Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Schuberth S1 Pro



Ilustracja przedmiotu

1  

Schuberth S1 Pro

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.00 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 70%
Neutralne: 10%
Negatywne: 20%


Gość


10
Bartek
03.27.2012 14:39:24

Najlepszy kask, jaki miałem do tej pory, a miałem ich już kilka. Ultra cichy, lekki i wygodny - po prostu bajka podczas jazdy. Nic nie uwiera, nic nie wieje, nie piszczy, nie szarpie głowy od wiatru. Do tego znakomita wentylacja. Dla mnie jeden z najlepszych kasków.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
05.23.2012 23:13:43

Według mnie kask raczej średni. Waga ponad 1,5 kg to dużo jak na dzisiejsze kaski. Wyciszenie może i daje rade, ale areodynamika i wentylacja dość przeciętna. Za te pieniądze raczej nie warto go kupować.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Schuberth S1
05.25.2012 10:39:34

Kask jest cichy i na tym koniec jego zalet. Wentylacja kuleje(w ogóle nie czuje wiatru wchodzącego do środka przez otwory wentylacyjne). Tylko 3 gwiazdki w teście bezpieczeństwa SHARP - niestety w momencie kupna nie wiedziałem że jest taki test i nie wybierałem kasku pod tym kątem. Po roku wnętrze się rozbija jak w kasku za 200 PLN i przestaje być komfortowo. Kask dostaje luzu i lata na boki. Jakbym miał jeszcze raz wybierać to zdecydowanie kupiłbym Shoeia XR-1100, a nie Schubertha.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
06.25.2012 10:11:49

Jestem zadowolony z tego kasku. Nie potwierdzam, żeby wyściółka się szybko rozbijała. Mam go od roku i nie czuje, żeby latał mi na głowie. Wentylacja działa OK, nie jest może jakaś ekstremalna, ale to nie jest kask typowo do jazdy na torze. Głowa się w nim nigdy nie poci, więc jest całkowicie wystarczająca. Areodynamika do 220 jest bardzo dobra, kask jest niesamowicie wyciszony - to jego największa zaleta. Pinlock daje rade nawet w najcięższych warunkach - zaparowanie szyby jest prawie niemożliwe :) Polecam ten kask.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Alf
11.11.2012 14:42:02

Polecam. Kask użytkuje od dwóch sezonów i nie zamierzam go zmieniać na żaden inny.

Plusy:
+ Wygodna i miła wyściółka
+ Świetna jakość wykonania
+ Doskonałe wygłuszenie
+ Dobra wentylacja
+ Szybka nie paruje

Minusy:
- Odrobine za ciężki
- Cena

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Adrian
01.17.2013 13:04:30

Zrobiłem już w nim około 30 tys i szczerze polecam. Mega wygodny, lekki i doskonale wyważony - zachowuje się świetnie nawet powyżej 200km/h. Dobry także dla osób noszących okulary. Wyciszenie to klasa sama w sobie - nie trzeba jeździć w zatyczkach do uszów. Kask mimo świetnego wyciszenia ma super wentylacje - jeszcze nigdy się w nim nie spociłem, mimo że jeździłem czasami przy 35 st. Jestem mega zadowolony z Schubertha - następny kask jaki kupie to S2. Szczerze polecam firme Schuberth jak i S1 Pro.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
2
Schuberth SR1 nie polecam
03.14.2013 16:44:26

Witam.

Informacja dla wszystkich którzy są zainteresowani zakupem kasków SCHUBERTH.

Nie polecam zakupu z uwagi na bardzo duże kłopoty z gwarancją i reklamację trwającą 1,5 miesiąca (do tej pory jeszcze nie usunięto problemu).

Kask oddany do reklamacji pod koniec stycznia 2013 r z uwagi na niedomykającą się szybkę (nie dochodzi do uszczelki) przez co wieje w oczy i powoduje łzawienie. Dodatkowo delikatnie pękła uszczelka. Został wysłany do Niemiec do producenta który odesłał go po ponad miesiącu z naprawą typowo chałupniczą poprzez naklejenie plastiku na uszczelkę (brudząc przy tym białym klejem uszczelkę), nie rozwiązując problemu szczelności a jeszcze bardziej je pogarszając doklejonym plastikiem.
Kask nie przyjęty przeze mnie z reklamacji, wrócił do przedstawicielstwa w Polsce który zbywając mnie co 2 dni telefonami obiecywał szybkie załatwienie sprawy. Po tygodniu dowiaduje się że kask zostanie ponownie wysłany do producenta (tydzień przeleżał w Polsce - Panowie zastanawiali się co z nim zrobić).

Kontakt z firmą SCHUBERTH Polska to tragedia. Za 10 dni minie równo 2 miesiące jak nie mam kasku, uszczelka zamiast zostać wymieniona z powodu pęknięcia od zamykania kasku, zostaje brzydko zaklejona plastikiem, kask dostaje brudny i zaplamiony białym klejem.

Sprawa zapewne znajdzie swój finał w sądzie a ja przestrzegam wszystkich przed zakupem.

NIE POLECAM, nigdy więcej kasków SCHUBERTH.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
świetny
07.18.2013 10:25:09

Kask użytkuje od 2 lat i nie narzekam - świetne wyciszenie, znakomita wentylacja, co do problemu opisywanego powyżej ze szczelnością szybki - myśle, że to wada pojedynczego egzemplarza i jakiś pech. U mnie szybka domyka się idealnie. Kask jest też bardzo wygodny, jedyny minus jak dla mnie to średnia areodynamika - do 200km/h jest super, powyżej czasem wpada w turbulencje jak wystawie głowe ponad owiewke. Ogólnie świetny garnek wart swojej ceny - POLECAM.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
polecam
08.21.2013 12:55:15

Opinia po przejechaniu 5.000 km. Kask bardzo wygodny, nigdzie nie uwiera, leży jak by był odlewem mojej głowy :) Dużo wlotów wentylacyjnych, które robią swoją robote jak trzeba. Pomimo świetnej wentylacji nie mogę powiedzieć nic złego na temat wyciszenia - schuberth się popisał :) Areodynamika bardzo przyzwoita choć zdarza się że głowa wpadnie w takie zawirowanie, ale wystarczy się lekko położyć i jest super. Minusy jakie zauważyłem to parująca blenda i to że kask zdobył tylko 2 gwiazdki w SHARP. Nie wiem czy te testy są obiektywne, bo kask sprawia wrażenie naprawde bardzo solidnego dużo bardziej solidnego od mojego poprzedniego lazera z 5ma gwiazdkami.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Najlepszy kask integralny do turystyki
10.13.2014 1:13:06

Szukałem idealnego kasku integralnego z blendą i oto on: S1 Pro.

Na razie jechałem w nim kilka razy, ale wiem już, że to jest to czego szukałem. Wcześniej jeździłem w R1 i kupiłem Shoeia GT-Air, który ma więcej wad niż zalet (jak dla mnie).

Zacznę od wad, w zasadzie to ich nie ma. :P
Gdyby szukać na siłę, to waga (ok 1,5 kg), ale dlatego że przesiadłem się z R1, który jest bardzo lekki (mój 1340g).
Po drugie jak zakładałem ten kask wielokrotnie jednego dnia, to wieczorem czułem uszy, więc widać, że kołnierz dookoła głowy jest dosyć ciasny.
Po trzecie "DD", wolałbym microlock

A teraz plusy:
+ olbrzymia szyba
+ wyciszenie, to jest kosmos. Tzn jest zauważalnie cichszy od R1 (ale nie jakoś diametralnie), ale głośniejszy od GT-Aira, tylko że Shoei powyżej 100km/h potrafi łapać dziwne buczenie i w ogólnym rozrachunku wybieram Schubertha.
+ Wentylacja. Wewnątrz kasku jest istne tornado. Po otwarciu 3 wlotów na górze, wiatr naprawdę dobrze chłodzi głowę. Nawiewy świetnie wykonują swoją robotę. Z drugiej strony otwarcie/zamknięcie wlotu na żuchwie niespecjalnie cokolwiek zmienia. Najdziwniejsze jest to, że przy takim poziomie wentylacji kask nadal pozostaje bardzo cichy. Bo np. taki GT-Air jest cichszy, ale wentylacji tam nie ma prawie żadnej. Tzn niby coś tam czuć przy 80-100km/h, ale nawet w porównaniu do R1 jest słabo, natomiast przy S1 pro to jakaś pomyłka.
+ najlepszy mechanizm wysuwania blendy z jakim miałem do czynienia. Sama blenda może nie jest idealna (za bardzo podcięta z boków), i np. ta w GT-airze jest lepsza, ale nie szukając dziury w całym jest ona bardzo dobrze wykonana. Ma idealny poziom przyćmienia i ogólnie spełnia swoją funkcję w 100%.
+ bardzo dużo miejsca w kasku. Tzn chodzi mi o miejsce przed twarzą. Zarówno R1 jak i S1 pro są pod tym względem królami. Dla kontrastu C3 jest dla mnie bardzo klaustrofobiczny. GT-air też tu wypadała słabo, ale powiedzmy to kwestia przyzwyczajenia.
+ Dobrze zamykająca się szybka pomimo braku zatrzasku. To był problem w R1 a co ciekawe oba kaski mają te same mechanizmy i szybki. Ale w R1 cały czas sprawdzałem, czy mam dociśniętą dobrze szybkę, choć wszytko było ok (taka moja fobia), w S1 pro czuję, że szybka dobrze zatrzaskuje i pewnie znajduje się na swoim miejscu.

To by było chyba na tyle.

Ogólnie szukałem idealnego kasku integralnego z blendą i w zasadzie nie przetestowałem tylko S2, a po dużej porażce z kupnem GT-aira, stwierdziłem, że nie kupię go bez jazdy próbnej. I z tego co przymierzałem wierzę, że opinię o tym, że jest "trudny" w zakładaniu i zdejmowaniu może być (ale nie musi) prawdą.
Ostatecznie S1 pro okazał się być najlepszym dostępnym kaskiem integralnym z blendą. Jest bardzo wygodny, cichy i ma fenomenalną wentylację. W zasadzie nie ma wad, choć oczywiście w przyszłości może znajdę jakiś lepszy. I tak daję 10/10

Głosy: 76   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania