NOWOŚĆ SYM Husky 125
4
OPINIA Łańcuchy JT
moto-opinie.info


Opinie Aktualności Miejsca i trasy



Bridgestone Battlax S21


9.73 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE

  • Pobierz najlepszą aplikacje motocyklową na Androida lub iOS. Znajdź ludzi do wspólnej jazdy, sprawdź najbliższe zlot, dziel się swoimi motocyklowymi fotami z trasy! 🙃

    Get it on Google Play
    Moto-Opinie w App Store



Postępy w rozwoju mieszanek na poziomie molekularnym umożliwiły zwiększenie adhezji i przyczepności, co pozwala na szybsze pokonywanie zakrętów z większą pewnością.

Forum Bridgestone Battlax S21


    Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
    Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

    +ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%



Gość


Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
04.09.2016 15:33:32

Przejechałem dopiero 500-600km ale już mogę powiedzieć że opony są świetne ! Jeździłem poprzednio na s20 evo, rozgrzewanie raczej na tym samym poziomie czyli bardzooo szybko, ale przyczepność szczególnie na bokach lepsza, po rozgrzaniu guma staje się bardzo miękka więc myślę że boki będą szybciej schodziły niż w poprzednikach s20 evo, bardzo stabilne przy wysokich prędkościach, co do trwałości nie wypowiem się ponieważ zbyt mało kilometrów przejechałem ale po 600km nie widać zużycia, jazda na mokrym także nie jest mi znana. Ogólnie polecam te oponki każdemu kto lubi dobrze polatać na winklach i mieć pewność że opona nie puści !!

Gość
Przednia S21 wygląda troche jak balon ale przyczepność widelca jest niesamowita!Opona lubi troche pociągnąć do środka zakrętu i trzeba dobrze operować gazem ale jest bardzo przewidywalna i uwierzcie mi wytestowałem jąw ekstremalnych warunkach i nie puściła! Mowa o ciepłej oponie lato suchy asfalt. Już czekam aż skończy mi się sport attack 3 i wkładam s21 na tył.


Gość



Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Bardzo dobre opony
07.20.2016 0:42:23

na tych oponach przejechałem 3 tys km. Jeździłem po suchym i mokrym, na drodze i na torze. Guma naprawdę bardzo dobra, trzyma się jak głupia a moto same kładzie się w zakrętach. Na mokrym nigdy nie złapałem uślizgu mimo że paru kolegów zamiatało tyłkami. Jak dla mnie idealny kompromis dla osób które jeżdżą głównie po ulicy ale okazjonalnie chciałyby polatać na torze. po 3 tys. zużycie wygląda na około 20%. Śmiało mogę polecić!!!


Gość


Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
Super gumy
09.16.2017 13:01:25

Polecam. Największa zmiana względem S20 jest większa wytrzymałośc. Poprzednik w GSXR 750 k9 wytrzymał mi 5 tys, a na tej objeździłem cały sezon - 7,5 tys. Niedawno wyszły druty.


Gość


Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
S21 evo
04.17.2018 16:40:34

Smigalem na tych oponach na r1 i 1100xx , świetnie kleily i chyba byly to najlepsze opony które mialem. Dosyc szybko znikały przód ok 12 tys km i przy końcu bieżnika juz nie trzymały wogole. Za wczasu wymieniać i naprawdę godne polecenia opony
Sporo na nich poprzycieralem slaiderow

miłosz gangster
''i przy końcu bieżnika juz nie trzymały wogole'' mam rozumieć że Ci puszczał przód?




Gość



Przyczepność na suchym

Trwałość

Poręczność

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
9
mega guma
07.20.2018 10:32:24

Opony są wyśmienite. Używałem tylko i wyłącznie na kartingu w zx6r 2006r. Boki zajechałem w niecałe 1000 km, środek jak nowy. Przy końcówce opony każde wyjscie z zakrętu to uślizg ale jak opona jest nowa to można pałować bez obawy o uślizg. Biorę drugi raz s21 bez zastanowienia aczkolwiek myślałem że dłużej wytrzymają. Ale wina bardziej leży w moim stylu jazdy. Polecam

opeth
mam 120/70. zawieszenie zmienione pod taki rozmiar opony

Co masz z przodu ? W seri jest 120/65. S21 nie ma tekiego wymiaru


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Mistrzostwo
10.28.2018 16:34:11

Po 3000km jeżdżenia koło komina na niekoniecznie najlepszych drogach zużycie praktycznie znikome. W deszczu jechałem ze dwa razy, żeby koło się ślizgało niezbędny był strzał ze sprzęgła (MT09)

Suzuki L8
Mam je w gsx-s L8 od nowości , w stylu mieszanym w moim przypadku wytrzymały 9600 km , nie dawno wyszedł drut , bylem 4 razy na torze w Lublinie i Radomiu , te opony naprawde dają radę, nie slizgaja ani troche po rozgrzaniu , w deszczu i na zimno dają radę zdecydowanie 10/10 Bridgestone forever


Gość


Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Najlepsza w tych pieniądzach
02.22.2020 15:04:43

Mam je w gsx-s 750 L8 od nowości , w stylu mieszanym w moim przypadku wytrzymały 9600 km , nie dawno wyszedł drut , bylem 4 razy na torze w Lublinie i Radomiu , te opony naprawde dają radę, nie slizgaja ani troche po rozgrzaniu , w deszczu i na zimno dają radę zdecydowanie 10/10 Bridgestone forever!

Hoonigan RN19
Potwierdzam, super gumy w pełni rozgrzane trzymają porównywanie z supercorsa sp v2 , tyle że są lepsze na zimnym od supercorsy , pozdro!


Gość


Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Bardzo dobra guma
05.02.2020 22:30:10

Zamontowane w Gixie 1000 K7,w porównaniu z S20EVO lepiej trzymają na suchym i na mokrym.Zobaczymy ile wytrzymaja S20 Evo na tyle wytrzymały 6500km co uważam za dobry wynik.Na S21 przejechane ok 1000km,jak narazie zero zużycia.Nie eksperymentowć-zakładać!!! Polecam


Gość


Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
12.25.2020 17:50:21

Jak najbardziej Polecam uzytkuje juz 3 sezon w swojej k9 1000 ale na mastepny sezon wytestuje s22 !


Gość


Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Idealna
07.08.2021 3:35:34

Opony kupiłem do fzs600. Nie chciałem mieć argumentu, że przez opony nie jestem w stanie jechać szybko w zakretach dlatego postawiłem na s21. Okazało sie, że jestem w stanie jechać szybko i stabilnie. Opony dają ogromne poczucie bezpieczeństwa. Na torze od pierwszego zakrętu motocykl składał się na kolano. Opony dają możliwość hamowania w zakrecie, korekty toru jazdy. Przy temperaturach minusowych nadal jest dobrze, mam wrażenie że opony od pierwszego zakrętu są rozgrzane. W deszczu przy asekuracyjnej jeździe nie ma żadnego ryzyka, jednak mam wrazenie, że pokonywanie zakrętów w deszczu jest mało stabilne.
Opony wytrzymały mi bardzo długo, tj 18tys km zachowując swoje właściwości i 2tys km już czując uslizgi (w pełni kontrolowane) i jestem na etapie, że prawie wszystkie wskaźniki na środku są na równo. I szukam nastepcy.
Mam wrazenie, ze znacznie szybciej się zużywały jak jeździłem z pasazerka. Przód nigdy mi się nieuślizgnął chyba że na syfie. Prędzej stopala zrobicie na czystym asfalcie niż glebniecie. Żadnych problemów z wywazeniem, wyboczeniami czy wibracjami. Nastepca byłaby s22, ale nie ma na przód mojego rozmiaru. A żeby mieć porównanie z bardziej turystyczna opona pójdę teraz w t31.




Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
10
Gość
02.07.2023 20:28:51

Mam założone S21 w Kawasaki zzr1400. Znam już te opony i się nie zawiodłem. Uślizgi zdarzają się jedynie w mieście na śliskich skrzyżowaniach w złożeniu i odwinięciu gazu. Ale opona tak super komunikuje uślizg, że nie sprawia to żadnego kłopotu. W trasie na winklach trzyma jak wściekła. Tył wytrzymał mi równe 10 tys km a jeżdżę dynamicznie i odwijam do końca. Przód wytrzyma drugą tylną oponę .
Polecam.



Dodaj własną opinie

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twoja opinia

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA


Ostatnio dodane opinie