Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Lazer LZ6



Ilustracja przedmiotu

1  

Lazer LZ6

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.89 / 10

(Na podstawie 9 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 33%
Neutralne: 44%
Negatywne: 22%


Gość


7
Adi89
02.23.2012 13:50:56

Najbezpieczniejszy kask w cenie do 200 PLN. Aż 5 gwiazdek w teście Sharp - to więcej niż ma większość drogich kasków. Kupiłem plecaczkowi do okazyjnego śmigania i nie narzeka. Kask jest głośny, szyba paruje, ale nie ma się spodziewać nie wiadomo czego od kasku za 200 PLN.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
06.04.2012 13:30:47

Największy plus tego kasku to bezpieczeństwo. Zdobył 5 gwiazdek w teście Sharp. Jak na cene to nie jest zły. Wentylacja działa, materiał w środku jest wygodny. Jako pierwszy kask nadaje się świetnie.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Yoni
07.11.2012 8:08:17

Dobry solidny tani kask bez super dodatków i bajeranckiego wykończenia. W testach sharp maksymalne 5 gwiazdek!

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
07.19.2012 14:09:51

Kask stał się bardzo modny po powstaniu testów Sharp :) Zdobył 5 gwiazdek i napewno jest bardzo bezpieczny. Niestety cała reszta wypada blado - po dwóch latach używania wnętrze powycierane, nitki na pasku który ma oddzielać brode od paska głównego rozłażą sie. Kask jest głośny. Polecam tym którzy chcą bezpieczny kask za bardzo małą kase. Jakbym miał znowu wybierać to chyba wolałbym dołożyć troche do Nolana N62.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
pająk
03.05.2013 18:16:38

Polecam. Mając do wydania tylko 200 PLN nie znajdziemy lepszego kasku - lazer jest lekki(tylko 1350g), nienajgorzej wykonany, fajnie wygląda i co najważniejsze bezpieczny, co potwierdziły niezależne testy SHARP. Oczywiście minusów jest sporo, poprzednicy je wymienili, ale jak za tą kase można mu to wybaczyć.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Adelante
03.26.2013 21:11:06

No właśnie. Dziś w sklepie sprzedawca który jeździ 20 lat motorem zapytał mnie - Co to jest ten test Sharp? Chodziło mu o to, żeby się nie powoływać na takie testy i porady z internetu. Bo tak gadałem o tych gwiazdkach Lazera :D
Nie potrafiłem odpowiedzieć. wszyscy się tu w necie powołują na ten test, ale mało kto wie czego ten test dotyczy. Bezpieczeństwa? ale jakiego? Jak ten test był robiony?
Czy taki kask faktycznie się sprawdzi w czasie wypadku i silnego uderzenia głową?
I co to jest technopolimer?
Test Sharp bazuje na uderzeniach max 30 km/h.
Nie bada ścierania kasku o asfalt i topienia pod wpływem wysokiej temperatury od tarcia. Przy większej prędkości pianka może zacząć się zachowywać zupełnie inaczej.
Kiedy test Sharp ma największy sens? kiedy jeździmy 20 km/h i nic nie uderzy w nas z większą prędkością.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
03.27.2013 16:18:09

Adelante, akurat sprzedawcy to bym najmniej ufał - nieważne ile przejechał, jego celem jest sprzedanie kasku i to jak najdroższego. Gdzie bym nie był zawsze mam wrażenie, że chcą mi tylko wcisnąć jak najdroższy towar na którym mają większą marże. Co do testów sharp - wystarczy wejść sobie tutaj i zobaczyć jak wygląda test

http://sharp.direct.gov.uk/content/animation

Jak widać mierzą jaką siłe kask przekazuje podczas uderzenia z przodu oraz z boków. Im lepiej rozprasza energie tym lepiej dla głowy. Ja nie jestem sceptycznie nastawiony do tego testu i uważam że jest wiarygodny, bo nie stoi za nim żadna firma tylko niezależny instytut badawczy.

Głosy: -5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Gość
05.20.2013 18:46:13

Kupiłem ten kask na motorower (kilka sezonów temu) i nie odważyłbym się jeździć w nim na czym większym. Po zdobyciu prawa jazdy i przesiadce na większą maszynę wyszły wszystkie dotąd ukryte minusy, a więc przede wszystkim ogromny hałas (mimo dobrze dobranego rozmiaru). Kask jest wykonany nienajgorzej, jeśli chodzi o samą skorupę, ale bardzo nietrwała jest uszczelka wizjera, przez co deszcz dostaje się do środka. O aerodynamice nie ma co tu mówić, w końcu to konstrukcja bardzo budżetowa, a wentylacja w zasadzie jest odczuwalna tylko przy dużych prędkościach.
Co najśmieszniejsze - po publikacji testu Sharp ten model podrożał prawię o połowę (a jest bez zmian oferowany przynajmniej od roku 2006!) - owczy pęd działa!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
jakość spadła
12.17.2013 14:00:38

10 lat temu ten kask kosztował 2x tyle co teraz, ale jakość materiałów i wykończenia była o niebo lepsza. Ludzie chcą kupować byle taniej i byle jak, dlatego księgowy rządzi.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania