NOWOŚĆ Pokrowiec podróżny Oxford Umbratex CV1

NOWOŚĆ IXON BULL Vented

NOWOŚĆ Brubeck Cooler New

NOWOŚĆ Shima Edge WP

NOWOŚĆ Course Roadster

NOWOŚĆ Ixon Orion
10
OPINIA Kawasaki VN 800 Vulcan Classic
9
OPINIA Victory Octane
9
OPINIA Kawasaki Versys 1000
9
OPINIA Benelli TNT 125
3
OPINIA Suzuki GSX 1250 FA
Mamy już 20846 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


GoPro HD Hero 3



Zdjęcia przedmiotu

1  

GoPro HD Hero 3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.65 / 10

(Na podstawie 17 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Nowy model kamery GoPro 3 jest dostępny. Kamera jest mniejsza o 30% od poprzednika. Masa kamery została zredukowana o 25%. Ulepszona soczewka oferuje jeszcze ostrzejszy obraz i mniej zniekształceń. Kamera posiada także ulepszony dźwięk w stosunku do poprzednika oraz wbudowany moduł wifi, dzięki któremu obraz z kamery może zostać wyświetlony bezpośrednio na ekranie smartfona z systemem Android lub iOS.



Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje




Opinie motocyklistów
Pozytywne: 82%
Neutralne: 18%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
11.03.2012 13:22:12

Na youtube pojawiają się już pierwsze filmy zrobione GoPro 3 - http://www.youtube.com/watch?v=DrtMPq_5pqE. Jak na moje oko dużej róznicy w stosunku do GoPro 2 nie ma, ale przynajmniej jest jeden wielki plus. Dzięki nowemu modelowi dwójka powinna polecieć z cenami w dół. :)

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
GO PRO HERO 2 user :)
11.07.2012 16:36:54

Chyba wkradł się mały błąd w opisie. Tylko wersja black edition ma lepszą soczewke, w dodatku potrafi nagrywać w trybie 4k(Ultra HD) przy 15kl/s. Jakbym miał zmieniać moją Hero 2 to tylko na tą black edition, bo na inne nie ma sensu. Najtańsza wersja white ma matryce tylko 5 mpix.

Tu jest tabelka z porównaniem wszystkich wersji kamery.

http://gopro.com/product-comparison-hero3-cameras

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
mucha
11.08.2012 18:40:43

GoPro stworzył teraz całą linie kamer - white edition jest odpowiednikiem modelu Gopro 1(ma nawet tą samą matryce 5mpix). Druga wersja silver edition to odopowiednik GoPro 2(matryca 11mpix). Trzecia wersja black edition ma już inną soczewke(wg. producenta 2x ostrzejszą) i matryce 12Mpix. Co do nagrywania w ultra hd(4k) to raczej zagrywka marketingowa - ja nigdy nie włączam nawet full hd, bo minuta nagrania to ok. 100MB. Powinni najpier usprawinić kompresje plików wideo, bo póki co wychodzą ogromne.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Andrzej
11.14.2012 11:03:42

No i pojawiło się już pierwsze porównanie GoPro 3 Silver i Black edition. Jakość obrazu praktycznie ta sama, a nawet odważyłbym się powiedzieć że nieco lepsza w Silver edition. Tu jest nagranie z obu kamer zamontowanych na CBR F4 :)

http://www.youtube.com/watch?v=I3WdwCnf8gc

Jakość nagrań w nocy - niestety taka sama kaszana co w GoPro 2

http://www.youtube.com/watch?v=j9zVnXt8X5U

Według mnie kamerka to bardziej ewolucja, a nie rewolucja. Jakość obrazu niewiele różni się od GoPro 2, a nawet GoPro 1. W nocy nadal słabo, a 4k fajny bajer ale do uchwycenia panoramy jakiegoś pięknego miejsca, bo przy tej rozdzielczości filmy będą gigantyczne.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jakub
12.03.2012 16:18:45

GoPro 3 już dotarło do mnie w wersji black. Kamerka fenomenalna - mała i lekka. Obraz nagrywany w dzień jest ostry jak żyleta - znacznie lepszy niż z galaxy s2, który też nagrywa w rozdzielczości full hd. Wszystkie detale i szczegóły łapie idealnie. Obraz w nocy poprawny, ale super jakością tego nie mogę nazwać.

Bardzo przydatny gadżet to aplikacja na androida do kontroli kamerki - można ustawić wszystkie parametry, włączyć nagrywanie itd. Możliwy jest też podgląd obrazu na ekranie smartfona - to chyba najbardziej przydatna sprawa, bo można się obejść bez dokupowania wyświetlacza. Niestety jeden minus aplikacji jest taki, że obraz dochodzi z 2 sekundowym opóźnieniem. Nie przeszkadza mi to jednak, bo chodzi tylko o ustawienie kamery, potem można się obyć bez podglądu i bez tej aplikacji.

Ogólnie kamerka jest warta swojej ceny. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Raf
12.17.2012 10:18:26

Zdecydowałem się na wersje silver i jestem zadowolony. Obraz w full hd jest znakomitej jakości, ale lepiej przełączyć się na normalne hd bo pliki z parunastu minut nagrania wychodzą gigantyczne. Nie jest to problem, bo nawet w normalnym hd obraz pozostaje bardzo ostry i wyraźny - nie widze dużej różnicy między tymi rozdzielczościami. W nocy obraz ma sporo szumów - najlepiej filmy wychodzą przy sztucznym oświetleniu np. w mieście. Jak wyjedziemy gdzieś poza to widać tylko światła - widać matryca jest zbyt mała. Ogólnie kamerka daje rade i co ważne dla mnie ma całkiem niezłą stabilizacje obrazu. Polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
12.28.2012 0:08:13

Świetna kamerka, ale z tą stabilizacją obrazu to się nie do końca zgodze. Wibracje z silnika psują mi obraz :/ Mogli się troche bardziej postarać. Na kasku jest super, a na motocyklu przy przyspieszaniu trzęsie się jak galareta. Jak jade spokojnie i jednym tempem to jest dobrze. Będe musiał poszukać rozwiązania problemu.

Poza tym nadal brakuje wbudowanego wyświetlacza - wiem, że można wyświetlić obraz na smartfonie, ale akurat nie używam androida i jakiś ekran albo przynajmniej celownik optyczny jak w aparacie cyfrowym byłby świetnym dodatkiem.

Kolejny minus - w wersji silver i white nie ma pilota w zestawie. Trzeba go dokupić oddzielnie za 400PLN albo kupić hero 3 black edition.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
endriu
02.15.2013 16:53:18

kupilem wczoraj czarna edycje :) no i powiem tak....super kamerka !!! moje pierwsze gopro ,beda super filmy z lotow paralotnia! musze tylko dobrze obcykac funkcje i ustawienia,jak dla mnie jest to super sprzet !

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam
04.19.2013 23:02:42

Kamerka daje rade - obraz ostry jak żyleta, piękne odwzorowanie kolorów, dobra stabilizacja i wytrzymała bateria. Niestety są też wady - w nocy filmy wychodzą dość kiepsko i jakość jest w miare dobra tylko przy nagrywaniu dobrze doświetlonej drogi przez latarnie uliczne. Kamerka ciągle cierpi na brak wbudowanego wyświetlacza - fajnie, że można wrzucić obraz na smartfona, ale czy to wygodne żeby za każdym razem wyciągać smartfon i odpalać aplikacje żeby zobaczyć co nagrywamy. Przydałby się jakiś mały wyświetlacz i byłoby git. Daje 9/10.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
05.15.2013 10:06:59

Wczoraj robiłem pierwsze testy gopro 3 :) Kamerka malutka, łatwa w montażu na kasku(tak właśnie jeździłem), jakość nagrań powalająca i to nawet jak się jedzie pod słońce. Godzina jazdy z nagrywaniem nie spowodowała jakiegoś wielkiego drenażu baterii, więc jest ok. Jestem zadowolony z zakupu - polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Jest OK, ale....
06.25.2013 23:56:43

Jestem zawodowym fotografem, zatem bez zbędnego opisu:

+bardzo dobra jakość obrazu
+rozbudowany system mocowań

-żre baterię jak opętana (w zależności od trybu pracy)
-zbyt ciepły balans bieli (można skorygować ustawieniami lub w postprodukcji - odradzam tryb auto)
-kształt nie należy do opływowych, są bardziej aerodynamiczne kamery na rynku

Moja rekomendacja na motocykl: nie kupiłbym powtórnie wersji black. Silver na motocykl w zupełności starcza, pilot wymaga włączonego wifi (żre cienką baterię) i sam po 1-2 godzinach wymaga ładowania. Z kamery można dużo wyciągnąć w postprodukcji i to jej główna zaleta. Jak chcesz kręcić pamiątkę z podróży motocyklem wersja black to strata kasy.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Nie taka idealna
07.08.2013 13:37:48

Polecam, aczkolwiek uważam że gopro jest nieco przereklamowana. Jak kolega wspomniał - kształt kamerki jest mało areodynamiczny, przez co kamera dziwnie wygląda na kasku. Lepiej wypadają pod tym względem wszystkie modele contoura. Po drugie to już 3 odsłona bez ekranu, tylko nie mówcie o podglądzie na smartfonach - nie dość, że jest to niewygodne to w dodatku obraz laguje. Po trzecie jakość w filmów w nocy to prawdziwa porażka, a miał to być jeden z największych atutów przemawiających za zmianą gopro 2 na 3 :/ Ogólnie jestem zadowolony, ale do wystawienia oceny 10 długa droga.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
gopro 3
08.03.2013 13:01:24

Jedna z najlepszych kamer sportowych, a wady jak w każdym urządzeniu się znajdą. Jak dla mnie największą jest słaba bateria, ale z drugiej strony kamera jest miniaturowa i jakby dali lepszą to pewnie narzekałbym na rozmiar :) Nie ma takiego co by wszystkigm dogodził - ja polecam, filmiki z latania na moto to jest to! :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
taka sobie
08.21.2013 21:04:33

Troche przereklamowana. Przede wszystim brakuje stabilizacji z prawdziwego zdarzenia. Po zamontowaniu jej na baku obraz bardzo mocno się trzęsie, a po wgraniu filmu na youtube serwis sam wykrywa trzęsący się obraz i proponuje poprawienie- niestety nawet po tym nie jest idealnie. Poza tym bateria szybko się wykańcza i myśle o dokupieniu drugiej.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
dobra w dzień, kiepska przy słabym oświetleniu
11.15.2013 10:36:26

Wideo z kamerki najwyższych lotów, ale tylko jak jest słońce. Pochmurny dzień albo noc i jakość drastycznie spada, ponoć jest poprawa w nowej Gopro 3 plus, ale to samo mówili jak wprowadzali ten model i poprzedni :/ Moja ocena 8/10.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
gopro hero 3 black - polecam nawet bardzo
01.18.2014 14:51:39

Mam GoPro Hero 3 black - dla mnie jest to kamerka prawie idealna, duże kąty widzenia, obraz nie drga nawet po umiejscowieniu na baku, wyśmienita jakość filmów. To co bym zmienił to kształt na bardziej areodynamiczny i na pewno samą wielkość kamerki - technologia idzie do przodu, konkurencja miniaturyzuje kamerki. Oprócz tego przydałoby się żeby filmy w 4k miały 30kl/s bo są przepiękne, niestety płynność jest wtedy za mała i wychodzi czkawka. Moja ocena 8/10 - nie żałuje zakupu :)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
kiepska bateria
06.16.2014 0:36:29

Sama kamera rewelacyjna - dźwięk i obraz idealny. Niestety bateria to porażka - u mnie trzyma niecałą godzine.:/

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki VN 800 Vulcan Classic

Jeżdżę dwa sezony. Ok. 10 tyś przejechałem. Świetny sprzęt. Zwinny, leki, bardzo fajnie się zbiera (VTX 1300 od świateł do świateł zostawa...

Victory Octane

45k kilometrów na tym motocyklu pozwala mi go ocenić 10/10.
Jest mocnym motocyklem w swojej klasie i do tego wybacza wiele błędów.
...

Kawasaki Versys 1000

Motocykl świetny w prowadzeniu kanapa pasażera a raczej jej tył wygodniejsza od przodu co potwierdza zona po ponad 500 km przebiegu
Skrzyni...

Benelli TNT 125

Przygodę zacząłem od rometa 125 FI PRO, po roku prawko i Benelli TRK 502 i vulcan 800 Classic. Ale czegoś brakowało…
Do miasta,na chwilk...

Suzuki GSX 1250 FA

jest to jeden z najgorszych pseudo turystyków na rynku nawet bym powiedział ze nie ma z nią nic wspólnego, bardzo niedopracowana maszyna a ci co j...

Honda VFR 1200F

wybrałam gtr 1400 mimo ze zawsze miałam hondy, w vfr nie podoba mi się wiele rzeczy jest to motor trochę przereklamowany i tak naprawdę zaden tur...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA