4
OPINIA Shima Inverno
10
OPINIA Gopro Hero 11 Black
7
OPINIA Shima STR-2
10
OPINIA LS2 FF313 Vortex Carbon
10
OPINIA Yamaha XJ600 S Diversion
1
OPINIA Akumulatory Tuborg AGM
9
OPINIA Honda VTR 1000 SP1
9
OPINIA MaxTo M2

NOWOŚĆ Pokrowiec na motocykl SECA Outdoor S / M / L / XL
9
OPINIA Kawasaki ZX-14R / ZZR 1400 2012-
9
OPINIA Honda CBR 900RR Fireblade SC33 1996-1999
Mamy już 21362 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Suzuki XF 650 Freewind (1997-2003)



Zdjęcia przedmiotu

1  

Suzuki XF 650 Freewind (1997-2003)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
8.67 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Gość
06.18.2016 9:11:49

Bardzo fajny motorek, wygodny, niezła moc, trochę problem z częściami, albo niema albo są drogie. W lekkim terenie się świetnie sprawdza, na szutrach na polnych drogach

Gość
na swoim zrobilem na pelnym zbiorniku 430 km i jeszcze bylo paliwo !!! jazda do 100 km/h ,wychodzi lekko ponad 4 l, oleju wcale nie bierze,jestem BARDZO ZADOWOLONY

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Gość
09.02.2016 10:31:43

Motocykl niezawodny, łatwy w obsłudze i serwisie. Spalanie umiarkowane. świetnie nadaje się do turystyki nie koniecznie szosowej. Boczne drogi nie sprawiają problemu. Prędkość przelotowa to ok 120 km/h, ale śmiało pociągnie 140km/h. Pamiętaj że jest to lekki motocykl i należy uważać przy bocznych podmuchach.


Twojastara
Woj napraw sobie licznik

woj
Ale komfort przyjemny-przelotowy to tak 100-110, powyżej zaczyna być odczuwalny pęd powietrza z uwagi na małą owiewkę. A i po co tak gnać.

Gość
Bez przesady z 165 to juz pilowanie na max Ale do 130 jest ok

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Dobry wybór na 1 duży motor
10.03.2016 14:07:20

Motocykl da się lubić. Ma zdecydowanie więcej zalet niż wad.
Zalety:
- ekonomiczny (na stacji paliw nie wierzę własnym oczom),
- bezawaryjny,
- wygodny,
- przyjemny dźwięk silnika,
- wystarczający skok zawieszenia (na polne czy leśne drogi),
- dość dynamiczny (do ok 120-130 nieźle później wiadomo, lipa),
- prowadzenie,
- ...
Wady:
- słaba ochrona przed wiatrem (nawet po wymianie owiewki na turystyczną),
- nie najwyższa precyzja skrzyni biegów,
- skromne wyposażenie, właściwie tylko to co niezbędne,
- gumowate hamulce.
Długo nie mogłem się przekonać do tego motocykla. Z każdym przejechanym kilometrem lubię go coraz bardziej. POLECAM. Niezły wybór, żeby się ogarnąć przed zakupem czegoś mocnego...


Dołączone zdjęcia
Suzuki XF 650 Freewind (1997-2003)
Suzuki XF 650 Freewind (1997-2003)
Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
funbike
11.06.2016 14:49:19

Bardzo fajny motocykl . Moc wystarczająca , dostępna od najniższych obrotów ( ciągnie od razu ), najlepiej zachowuje się w zakresie między 3500-5000obr/min. V-max jaki udało mi się osiągnąć to licznikowe 177 km/h przy dobrych warunkach na długiej prostej . Łatwy i miarę tani w serwisowaniu . Polecam tym którzy szukają kompromisu pomiędzy enduro a Naked bike .


Gość
coś z zapłonem

Gość
szerzej nogi :)

Gość
Witam serdecznie strasznie mi się grzeje kolanko od wydechu :( czym to może być spowodowane? Zawory ok są.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Xf650
11.19.2016 8:52:56

Kupiłem go w zasadzie nie wiedząc w co się pakuję. Tam mi podszedł, że ujeżdzam go drugi sezon i zrobiłem na nim ponad 30tyś km. Pomimo, że teoretycznie posiadam leciwy egzemplarz ('97r) to nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do niezawodności motocykla. Co nieco o wadach/zaletach.
Zalety:
- piórkowa waga motocykla (niecałe 190kg z płynami)
- komfortowe miękkie zawieszenie - motocykl idealny na podróże asfaltami najniższej kategorii i w lżejszym terenie
- silnik - pięknie ciągnie od niskich obrotów i ma fajne brzmienie
- motocykl jest bardzo poręczny - dobrze się jeździ na co dzień po mieście
- doskonale sprawdza się na górskich winklach - możecie zadziwić tempem niejednego "sportowca"
- znośne zużycie paliwa - średno ok 4,5l/100
- bardzo dobrze pracująca skrzynia biegów
- przyzwoite hamulce
- niskie wibracje jak na singla (pojeździjcie Aprilią Pegaso bądź GS 650 ;) )
Wady
- wg mnie maksymalna przelotowa prędkość dla tego motocykla to ok 125 km/h.
- fabrycznie słaba ochrona przed wiatrem (turystyczna szyba plus deflektor załatwia sprawę)
- wysoka podatność na boczny wiatr
- słaby przedni reflektor
Podsumowując:
Świetny motocykl do codziennej jazdy jak i dalszych wojaży zwłaszcza jeśli preferujesz wycieczki z dala od utartych szlaków komunikacyjnych.

Twojastara
Faro 640. To chyba twój pierwszy motocykl gdyż dawno takich głupot nie czytałem. Jest jeszcze opcja że jesteś w lekkim stopniu upośledzony. Jednak wracając do meritum. Jej terenowy brat dr 650se nie jest nazywany enduro tylko dualpruporse. Więc tym bardziej freewind nie jest enduro. To zwykły turystyka. Kolega znacznie mocniejszym trampkiem zostaje w tyle bo nie potrafi jeździć. Spalanie przeciętne 5,5-6L jak palisz mniej to znaczy że jeździsz przepisowo i powoli się rozpędzasz. części serwisowe są drogie tak samo jak do każdego japońca i naucz się pisać cyfry gdyż żaden trampek nie kosztuje 8 000 000zł bo tyle napisałeś.

Daro640
Moje pierwsze enduro.Dobrze się trzyma na winklach,kolega Trampkiem zostaje za mną w tyle.Dobra praca skkrzyni biegów.Małe spalanie oraz tanie serwisowanie.Jedyny minus to drgania na niskich obrotach-ale jednocylindrowiec tak ma.Zrobiłem w sezonie około 6000 km i jestem zadowolony.Jak na budżet 4-6 tys to polecam na pierwsze enduro.Ja kupiłem za 5,5 tys rocznik 99 i jestem zadowolony.Za Hondę Trasalpa w tym stanie musialbym dać powyżej 8000 tys.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
fredek
07.14.2017 14:51:32

Bardzo dobry motocykl.

Codzienny dojazd do pracy - motocykl sprawdza się genialnie. Niskie spalanie, dobre przyspieszenie, zwrotność.

Dalekie trasy - prędkość przelotowa ok. 125km/h. Szybka za niska. Poza tym super. Objechałem Polskę, Rumunię, Bałkany. Bez żadnych awarii i przygód. Potrafię zrobić nim 800 km jednego dnia i jeszcze w miarę się trzymać.

Jazda na torze - śmigaliśmy z kumplami na torze go-kartowym. Nie było mocnych na fredka. Zwinność wygrywała.

Jeżdżę nim od 3 lat i uwielbiam go. Gdyby miał z 20 koni więcej i ciut lepsze hamulce, nie potrzebowałbym nigdy niczego innego.

Bardzo niedoceniony motocykl.
Polecam.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Rewelacja
11.27.2017 11:33:28

Fantastyczne enduro z serii - kupić i zapomnieć że się go ma. Przez ostatnie 4 lata i 60 tys kilometrów totalny brak awarii. Wymieniane jedynie eksploatacyjne rzeczy - zestaw napędowy, uszczelniacze lag, łożyska główki ramy, klocki i tego typu sprawy. Motocykl zawsze odpala bez problemu, ma mały apetyt na paliwo - ok 4,5 do 5,5 l/100 km. Warto wymienić żarówke z przodu, bo daje troche za mało światła.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Wyciek
08.05.2019 15:34:13

Kupiłem takie suzuki z przebiegiem 14 tyś. Km.po dwuch dniach pojawił się wyciek z pod cylindra ,jakieś rady.???

Brewa
Mój ma 80 tyś ;). Wyciek spod cylindra to wada fabryczna. Masz dwie opcje: 1) jeździć i obserwować - wyciek będzie, ale jest stosunkowo niegroźny przez pierwszy rok-dwa; 2) dać głowicę do planowania i zmienić uszczelkę. Koszt dość konkretny, ale ja to zrobiłem w swoim i sprawa została załatwiona na kilka lat :).

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
XF650 Suzuki
07.18.2020 14:52:08

Moto fajny godny polecenia (osobiscie mam pierwszy wypust z 1997r) wygodna pozycja za kierownica wysokie zawieszenie spalanie na poziomie 5l 100km

Osiagi jezeli chodzi o pradkosc niestety marne lecz nie jest to scigacz tylko turystyk jak dla mnie przekosc 90-105 km.h jest dla niego najlepsza najnizsze spalanie i fajna praca silnika pozniej juz troszke obroty powyzej 5 tys ale nie ma co wymagac od "singla"

Jak dla mnie irytujący jest czasami "jeden garnek" nie lubi niskich obrotow przy niskich predkosciach - duze wibracje silnika poprzez duzy skok tloka tym motocyklem poprostu trzeba nauczyc sie jedździć :)

fabrycznie marnie wyposazony brakuje wysokiej szyby, uzbroilem mojego w turystyczna wysoka zbyt duzej roznicy sie nie odczowa podczas jazdy ale moto o niebo lepiej wyglada (nie jak przydeptana koza ;-)) dodatkowo gmole i kufer centralny uzupelniaja braki, osobiscie zmielilem jeszcze kierownice na enduro i jest OK

Polecam XF650 dla wyzszych osob 182 cm jest naprawde OK

Grzesiek
Foto jeszcze przed zmiana kierownicy na szersza :)


Dołączone zdjęcia
Suzuki XF 650 Freewind (1997-2003)
Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
xf 650 freewind
08.26.2020 8:58:48

Posiadam od niedawna egzemplarz z pierwszego wypustu - Co prawda kupiłem bardzo zadbanego ale mimo to na razie bez żadnych przygód. Jest to mój nasty japoński motocykl ale pierwszy klasy adventure. Jeżdżę dużo hard enduro ( 300 2t ) i potrzebowałem fredka do objazdów celem wyszukiwania fajnych tras ( żwirowni itp ) więc wybór był świadomy - moto budżetowe i z homologacją na szutry i na asfalt. Pierwsze odczucia : xf 650 jest prosty jak konstrukcja cepa - silnik bezproblemowy , żywotny o wyjątkowo tanich częściach ( wszystko to samo co Dr 650 )
Zawiecha wystarcza na szutry a nawet coś więcej
Ekonomia rewelka - do 100 km/h pali mniej niż 4 litry
Pozycja wygodna , nawet na stojąco
Lekki.....bardzo lekki , jeździłem dl 650 i to był kloc
Bardzo prosty w dostosowaniu do siebie - regulacja zawiechy , skoków amorów, szyba itp
Wady :
Mimo singla mało elastyczny z dołu ( poniżej 4 tys obr ) trzeba się na wachlować biegami
Drgania mocno odczuwalne w niskim zakresie obrotów
Trudna regulacja układu dwóch gaźników ( bez tego piec dostaje w dupe chodzi krzywo i siada korba ) - trza się znać
Cała reszta super- za tą kasę nie ma lepszego w tej klasie - ani pegaso ani bmw f 650 nie dają tyle fanu
Posiadam egz 1998 - 51000 km nalotu

Gość
Regulacja gazników ok, ale chodzi krzywo i siada korba????, na jednym garze?

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
freewind - rewelacja
04.29.2021 12:17:20

Przesiadłem się z choppera i nie żałuję świetnie się prowadzi i bardzo komfortowy. Mam go 3 lata i tylko wymiana oleju i filtra. Bezawaryjny! No teraz aku nowy i wymianę uszczelnień w lagach zrobiłem... Naprawdę polecam - precyzyjnie się prowadzi - bardzo łatwo. Prędkość przelotowa jak dla mnie to w granicach 100km/h. Max leciałem 160km/h ale nie polecam ;) świetnie się spisuje na szutrach.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.06.2022 10:54:39

Super Moto lecz mało doceniany. 15 lat temu jechałem ta maszyną i stwierdziłem że to jest dla mnie maszyna. Kupiłem fredzia i na zimę robię serwis.oleje, rozrząd instalacja ele. Czujnik biegu jałoweg awaria w tych modelach. Przebieg 68 tys więc trzeba trochę pogrzebać. Chodzi świetnie jak na swój wiek 97

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Harley-Davidson Softail Fat Bob 114 2018

Opinia po jezdzie testowej Fat Bobem 114" Softail z 2020 r.

Zalety:
-hamulce chyba najlepsze sposrod cruiserow HD
-silnik...

Harley-Davidson Road King Classic (2014-)

Opinia na podstawie jazd testowych modelem Classic z 2017 z silnikiem M8, 107"

Zalety:
-swietna klasyczna prezencja bez konieczn...

Kawasaki ZXR 400

W polowie lat 90-tych mialem przez 2,5 sezonu model L z '91.

Zalety:
-precyzyjne prowadzenie, szczegolnie na torze i rownych asf...

Honda VFR 1200X Crosstourer

witam jaką najlepiej Honde Crosstourer 1200 wybrać z brzebiegiem czy 80 tys to sporo czy nie zwracać uwagi zbytnio na przebieg w tych motorach?..Je...

Suzuki GSX 1250 FA

jedynie fajny klasyczny wygląd to mi się podoba w starszych bandziorach, szkoda ze nie prowadzą sie juz tak fajnie jak wyglądają, niestety tu nal...

Michelin Pilot Power

Kupiłem je tylko dlatego, że trafiły się świeże i tanio. Pomyślałem- zrobię krok wstecz i w ten sposób sprawdzę , czy rzeczywiście nowocze...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce