NOWOŚĆ BMW Rider

NOWOŚĆ IXS Arctic Gore-Tex

NOWOŚĆ Spidi NK5 H2Out

NOWOŚĆ Revit Aquila H2O

NOWOŚĆ Icon Alcan WP3

NOWOŚĆ Icon Raiden

NOWOŚĆ Scott AC Premium GTX

NOWOŚĆ Derbi Cross City 125

NOWOŚĆ L&J Rypard KTM050 Zender
2
OPINIA Shima SX-2
9
OPINIA Shima Inverno
Mamy już 18286 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


BMW F800R



Zdjęcia przedmiotu

1  

BMW F800R

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.15 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 92%
Neutralne: 0%
Negatywne: 8%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
F800R
03.15.2014 22:31:37

Użytkuję sprzęta 5-ty rok, przejechane ponad 17000km, jest OK

X
To po co czytasz takie opinie jak skuterem jeździsz? Jak skuterem zrobiłeś 17 000 km przez rok to gratulacje, ja tam wole normalne motocykle. Podpisałeś się yamacha, to mówi wszystko, hehe.

Robert Yamaha
straszny przebieg dla bmw,tyle to skuterem 125cc w rok zrobiłem i tez było ok

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
BMW F800R 2011
03.21.2014 11:35:02

Świetna maszynka do miasta ale sprawdzi się też przy dłuższych wypadach. Bardzo nisko zawieszony środek ciężkości, w winklach porusza się z wdziękiem baletnicy. Hamulce z zaciskami brembo i ogromnymi tarczami hamulcowymi zatrzymują ten motocykl w miejscu z każdej prędkości. Mikro owiewka bardzo pomaga przy prędkościach ponad 140km/h - nie można się za nią schować ale odrzuca powietrze do góry i komfort jazdy jest naprawde niezły. Siedzisko miękkie, wygodne, pozycja za sterami wręcz doskonała - mam 178cm i czuje się jakby motocykl był projektowany dla mnie. Z czystym sumieniem polecam F800R.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
5
F800r po 40k
08.01.2015 20:37:20

Przejechalem motocyklem 40000km w 3 lata.
Codzienna trasa 55 km autostrada w jedna strone.
Kilka tras 200km+, kilkakrotna jazda po torze Zandvoort.

Minusy
- Nieprzyjemne wibracje w okolicy 5-6k czyli w okolicy 120-130 km/h. W lusterkach nic nie widac.
- Twarda kanapa po 100km ma sie dosc.
- Slaba oslona przed wiatrem, najlepiej dokupic dodatkowa.

Plusy
- Bardzo dobra zwrotnosc
- na oponadch dunlop roadsmart bardzo dobre czucie w zakretach
- zawieszenie dajace pwenosc prowadzenia

Motocykl wg mnie tylko to miasta na niedziele. Jesli chcesz jezdzic na dluzszych trasach odradzam we wzgledu na wibracje i twarde siedzenie.
Do miasta w korek jest ok, ale jesli zainwestujesz w glosniejszy tlumik.

Usteki:
- przepalona zarowka
- podgrewana manetka ( ciezkie do zdiagnozowania )


BWM F800r 2009
Również odczuwałem po dłuższej jeździe dyskomfort dopóki nie zamieniłem zwykłej kanapy na komfort. Polecam zmianę!

Gość
W jawie TS-350 to dopiero były wibracje, z tymi w BMW da się żyć.

Gość
W moim odczuciu nadmierne wibracje dyskwalifikują motocykl.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
BMW F800r
04.19.2017 16:45:38

BMW F800r to jest to czego szukałem. Super prowadzenie, bardzo wygodna pozycja, hamulce brzytwa. Według mnie moto nadaje się zarówno do miasta jak i w dłuższe trasy. W 3 lata przejechałem około 25tys km i polecam wszystkim. Do tej pory brak awarii, wymieniane tylko rzeczy eksploatacyjne.


Marecki
Witam Mam BMW F800R od pół roku ,jedyna wada to luz na wahaczu tylnego koła.Jestem trochę rozczarowany że motocykl z 2017 r. przebieg 13500km, ma wzdłużne luzy na wahaczu , co jest powodem drgań przy 140 km/h.Ogólnie jest ok, wygodny do jazdy.Wyposażenie jak w samochodzie to miłe zaskoczenie.

Gość
mark od razu Cię polubiŁem

x
mark chłopaku ochłoń albo weź jakieś proszki. To, że ty masz ze swoim motocyklem problemy, nie oznacza, że każdy tak ma (BMW jak i inne firmy mają fabryki porozrzucane po całym świecie, może twój sprzęt był składany gdzieś w Bangladeszu). Ja kupiłem BMW F800 ST (to samo co F800R tylko z owiewkami) używane, ponad 50 tys km przebiegu, z przednim widelcem wszystko ok i korozji nie ma, luzu na łożyskach tylnego wahacza brak, lakier na ramie trzyma się jak złoto. Przesiadłem się na BMW z japończyka i powiem ci, że co jak co, ale wykonanie niemca o niebo lepsze...

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
03.24.2018 17:01:18

..co wy k...wa wszyscy bredzicie. Też latam przedni widelec dobija przy hamowaniu albo na nierównościach .LUZ NA ŁOŻYSKU TYLNEGO WACHACZA-to wada fabryczna.Problemy z przełącznikiem komputera , wadliwa pompa wody- stuka , korodujący przedni widelec-aluminium pod czarnym lakierem proszkuje się i lakier odpada płatami. NIEMIECKI SYF NA POTĘGĘ i TANDETA.Mam od nowości z 2010 roku 34 000 km i [powiedziałem że już więcej nie kupie ani niemca ani innych wynalazków bo jak moto to tylko japończyk..

Gość
Przesiadłem się na BMW z japończyka i powiem ci, że co jak co, ale wykonanie niemca o niebo lepsze... i wtedy sie obudziłeś u mechanika BMW

X
Chłopaku ochłoń albo weź jakieś proszki. To, że ty masz ze swoim motocyklem problemy, nie oznacza, że każdy tak ma (BMW jak i inne firmy mają fabryki porozrzucane po całym świecie, może twój sprzęt był składany gdzieś w Bangladeszu). Ja kupiłem BMW F800 ST (to samo co F800R tylko z owiewkami) używane, ponad 50 tys km przebiegu, z przednim widelcem wszystko ok i korozji nie ma, luzu na łożyskach tylnego wahacza brak, lakier na ramie trzyma się jak złoto. Przesiadłem się na BMW z japończyka i powiem ci, że co jak co, ale wykonanie niemca o niebo lepsze...

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
bmw f800r
05.12.2019 20:37:17

witam, posiadam bmw f800r od miesiaca i jestem bardzo zadowolony, czym dluzej go mam tym jest ladniejszy hamulce brzytwa latwa dozowalnosc, malo pali, super pozycja tylko trzeba sie przyzwyczaic bo bola dlonie, owszemwibracje sa ale to super bajer jakby moto mialo wtedy super moc, detale bardzo ladne, duzo lepsze wykonczenie niz w japoncach, duzo bajerow grzane manetki, regulacja zawieszenia cisnienie w oponach naprawde fajny moto moze byc na pierwszy sprzet

GośćMario
Na pierwszy sprzet???))))) ja przesiadłem sie z ciezkich kloców na tego i jest super

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bmw f800r
05.20.2019 21:01:13

super moto piekny, trwaly malo pali a przy tymma wystarczajacamoc 3.5 do setki to chyba ok, kto kupi to naprawde bedzie zadowolony

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
bmw f800r
05.23.2019 23:36:58

super moto, dopieszczony jezdzi wspaniale malo pali, prowadzi sie jak rower polecam serdecznie, ps. moc wystarczajaca, pozycja za kierownica idealna i na krotkie trasy jak na dluzsze

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
05.27.2019 22:23:45

wspanialy polecam szczerze. bardzo malo pali dobre osiągi. prowadzi sie jak rower. extra wykończenie. hamulce brzytwa. zawieszenie dobre i jeszcze ma elektroniczna regulacje twardosci.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
bmw f800r
05.28.2019 20:30:15

kupilem 3 mc temu imusze stwierdzic, ze to super moto, probowalem wczesniej mt09 i triumph street tamte moto przy wolnej jezdzie szarpaly, mt09 przedni widelec to szajs, bmw wstosunku do nich to klasa premium, wykonczenie duzo lepsze, plynna jazda idozowanie mocy takze plynne, malo pali polecam wszystkim zadowolony posiadacz

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Dla mnie bomba
06.28.2019 20:12:54

Moj pierwszy sprzęt. Zrobiłem na nim ponad 12.000 w 7 miesięcy. Idealny do miasta ale tez na dalszych wyprawach daje rade. Po 600 km dupa boli, ale to nie typowy turystyk. 87 nM robi robotę, super idzie od dołu. Hamulce rewelacyjne. Abs, komputer, czujnik ciśnienia w oponach, podgrzewane manetki dodatkowo podwyższają moją ocenę:)Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
F800R na pierwsze moto. Kategoria A2 35kw
01.02.2020 15:50:26

Witam. Sprawiłem sobie ten motocykl w czerwcu 2019 roku z przebiegiem 19500km. Przez ten czas jeździłem nim kompletnie wszędzie (wiadomo, młody motocyklista jeszcze niewyżyty) aktualny przebieg to 29000km więc 10k km w pół roku jest dość imponujące i myślę że już coś mogę się wypowiedzieć o tym motocyklu. Po jakiś 7k stwierdziłem że jestem gotowy żeby motocykl odblokować. Dwie godziny w garażu i ogranicznik znaleziony. Zamówiłem część razem z nowymi torxami w aso BMW za 110zł. Motocykl dostał nowe życie. Zrobił się naprawdę żwawy i w końcu było czym wyprzedzać. Myślę że jest to naprawdę znakomity wybór dla młodych motocyklistów. Niestety nie jest to tania propozycja ale za to te modele bmw nie tracą duzo na wartości.

Teraz trochę o motocyklu i o moich trasach. Miesiąc po kupnie wybrałem się większą grupą Na długą trasę do Włoch. Dziennie robiliśmy +-300km. Motocykl po drogach ekspresowych spisywał się bardzo dobrze. Na autostradach niestety już gorzej. W lusterkach powyżej 140km/h nic nie widać a obroty na poziomie 5k są dość uciążliwe. Do tego powyżej 160km/h załadowany motocykl (duży kufer centralny i rollbag na miejscu pasażera) zaczyna delikatnie wężykować. Ostatni minus na autostradach to wiatr. Na motocyklu miałem zamontowaną owiewkę puiga i do tego deflektor więc wiatr nie był aż tak uciązliwy ale bez tego nie wyobrażam sobie dalszej podróży. Całe szczęscie przełęcze kompletnie zrekompensowały mi te wszystkie minusy. Motocykl kładzie się genialnie. Na passo dello stelvio tylko znajomy na Bmw gs1200 adventure dawał mi radę. Reszta na swoich turystykach zostawała w tyle. Hamulce brembo działają wspaniale. Motocykl przy hamowaniu trochę nurkuje gdyż niestety nie posiada regulacji przedniego widelca ale nie jest to bardzo uciążliwe. W połączeniu z michelin pilot power maszyna zachowuje się bardzo pewnie na wąskich i ciasnych zakrętach dzięki bardzo udanemu zawieszeniu i regulowanemu amortyzatorowi centralnemu.

Teraz trochę plusów i minusów.

Minusy
-Wibracje przy 5-6k lecz przy tych obrotach prędkosć jest także wysoka więc w mojej opinii nie jest to tak uciążliwe.
-Brak ochrony przed wiatrem, przy dłuższych trasach akcesoryjna owiewka jest niezbędna.

Plusy
-Motocykl bardzo pewnie się prowadzi.
-wspaniałe hamulce brembo
-Stworzony do zakorkowanych miast.
-genialny seryjny układ wydechowy.
-Bardzo dobrze widoczne ledowe kierunkowskazy

W motocyklu nic się nie zepsuło przez cały okres użytkowania. Silnik rotaxa bardzo dobrze się sprawdza. Jedyne co wymieniłem z części eksploatacyjnych to:
-olej
-filtr oleju
-opony na w/w pilot sporty
no i niestety powoli będzie trzeba wymienić napęd bo po przyszłym sezonie może już braknąć regulacji.

Jak wspaniale motocykl radzi sobie w mieście to nawet nie będę opisywał bo w końcu jest do tego stworzony.
W razie pytań zapraszam na e-mail: lisu250@gmail.com

Gość
Dobra, rzeczowa opinia!

Lisu
Jeszcze co do spalania. Gdy moto było zablokowane to w trasie można było zejść ponizej 5 litrów. Gdy go odblokowałem a na trasie leci się trochę szybciej i dynamiczniej to około 6l/100. W mieście potrafi spalić nawet powyżej 6 litrów przy bardzo dynamicznej jeździe ;)


Dołączone zdjęcia
BMW F800R
BMW F800R
BMW F800R
Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Idealny dla mających w garażu tylko 1 motocykl
08.19.2020 12:15:53

Posiadam F800R pierwszej generacji od dwóch lat (zakupiłem z przebiegiem 28tys. km) i szczerze mówiąc nie mogę narzekać. W tym roku zrobiłem nim trasę do Wielkiej Brytanii, w poprzednim do Chorwacji, Słowenii i Włoch. Jeżdżę też nim na codzień. Uważam, że to to idealny motocykl dla kogoś, kogo nie stać na kilka motocykli. W trasy można go ubrać jak turystyka, nieźle spisuje się też poza utartymi szlakami, na drogach nieutwardzonych. Na krótkich trasach, tj. do codziennej jazdy czy do pracy jest wręcz idealny. Zapewne nie jest mistrzem w żadnej kategorii, ale cenię bardzo jego uniwersalizm i niezawodność.


Dołączone zdjęcia
BMW F800R
BMW F800R
Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shima SX-2

Przerobiłem dwie pary tych butów, czarno-szare i brązowe.

Zalety:
+ bardzo wygodne, zarówno na moto, jak i do chodzenia

Shima Inverno

Zaznaczam, że opisuję na razie pierwsze wrażenia. Do tej pory jeździłem w rękawicach sezonowych bez membrany i bez wentylacji. Dłonie mam takie...

Suzuki DR 125 SM (2008-2013)

Jeśli ktoś szuka na początek swoje rozrywki z motoryzacja to jest idealny motocykl. Mało usterek, mało spała i do tego bardzo cichy. Gorąco pol...

Romet K125

Motocykl bardzo kiepsko wykonany.
Plastiki niskiej jakości.
Opony to tragedia na mokrym asfalcie trzeba być ultra ostrożnym
U...

BMW F800GS (2008-2012)

NIE MIAŁEM OKAZJI JEŹDZIĆ TYM MOTOCYKLEM.
Ale kilka lat temu wybrałem się na rajd terenowy startowały 3sztuki 800cm3
W 2 !!!!!!! p...

Suzuki SV650 N/S (1999-2002)

Wersją S zrobiłem około 1 tys km.
A więc mogę się wypowiedzieć na temat motocykla. Ten motocykl niczym mnie już nie zaskoczy.
Je...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce