NOWOŚĆ Z1R Solaris

NOWOŚĆ Course Rocker

NOWOŚĆ Junak M16 125

NOWOŚĆ Berik Striker

NOWOŚĆ PROANTI 1856

OPINIA Sena SRL

OPINIA Sena 10U
Mamy już 16127 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler Roadtec 01



Ilustracja przedmiotu

1  

Metzeler Roadtec 01

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.00 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 63%
Neutralne: 25%
Negatywne: 13%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
nieeeeeeee
08.25.2016 9:49:51

Kupiłem bo w teorii miała to być ulepszona Z8. Nic z tych rzeczy! Opona może i lepiej sprawuje się na deszczu, za to na suchym... degradacja! Dla osób lubiących spokojną jazde turystyczną prawdopodobnie będą ok, ale jeśli chcecie zmienić świetne Z8 na Roadtec 01 to nie polecam. Motocykl - Suza GSR 750.

Master
Ja mam HWM w bmw K1300r i pozamykana więc się nie zgodzę. Trzeba jednakże zaznaczyć że opona przy 2.5 bar uślizguje dopiero 2.9-3.0 bar można nią działać cuda dużo większe niż z8 interract z której się przesiadl em. W deszczu mało jeżdżę a napewno nie szybko (naked) więc nie pomogę.

Gość
A może założyłeś wersję HWM? To by było podobnie jak z Pirelli Angel ST i GT.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Świetne opony
02.20.2017 21:51:34

Opony godne polecenia. Przyczepność na mokrym jak i na suchym jest niewiarygodna. Opony szybko się nagrzewają nawet w niższych temperaturach. Pare metrów i opona już jest gotowa do pracy. Opony bardzo dobre do turystyki jak i do szybszego pokonywania winkli bo trzyma się drogi jak na kleju.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
1 k km
06.06.2017 0:14:18

Przy moich starych sportmaxach to nie ma co porównywać, bardzo ładnie się klei, szybko nagrzewa, na torze żadnego uślizgu nie było
miałem okazje jechać na zimnej i mokrej nawierzchni bez szaleństwa oczywiście, czułem się w pewnie i to utwierdziło mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłem kupują te kapcie. Zobaczymy jak z trwałością po sezonie

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sam miód
10.03.2017 22:06:27

Zrobiłem na roadtecu około 10tys. kilometrów i ledwo się przydarła, motor to CBR XX. Trzyma się super zarówno po suchym jak i mokrym. Poprzednio było latane na Batlaxie i to była jakaś pomyłka. ROADTEC 01 = Super guma :)

florius
Dan opona jest obecnie do wymiany po ponad 20 tysiącach kilometrów. Dla mnie bomba, objechałem latem kawałek europy i złego słowa nie powiem, a warunki były różne.

Dan
Nie wyobrażam sobie tej opony po 10 tys. km u mnie ledwo po 5 tys. boki zeszły prawie do zera.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Roadtec 01
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
12kkm
09.02.2018 20:02:31

Świetna opona. Szybko się nagrzewa. Super klei.
Założyłem tył w kwietniu do SV650A. Obecnie przejechała 12kkm i zbliża się do końca (niecały 1mm do znaczników). W porównaniu do fabrycznie zamontowanej dunlop qualifier, którą zdarłem w niecałe 10kkm, Roadtec nigdy nie odmówił przyczepności. Dunlopowi niestety się to zdarzało zwłaszcza na gładkich zjeżdżonych nawierzchniach. Opona dobrze trzyma. Po założeniu, szokiem było dla mnie jak dużą siłę hamowania opona potrafi uzyskać przy hamowaniu samym tyłem, Qualifiera ABS odcinał przy połowie tej wartości.
Nigdy mi nie śliznęła. Dzięki twardej mieszance w środkowej części nie zrobiła się takZe aż tak kwadratowa jak poprzednia.
Świetnie wyglądają. Rysunki słoników na krawędziach opony zostały starte przy pierwszej wizycie na torze.
Polecam. Następny komplet opon? Roadtec 01 lub Sportec M7 RR. Poczekam jednak na obniżkę cen poza sezonem.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
Może być
09.18.2018 8:18:33

Pierwsza opona turystyczno sportowa w mojej karierze. Przyzwyczajony jestem do opon typowo sportowych pokroju dunlopa D211, D212 czy Metzelera Racetec. Co do przyczepności nie byłem w stanie zaufać tej oponie w 100%, czasami zdarzały się uślizgi w nieprzewidywanych miejscach, przy małych prędkościach (uczycie jakby cały motocykl odjeżdżał) może to kwestia asfaltu i trasy kto wie. Generalnie zjeżdżam już drugi tył i mogę śmiało powiedzieć, że przy dość mocnym traktowaniu tył wytrzymuje 7 tys. km. Po wyjeździe na urlop w dwie osoby i z pełnym obciążeniem po przejechaniu 5 200 km boki w tylnej oponie zdarte do ograniczników. Oczywiście każdy zużywa oponę po swojemu tutaj duży wpływ ma styl jazdy i motocykl. Śmigam na Ducati Multistrada z zdłubanym silnikiem na 164KM i może to jest powód tak dużego zużycia. W każdym bądź razie da się na niej jeździć i gonić po winklach z sportami, ale pewności takiej jak sportowa guma nie daje. Na urlop świetna bo można jechać w miarę ostro i przy okazji objechać trasę beż wymiany kapci.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Roadtec 01
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
METZELER ROADTEC 01 HWM 120/70ZR17 + 180/55ZR17
11.26.2018 20:33:41

super opona przebieg 24000 dwa sezony w tym tor 700 super trzymanie na mokrym i suchym cbr xx siedzi w zakrety to bajka opony pozamykane nowe czekaja na sezon

Gość
Mam zupełnie inne zdanie 24 tys. - masakra chyba już na kwadratach jeździłeś

Tytus
Uuuu mistrz - 24.000km. Zgłoś to do nagrody Guinessa.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
METZELER ROADTEC 01
11.06.2019 12:28:37

Nie polecam, jeździłem wcześniej na Pilot road 3, później 4, żałuje że zmieniłem na METZELER ROADTEC 01, opony do kitu, nie trzymają na zakrętach po 8 tys kartofle, komfort jazdy kiepski, motocykl to Suzuki GSX 1250 FA, na szczęście już się kończą i zmieniam z powrotem na PILOT ROAD 5.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki ZR7 / ZR7S (1999-2003)

Bardzo dobry motocykl prosta i nie za droga konstrukcja dobry w kosztach utrzymania miałem maszynę 5 lat zrobiłem nią 43 tysiące km widziała tro...

Kawasaki ZR7 / ZR7S (1999-2003)

Bardzo dobry motocykl prosta i nie za droga konstrukcja dobry w kosztach utrzymania miałem maszynę 5 lat zrobiłem nią 43 tysiące km widziała tro...

KTM 350 EXC-F 2012-2016

Ocena dotyczy rocznika modelowego 2014. To genialna maszyna ofroadowa dla zaawansowanego amatora.
Zalety:
-homologacja pozwala bez stre...

Yamaha XT600 E (1996-2003)

Mialem model 3TB przez poltora roku.
Zalety:
-na asfalcie wygodny i przyjemny na krotkich i srednich dystansach do predkosci 120 km/h

Sena SRL

Zestaw SRL2 do Neotec II wyprodukowanego po marcu 2019. Do wcześniejszych modeli kasku pasuje zestaw SRL.
Montaż łatwy, wszystko super dopas...

Sena 10U

Mam sene 10u w shoei neotec i generalnie jest ok tylko gdy sienie korzysta z mikrofonu, tzn można słuchać radia , mp3 ale gdy chce się rozmawiać...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach