie klocki hamulcowego do swojego moto. Zero pośredników, bez zbędnych pięknych pudełek, prosto od producenta i mamy niedrogi super towar do naszych maszyn .

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
SUper
10.06.2016 14:17:49

Przejechane kilkanaście tys km. Klocki bardzo dobrze się zachowywały. Wcześniej jeździłem na klockach po kilka stówek za komplet, a teraz zacząłem jeździć na Maklandach za kilkadziesiąt zł. Bardzo polecam

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dobry produkt w tym przedziale cenowym
10.14.2016 21:53:36

Klocki spełniają swoje zadanie - motocykl hamuje prawidłowo.

Wcześniej zakładałem klocki Tokico teraz mam Makland (już drugi sezon) i nie widzę różnicy w sile i drodze hamowania a w portfelu zostało kilka stówek :)
Mały minusik za głośniejszą pracę w porównaniu z Tokico - głównie przy mocnym hamowaniu z dużej prędkości.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Tragedia !!!!
03.23.2017 21:02:17

Boże, nie wiem czy czytam opinie tych samych klocków na których ja jeździłem, czy może wcześniejsze opinie to praca marketingowców firmy Makland. Kupiłem te klocki na bazarze, po niskiej cenie nie spodziewałem się wiele, ale to co dostałem to jakieś nieporozumienie. Klocki hamowały może i dobrze, ale piszczały strasznie. Na każdym światłach byłem w centrum uwagi, każdy spodziewał się jakiegoś starego autobusu a to byłem ja. Wstyd straszny, nie mogłem się doczekać zielonego by uciec. Długo na niech nie jeździłem, wylądowały w śmietniku tam gdzie ich miejsce, kupiłem na allegro nowe, nie pamiętam firmy, czerwony kolor i są super. Czasem nie warto oszczędzać. Za taniochę zapłaciłem również głęboką rysą na tarczy. Jeśli lubicie zwracać na siebie uwagę na motocyklu, to polecam. Pozdrawiam marketingowców z Makland. Dobra robota ale prawda zawsze wyjdzie na wierzch !!!


kepler
Mam większe zaufanie do klocków 20-letniego producenta krajowego niż do "oryginalnych" produkowanych nie wiadomo gdzie. Sztuką jest kupić dobre oryginalne klocki. Nawet serwisy często są nabiojane w butelkę. Polecam film na Planete o podrabianiu produktów. Jest tam wątek o klockach do Renault.

Gość
Masz powód przyczynę piszczenia, rysa na tarczy , klocki ci tego nie zrobiły tylko kamyk lub bóg wie co

Gość
Na forum Suzuki SV ludzie bardzo je chwalą :|

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
kupilem do Majesty 250
04.17.2017 11:38:51

Witam kupiłem te klocki do Yamahy Majesty 250 - tarcze są kiepskie ale klocki nomen omen sa bdb - dość grube i nic sie z nimi nie dzieje. Na duży plus jest cena 24zł.
Klocki nic nie piszą i hamują bdb - nie mam zadnych zastrzerzeń.
Ew chce sie zapytać o trwalość - jak z tym jest u was ???

Tak pozatym mam jeszcze f4i - 2 tyg temu zalożyłem jej na przód sbsy sinterowe , a 2 lata wczesniej też sbsy na tył - tyłem mało co hamuje i te sbsy juz zdechły ..... może za miesiąć bede wymianiał to kupie maklanda na próbe- zobaczymy.

Najlepsze klocki jakich uzywalem to nissiny złote - były fabrycznie montowane w mojej cebrze i wytrzymały na przodzie 35tys km !!!! i jeszcze nie były całkiem łyse przy wymianie, super klocki ale mega drogie. Niebieskich nissnów nie polecam - są mega miekkie -i wyrzymuja bardzo mało a kosztują po 150zł za 1 pare - masakra.!!!!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Porażka totalna
12.23.2017 14:53:17

Klocki tanie, to trzeba im przyznać. Kupując je zaoszczędziłem ok 80zł mając do wyboru klocki bardziej markowe, ze średniej półki. Na koniec sezonu kosztowało mnie to 1250zł. Klocki po jednym sezonie zaorały mi tarcze.Nowa tarcza 550zł x 2szt, wymiana 150zł + jeszcze nowe klocki, aczkolwiek te były jeszcze niezużyte ale jednak wylądowały w koszu. Klocki za 25zł, pierwszy i ostatni raz :(

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Git
02.24.2018 7:17:38

Ktm exc 125 2011. Na przedzie siedzą hamują bardzo dobrze. Jak prox idento się zachowują. Zamówiłem na tył bo wcześniej kupiłem njc czy nhc to kupa jak chuj zero hamowania. Ten co pisze ze mu tarcze zjechało to jakiś lewy strzał taty wystarczy regularnie sprawdzić hamulce. Za 20-35 zł nie ma co żałować raz na sezon wymienić

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
klocki dobre, a że polskie to dodatkowy plus
03.08.2018 18:04:35

Mają wszystko co klocki mieć powinny. Dobra skuteczność hamowania, nie piszczą i u mnie tarcza też wygląd ok. Trochę pylą ale chyba nie więcej niż inne. Kupiłem tyl na bazarze, przód potem telefonicznie - w obu przypadkach obsługa ok.
W zeszłym sezonie nakręciłem ponad 10tys i jeszcze troche klocków zostało. Ale na wiosnę zamówię nówki w takiej cenie nie ma co żałować.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Klocki Makland GSF 1200 S 2004
04.16.2018 15:25:14

Kupione, założone, hamują super, nie piszczą - zobaczę po pierwszym deszczu, stosunkowo tanie - kpl na przód za 70 zł. Ile wytrzymają i czy tarcze się nie zniszczą - zobaczymy :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Klocki hamulcowe Bonyfish

Mechanik robił mi na zimę kilka rzeczy między innymi klocki i założył mi te czerwowne bonyfishe. Po kilku jazdach przy okazji naciągu łańcuch...

Łańcuchy Bonyfish

Widzę opinie są podzielone. Zazwyczaj zadowoleni nie piszą opinii tylko ci rozczarowani, dlatego chce pochwalić ten łańcuch. Kupiony na wiosnę,...

Yamaha MT-07

Dobre moto na miasto, ale bardzo miękkie i jak dla mnie zupełnie bez duszy i charakteru. Ten sprzęt Cię raczej nie zawiedzie, ale frajdy z jazdy n...

LS2 Valliant FF399

Niestety tak jak poprzednicy. Kask niby ok, ale szum dyskalifikuje go na dłuższe wypady... Jest bardzo głośno, ale to chyba już budowa kasku szcz...

LS2 Valliant FF399

Wykonanie kasku, materiały i jakość super, ale... Kask jest tak głośny, że żałuje że go kupiłem:
- do 60km/h można jeździć w otwar...

FreedConn T-Max S

Zastanawiałem się dość długo nad wyborem intercomu na dwa kaski w dobrej cenie. Po przeczytaniu masy opinii na różnych serwisach wybór padł n...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA