NOWOŚĆ MT Targo Pro
1
OPINIA Junak 905
10
OPINIA BMW F800 ST
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Dunlop D211 Sportmax GP Racer


9.87 / 10

(Na podstawie 22 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Forum Dunlop D211 Sportmax GP Racer


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.30.2012 13:47:45

Jedne z najlepszych opon do motocykla. Polecam w 100%.


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
03.31.2012 17:40:32

Najwyższa półka wśród opon sportowych. Trzymają się w winklach jak głupie. Znikają w oczach(2-3 tys. km), ale taki jest właśnie charakter typowo sportowych gumek. Trzeba uważać na wodę, bo jej nie lubią. Z całą pewnością są to opony na ocenę 10.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Fazi
04.04.2012 10:37:31

Potwierdzam. Guma wyczynowa w pełnym tego słowa znaczeniu. Do jazdy po szosie jednak lepiej kupić coś twardszego, co nie zejdzie po 3 tysiącach :)


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
04.05.2012 21:02:46

Najlepsze opony na jakich jeździłem. Trzymają się drogi jakby były przyklejone klejem.


Gość


Głosy: -2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Ostry
05.26.2012 12:29:19

Klasa sama w sobie. Razem z Supercorsą najlepsze gumy do latania po torze. Trzymają się jak szalone.


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
05.30.2012 11:58:17

Miałem założone potorowe D211 w mojej R6. Te opony miażdżą wszystko - znikają szybko, ale są genialne.


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
07.05.2012 9:21:38

Polecam te gumy - są rewelacyjne. Lepsze są już tylko Supercorsy.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
07.09.2012 12:44:57

Dobra guma, ale dość wolno się grzeje i lubi wtedy odjechać sobie na zakręcie - Michelinki Power One były pod tym względem nieco lepsze. W deszczu i przy niskich temperaturach niezbyt pewne. Najlepiej sprawują się na suchej nawierzchni - jak już złapią temperature to ciężko je oderwać od asfaltu.




Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
08.28.2012 17:20:35

Kleją się rewelacyjnie. Polecam.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Arek
09.19.2012 17:29:09

Kupiłem potorówki D211 i założyłem do Fazerki - po wyjechaniu na ulice czułem się jakbym jechał innym motocyklem. Pełna kontrola na każdym zakręcie i zero obaw że się uślizgnie. Niesamowite uczucie przyczepności. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy i po 2 tys musiałem się z nią pożegnać :D Polecam.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
BaRRt
09.22.2012 18:53:09

Oponki rewelka - kleją się jak jasna cholera(na torze i na normalnej drodze). Byłem w szoku że można ulepszyć D209 :D


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Gość
10.23.2012 15:35:03

Opona kozak!!!!!!!!
Mam ją w ZX6R i trzyma jak szalona - nawet na wyjechanych i śliskich rondach można się pokusić o przytarcie podnóżków! Do jazdy na codzień jednak nie polecam bo przy niższych temperaturach(10-15 stopni) zaczynają się problemy ze złapaniem idealnej temperatury pracy i przyczepność wyraźnie spada.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
10.31.2012 12:10:07

Jedyne opony, które poradziły sobie z mocą mojego gixxera k7. Wszystkie inne łącznie z zachwalanymi Pilot Powerami uciekały przy mocnym odkręceniu manety. Jak ktoś dobrze zauważył - opona kozak!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
kuba
12.14.2012 9:26:03

Kupiłem moją R6 z założonymi d211 przez poprzedniego właściciela i powiem jedno - nie jeździłem na lepszych oponach. Jazda w deszczu odrobine stresowała(bałem się mocniej pochylać), za to na suchym przyczepność jest cudowna. Teraz latam na qualifierach 2 i sobie chwale, ale jak będe miał nadmiar gotówki to wracam do d211, bo są naprawde genialne.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
D211
01.06.2013 12:56:37

Najlepsza sportowa guma na świecie. Kupiłem w tamtym sezonie 3 opony 190'tki za 200 PLN i przelatałem cały sezon. Każda starczała na ok. 3 tys :) To mało, ale przyczepność jest porażająca - nie da się ich odkleić od asfaltu! Jedyne zastrzeżenie co do D211 - trzeba uważać jak są nierozgrzane i unikać jazdy w deszczu :)


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
D211
07.05.2013 12:14:10

Z czystym sumieniem polecam. Jeszcze nie spotkałem lepszych opon - jedyny minus że nie lubią niskich temperatur i deszczu, ale zapas przyczepności na suchym jest przeogromny.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
po prostu najlepsze
08.16.2013 13:58:12

Potwierdzam wszystkie opinie. Używam ich w SC57 - po pierwszym założeniu wiedziałem że nie chce innych opon. Trzymają jak zaczarowane, świetne na tor i na droge, wytrzymałość potorówek które kupuje to 3 - 3,5 tys.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
D211
09.03.2013 13:39:42

Na RSV4 przód S, tył M. Tylko mix D211. Tylko na zimno i na mokro można robić slajdy na wyjściu ;]


Gość


Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
DODAŁEM FILMIK CO TA OPONA POTRAFI
09.08.2013 21:35:09

OPONA REWELACYJNA TRZYMA SIĘ W ZAKRĘCIE NAWET PRZY KONCIE 60STOPNI DODAŁEM FILM POLECAM GUMKE.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
10/10
10.24.2013 21:04:34

Latam CBR F4i na tych oponkach - masakrują wszystko, nawet mocniejsze pociągnięcie gazu na wyjściu z winkla to dla nich nie problem. Wytrzymują do 5,5 tys - niby niewiele, ale trzymają jakby jechało się nie po asfalcie, a po szynach. GENIALNE SĄ!


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
ZX6R
01.14.2015 18:37:36

Na tor REWELACJA!!! ale znikają jak śnieg na wiosnę, , u mnie max 3k km przód i tył.
Na droge nie polecam, za dużo nierówności i zanieczyszczeń, tego ta opona nie lubi, przy niskich temp. zachowuje sie jak oponal średniej klasy, woda to jej wróg nr 1, ślizga sie wtedy jakby sie jechał na samej feldze.
Na to 10/10
Na szose 3/10


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
GSX-R 1000 K3 10/10
06.29.2015 13:27:51

Cudowne opony, kleją się jak głupie. Baaaardzo polecam!!!
Szybko się zużywają ale warte są swojej ceny, każdy powinien przejechać się na takiej oponce.
Już nawet łyse kleją się lepiej niż całe 2CT. ;)



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA