Mamy już 11461 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Schuberth C3 Pro



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Schuberth C3 Pro

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.62 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 69%
Neutralne: 6%
Negatywne: 25%


Gość


10
Schuberth C3 Pro
11.20.2012 13:04:14

No to król powraca w nowej odsłonie :) Kupuje na nowy sezon i podziele się swoimi wrażeniami. Według informacji od samego producenta jest to najcichszy kask na świecie - tylko 82dB przy prędkości 100km/h(zwykły C3 miał 84dB), ma też lepszą wyściółke coolmax i 60% wydajniejszą wentylacje w porównaniu z normalnym C3. Dodano także spojler żeby był bardziej stabilny przy prędkościach powyżej 200km/h :) Zapowiada się naprawde zaje**ście :D

Gość
Po ilu przejechanych kilometrach taka opinia?

Głosy: -4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
11.23.2012 10:21:42

Widze, że ten sam bełkot marketingowy co w przypadku C3. :) Kask jest tylko 2dB cichszy, producent nie podaje nawet czy hałas mierzony jest przy otwartych czy zamkniętych wlotach wentylacyjnych. Raczej przy zamkniętych, tylko że wtedy ciężko w nim się oddycha. Jak kupowałem normalną wersje C3 to sprzedawca również wciskał mi bajki o najcichszym kasku na świecie. Owszem, było cicho dopóki się nie ułożył. Po trzech miesiącach jazdy było o wiele gorzej i wyciszenie gdzieś uciekło. Jazda koło 200 km/h w szczękowcu zawsze będzie męczyć. Żeby nie było - nie jestem przeciwnikiem C3, powiem więcej - uwielbiam ten kask, ale chciałem przestrzedz innych którzy będą myśleć że kupią kask i będą mogli latać w trasie bez zatyczek. Raczej się tego nie doczekamy, no chyba że zamkniemy wentylacje :) Tak czy inaczej nowy pro mi się podoba i chyba sobie go kupie jak mój C3 przejdzie na emeryture :)

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
CUDO!
07.29.2013 12:46:01

C3 Pro to kask warty każdej wydanej złotówki - niesamowicie leży na głowie, wyściółka jest miękka w dotyku i tak przyjemna, że czasem chodze w nim po domu :D Do tej pory myślałem, że kask może mieć albo dobrą wentylacje albo dobre wyciszenie - C3 Pro ma to i to. Wentylacja jest świetna, a przy tym nie trzeba używać zatyczek do jazdy. Areodynamika to także wielki plus tego kasku - radzi sobie spokojnie z prędkościami 250-270km/h :D KASK IDEALNY!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
rewelacja
11.17.2013 15:28:24

Przesiadka z C3 na C3 Pro udana. Wyciszenie moim zdaniem jest na podobnym poziomie co w C3, natomiast lepszą wentylacje da się odczuć od razu - przede wszystkim lepiej działa przy niskich prędkościach. Największym plusem nowego C3 Pro jest jednak zapięcie, które wreszcie mnie nie dusi jak to miało miejsce w poprzedniku. Nie wiem czy te ulepszenia są warte tego żeby sprzedawać C3 i kupować C3 Pro, ale osobiście jestem zadowolony ze zmiany. Kask oceniam na 10, bo wśród szczękowców prawdopodobnie jest numerem 1.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
03.23.2014 1:19:09

Kask Schuberth C3 PRO to przereklamowana LIPA!
Przyrostek PRO, w moim przypadku, oznacza ,,PRO-blemy".
Kask kupiłem 03.03.2014r.
Co do wygody: nie mam zastrzeżeń!
Co do wyciszenia: TRAGEDIA!
Po około dwóch godzinach użytkowania, w kasku zaczęło robić się coraz głośniej. Po około siedmiu godzinach użytkowania, w kasku, podczas jazdy w granicach 100km/h, zrobił się taki hałas, jakby startował tam odrzutowiec. Oddałem kask do naprawy gwarancyjnej. Naprawa kasku (ponoć wymieniona szyba i mocowania szyby) przez polskiego importera niewiele pomogła. Jest odrobinę ciszej, ale komfortu akustycznego nie ma! Głośno robi się w kasku już od około 50km/h.
Szlag mnie trafia, że za spore pieniądze nabyłem bubel, który bardziej nadaje się na nocnik, niż na ochronę głowy motocyklisty!
Będę reklamował kask dalej... Jeżeli Firma Schuberth wyciszy ten kask do ,,obiecanych" w opisie technicznym 82dB(A) w granicach 100km/h, to odszczekam to, co napisałem powyżej... a nawet pochwalę.


Gość
ja kupiłem ten kask przelatałem ok 1300/1500 km jest tragedia i rozpacz po 100 km jazdy mam zawiane uszy i wielki bul głowy .w sklepie powiedzieli mi ze to wina owiewki na motocyklu po wielu kombinacjach a w końcu zdjęciu owiewki z moto jest to samo jutro jadę robić awanturę

Gość
i dlatego ocena 9 ?

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Pytanie
06.23.2014 0:15:28

Czy ten kask też wam dudni przy prędkościach powyżej 100km/h ?

Dobranie kasku jest dobre bo nawet jest lekko przyciasny.


Podobno jazda w szaliku pomaga, ale nie testowałem ...

Fakt jak się wstanie na moto głowa wyprostowana to jest mega cicho, natomiast jak się siedzi na moto (jest owiewka powietrze idzie po górnej części kasku) to kask dudni pomaga zakrycie rękawicą szyi.

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Mam wątpliwości
05.02.2015 21:36:21

A moj C3Pro wygłaskany, "wychuhany", pielęgnowany, nigdy na ziemi nawet nie kładozny, żeby nie mowić o upadku i pewnego dnia podczas normalnej jazdy wziął sobie i pękł. Tak tak. z lewej strony zaraz za mocowaniem szyby pajęczyna. Ewidentnie widać pęknięcie i czuć je nawet pod paznokciem. Jestem poprostu w szoku. Niestety zapodziałem paragon i z reklamacji będa nici.
Nie polecam.

Bartr
hahahaha ^^ 9 bo pękł, poza tym idealny!

belor
...i w związku z tym, ocena 9?

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
rozczarowanie
05.03.2015 19:00:48

Dla mnie porażka. Mam nc750c z wysoką szybą i zupenie się nie sprawdził. Zarówno struga powietrza od szyby jak i boczne podmuchy wiatru dają mocno po uszach. Nie pomagają nawet zatyczki. Natomiast przy kontakcie z czystym powietrzem, nie zakłuconym przez aerodynamikę motocykala, faktycznie jest stosunkowo cicho i dla takiej sytuacji producent podaje głośnośc. W moim przypadku zdecydowanie lepsze okazały się kaski integralne.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Schubert C3 Pro
07.19.2016 16:02:52

Perełka wśród kasków.
1000 zalet i brak wad - warty każdej wydanej złotówki. Bardzo cichy... bardzo! - warunkiem ciszy musi być jego dopasowanie. Zbyt duży rozmiar będzie głośny. Aksamitna wyściółka, idealne walory wentylacyjne.
Szerokość wizjera - widzisz wszystko. Odporna na zarysowania blenda przecw-słoneczna, zapięcie. Podczas 160hm/h brak unoszenia się kasku... i tak można pisać w nieskończoność jeżeli chodzi o zalety tego kosmicznego kasku wykonanego w kosmicznej technologii :)
Dodatkowy atut to dedykowany system komunikacji SRC - sprawuje się bez zarzutu w połączeniu z wbudowaną anteną w kasku (zasięg około 1km!)
Mam również kask shoei neotec który bardzo dobrze służy mi do dnia dzisiejszego, ale kas schubertha to klasa wyżej i wygrywa z nim prawie w każdym aspekcie.
Polecam!

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Kask warty uwagi.
09.26.2016 16:56:45

Jet to moj 2 komentarz na temat kaskow Schubertha najpierw opisywalem model J1, teraz kolej na C3 Pro.
Jest to kas z gornej polki cenowej, przejechalem w tym kasku ponad 20 tys km w 1 sezon, co moge powiedziec :
Nie jest zly, wentylacja OK nawet w gorace dni powyzej 35C dalo sie wytrzymac z uczylona szyba (hihi), co do glosnosci top mam mieszane uczucia kask jest reklamowany ze jest najcichszy w swojej klasie moze i tak jest ale szalu nie ma szum powietrza i tak daje sie wenznaki przy wiekszych predkosciach. Atutem kasku jest wyglad lezy zgrabnie na glowie i optycznie nie jest wielki, polecal bym do niego intercom Sena u10 da sie ja zamontowac wewnatrza kasku. Jezeli kogos stac na wydanie tak duzej sumy na kask to polecam ten kask

Artrock

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
C3 Pro
02.07.2017 22:59:21

Jest to mój pierwszy kask po długiej przerwie. Zamierzałem kupić Neoteca głownie ze względu na serwis i 5-cio letnią gwarancję. Po kilkukrotnym przymierzaniu obu kasków, ale też i innych, zdecydowałem że będzie to C3 Pro z jednego powodu, blendy. Neotec ma dużo mniejsze wycięcie na nos niż C3 Pro, przez co mój nos dotykał blendy która wręcz leżała na nim, a przez to w czasie jazdy motocyklem mogłoby być nieciekawie. Taka już anatomia mojej głowy i nosa. Pamiętajcie! Zawsze przymierzajcie kask przed zakupem!
Schuberth C3 Pro wygląda i leży na głowie bardzo fajnie, zwłaszcza wnętrze. Nawet powiedziałbym że lepiej niż Neotec. Po zapięciu paska, głowa dookoła jest bardzo szczelnie opatulona bardzo miłym w dotyku materiałem z Coolmaxu, nawet w obrębie paska przez co w kasku jest bardzo cicho, ale to też zależy od kształtu głowy. Możemy częściowo rozszczelnić część podbródkową która jest przymocowana na rzep np.latem, albo gdy chcemy zamontować nie schubertowski interkom i potrzebujemy więcej miejsca aby przecisnąć mikrofon na pałąku. Interkomy trzeba raczej instalować poprzez taśmę. Miejsca na głośniki jest sporo.
Po przejechanych 12 tyś.km. uwidoczniły się dwie wady. Już po kilku miesiącach zaczęła się stopniowo rozklejać część środkowa wyściółki na brzegach w okolicy uszu z obu stron. W C3 Pro wyściółka jest sklejana, a nie zszywana tak jak np.w Neotecu. Reklamowałem. Dostałem nową.
Druga wada zauważona ostatnio. Zaczął odklejać się już znacznie plastikowy stelaż w części czołowej kasku przy wizjerze. Stelaż ten utrzymuje po zamontowaniu plastikowe usztywnienie głównej wyściółki kasku.

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Shubert c3 pro
06.06.2017 20:39:02

I got it several days ago. Paint is pilling of. Imposible to close with 1 hand. Uper ventilation afer field with insects imposible to movie. Do not buy!!!

Gość
"Imposible to close with 1 hand" - possible "Uper ventilation afer field with insects imposible to movie" - you make was wrong

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Przereklamowany
06.30.2017 8:41:37

Dzień dobry mam schubertha od pól roku , nastawiłem sie na opinie innych ze jest to kask idealny , niestety to nie do konca prawda , minusem jest przede wszystkim zapinanie szczeki , nie da sie tego zrobić jedna ręką , podobnież w przypadku szybki , która trzeba zamykać od góry aby sie domknęła, pinlock jest na wysokości oczu co troche przeszkadza , nawiew zasługuje na pochwalę jednak wyciszenie czy jest takie super ?? Nie widzę różnicy porównując do do wcześniejszego kasku kolana 104 który jest sporo tańszy, c3 ma na pewno wygodniejsza wyściółkę, ale za ta cenę spodziewałem sie wiele więcej, nolan jest wygodniejszy w obsłudze . Ogólnie nie kupiłbym tego kasku drugi raz

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
5
Schuberth C3
06.30.2017 19:05:11

Reklama dźwignią handlu! A tak merytorycznie to:
C3 w eksploatacji od 2008r. Jak był nowy to przez chwilę był nawet cichy:)Po latach wnętrze się" ugniotło" od mojej kwadratowej dyńki:) I czuć już lekki luz ale głowy w środku nie przekręcę, wiec jeszcze może być. Również jak u przedmówcy, dmuchany i chuchany(czyszczony i głaskany:)i dlatego z zawnątrz dalej dobrze wygląda. Pin lock właściwie kompany(ale nie w mleku:)dalej działa w chłodne i mokre ranki (choć zdarza mi się wspomagać go lekkim uchyłem szyby). Cienka skórka na wyściółce karku i ochronie paska pod brodą trochę się zaczęła przecierać. Micro lock uwiera w grdykę więc staram się nie łykać śliny w trakcie jazdy:)Szczęka złapała chyba jakieś nie wyczuwalne dla mnie luzy i jak przekręcę głowę w bok to od naporu powietrza potrafi się szybka rozszczelnić(ale nie podrywa jej do góry, za to muszę ją znów zamykać). Wentylacja OK, po zdjęciu kasku, na czubku głowy resztki włosów tworzą malowniczego irokeza:) Do 100 km/h głośnność jakoś ujdzie, potem uszy bolą, ciągły świst i szum tysięcy startujących odrzutowców(dlatego w Bieszczady jeżdżę w stoperach:)Chociaż może to też i wina mojego XL 700?(kumple mówią,że Trampek jest zbyt wolny;)Że powyżej 200km/h byłoby już cicho!(pewnie jak w grobie?:)To chyba na szybko już wszystko. Reasumując: Kupiłbym Schubertha jeszcze raz:))Bo uwierzcie mi, nic innego na mnie wtedy nie pasowało! Ile to ja się na przymierzałem kasków przed zakupem! Niestety tylko C3 był na mnie dobry i innego wyboru nie miałem (ale szczękowy Nolan ciągle mi się jeszcze śni po nocach, szczególnie ten obecny model- bajka!)
Pozdrawiam

Slawo
Ps.Wiem, że opini miała dotyczyć C3 Pro ale kto wam zaręczy, że po takim czasie jak u mnie nie będzie mieli tak samo;)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
naprawa blendy w Schuberth C3
07.10.2017 14:50:05

Niesamowita historia -złamało mi się mocowanie blendy przeciwsłonecznej w kasku Schuberth -kask ma rok próbuje reklamować tam gdzie kupiłem w Moto-akcesoriach -reklamacja odrzucona -uszkodzenie mechaniczne. Znajduje w necie ,że Motocyklowe Centrum Serwisowe w Warszawie serwisuję te kaski,dzwonie -tak nie ma problemu koszt 260 złotych -wysyłam.W piątek telefon , kask naprawiony i to za darmo. Poniedziałek otrzymuję przesyłkę z naprawionym kaskiem.Szok!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
Negatywna
08.20.2017 8:57:44

Mam schuberth c3 pro w malowaniu yellow europe.
Przejechałem nim pól sezonu. Do tej pory musiałem dwukrotnie wymienić szybę ze względu na pękanie przy pinlocu, zaczął schodzić mi lakier ze szczęki i pękną plastik przy dzwigni blędy. Kask pojechał do reklamacji czekam na odpowiedz. Uważam że kask za 3000 Zł nie powiniń mię takich usterek jak zwykły najtańszy chińczyk.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


HJC IS-17

Mam HJC IS-17 od kwietnia tego roku, przejeździłem w nim w tym sezonie około 4,5tys kilometrów. Na pewno podoba mi się jego wykonanie wizualne, m...

LS2 FF352

KASK POSIADAM ROK CZASU.
POLECAM GO NA MOTO 125CM. JEST TANI I NA TAKI MOTO DAJE RADE. WYGODNY, GŁOŚNY, WIZJER NIE PORYSOWAŁ MI SIĘ PRAKTYC...

Seca Twister II

Produkt wykonany bardzo słabo,szfy puszczają nierówno pozszywane kawałki skóry. Brudzą dłonie.Za kwotę około 200 zł.są dużo lepsze rękawi...

Seca Twister

Produkt nie warty ceny 199zł.Typowy szajs, puszczające szfy i ogólnie niedopracowane.Nie polecił bym nawet wrogowi....

Berik 2.0 GPX

Posiadam te buty ponad rok.Bardzo dobre mi się sprawują.Na początku cisneły lekko w kostke ale jak się juz wygnietły problem zniknął.wentylacj...

Suzuki Bandit 1200 (2001-2006)

Suzuki nie ma konkurencji w swojej klasie i półce cenowej.
Idealny motocykl do nauki jazdy po winklach - Bandit zmusza do używania świadome...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania