NOWOŚĆ Voge 125 R

NOWOŚĆ KTM Explorer

NOWOŚĆ BMW R18 Roctane

NOWOŚĆ Kymco K-pipe 125
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Yamaha MT-01


9.36 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Yamaha MT-01


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE
Dodaj zdjęcie
Opinie motocyklistów
Pozytywne: 91%
Neutralne: 9%
Negatywne: 0%



Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Wspaniała maszyna
09.28.2013 12:40:56

Motocykl samym wyglądem powala na kolana, nikt nie przechodzi obojętnie koło MT-01. Silnik w układzie V to jest to - po założeniu dedykowanego akrapovica aż ciary przechodzą po plecach podczas przegazówki :D Maszyna dość ciężka, ale czuć to głównie przy wyprowadzaniu go z garażu - w czasie jazdy silnik radzi sobie z tym potworem niesamowicie łatwo - nawet podczas jazdy z plecaczkiem w ogóle nie odczujemy dodatkowej masy. W winklach prowadzi się dobrze, choć prowadzenie wymaga użycia nieco większej siły niż w lżejszych motocyklach - na wejściu w zakręt zachowuje się idealnie, nieco gorzej na wyjściu stąd szybkie i ciasne łuki nie są dla niego stworzone. Jeśli chodzi o wady to na pewno ślizgające się sprzęgło - wymieniłem już tarcze, olej i nadal potrafi się ślizgać choć już mniej - ponoć to wina sprężyny. Motocykl oceniam na 10 - jeden z niewielu Japońskich konstrukcji, które posiadają swój styl i charakter.

Gość
miałem 2 nowe mt-01 , sprzęgło sie nie ślizgało, do dzisiaj żałuję że sprzedałem i przeszedłem na szlifierki......

Robal
Cześć! Miałem Tą maszynę. Świetne moto, choć ciężkie. Wiadomo, wibruje, trochę szarpie na niskich obrotach, jednak to prawie idealna maszyna...no i ten dżwięk!!! CUDO!!! Lubi wachę, no ale przy tej pojemności...wiadomo...zresztą kto by przejmował się wachą, gdy jest się posiadaczem MT01! Sprzedałem, (choć do dzisiaj żałuję) bo mocno schudłem i zacząłem, prawie, łopotać jak flaga na wietrze przy ruszaniu spod świateł! ;-) POLECAM!!!


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 63   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
przerost formy nad treścią...
09.01.2014 18:22:13

Po pół roku przesiadłem się na XJR1300. Motocykl ma dość słabe hamulce w porównaniu do XJR, a silnik V mocno wibruje i strasznie nisko się kręci. Niby 150Nm ale jedzie troche ospale i bez emocji - praktycznie jak samochód. Dodatkowo biegi są bardzo krótkie i nie da się z niego wycisnąć drzemiącej mocy, choć przyznam że elastyczność jest niesamowita i po wbiciu piątego biegu można zapomnieć że mamy skrzynie biegów. 7/10

stary
słabe hamulce?? no przy tej masie jaką ma motocykl nie zatrzymają go w miejscu ale hamulce zaadoptowane z R1 radzą sobie znakomicie!!!! Starsza wersja RP12 z roku 2005 ma zaciski 4 tłoczkowe , młodsze RP18 sześciotłoczkowe więc radzą sobie jeszcze lepiej. Co do wibracji silnika dla jednych będzie to plus dla innych minus. Dla mnie osobiście na plus. Co do przerostu formy nad treścią ?? Tu można polemizować V-max też był przerostem formy a dziś to jedne z najbardziej rozpoznawalnych i kultowych motocykli na świecie. MA coś w sobie intrygującego i może dlatego jest ciekawym motocyklem w doznaniach jak i wyglądzie ;)


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
zależy kto czego szuka
12.18.2015 14:32:46

Jeżdżę MT-kiem od kilku miesięcy to motocykl dla mnie już kultowy, niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju. W ogóle przed zakupem motocykla trzeba sobie zadać pytanie czego od niego oczekujemy. Jeżeli pragniesz by dawał Ci frajdę z jazdy, cieszył Cię doznaniami bo przecież po to są to kupisz Mt-ka jeżeli oczekujesz tylko i wyłącznie jazdy, wsiadasz jedziesz i zsiadasz, to nie jest motocykl dla Ciebie. Kodo sprawia, że chce się znów na niego wsiąść pracę silnika odczuwasz całym sobą jest wygodny, ciekawy i wyuzdany jak najpiękniejsza kobieta z czasopisma dla Panów. Trrudno o nim pisać komuś kto nie miałokazji go dosiąść. Jeździłem takim motocyklami jak Honda CX500, Bandit 650, Banit 1250N, GSXF750, V-max 1200 92r , V-max 1200 98r i wiele innymi nie koniecznie moimi i naprawdę trudno porówna Yamahe do czegokolwiek dla mnie to czysty FAN. Polecam


Gość


Głosy: 28   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
NIE JECHAŁEŚ?? ŻAŁUJ!!
12.18.2015 15:44:02

WSPANIAŁY MOTOCYKL, KONSTRUKCJA POZWALA NA RÓŻNEGO RODZAJU MODYFIKACJE, SILNIK W UKŁADZIE V TO JUŻ SAMI MOŻECIE SIĘ DOMYŚLEĆ JAK PRACUJE. SPALANIE JAK NA TĄ POJEMNOŚĆ REWELACYJNE 5L MOŻNA SMIAŁO OSIĄGNĄĆ NA TRASIE PRZY CAŁKIEM NORMALNEJ JEŻDZIE CO DLA MNIE JEST WYNIKIEM NA DUŻY PLUS. PROWADZENIE BARDZO DOBRE , SPORA WYGODA I MOMENT W ZAPASIE. ODEJŚCIE NIE Z TEJ ZIEMI JAK NA TEGO KOLOSA. PO ZA TYM DESIGN ...NIE MA OSOBY KTÓRA PRZEJDZIE OBOJĘTNIE KOŁO KODO. A POWEIDZMY SOBIE SZCZERZE LUBIMY JAK NASZE ZABAWKI SIE PODOBAJA I WZBUDZAJĄ CIEKAWOŚĆ A MT-EK TAKI JEST WŚCIEKŁY BYK TUŻ PRZED SZARŻĄ ZWRACA NA SIEBIE UWAGĘ ;)POLECAM TEN MOTOCYKL LUDZIOM O MOCNYM CHARAKTERZE, KOCHAJĄCYM FRAJDĘ Z JAZDY NIE TYLKO MLECZNĄ DROGĘ. DLA MNIE TO NIEBANALNY KOLOS KTÓREGO KOCHAM ZA TO ŻE WZBUDZA TAKIE EMOCJE NIE TYLKO W TRAKCIE JAZDY ALE TAKŻE W TRAKCIE POSTOJU.




Gość


Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
10.07.2016 12:47:48

Ktoś mądry kiedyś w swoim artyklule napisał, że jak chcesz poczuć się jak pilot myśliwca musisz wsiąśc na Yamahaę MT-01. W czasach drugiej wojny śwatowej powstawały własnie takie samoloty, lekkie, zwrotne a prace silnika czuć było w całym pojeździe. Tak samo poracuje Kodo nie słyszałem i nie czytałem lepszej recenzji. Dla mnie to samolot z II wojny światowej pozbawiony skrzydeł,surowy i głosny,wielki i nie okrzesany, silnik pracuje jak typowa V-ka ale...... Uwierzcie mi jednoczymy sie myślami z motocyklem inne sprawy schodza na drugi plan, słuchamy go i czujemy całym sobą. Nigdy żaden motocykl nie przysparzał mi tyle radości z jazdy. Może fakt, że pozycja jest wyprostowana a za tobą dwie kolosalne tuby grzmią jak cholera sprawia, że masz uczucie pilotarzu Messerschmitta z którego za chwilę puścisz serię z karabinu maszynowego. Co tu dużo pisać trzeba wsiąść i zrobić rundę gębą się cieszy a ludzie sie oglądaja bo nie wiedza czy lądujesz czy starujesz ;)

Jobol
Super opis :)

Gość
Dobre :D


Gość


Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
MT-01
10.07.2016 18:52:44

Przez 20 lat miałem około 10 motocykli ,rzędówek oczywiście więcej ale miałem tez dwa V-maxy 92r i 97r, Dla mnie MT-01 to połączenie surowości i oryginalności jaka dawał V-max z nowoczesnością jaka nas goni. Uważam że to był strzał w 10-kę


Dołączone zdjęcia
Yamaha MT-01
Yamaha MT-01

Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Dla miłosników v2
06.28.2017 15:45:51

Motor dla miłośników v2. Zwraca uwagę.
Na seryjnych wydech hat gada pięknie. Wygląd to typowy bulwary motor dla wybranych,tych co jego wady uważają za zalety. Np. Wibracje.
Jak jeździsz ścigaczem to ten motor nie dla ciebie.!!


Gość


Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Wciąż ten sam motocykl jednak tym razem RP18
05.08.2019 10:01:43

Trafiłem dziś przypadkiem na moja opinie sprzed 5 lat na tej stronie. I chciałem tylko napisać, ze nie potrafię odkochać się w tym motocyklu. Po 5 latach przeskoczyłem na model wyżej w produkcji czyli Z RP12 na RP18 malowanie „Lawa Red” Tym razem na dedykowanych przez akrapovica wydechach. Polecam posłuchać bo pisanie to jedno a odbiór werbalny to drugie. Polecam ten model, dla wielu to może być miłość na całe życie, dźwięk , praca i design sprawiają ze z chęcią wchodzisz do garażu 😉


Dołączone zdjęcia
Yamaha MT-01
Yamaha MT-01
Yamaha MT-01

Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Mt01
09.26.2019 12:24:56

Witam, dla mnie to również niepowtarzalny motocykl, który skrywa w sobie wiele zalet. Widok podskakujacego ogona po odpaleniu..., wydechy, kolektory, silnik, po prostu piękna maszyna. Motocykl swoimi wibracjami powoduje uśmiech na twarzy.
Pozdrowienia dla kolegi z naszego forum- RP18 malowanie „Lawa Red”. 😉

Jobol
Po kilku latach bez motocykla, gdzie od małego zawsze czymś się latało, szukam teraz MT-01, kiedyś znajomy to dosiadał i powiedziałem że też takiego będę miał, czytając te opinie aż serce się ściska, potwierdza to tylko to że nie spocznę póki nie znajdę :)


Dołączone zdjęcia
Yamaha MT-01
Yamaha MT-01
Yamaha MT-01

Gość


Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
mt01
03.24.2021 22:39:04

Jestem jednym z tych którzy sprzedali mt01, i... po 2 latach zrozumieli swój błąd i wrócili do mt01. tak to niesamowita Bestia potrafi dać przyjemność z jazdy. Nie jest to motor dla każdego ale wrażenia z jazdy wywołują uśmiech na gębie. W przypadku tego moto nie dyskutuje się o wygodzie, - bo jest niewygodny, ale jest piękny a Vka daje solidnego kopa. Polecam


Gość


Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
04.18.2023 5:21:15

Panowie miałem trochę moto szlifierki 954, 957 ,RN19 ,RN 22 09, RN, 22 FL 13 ...teraz mam Indiana FTR1200 race Replica ale chciałbym mieć też MT -01 ....wygląda genialnie lubię marke Yamahe mam do niej słabość idzie wogle dostać jeszcze MTka z normalnym przebiegiem i dołożyć acrapovics wogle są gdzieś używane takie wydechu.....


Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA