1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
8
OPINIA Benyco BR 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Bridgestone Battlax BT-016


6.75 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Bridgestone Battlax BT-016


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 50%
Neutralne: 8%
Negatywne: 42%



Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Master
04.02.2012 14:34:50

Według mnie to przeciętna guma. Wymaga bardzo wysokiej temperatury, żeby się w ogóle kleiła. Tam, gdzie Pilot Road 2 jedzie bez problemu i bez dogrzewania BT-016 się ślizga. Lepiej kupić coś innego. Od biedy można jeździć, ale są inne dużo ciekawsze gumy.


Gość



Przyczepność na suchym

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
opeth
01.30.2013 12:48:58

Na razie przejechane około 3000tyś. i przez ten czas nie miałem żadnego uślizgu. W deszczu nie jeździłem więc się nie wypowiadam. U mnie po paru zakrętach już były rozgrzane nawet gdy było chłodniej. Zobaczymy jak długo wytrzymają w zx6. Polecam


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
dobra oponka
02.18.2013 12:00:07

Miałem bt-016 w CBR'ce 2005 i powiem, że przyczepność całkiem fajna. Opona szybko się nagrzewała. Jej minus to moment prostujący - w zakrętach trzeba było używać więcej siły do kontrolowania moto, poza tym momentalnie wstawała przy naciśnięciu hamulca w zakręcie. Bridgestone wprowadził potem następce bt-016 pro - widocznie wiedzieli, że należy coś poprawić. Daje 8/10 - przyzwoita oponka. Dzisiejszym jej odpowiednikiem jest S20, tylko kosztuje o wiele więcej od bt-16.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam bt016
03.14.2013 22:12:51

Założyłem do 929 w zeszłym roku i przyznam, że opony dają rade. Wymagając co prawda mocniejszego dogrzania niż wcześniejsze pilot powery, ale jak już złapią temperaturke to naprawde zachowują się bardzo ok. Przed winklowaniem warto ostrzej poprzyspieszać i pohamować żeby złapały temperaturki, a potem jest już git i można naparzać :) Polecam.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Polecam
06.02.2013 17:11:14

Oponę mam od samego początku :-) czyli od wyprowadzenia motocykla Kawasaki Z 1000 Sx z salonu :-) Mogę jedynie napisać , że opona jest dobra jeżeli chodzi o prowadzenie zarówno na suchej jak i mokrej nawierzchni ;-) Szkoda , że dało radę zrobić na niej tylko 9000 kilometrów ;-)




Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Poręczność

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
odradzam
01.10.2014 2:14:08

Bardzo mi przykro ale odradzam ta opone
rzeczywiscie wciaz trzeba ja utrzymywac
w wyzszej temperaturze niz lepsza konkurencje
szczegolnie w porownaniu do michelin
w chlodne dni a takich mamy sporo
slizga sie wcale nie w extremach jazdy,
hmm..jezdze ponad 20 lat ,rozne slizgi miewalem,
doswiadczenie spore......kurcze
koledzy ,dajcie spokoj,to nie to, nie zekladajcie tego,
szkoda was..;-(


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
3
Najgorsza guma na jakiej jeździłem.
04.29.2014 21:37:08

Są to moje pierwsze opony Brigestone na jakich mam okazję jeździć. Kupiłem w zeszłym sezonie ZX10R i te opony były założone fabrycznie na motocyklu. Uważam, że to chyba jakiś kiepski żart, że fabryka zakłada je seryjnie do nowych motocykli. Opona wymaga ponadprzeciętnej temperatury żeby w ogóle kleiła. W zasadzie można ją polecić na czerwiec lipiec i pierwszą połowę sierpnia, oczywiście pod warunkiem, że jest ciepłe lato. Po przejechaniu niecałych czterech tysięcy kilometrów postanowiłem obie opony zmienić. Zdecydowanie nie polecam, chyba, że mieszkacie w Dubaju :)


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 44   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
4
kiepskie opony
07.22.2014 10:21:52

Opony miałem założone fabrycznie w z1000sx.
Wg mnie kiepskie. We wrześniu co chwila zaliczałem uślizgi tylnego koła (temperatura ok 18 st - sucho)
Po 6 tyś widać już było zużycie. Po 8 tyś i małym palonku - idą do wymiany.

wcześniej jeździłem na metzelerach roadtec z6 i były ok.
Teraz planuję Metzelery Z8 lub Pirelli Angel ST

Battlaxy 016 ogólnie odradzam.


Gość


Głosy: 67   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Slabo
09.11.2014 12:31:48

Mam je Monsterze 1100 - bardzo słabo. Długo trzeba rozgrzewać i bardzo reagują na malowane pasy, koleiny czy frezowany asfalt.
Porównuje do poprzednich Pirelli Diablo Strada.
na następny sezon trzeba będzie coś innego.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 24   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
do sportów polecam z czystym sumieniem
03.05.2015 16:28:25

na ZX-10R 2011r dojeździłem je od nowości do końca (8tyś km) i nie była to turystyczna jazda... przód i tył pozamykane bezproblemowo nawet w niespecjalnie ciepłe dni, kleją elegancko... założyłem nowe znajomym (R1 pierwsza wersja i GSXR1000 K7) chłopaki "turystycznie" nie jeżdżą i zadowoleni w pełni... kolega z K7-ki wcześniej miał założony nowy komplet Pilot Power 2CT i o wiele bardziej chwali Battlax`y... do sportu polecam jak najbardziej.

Gość
Thunderaxe po latach parę kucy mu zostało ii trzeba się postarać żeby się uslizgnal. I tylko w zimne dni. Za tą cenę mistrzostwo.


Gość


Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
Przeciętna opona
12.06.2015 17:37:27

Opona baardzo przeciętna. Mam ją założoną od nowości w Monsterze 696.

Wymaga naprawdę dobrego rozgrzania, żeby można było jej zaufać. Uślizgi przedniego koła się nie zdarzały, natomiast tył będąc zimny robi co tylko chce przy wyjściu z zakrętu. Po dobrym dogrzaniu jest lepiej ale wystarczy mocniejsze dodanie gazu i jedziemy bokiem.

W deszczu lepiej wogóle nie jeździć. Ciężko jest mocniej przyśpieszyć, a na składanie w zakręty się nie odważyłem.

Przebieg 11-12k i boki są łyse, środek się trzyma.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Gość
09.23.2017 23:01:11

18.09.2017 o 22:00 wracałem z gór do Katowic , temperatura 8-10 stopni, na gsxr600 i nie jeździłem turystycznie.... polecam !



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA