NOWOŚĆ Honda Pro GN4 10W40

NOWOŚĆ Kawasaki GPZ 550

NOWOŚĆ Shima Edge Vented

NOWOŚĆ Revit Mission
3
OPINIA Schuberth C4
3
OPINIA Schuberth C4
8
OPINIA Suzuki DR350 S/SH (1990-1994)
8
OPINIA Harley-Davidson® Pan America™ 1250
2
OPINIA Adrenaline Orcan - Kombinezon przeciwdeszczowy
5
OPINIA Eazi-Grip Pro Tank Grip
10
OPINIA Kawasaki Z900
Mamy już 20839 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


LS2 FF325 Strobe



Zdjęcia przedmiotu

1  

LS2 FF325 Strobe

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
7.78 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów
Pozytywne: 67%
Neutralne: 22%
Negatywne: 11%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
3
LS ff 325
06.27.2016 10:59:25

Cóż tu pisać? Skusił mnie wyglądem,jakością wykonania, dostępnością koloru i rozmiaru,stary odmówił współpracy , a wyjazd jutro.Pierwsze wrażenia,dobrze leży,nigdzie nie ciśnie ,wykonany poprawnie z przyjemnych materiałów czyli ok.
Przejechałem w nim trzy tyś km,jeden wyjazd w różnych warunkach,extremalne upały,kilkugodzinna jazda w deszczu itp.
Wentylacja górna trochę działa,dolna nie istnieje,musiałem wyjąć podbródek bo duszno okropnie. W deszczu przecieka przez uszczelki szyby,głowa sucha,ale cieknie po szybie wewnątrz. Po naklejeniu pinlocka nie paruje szyba,ale parują okulary,efekt braku dolnej wentylacji.Otwieranie szyby to totalna porażka,masz wrażenie,że ściągasz kask razem z tą szybką.Hałas po włożeniu stoperów do zaakceptowania,ale zawsze mogło by być lepiej. Po przejechaniu 3 tyś czuję,że jest dość luźny. Podsumowując,jaka kasa taka jakość,kask dobry na skuterek do dojazdów do pracy,Turystyka raczej odpada,choć dał radę i za to plus.

M12V
Dosyć szczera opinia ale uważam ze jak za te pieniążki troszkę mało gwiazdek dałeś LwG

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
7
LS2 FF325
09.25.2016 21:25:30

Kask kupiłem skuszony pozytywnymi wrażeniami po roku użytkowania starszego modelu starego szczękowca tej firmy. Niestety trochę się zawiodłem, choć uważam że tragedii nie ma.
Kask raczej głośny, wentylacja OK, odnosząc się do mojego przedmówcy, u mnie wentylacja dolna działa doskonale, może to kwestia motocykla/owiewek, ale po otwarciu już pierwszego stopnia czuć powiew na twarzy. Niestety powiew czuję gdzieś w okolicach skroni, uszu nawet przy zamkniętych wlotach, co nie do końca mi pasuje i z czym próbuję walczyć. Rozmiarówka jak dla mnie dziwna, dlatego sugerowałbym przymierzyć kask przed zakupem, sam musiałem odsyłać aby wymienić na większy. Kask wygodny, widoczność OK, szczęka może trochę ciasno chodzi ale kask jest nowy więc w porównaniu z moim starym obsługuje się ją gorzej, ale może się wyrobi. Duży minus za blendę, która czasem potrafi opadać (stary kask nie miał tego problemu, był inny system otwierania), ale jest na to prosty i skuteczny sposób. Na plus także ciekawe malowania (choć to rzecz gustu) i cena jak za nowy kask szczękowy. Czy zakupiłbym drugi raz? Myślę, że tak, ponieważ noszę okulary dla mnie w grę wchodzi tylko szczęka a w tej cenie wątpię aby znaleźć coś ciekawszego. Jeśli zaś ktoś bierze pod uwagę kask integralny, lub ma możliwość dołożyć trochę kasy, może warto rozejrzeć się za czymś lepszym.

Gość
Jaki to prosty i skuteczny sposób ?

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
LS2 FF 325 Strobe
05.16.2017 20:21:33

Kask całkiem dobrze wykonany. Wentylacja działa, po uchyleniu otworów z przodu, czuć na czole przyjemny podmuch. Blenda bardzo się przydaje i łatwo się ją wysuwa. Wloty do wentylacji oraz suwak blendy łatwo znaleźć ręką.
Kask wygodny i bardzo praktyczny dla okularników. Podbródek dobrze spełnia swoją rolę i blokuje podwiewy wiatru od dołu. Dość ciężko uchyla się szyba wizjera, ale to chyba wina nowości. Mechanizm uchylania szczęki działa dobrze i bezproblemowo.
Porównując go z co prawda już wiekowym ale markowym Nolanem N62, to bije go na głowę funkcjonalnością. Komfort noszenia pomimo większej wagi na korzyść LS2. Parowanie podobne albo i mniejsze w LS2. Głośność szumu podobna, ale i tutaj LS2 jakby odrobinę cichszy. Aerodynamika zdecydowanie lepsza w LS2, głową prawie w ogóle nie szarpie przy prędkości 140 km/h.
Nie jest też najgorzej z bezpieczeństwem - trzy gwiazdki SHARP.
Posiada wyjmowane wewnętrzne wyściółki, dzięki czemu można łatwo zadbać o czystość.
Ogólnie można stwierdzić, że za tą cenę jest to bardzo przyzwoity kask.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
LS2 Strobe
03.18.2019 17:52:27

Nie mam dużego doświadczenia w używaniu kasków, bo latam dopiero trzeci sezon, jednak kask mam już trzeci :). Pierwszy kask po dwóch sezonach zrobił sie za luźny, a ponadto przy zamkniętej szybce był nieszczelny, zawiewało z każdej strony. Nie będę ujawniał marki ;). Drugim kaskiem był właśnie LS2 Strobe, który towarzyszył mi do wypadku, po którym wróciłem do w/w. Drugi LS2 jest jeszcze lepszy, niż pierwszy LS2, bo bardziej szczelny. Przy niskich temperaturach nie jest potrzebna kominiarka, a skoro szczelny, to i mniej gwizdów w kasku, jest nieco cichszy, ale ponieważ to szczękowy, więc full ciszy nie ma co się spodziewać. Blenda, wentylacja działają bez zarzutu. Jak jest zimno, zamykam wentylację i w kasku jest ciepło. Co jest ważne, przy prędkościach powyżej 100/godz.kask nie ulega turbulencji.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.06.2019 14:34:28

w kilku słowach. jak dlamnie na moja głowę. przeznaczone 1 tys zl na kask. im droższy tym lepszy ? no i tu jest pytanie. najbardziej spasowal mi hjc dolna polka cena ok 700zl. lezal mi na glowie super. az wpadl mi ls2. i można smialo powiedzieć ze lezy tak samo jak hjc tylko ze prawie 300 zl taniej :) no i wybor padl na ls2. ok 2 tys km w tym kasku wszystko jest git. wiadomo jak to kaski ls2 szumi wiatr. ale stosunek Ceny !!! do jakości jest rewelacyjny. daje 10

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Cudowny
08.14.2019 22:41:11

Tani porzadnie wykonany i bardzo wszechstronny kask. Wentylacja dziala znakomicie i nie ma przeciagow jak w moim poprzednim kasku ktore niemilosiernie smagaly mnie po oczach. Kask idealnie dopasowany lezy i nie uciska. Osobiscie jestem bardzo zadowolony.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Bardzo przyzwoity za tą cenę
06.29.2020 21:55:47

Kupiłem go dla mojej dziewczyny, która sporadycznie jeździ ze mną jako pasażerka. Po pierwsze warto zaznaczyć że kask ma otwory do głośników od interkomu. Było to dla mnie ważne przy wyborze kasku dla niej, a wszędzie w internecie błędnie pisało, że ten model nie jest przystosowany pod interkom. Na szczęście nie zrezygnowałem tylko zobaczyłem w sklepie że otwory jednak są i to dość duże więc powinny pasować do wszystkich interkomów. Co do samego kasku to sprawia wrażenie całkiem solidnego. Potwierdza to wynik testu SHARP- 3 gwiazdki czyli moim zdaniem bardzo przyzwoicie jak na szczękowca i to w takiej cenie. Wyściółka jest miękka i miła w dotyku. Cały kask jest też bardzo lekki jak na szczękowca. Mechanizm podnoszenia szczęki działa bardzo dobrze. Nic nie skrzypi, wszystko działa lekko, szczęka z odpowiednim oporem blokuje się w górnej i dolnej pozycji. Tak samo blenda, nie chodzi ani za lekko ani za ciężko. Moim zdaniem w tej półce cenowej jakość wykonania wzorowa. Rozpisałem się sporo o zaletach ale są też oczywiście wady. Blenda po spuszczeniu śmiesznie się buja zamiast sztywnie się trzymać w jednej pozycji, kask nie ma podwójnej homologacji czyli teoretycznie nie wolno jeździć z podniesioną szczęką, zasłonki wentylacji sprawiają wrażenie trochę tandetnych, zapięcie wykonane z plastiku może nie wytrzymać w ekstremalnej sytuacji. Moim zdaniem te wady są jak najbardziej do przyjęcia w tej półce cenowej. Zapłaciłem za niego coś około 370 zł na promocji w sklepie stacjonarnym motoluka. Sam jeżdżę w Shoeiu neotec II. Niestety nie mam możliwości ich bezpośrednio porównać w czasie jazdy bo Ls2 dziewczyny jest na mnie o trzy rozmiary za mały ale dziewczyna jest bardzo zadowolona. Wizualnie kaski są do siebie dość podobne i tak na pierwszy rzut oka ciężko powiedzieć że jeden jest 7x droższy pd drugiego. Wiadomo że Ls2 będzie dużo głośniejszy, ma gorszą wentylację i pewnie sporo innych wad o których nawet nie wiem. Natomiast nawet mój kask za 2500 też ma wady, np jest okropnie ciężki i bardzo duży w porównaniu z innymi garnkami w tym samym rozmiarze. Oglądałem kilka innych szczękowców w podobnej cenie ale wydawały się trochę badziewne. Ten model obecnie nie jest już chyba produkowany i jest w sklepach na promocji w cenie około 350-400zł więc warto się pośpieszyć bo to moim zdaniem świetny garnek do turystyki i do miasta w śmiesznej cenie.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Głośność
08.25.2020 16:20:33

Witam wszystkich zainteresowanych kaskiem w dobrej cenie. Ff325 jest ładny, praktyczny naprawdę super, ALE! Hałas to coś czego nie można pominąć w opinii. Wyjściem jest stosowanie zatyczek np. Ja uzuwam alpain. Bez tego w trasę ojjjj. Taki 2 minus to wentylacja słaba i to chyba tyle w tym temacie. Ja już drugi raz bym go nie kupił. Lecz jeśli nie macie za wielkiego budżetu i moto 125 czy jeździcie w okół komina to jak najbardziej.

Młody
Ja właśnie szukam dla siebie kasku na pierwsze moto - 125, bo prawka jeszcze nie mogę nawet robić :) 24 nie wybiło jeszcze. Chyba się na niego zdecyduje. Wasze opinie są mniej więcej podobne, co daje dobry ostateczny werdykt z wadami wydaje mi się do zaakceptowania. Przemawia też cena, bo aż 250 złotych nowy :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
LS2 strobe
04.08.2022 19:50:20

Krótko po przejechaniu 3 tys, km. Wygląd fajny może się podobać, Trochę za ciężki. Wszystko chodzi fajnie bez luzów. Blenda ok, Klima średnia, W gorąc jest lepiej niż w chłodne i mokre dni, Jak pada nie polecam. sucho w środku ale pomimo pinlocka (dobrze założonego) może być ograniczona widoczność przez parowanie. Środek super. Wygodnie i kask trzyma się dobrze. Miejsce na słuchawki za daleko i za płytkie, plus że są. Ogólnie za tą cenę warto kupić, czy do dalekiej jazdy się nadaje hmm po 300 km trochę mi huczało w głowie i czułem ulgę na karku po zdjęciu. Szykuję się do zmiany na inny ale kurcze lubię ten chełm ;-)


Dołączone zdjęcia
LS2 FF325 Strobe
LS2 FF325 Strobe
LS2 FF325 Strobe
LS2 FF325 Strobe
LS2 FF325 Strobe
Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Kawasaki Versys 1000

Motocykl świetny w prowadzeniu kanapa pasażera a raczej jej tył wygodniejsza od przodu co potwierdza zona po ponad 500 km przebiegu
Skrzyni...

Benelli TNT 125

Przygodę zacząłem od rometa 125 FI PRO, po roku prawko i Benelli TRK 502 i vulcan 800 Classic. Ale czegoś brakowało…
Do miasta,na chwilk...

Suzuki GSX 1250 FA

jest to jeden z najgorszych pseudo turystyków na rynku nawet bym powiedział ze nie ma z nią nic wspólnego, bardzo niedopracowana maszyna a ci co j...

Honda VFR 1200F

wybrałam gtr 1400 mimo ze zawsze miałam hondy, w vfr nie podoba mi się wiele rzeczy jest to motor trochę przereklamowany i tak naprawdę zaden tur...

Michelin Road Classic

W porównaniu do zużytych Battlaxów opony spisują się znakomicie. Wykorzystuję je do typowo turystycznej jazdy - na asfalcie, fragmenty czasami l...

Cagiva V-Raptor 1000

Motocykl jest połączeniem włoskiego dizajnu i japońskiej precyzji rama mv agusta silnik suzuki, szukałem coś z Sv ale dobrze że wybrałem ją n...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania