NOWOŚĆ Blokada tarczy Magnum

NOWOŚĆ Akumulatory Varta

NOWOŚĆ Yamaha MT-09 2021-

NOWOŚĆ FLM Dragon

NOWOŚĆ Cross X-MOTOS XB-27 125 CC
9
OPINIA SHIMA Strada
8
OPINIA KTM EXC 400

NOWOŚĆ Honda GB 500

NOWOŚĆ Alpinestars Ridge V2 Drystar
8
OPINIA RST Pro Series Ventilator X
10
OPINIA Yamaha TDM 900
Mamy już 18200 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Akumulatory JMT



Zdjęcia przedmiotu

1  

Akumulatory JMT

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
4.50 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 39%
Neutralne: 0%
Negatywne: 61%


Gość


1
opinia
07.04.2014 17:50:06

Aku nie wyżymał 1 roku z wielka łaska czekałem na wymianę 1 miesiąc nie polecam

Głosy: 53   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Póki co jest ok
07.05.2014 16:40:39

Ja kupiłem w zeszłym roku na jesień do Drag Stara 650 - póki co żyje, kręci dobrze choć na wiosne wymagał podładowania. Zobaczymy ile wytrzyma.

Gość
Ja go miałem 7 lat bodajże.Ostatnio Banner mi padł po 2 latach....:/ehh

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Gość
10.25.2014 18:30:42

potwierdzam aku wytrzymało 6 miesięcy i właśnie próbuje reklamować odradzam JMT nigdy więcej(przed zakupem myślałem że chociaż ze 2 lata wytrzyma)

Gość
Bogatyś człowieku, jak się nastawiasz na przynajmniej 2 lata. Kupując aku zakładam, że to co najmniej 5 lat będzie, ale o to niestety trzeba zadbać.

Gość
1,5 roku i padaka (garażowany zima!)

Głosy: 49   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Szajs jakich mało
03.23.2016 14:35:45

Tyle w temacie. Prąd rozruchowy dużo niższy niż ten na obudowie. Może być to wynikiem szybkiego samo-rozładowania aku tejże marki.

Za tę cenę można kupić coś naprawdę lepszego, ze średnio-wyższej półki.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dla mnie w porządku
03.23.2016 16:58:04

Używam taki akumulator w fzs 600 - ma już 3 lata i zanosi się, że kolejny sezon też wytrzyma. Na wiosne w ciepłym garażu odpalił bez problemu - nie był nawet wyciągany. Mowa o żelowym - nie wiem jak inne typy.

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Akumulator 3Ah do skutera
04.28.2016 21:25:19

Witam akumulator bezobsługowy JMT YT 3Ah 12V to lipa wytrzymał tylko !!! 2 miesiące !!! Nie polecam odradzam !!!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


1
Tak jak u większości
04.29.2016 0:09:34

U mnie wytrzymał 4 miesiące w Hondzie CG. Właśnie się dowiedziałem o tym fakcie. Więc nie polecam. Kupiony na Allegro,

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Gość
05.23.2017 12:06:49

Akumulator miał 2 lata. Na początku ok, drugi sezon miał grymasy. Czasem się rozładowywał po postoju 2-3 tyg. Pod koniec musiało się w nim coś porządnie rozwalić, bo miał bardzo małą pojemność i bardzo słaby prąd rozruchowy. Do tego zaczął się przeładowywać, a prąd ładowania wynosił 15-17V. Podejrzany był regulator, ale po wymianie akumulatora na nowy wszystko ok. Bardzo słaby prąd rozruchowy, po założeniu nowego (Unibat) aż byłem zdziwiony jak szybko normalnie kręci się rozrusznik.

JMT 12N 5.5 4A
Prąd ładowania wyraża się w Amperach kolego [A] a nie w Voltach jak piszesz. Na Unibacie rozrusznik szybciej się kręci? To ja jestem zdziwiony, bo piszesz, że na początku JMT był OK.

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
JTM 12V14Ah
06.18.2017 17:08:41

Kupiłem w listopadzie 2015, w zimę 2015/16 był doładowywany, zeszły sezon bez problemu (w sezonie nakręcone ok 2000km), zima 2016/17 doładowywany, w tym sezonie zrobione 600km, po naładowaniu następnego dnia motor już nie zapala. Nie polecam tych akumulatorów - dziadostwo.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Nie polecam
08.21.2017 11:31:25

Aku nie wytrzymal 1 roku. Kupiony rok temu jesienia, na zime wyjety, trzymany w cieple, po zimie naladowany. Padl po 4 miesiacach. Szkoda kasy

Gość
Instrukcja JMT, pkt 3.2: "Akumulator należy przechowywać w miejscu CHŁODNYM oraz suchym i chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem"

Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
jmt
10.17.2017 22:35:57

ja nigdy nie mialem problemu z tymi akumulatorami,czesto kupuje jmt i jest ok.czasem pewnie mozna trafic na wadliwy,lp wytrzymal jeden dzien,a w innym motocyklu dziala juz ponad 2 lata.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Akumulator jmt
01.06.2018 12:31:08

Witam mój żelowy Aku 8,5A ma 4 lata i w tym roku bedzie 5 sezon oczywiście na zimę wyciągamy i w domku na półce moim zdaniem rewelacja polecam

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
JMT Z10S 12V 8.5Ah żelowy
01.07.2018 16:36:29

Kupiony w kwietniu 2014 (obecnie jest styczeń 2018) akumulator żelowy pracujący w KTM LC4 640 (wibrator jakich mało). Akumulator nigdy przez ten okres nie wymagał ładowania. Nie sprawiał problemów nawet po długim 8 miesięcznym postoju.
Zaznaczam jest to akumulator ŻELOWY i potwierdzam dwie lub trzy wcześniejsze pozytywne opinie dotyczące żelowców JMT.
Jestem z niego bardziej zadowolony niż z kwasowej Yuasy w drugim moto, w którym postój 4-6 miesięczny to niemal konieczność podładowania, aby zakręcił 650ccm singlem.
Może po prostu kitajcom wychodza akumulatory JMT żelowe, a kwasówki to szajs niebywały...
Podsumowując - kupiłbym po raz kolejny JMT,ale tylko żelowego, jestem z niego bardzo zadowolony. Za 148zł w 2014 roku o markowym żelowcu mogłem tylko pomarzyć. Nie orientuję się w obecnych cenach, jednak nie sądzę, aby żelowa Yuasa czy Varta kosztowała mniej niż 200zł, a więcej po prostu bym nie wydał.

Gość
Mi też 4 sezony żył tzn 2 u mnie i 2 u poprzedniego właściciela. Więc aku super do quada też zakupiłem zobaczymy jak drugi będzie się sprawował..

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
GEL.JMTX14-BS
06.24.2018 13:24:35

Badziewie padł po ośmiu miesiącach,przez niego rozbierałem rozrusznik okazało się że jest wszystko OK.Akumulator stracił moc rozruchową,przeprosiłem stary i kręci jak za dawnych lat.Nie kupię więcej tej firmy.Problemy z reklamacją na allegro.

Kolega Zenka
Gregor jak widać lubi kupować nowe akumulatory, a jak mu nie pasuje, to zamienia na stare dobre sprawdzone 10-cio letnie i jest git :) LOL

Zenek
Skoro stare aku było dobre, to po co wymieniałeś. Stare aku przez 8 miesięcy nie używane (nie ładowane) szlak nie trafił? To się kupy nie trzyma.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


4
bateria zelowa JMT w k1200lt
09.15.2018 11:08:21

Uważam ze do tego motoru BMWK1200LT nie nadaje sie ta bateria ,bardzo słaby rozróch i po dłuzszym staniu w garażu ok 2 tygodnie nie daje rady .Nie jestem zadowolony z tej baterii.Mam ją dopiero ok pól roku,już sie obawiam co bedzie dalej.

Leon
do tego silnika JMT? taki motor wymaga specjalnych dedykowanych akumulatorów. Jednym z nich jest exide. JMT nie ma prawa tam działać

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Śmiało polecam akumulatory JMT
11.13.2019 16:59:23

Od ponad 8 lat sprzedaje akumulatory motocyklowe JMT, Banner, Yuasa, SIX-ON, Bosch kwasowe, AGM, litowo-jonowe, żelowe. Nie zauważyłem żeby z JMT był jakiś problem. Natomiast uważam że wiele osób popełnia błąd podczas uruchomienia akumulatora jak i podczas długiego postoju. Akumulatory zwykłe kwasowe z korkami i AGM (często mylnie nazywane żelówkami) najczęściej są sucho ładowane. Po zalaniu elektrolitu i odczekaniu około 1 godziny taki akumulator posiada moc rozruchowa i bez problemu uruchomi silnik. Natomiast nie jest naładowany w 100% tylko w 60 może 70%. I teraz jeśli taki akumulator 10 Ah nie zostanie właściwie doładowany w krótkim czasie jego pojemność spadnie do 6 Ah. Nie trzeba chyba pisać dalej jaka będzie sprawność takiego akumulatora jeśli zostanie w motocyklu do wiosny. Następny grzech użytkowników jednośladów to ładowanie akumulatorów ładowarkami które są przeznaczone do akumulatorów samochodowych. Moim zdaniem nagonka na akumulatory JMT wynika z tego że są to akumulatory konkurencyjne cenowo i sprzedaje się ich najwięcej w porównaniu do średnio 2 razy droższej Yuasy a która wcale nie jest 2 razy lepsza. W motocyklach moich i znajomych nigdy nie spotkałem się wadliwym aku tej firmy.

Yamaha WT125X
Ładowałem jak napisał przedmówca - nic a nic nie pomogło. Yuasa użytkowana w identyczny sposób padła 7 roku.

Gość
No i wreszcie ktoś napisał coś mądrego na temat akumulatorów. Większość sprzedawców twierdzi że nie trzeba ładować po zalaniu elektrolitem, a to tylko skraca żywotność akumulatora i powoduje późniejsze problemy.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Marioo
02.26.2020 19:54:06

Miałem ten aku 4 sezony i pod koniec dopiero zaczął nie trzymać! Mowa o żelowym motocykl to kawasaki zrx 1200s

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
JMT 12N5,5-4A
04.30.2020 22:04:09

Masakra. Kupiłem rok temu kwasowo ołowiowy tejże marki jako nowy - aku suchoładowane i elektrolit luzem. piękne pudełko, instrukcja. Do puki jeździłem działał jako tako, ale byly problemy z prądem i nie wiedziałem od czego. Na jesień wyciągnąłem z moto, żeby się nie rozładowywał. Doładowałem na maxa ładowarką. Po 2 tyg doładowałem ponownie na próbę (wyglądał na naładowany). Poleżał w piwnicy w warunkach domowych 4mc i nawet żarówka na nim teraz nie zaświeci - napięcie 10V prąd ZERO. Nie polecam

arek
No ja JMT miałem z 7 lat,a banner mi padł po 2,5 roku niedawno.wydałem na niego 250 zł.ale fakt,jeden sezon yamaha stała i aku nie ładowałem.ale z jmt robilem to samo.i dzialal zajebiscie przez tyle lat.nawet mu nie dolewalem elektrolitu czy wody destylowanej bo zapomniałem o tym.pod koniec suchy był,ale prądził jebaniutki.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Yamaha XV 1900 Raider

Prowadzenie, jedzie jak czołg,stabilnie i konkretnie,dalekie trasy 500-700bez problemu ,wygodnie jak starym fotelu
Osiągi Jak dla mnie za d...

Nolan N70-2 X

Bardzo nietypowy kask. Szukałem czegoś na długie wyjazdy nową Africą Twin. Pierwszy wybór to Airoh Commander, ale okazał się za mały. N70-2X ...

Shark Skwal

Mam kask od niedawna i jest ok. Pasuje. Mam jeszcze Nolana n87. Nie narzekam. Tak dla mnie zrobione wygodne łatwo można wyprać wyściółkę. Jak k...

Akumulatory Varta

Dziadostwo . Po 15 miesiącach akumulator padł .Eksploatowany we właściwy sposób po 2 tygodniach postoju motocykla już nie odpala .
Powiem...

SHIMA Strada

Buty motocyklowe shima strada vintage czyli made in Pakistan. Buty z wszytą membraną NextDry. Wodo i wiatroodporne. Tyle reklama. W rzeczywistości ...

KTM EXC 400

Mialem przez wiele lat EXC 400 z rocznika 2002 (pierwsza generacja)
Zalety:
-mimo uplywu czasu to wciaz bardzo kompetentny endurak
...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA