10
OPINIA LEXIN LX-FT4
1
OPINIA Ruroc Atlas
9
OPINIA KTM 890 Duke
9
OPINIA CFMoto 450 MT
1
OPINIA Romet ZXT 125
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Motul Chain Lube Road Plus C2+


8.79 / 10

(Na podstawie 14 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Białego koloru w pełni syntetyczny smar do łańcuchów zawierający PTFE. Specjalnie opracowany do smarowania wszystkich łańcuchów motocykli drogowych. Wydajny, a jego biały kolor umożliwia optymalne dozowanie. Dodatki PTFE zmniejszają tarcie oraz zabezpieczają przed zużyciem i zatarciem.

Cechy:
- kompatybilny z łańcuchami typu O-Ring, X-Ring, Z-Ring, - zabarwiony na biało,
- doskonałe właściwości antykorozyjne,
- odporny na wysokie temperatury i wodę,
- znakomicie przyczepny nawet w wysokoobciążonych i wysokoobrotowych zastosowaniach.

Forum Motul Chain Lube Road Plus C2+


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 79%
Neutralne: 14%
Negatywne: 7%



Gość


Głosy: 36   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
bardzo dobry smar
06.24.2014 17:22:16

Używałem od kilu lat Ber-Rey do momentu jak spróbowałem Motula 100% lepszy dłużej się trzyma nawet ponad 1000km dalej jest i nie chlapie podczas jazdy


Gość


Głosy: 49   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
ok
10.18.2014 9:40:57

Bardzo polecam - szybko wysycha, ma biały kolor więc widać kiedy trzeba smarować ponownie łańcuch. Wytrzymuje 300-350 km i nie brudzi. 10/10


Gość


Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
10.20.2014 19:49:41

Smar warty swojej ceny, nie odrywa się od łańcucha i nie brudzi zadupka jak wcześniejszy, biały kolor sprawa dodatkowo, że łańcuch wygląda kozacko ;)

Gość
Dobry smar poleca nie chlapie po feldze dobrze się czyma łańcucha


Gość


Głosy: 69   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
jest ok
02.13.2015 18:23:38

polecam, dobrze sie nakłada, długo trzyma (do 300km), nie brudzi felgi, jedyny minus jak DLA MNIE to ze biały, nie lubie jak mi coś paskudzi łańcuch, wole bezbarwne ;)


Profil użytkownika


Głosy: 21   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
kamix261
04.26.2015 0:26:55

Bardzo dobry smar! Ostatnio wyczyściłem łańcuch, nasmarowałem go właśnie tym smarem, odczekałem jakieś pół godziny i wyruszyłem w trasę. Po przejechaniu gdzieś mniej więcej 80 km z prędkościami dochodzącymi do 160 km/h okazuję się, że smar na prawdę trzyma się łańcucha tak jak powinien, felga i wszystko w koło czyste. I co najważniejsze, to do łańcucha nie przylepia się żaden piasek, łańcuch wygląda tak jak po nasmarowaniu, piękny biały.




Profil użytkownika


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
8
Gość
01.09.2016 17:54:38

Bardzo dobry smar. Jedyny minus to sposób aplikowania, zawsze coś się usmaruje dokoła (niewiele, ale jednak). Natomiast sam smar trzyma się długo i dobrze, w trakcie jazdy (również dynamicznej) smar nie pryska z łańcucha, trzyma się go dobrze. Nadkole, felga i inne elementy wokół są czyste.


Gość


Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
polecam
01.10.2016 10:19:35

dobry smar, ładnie sie trzyma ale felge i tak czasem opluje, nawet odporny na deszcze i kałuże, spełnia swoje zadanie, ale to co dla innych jest atutem mi przeszkadza czyli biały kolor, nie lubię "brudzić" tak na biało łańcucha - dlatego wybieram bezbarwnego silkolena ale ogólnie motul do polecenia


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
5
5/5
05.18.2016 13:19:56

Smar poprawny - na plus cena i to że nawet dobrze trzyma się łańcucha. Niestety białego koloru prawie nie widać - subiektywnie belray i s100 w moim odczuciu zdecydowanie lepsze.


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Rewelacja
06.15.2017 11:32:43

Swietny smar. Co prawda mam tylko jeden punkt odniesienia (IPONE), ale w odroznieniu od niego Motul trzyma sie lancucha rewelacyjnie (nie tylko lancucha - jak nieopatrznie spryskasz dlon, pozniej jest klopot zeby to domyc ;)). Pozostaje na miejscu dlugi czas (podczas jazdy nie robi odpryskow).


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
polecam
12.28.2017 9:15:26

Nie jest to najlepszy smar jaki używałem, ale na pewno nie jest zły i ma jedną duża zalete. Można kupić malutkie opakowanie 100 ml i ładować je z dużego sprayu 400 ml :) Idealne rozwiązanie w trase - nie trzeba wozić dużego smaru, tylko małą podręczną buteleczke, która mieści się w schowku.


Gość


Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Sprawdzi sie w Virago 125 z 1997 ?
06.07.2020 23:55:38

Musze kupic na angielskim ebayu a tam jest MOTUL C2 + , plus , co to za roznica z plusem ? Czy ten produkt bedzie dobry do tak starego modelu motocykla ?

Gość
Jeśli masz ten sam łańcuch od 1997 to szacun :D


Profil użytkownika


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Mój ulubiony
08.13.2020 15:25:36

Polecam ten smar. Wcześniej miałem Bel-Rey oraz castrola i byłem średnio zadowolony. Teraz używam tylko tego C2+ i jest super.


Gość


Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
7
Smar jak smar
08.27.2020 3:28:41

Smar jak smar. Smaruje. Markowy produkt za normalne pieniadze.

.............................................


Gość


Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
08.01.2022 0:13:28

Ciężko znaleźć coś lepszego na rynku. Smar syntetyczny, białego koloru przez co dokładnie widzimy gdzie jest już posmarowany, ale spokojnie po godzinie robi się bardziej przezroczysty i nie rzuca się już tak w oczy. Bardzo lepki i suchy w dotyku, jeśli nie nałożymy do zbyt dużo to nie brudzi felgi. Wytrzymałość na bardzo dobrym poziomie - jeżeli nie jeździmy autostradami to z mojego doświadczenia wystarcza spokojnie na 400-500 km i do tego praktycznie nie zbiera brudu przynajmniej na asfalcie. Jedyny minus jest taki ze ze względu na wysoka lepkość trudniej go zmyć, ale wystarczy zostawić naftę na 2-3 min plus szczotka i wszystko fajnie zejdzie.
Nie miałem do tej pory lepszego smaru, a w dodatku jest stosunkowo tani i puszka powinna wystarczyć na 5-6 tys km jeśli smarujemy z głowa, jeżeli nakładamy go dużo to myśle ze wyjdzie połowa tego dystansu.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA