NOWOŚĆ Ducati Corse K3

NOWOŚĆ Seca Traffic 2

NOWOŚĆ SHIMA VRX-3
Wypożyczenie zakuwarki do łańcucha motocyklowego
R E K L A M A

moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy



BMW F800R


9.15 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum BMW F800R


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 92%
Neutralne: 0%
Negatywne: 8%



Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
F800R
03.15.2014 22:31:37

Użytkuję sprzęta 5-ty rok, przejechane ponad 17000km, jest OK

X
To po co czytasz takie opinie jak skuterem jeździsz? Jak skuterem zrobiłeś 17 000 km przez rok to gratulacje, ja tam wole normalne motocykle. Podpisałeś się yamacha, to mówi wszystko, hehe.

Robert Yamaha
straszny przebieg dla bmw,tyle to skuterem 125cc w rok zrobiłem i tez było ok


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
BMW F800R 2011
03.21.2014 11:35:02

Świetna maszynka do miasta ale sprawdzi się też przy dłuższych wypadach. Bardzo nisko zawieszony środek ciężkości, w winklach porusza się z wdziękiem baletnicy. Hamulce z zaciskami brembo i ogromnymi tarczami hamulcowymi zatrzymują ten motocykl w miejscu z każdej prędkości. Mikro owiewka bardzo pomaga przy prędkościach ponad 140km/h - nie można się za nią schować ale odrzuca powietrze do góry i komfort jazdy jest naprawde niezły. Siedzisko miękkie, wygodne, pozycja za sterami wręcz doskonała - mam 178cm i czuje się jakby motocykl był projektowany dla mnie. Z czystym sumieniem polecam F800R.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
F800r po 40k
08.01.2015 20:37:20

Przejechalem motocyklem 40000km w 3 lata.
Codzienna trasa 55 km autostrada w jedna strone.
Kilka tras 200km+, kilkakrotna jazda po torze Zandvoort.

Minusy
- Nieprzyjemne wibracje w okolicy 5-6k czyli w okolicy 120-130 km/h. W lusterkach nic nie widac.
- Twarda kanapa po 100km ma sie dosc.
- Slaba oslona przed wiatrem, najlepiej dokupic dodatkowa.

Plusy
- Bardzo dobra zwrotnosc
- na oponadch dunlop roadsmart bardzo dobre czucie w zakretach
- zawieszenie dajace pwenosc prowadzenia

Motocykl wg mnie tylko to miasta na niedziele. Jesli chcesz jezdzic na dluzszych trasach odradzam we wzgledu na wibracje i twarde siedzenie.
Do miasta w korek jest ok, ale jesli zainwestujesz w glosniejszy tlumik.

Usteki:
- przepalona zarowka
- podgrewana manetka ( ciezkie do zdiagnozowania )

BWM F800r 2009
Również odczuwałem po dłuższej jeździe dyskomfort dopóki nie zamieniłem zwykłej kanapy na komfort. Polecam zmianę!

Gość
W jawie TS-350 to dopiero były wibracje, z tymi w BMW da się żyć.

Gość
W moim odczuciu nadmierne wibracje dyskwalifikują motocykl.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
BMW F800r
04.19.2017 16:45:38

BMW F800r to jest to czego szukałem. Super prowadzenie, bardzo wygodna pozycja, hamulce brzytwa. Według mnie moto nadaje się zarówno do miasta jak i w dłuższe trasy. W 3 lata przejechałem około 25tys km i polecam wszystkim. Do tej pory brak awarii, wymieniane tylko rzeczy eksploatacyjne.

Gość
..nie dopracowane moto a luzy na tylnym wachaczu i korodujących przednim widelec oraz cieknące pompy wody i wadliwie działający komputer to norma I wady fabryczne tego modelu , ogólnie drugi raz nie kupiłbym w życiu mam go od nowości i 26000 przelotu a luz na wachczu pojawią się po 600km. I występuje u wszystkich

Marecki
Witam Mam BMW F800R od pół roku ,jedyna wada to luz na wahaczu tylnego koła.Jestem trochę rozczarowany że motocykl z 2017 r. przebieg 13500km, ma wzdłużne luzy na wahaczu , co jest powodem drgań przy 140 km/h.Ogólnie jest ok, wygodny do jazdy.Wyposażenie jak w samochodzie to miłe zaskoczenie.

Gość
mark od razu Cię polubiŁem


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
03.24.2018 17:01:18

..co wy k...wa wszyscy bredzicie. Też latam przedni widelec dobija przy hamowaniu albo na nierównościach .LUZ NA ŁOŻYSKU TYLNEGO WACHACZA-to wada fabryczna.Problemy z przełącznikiem komputera , wadliwa pompa wody- stuka , korodujący przedni widelec-aluminium pod czarnym lakierem proszkuje się i lakier odpada płatami. NIEMIECKI SYF NA POTĘGĘ i TANDETA.Mam od nowości z 2010 roku 34 000 km i [powiedziałem że już więcej nie kupie ani niemca ani innych wynalazków bo jak moto to tylko japończyk..

monn
Zgadzam się całkowicie.SYF na DWÓCH kołach...luz na tylnym wachaczu jest wadą fabrycxna a przedni widelec gnije i prxełacznik komputera padl po 5000 km ,pompa wody cieknie ,Mam od nowości 2010 rok dodam że silnik ROTAX ,napędy czeskie opony Mtzeler M3 nie do jazdy ,instalacja koreańska ,problemy z immobiliserem UCIEKAĆ Z DALEKA OD BMW jakiegokolwiek modelu po 2010 roku niedorobione i wadliwe sprzęty ..

Gość
Przesiadłem się na BMW z japończyka i powiem ci, że co jak co, ale wykonanie niemca o niebo lepsze... i wtedy sie obudziłeś u mechanika BMW

X
Chłopaku ochłoń albo weź jakieś proszki. To, że ty masz ze swoim motocyklem problemy, nie oznacza, że każdy tak ma (BMW jak i inne firmy mają fabryki porozrzucane po całym świecie, może twój sprzęt był składany gdzieś w Bangladeszu). Ja kupiłem BMW F800 ST (to samo co F800R tylko z owiewkami) używane, ponad 50 tys km przebiegu, z przednim widelcem wszystko ok i korozji nie ma, luzu na łożyskach tylnego wahacza brak, lakier na ramie trzyma się jak złoto. Przesiadłem się na BMW z japończyka i powiem ci, że co jak co, ale wykonanie niemca o niebo lepsze...




Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
bmw f800r
05.12.2019 20:37:17

witam, posiadam bmw f800r od miesiaca i jestem bardzo zadowolony, czym dluzej go mam tym jest ladniejszy hamulce brzytwa latwa dozowalnosc, malo pali, super pozycja tylko trzeba sie przyzwyczaic bo bola dlonie, owszemwibracje sa ale to super bajer jakby moto mialo wtedy super moc, detale bardzo ladne, duzo lepsze wykonczenie niz w japoncach, duzo bajerow grzane manetki, regulacja zawieszenia cisnienie w oponach naprawde fajny moto moze byc na pierwszy sprzet

Gość
" super pozycja tylko trzeba sie przyzwyczaic bo bola dlonie, "--jutro kupuję 😅

Gość
Fajna opinia. Super pozycja - ale bolą ręce. Ma wibracje - ale to jakby miał super moc. Czuje, że na 4 kółkach to najbardziej byłbyś zajarany ciągnikiem rolniczym... 😄 Cały się trzęsie - jakby miał super moc. Siedzimy wysoko - jakbyśmy kierowali rakietą kosmiczną 🚀 😂

Gość
Użytkuję pół roku, prowadzenie, spalanie super.... ale po 150 km czuć tyłek. Troche dużo plastiku, ale ogólnie polecam


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bmw f800r
05.20.2019 21:01:13

super moto piekny, trwaly malo pali a przy tymma wystarczajacamoc 3.5 do setki to chyba ok, kto kupi to naprawde bedzie zadowolony


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bmw f800r
05.23.2019 23:36:58

super moto, dopieszczony jezdzi wspaniale malo pali, prowadzi sie jak rower polecam serdecznie, ps. moc wystarczajaca, pozycja za kierownica idealna i na krotkie trasy jak na dluzsze


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
05.27.2019 22:23:45

wspanialy polecam szczerze. bardzo malo pali dobre osiągi. prowadzi sie jak rower. extra wykończenie. hamulce brzytwa. zawieszenie dobre i jeszcze ma elektroniczna regulacje twardosci.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bmw f800r
05.28.2019 20:30:15

kupilem 3 mc temu imusze stwierdzic, ze to super moto, probowalem wczesniej mt09 i triumph street tamte moto przy wolnej jezdzie szarpaly, mt09 przedni widelec to szajs, bmw wstosunku do nich to klasa premium, wykonczenie duzo lepsze, plynna jazda idozowanie mocy takze plynne, malo pali polecam wszystkim zadowolony posiadacz


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Dla mnie bomba
06.28.2019 20:12:54

Moj pierwszy sprzęt. Zrobiłem na nim ponad 12.000 w 7 miesięcy. Idealny do miasta ale tez na dalszych wyprawach daje rade. Po 600 km dupa boli, ale to nie typowy turystyk. 87 nM robi robotę, super idzie od dołu. Hamulce rewelacyjne. Abs, komputer, czujnik ciśnienia w oponach, podgrzewane manetki dodatkowo podwyższają moją ocenę:)Polecam.


Gość



Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
F800R na pierwsze moto. Kategoria A2 35kw
01.02.2020 15:50:26

Witam. Sprawiłem sobie ten motocykl w czerwcu 2019 roku z przebiegiem 19500km. Przez ten czas jeździłem nim kompletnie wszędzie (wiadomo, młody motocyklista jeszcze niewyżyty) aktualny przebieg to 29000km więc 10k km w pół roku jest dość imponujące i myślę że już coś mogę się wypowiedzieć o tym motocyklu. Po jakiś 7k stwierdziłem że jestem gotowy żeby motocykl odblokować. Dwie godziny w garażu i ogranicznik znaleziony. Zamówiłem część razem z nowymi torxami w aso BMW za 110zł. Motocykl dostał nowe życie. Zrobił się naprawdę żwawy i w końcu było czym wyprzedzać. Myślę że jest to naprawdę znakomity wybór dla młodych motocyklistów. Niestety nie jest to tania propozycja ale za to te modele bmw nie tracą duzo na wartości.

Teraz trochę o motocyklu i o moich trasach. Miesiąc po kupnie wybrałem się większą grupą Na długą trasę do Włoch. Dziennie robiliśmy +-300km. Motocykl po drogach ekspresowych spisywał się bardzo dobrze. Na autostradach niestety już gorzej. W lusterkach powyżej 140km/h nic nie widać a obroty na poziomie 5k są dość uciążliwe. Do tego powyżej 160km/h załadowany motocykl (duży kufer centralny i rollbag na miejscu pasażera) zaczyna delikatnie wężykować. Ostatni minus na autostradach to wiatr. Na motocyklu miałem zamontowaną owiewkę puiga i do tego deflektor więc wiatr nie był aż tak uciązliwy ale bez tego nie wyobrażam sobie dalszej podróży. Całe szczęscie przełęcze kompletnie zrekompensowały mi te wszystkie minusy. Motocykl kładzie się genialnie. Na passo dello stelvio tylko znajomy na Bmw gs1200 adventure dawał mi radę. Reszta na swoich turystykach zostawała w tyle. Hamulce brembo działają wspaniale. Motocykl przy hamowaniu trochę nurkuje gdyż niestety nie posiada regulacji przedniego widelca ale nie jest to bardzo uciążliwe. W połączeniu z michelin pilot power maszyna zachowuje się bardzo pewnie na wąskich i ciasnych zakrętach dzięki bardzo udanemu zawieszeniu i regulowanemu amortyzatorowi centralnemu.

Teraz trochę plusów i minusów.

Minusy
-Wibracje przy 5-6k lecz przy tych obrotach prędkosć jest także wysoka więc w mojej opinii nie jest to tak uciążliwe.
-Brak ochrony przed wiatrem, przy dłuższych trasach akcesoryjna owiewka jest niezbędna.

Plusy
-Motocykl bardzo pewnie się prowadzi.
-wspaniałe hamulce brembo
-Stworzony do zakorkowanych miast.
-genialny seryjny układ wydechowy.
-Bardzo dobrze widoczne ledowe kierunkowskazy

W motocyklu nic się nie zepsuło przez cały okres użytkowania. Silnik rotaxa bardzo dobrze się sprawdza. Jedyne co wymieniłem z części eksploatacyjnych to:
-olej
-filtr oleju
-opony na w/w pilot sporty
no i niestety powoli będzie trzeba wymienić napęd bo po przyszłym sezonie może już braknąć regulacji.

Jak wspaniale motocykl radzi sobie w mieście to nawet nie będę opisywał bo w końcu jest do tego stworzony.
W razie pytań zapraszam na e-mail: lisu250@gmail.com

bunia
Mały kufer centralny BMW ma zalecenie ograniczenia prędkości do 160 km/h. Pamiętaj też o regulacji luzów zaworowych. Nie wiedziałam, że ten motor może tyle palić, ja mam spalanie 4,5. :-)

Gość
Dobra, rzeczowa opinia!

Lisu
Jeszcze co do spalania. Gdy moto było zablokowane to w trasie można było zejść ponizej 5 litrów. Gdy go odblokowałem a na trasie leci się trochę szybciej i dynamiczniej to około 6l/100. W mieście potrafi spalić nawet powyżej 6 litrów przy bardzo dynamicznej jeździe ;)


Dołączone zdjęcia
BMW F800R
BMW F800R
BMW F800R

Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Idealny dla mających w garażu tylko 1 motocykl
08.19.2020 12:15:53

Posiadam F800R pierwszej generacji od dwóch lat (zakupiłem z przebiegiem 28tys. km) i szczerze mówiąc nie mogę narzekać. W tym roku zrobiłem nim trasę do Wielkiej Brytanii, w poprzednim do Chorwacji, Słowenii i Włoch. Jeżdżę też nim na codzień. Uważam, że to to idealny motocykl dla kogoś, kogo nie stać na kilka motocykli. W trasy można go ubrać jak turystyka, nieźle spisuje się też poza utartymi szlakami, na drogach nieutwardzonych. Na krótkich trasach, tj. do codziennej jazdy czy do pracy jest wręcz idealny. Zapewne nie jest mistrzem w żadnej kategorii, ale cenię bardzo jego uniwersalizm i niezawodność.


Dołączone zdjęcia
BMW F800R
BMW F800R

Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA