NOWOŚĆ Termostat Tourmax TMT-111 HONDA

NOWOŚĆ REKURV E-14.02
9
OPINIA Honda VFR800X Crossrunner
9
OPINIA Yamaha R1 RN09 (2002-2003)

NOWOŚĆ Scorpion EXO-Combat II

NOWOŚĆ Revit FLARE 2

NOWOŚĆ Rebelhorn Ocean
10
OPINIA Crash pady Azarel PRO

NOWOŚĆ Benelli 725 S

NOWOŚĆ RST Adventure-X MID

NOWOŚĆ Rękawice motocyklowe REKURV C-13.01
Mamy już 21575 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda CB650F (2014-)



Zdjęcia przedmiotu

1  

Honda CB650F (2014-)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.00 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Honda CB650F
11.02.2014 21:39:00

Zwrotna i zwinna idealna do jazdy w mieście. Uwielbia zakręty w których czuje sie najlepiej. Wykonuje wszystkie polecenia zgodnie z tym co chcesz zrobić. Przewidywalna, spokojna ale potrafi pokazać swój pazur. Spalanie ok. 4,2 litra. Wrażenie lekkości pomimo 205 kg. Wykonanie na bardzo wysokim poziomie.

Gość
Potwierdzam wszystko w 100%

Tomek
Spalanie ok. 4,2 litra ? udało mi się zejść do 5.2

Głosy: 104   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
8
Honda cb650f 2015
10.06.2016 21:06:45

Motocykl oceniam na 8/10

Ok przybierałem się do tego długo ale jestem to winien użytkownikom tej www.

CB650F 87KM 2015 przejechane około 2.2 tyś (głównie Londyn-korki) 3.8s 0-100 (wg katalogu)

Zalety
+ zwinny
+ lekki
+ podczas przeciskania się pomiędzy autami nie przechyla/nie ciągnie na glębę (wg cb1000r)
+ silnik elastyczny i ciągnie od dołu
+ dobrze wybiera dziury
+ regulowana tylna sprężyna
+ spalanie wg aplikacji min.: 5.37, max.:6.15, średnie: 5.74 l/100km (gaz do oporu zazwyczaj)
+ Bardzo dobry działający ABS (uratował mnie parę razy)
+ silnik idzie równo od dołu do końca (bez nerwowych niespodzianek) - elastyczny nawet na 6 biegu
+ dosyć dobra pozycja (184cm wzrostu)
+ dobre prowadzenie w łukach
+ klasyczny wygład (subiektywna opinia)


Wady

- brak regulacji przedniego zawieszenia
- po 50km przejechanych 4 litery zaczynają dokuczać
- powyżej 130km/h zaczyna mocno wiać (ale to jest taki typ)
- hamulce mogły by być mocniejsze
- skrzynia biegów - czasem mam problemy z jej obsługą
- przednia owiewka (obudowa lampy) jest wykonana z dziwnego plastiku po umyciu zostają plamy białe - motor jest czarny mat)
- lusterka - po mimo,że są duże brak widoczności co jest zaraz obok/za motorem)
- brak akcesoriów/mały wybór do tego modelu a jak już są to drogie
- postawienie na koło wymaga trochę trudu (moc jest dobrana na granicy oderwania przedniego koła)

Ogólnie polecam motocykl do co dziennej jazdy, praca-dom, jakieś wieczorne przejażdżki. Jeżeli chodzi o zabawę hmmm lepiej może hornet i mocniejsze, ciekawostka w starciu w ruchu miejskim z cb1000r (125KM) cb650f nie zostawała dużo w tyle - trzeba powachlować biegami. Polecam


Gość
Nie wiem skąd u was tak wysokie spalanie, mi spala ok 4,3 l.

Gość
Więc niż wlejesz nie spalisz. Moj mi pokazuje 6.4l i jest zablokowany na A2. Czyli ok. 35kW jak odblokować i ile to może kosztować?

Tomek
Piter może dlatego że masz zablokowany a chcesz śmigać jak inni ;) ja mam tez rocznik 2014 i jara mi okolo 5.6 litra minimum to było 5.2 na odcinku okolo 100 km - tylko po co tak jeździć ;) moto ma cieszyć a nie walczyć z nim żeby mało paliło

Głosy: 18   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
08.14.2019 14:18:40

Jak dla mnie rewelacja tylko szkoda ze mam zawblokowana a koszt do 1200 na hamowni ogolnie wygoda w prowadzeniu


PITER
Mi w Hondzie też powiedzieli 3000 a odblokowałem sam i wyniosło mnie to 850 zł a odblokowanie jest proste jak bud

PITER
Motocykl fajny ale mam przejechane 1370km i silnik odmówił posłuszeństwa zaczęło coś pukać a po weekendzie juz nie chciała zapalić

Piter
Kolego honda sie podejmuje ale koszt to 3000 w Poznaniu a na hamowni 1200 w Olesnicy wiem bo pytalem bo tez mam zablokowana na A2

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
CB650F
10.25.2019 22:05:33

Świetne moto, nawet dla doświadczonego motocyklisty. Od dołu łagodna, ale przy 6000 obrotów potrafi wyrwać kierę z rąk. Skrzynia biegów świetna, sprzęgło też sprawuje się bardzo fajnie. Na minus można zaliczyć ubogą elektronikę - brak chociażby temperatury silnika to dla mnie żart, nie licząc wskaźnika zapiętego biegu czy temperatury otoczenia. Myślałem, że zostanę przy niej rok, może dwa lata, ale chyba posłuży mi dłużej. Nie wiem czy to minus, ale Honda lubi wysokie obroty i na początku może wydawać nam się, że silnik nieco wyje. Taki jego urok i jest to jak najbardziej naturalne. Dużo jeżdzę w mieście oraz w trasy i motocykl super sprawuje się w obu środowiskach. Tylko powyżej 140km/h dłuższa jazda bez szyby może być męcząca. Podsumowując - zajebiste moto, polecam każdemu. Przy chłodnej głowie spokojnie nadaje się dla początkującego, choć v-max w granicach 250 km/h robi wrażenie :)

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
CB 650 f czarny mat 2014
01.09.2020 11:41:18

Znakomity. Przejechałem prawie 40 000 km. Żadnej awarii. W serwisie tylko materiały eksploatacyjne klocki, płyny, olej świece itp. Wymieniłem kanapę na skórzaną, dodałem grzane manetki i wyświetlacz biegów. Kufry GIVI , szybę ale tylko na trasę. Na co dzień wolę bez i odkręcam. Na Michelinach Pilot znakomita przyczepność. Spalanie około 5,5 l/100 km. Dźwięk taki sobie. Nie razi ale mam lekki niedosyt. Pasażerka ma wygodnie tyle że mam akcesoryjną kanapę. Mocy jest dość i pochwalić trzeba moto za elastyczność i moc od dołu. Przy wolnej jeździe nawet na 6 biegu nic nie szarpie nie dławi. Skrzynia precyzyjna. Biegi wchodzą pewnie ze sprzęgłem i bez. Przy wrzucaniu jedynki przy ruszaniu charakterystyczny stuk z lekkim szarpnięciem. Przywykłem do tego. Znakomita do przeciskania się w korkach nawet gdy jest bardzo wąsko. Lusterka średnie choć większość moto ma gorsze. Honda jest bardzo zwrotna, zawracanie i inne ciasne manewry robi bardzo sprawnie. Trudno uwierzyć że waży 205 kg. Pozycja wygodna, lekko pochylona. Jestem wysoki 185 cm i nic mi nie dokucza podczas jazdy. Zawieszenie twarde, dziury mocno odczuwam ale za to dobrze trzyma tor jazdy. Ogólnie bardzo trwały i niezawodny sprzęt do jazdy na co dzień. Po prawie 6 latach i 40 tyś km (większość w mieście) nadal wygląda jak nowa i posiada minimalne ślady zużycia. Nie mam pomysłu żeby ją zmienić na inną maszynę a jeśli już to tylko z ciekawości bo motocykli jest tak wiele modeli a mnie ciągnie do klasyków.

Woocache
Interesowałeś się może CB650R? Mógłby Ci podpasować, bo jest w wielu kwestiach ulepszeniem CB650F i ma styl klasyka z nutą nowoczesności.

Gość

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
04.10.2020 21:03:32

zgadzam sie ze wszystkimi opiniami,od siebie dodam ze zamontowalem uklad wydechowy sc project (drze sie niesamowicie),wymienilem filtr powietrza na k&n,do tego zamontowalem power comander v.powiem,calkowicie inny motocykl,nie spodziewalem sie ze mozna z niego wykrzesac tak wiele potencjalu,chcialem zmieniac na mocniejszy lecz po tuningu zostaje ze mna na pewno jeszcze jeden sezon,szybszy,zwawszy,momentalnie reaguje na gaz,pez problemu idzie bez sprzegla na gume.a co to bedzie jak mi go jeszcze na chamowni dostroja.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Opinia
03.07.2021 16:20:21

Zgadzam się z powyższymi opiniami. Mam jedną uwagę. Jadąc rekraacyjnie moto niemiłosiernie kopie przy szybkim zwolnieniu a także odkręceniu gazu. Zero płynności ( nie mylić z elastycznościà silnika która jest wspaniała 6 bieg 45km/h i przyspiesza bez czkawki)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
cb650f
03.19.2023 20:59:32

Przesiadłem się ze 125 na CB650F. To moje pierwsze tak mocne moto, więc sami wiecie jakie są wrażenia po przesiadce.
Ale spokojnie moc do opanowania, i w sumie szybko się przyzwaczaiłem do osiągów Największy fun jest z przyspieszenia i najlepsze zaczyna sie za połową obrotów...moto zaczyna drzeć mordę i pokazuje niezłego pazur. W zakresie niskich obrotów moto jest przewidywalne i człek który wsiadł z mniejszej pojemności spokojnie sobie poradzi.
Motocykl łatwo się prowadzi aczkolwiek mam jeszcze fabryczne opony z 2017 Dunlop sportmax d222 (a mamy już 2023r) i zauażyłem że zdaża się uślizgnąć tył przy wychodzeniu z zakrętu. W tym sezonie mam zamiar zmienić na nowet.. tylko na co? Może MICHELIN ROAD 5 ?
Moto ogólnie robi pozytywne wrażenie. Każdy kto ma okazję przylukać moto z bilska to jest pozytwnie zaskoczony. Wersja od 2017 jest już na oświetleniu led, aczkolwiek przednia lampa w nocy nie urywa d.... Ja mam dołożone halogeny na gmolach i one robią robotę. Znaczna poprawa widoczności w dzień przez innych kierowców, i w nocy nieporównywalnie lepiej widać drogę.
Moto spala okolo 5l/100km.
Jeśli wachasz się czy kupić, to spokojnie bier bez zastanowienia. Oczywiście sprawdz czy to nie przyjechało np. z francji w kilku częściach. Jak ja kupowałem, to ogłoszenia maszyn z pierwszej ręki znikały w kilka godzin od wystawienia na olx. Więc moto chodliwe, do tego fajnie trzyma cenę, w sumie to nawet troszkę podrożał mój roczniki.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Crash pady Motopolis

Wyglądają solidnie, dobrze zrobione. Oby nigdy nie były potrzebne, ale gdyby to na pewno zminimalizują uszkodzenia. Polecam jak najbardziej....

Honda CB650F (2014-)

Przesiadłem się ze 125 na CB650F. To moje pierwsze tak mocne moto, więc sami wiecie jakie są wrażenia po przesiadce.
Ale spokojnie moc do...

Tschul 737

Super cena, super jakość. Miałem mała glebę i nic mi się nie stało. Skóra cała nic się nie rozerwało. Obecnie tak przytyłem.ze zmieniam sk...

Keeway RKF 125i

Kupiłem używanego z przebiegiem 5k km, od samego początku zachowanie się skszyni nie spodobałoś, bez gazu nie da się nawet wpinąć wyzszy bieg...

Honda VFR800X Crossrunner

Bardzo dobre hamulce.
Przyśpieszanie też bardzo dobre ale tylko gdzieś do 150
Praca silnika dosyć specyficzną bo to V4 z plusów ma...

Yamaha R1 RN09 (2002-2003)

Latam rn09 0d 4lat i stwierdzę tak po krótce. Zaleje do pełna i wychla do zera i tyle w temacie pali tyle ile wlejesz. a kilometry? Kogo to obchodz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce