Mamy już 15362 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Aprilia RS 125 (2006-2013)



Ilustracja przedmiotu

1  

Aprilia RS 125 (2006-2013)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
7.77 / 10

(Na podstawie 11 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów


Pozytywne: 73%
Neutralne: 18%
Negatywne: 9%


Gość


8
GrzesiuCB500
02.24.2012 16:42:16

Mój pierwszy motocykl. Bardzo fajny do wprowadzenia młodego człowieka w świat motocykli. Czasem się psuła, ale to chyba przypadłość włochów. Części są dość tanie, więc nie ma problemu z ich zdobyciem. Bardzo fajny motocykl na początek. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
06.12.2012 11:58:43

Jedna z najlepszych 125tek. Ma niezłego kopa i dużą prędkość maksymalną. Tylko mito może mu dorównać pod tym względem. Lekki i świetnie się prowadzi. Niestety silnik 2T oprócz dużej mocy ma też swoje minusy - znacznie częściej zdarzają się awarie w porównaniu do silników 4T. Remont po ok. 30 tys. km. Dźwięk jak w kosiarce do trawy. :/ Bardzo duże spalanie - nawet 8L jak się go przyciśnie. Daje 8/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Aprilia RS 125
06.25.2012 0:06:18

RS 125 ma bardzo niezawodny silnik, świetnie się prowadzi, jest bardzo szybka(moja jest odblokowana i wyciąga 180km/h!). Czasem latam z kumplami na 500tkach i moto daje rade. Dźwięk raczej słaby, ale taki już urok silnika 2T. Aprilka ma dobre nowoczesne zawieszenie - nie jest zbyt sztywne, super na nasze dziurawe drogi. Wygląda praktycznie jak 600tka :) Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Gość
09.11.2012 11:31:28

Fajne moto tylko troche wolne. Moja Cagiva Mito zjada ją na śniadanie :D

Głosy: -9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
12.02.2012 10:30:29

Witam posiadam Aprille z 2008 roku. Jeżdże już drugi rok i jestem z niej mega zadowolony. Zaczyna powoli brakować mocy, ale mimo to uważam że to rewelacyjna maszyna na początek - można się na niej wiele nauczyć przed przesiadką na większego sprzęta.

Zalety:
+ Pięknie wygląda
+ Szybki jak na 125cm
+ Dobre światła
+ Łatwo się prowadzi
+ Wygodny
+ Nie psuje się często

Wady:
- Dosyć mało miejsca dla pasażera
- Dosyć duże spalanie jak na taką pojemność

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Aprili rs 125 2007r
09.20.2014 17:28:16

Witam posiadam to cudo jeden sezon.
Jak na pierwszy motocykl i tą pojemnośc daje jej 100/100
Trzeba o nią dbac jak o każdy inny motor. Pamiętajcie że jazda jest pasją i jak każde hobby kosztuje. Jeżeli nie będziesz dokładał do niej pieniedzy i czasu to pojeździsz dwa sezony i postawisz ja w krzaki. Ale do rzeczy:
Bardzo dobrze się prowadzi.
Jak ją wkręcisz powyżej 6000 obrotów to poczujesz szybką i sportową jazdę
Nie jest awaryjna jeżeli się o nią dba.
Jeżdżę z kolegami którzy mają po 600cc i nie odstaję z tyłu no chyba że ktoś robi z naszych dróg tor wyścigowy.
Dla młodych napaleńców:
Oponę z tyłu śmiało można spalic na koniec sezonu ;-)
Jeżeli chcesz wozic dziewczynę to mnie po około 80 km bolą ręce

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
aprilia
12.26.2014 21:19:41

Moja aprilia mimo 29k przebiegu jeszcze żadnej awarii, super wygląd i osiągi, ale niestety spalanie do 10 litrów.

Gość
no nieżle katujesz

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
rska
04.22.2016 15:36:27

Posiadam model z 2006 już 2 sezon .
Jak każdy motor należy odpowiednio utrzymywać. Rs ma silnik Rotax z zaworem wydechowym o który należało by odpowiednio dbać. Zmieniać płyny itp. oraz czyszczenie zaworu. Wtedy remont odsunięty na około 30 tyś km. Niestety na cylindrze nicasil więc remont drogi :)tu rada dla nowo kupujących . Trzeba się dowiedzieć czy robiony nicasil , nowy cylek czy tulejowanie. Te ostatnie odradzam ..Nie przy takich przeciążeniach. Polecam świece Denso irydową jeśli nie chcemy zmieniać dość często świecy .

Mam 190cm wzrostu więc to mit że motor dla niskich. Oczywiście pozycja sportowa robi swoje po kilkudziesięciu kilometrach. Pasażer biedny(ale rs robione były raczej na tor a nie by wozić płeć piękną , a nawet jak już tyłek boli to zawsze można zaproponować masaż:))

Osiągi tu zależy . Trzeba pamiętać że ubezpieczyciel oraz polskie prawo zabrania odblokowania tego motocykla gdy np. chcemy jeździć na kategorie B. Zablokowane moto jeździ plus minus jak odblokowane 4 suwy jak Rs4 czy Cbr ale pali troszkę więcej +olej . Odblokowane tu inna para kaloszy dorównuje niektórym 500-600cm a na pewno bije większość 250cm.

Zawieszenie upside-down daje im 10/10
hamulce jak na te prędkości 10/10 . Chyba starsze modele miały mniejsze tarcze więc mówię o roczniku 2006-2013.

Dla mnie model wizualnie po prostu piękny .. Ale to kwestia gustu .

Spalanie.. Nie wiem co to za mit z tymi 10 litrami. Może na większych gaźnikach i źle wyregulowane ..Albo piłowane na 12000 obrotach . Jeżdżąc powoli do 7000 obrotów spalanie koło 4 litrów . Jazda bardziej dynamiczna z v max do 120km/h spalanie między 4,5-5,5 litra. Piłowanie na torze mi spalił max 7 litrów z v-max 172 km/h. Ale to może mój tak ma.. Trzeba pamiętać że cbr 125 w 4 suwie pali koło 2,5 litra:) Ale rs nie jest dla dusigroszy.

Porównując inne 125 to chyba części do rs najdroższe. Porównując do Aprili RSV to tu już bym powiedział ze tanie jak barszcz:) Ale to Aprilia tania nigdy nie była.


Motor bardzo polecam . Fajny zgrabny i lekki (korki)

Gość
piaggio mp3 250 przyznam się że nie jeździłem . Ale specyfikacja mówi ze ponad 200kg w mocy 22 koni i to 4 suwie (jak się mylę to sprostuje ale tak znalazłem ) .. rs 160 kg z 33 konikami..moja dziewczyna przy wadze 49kg rską robi 100 w jakieś 6-7 sekund. natomiast uogólniłem i za to przepraszam .Na pewno jest parę silnych 250.i tu jest kwestia jaka waga pasażera , stan moto itp.a 600 bierze te dość obciążone i tu nie tyle na przyspieszeniu ale na zwinności . jak dużo zakrętów itp.

black rider
Miałem suzuki rg 125 odblokowanego jakies 8 lat temu. Piszesz że(Odblokowane tu inna para kaloszy dorównuje niektórym 500-600cm a na pewno bije większość 250cm) powiem tak,mylisz się mam obecnie piaggio mp3 250 i suzuki gsr 600,piagioo jest zdecydowanie mocniejsze od wszystkich 125,a suzuki ma ponad 3 sekundy do setki-niesamowita moc jak na 600,a suzuki rg 125 które miałem miało jakieś ponad 9 sekund-czyli dorównywał 100 konnym autom-także nic specjalnego.Ale jak chcesz to możemy się pościgac:)))


Dołączone zdjęcia
Aprilia RS 125 (2006-2013)
Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


9
Świetny motocykl
11.01.2016 17:26:31

Świetny motocykl pod warunkiem że się o niego dba, nie oszukujmy się żeby kupić rske w zaje...stanie to trzeba dać te +-10k i to w zależności od rocznika, tu mowa o roczniki 06-12.
Przy zakupie polecam sprawdzić kompresję i nie wierzyć w teksty typu "panie tydzień temu zrobiony remont..."
Rska to wyzylowany sprzęt i wymaga dbania o nią.
Moja odpala jeszcze przy 7,4bara kompresji ale tylko na ssaniu. xD
Ale idzie sezon i remont musi być.
Ale tak jak ktoś wyżej powiedział "idealny motocykl do wprowadzenia młodego człowieka w świat motocykli sportowych" i w dodatku wybacza błędy, można się na nim nauczyć odpowiednich nawyków motocyklowych czego 600ccm nie wybacza niedoswiadczonym motocyklistom, naprawdę polecam.
Moja pali przy ostrym palowaniu nawet i 10l...

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Aprilla RS125
05.07.2018 16:52:59

Chciałbym lupić ten motocykl i nie wiem czy kupić Aprille czy Yamahe R125 lub jeszcze Yamahe MT 125. Proszę o poradę i porównanie :-)

BlackRider
Cześć,miałem 10 lat temu suzuki rg 125 który miał 6 biegów -to jest bardzo podobny motorek które wymieniłeś. I powiem tak poj 125 zawsze będzie mało elastyczna na każdym biegu,na 2-bieg musisz zmieniać przy ok 20-30km/h i tak dalej,ja po powrocie z miasta do domu bolała mnie ręka od sprzęgła-bo musisz zmieniać je co chwile a i zawsze nie wiesz na którym biegu jedziesz-więc musisz cały czas je liczyć,a każda 125 zawsze będzie pierdzieć,to widać słychać i czuć;) No i płęta... kup sobie jakiś markowy skuter np.peugeot,yamaha,suzuki itp -jakie plusy? Po pierwsze najważniejsze automat-nie zawracasz sobie głowy biegami,2 chowasz kask pod siedzenie lub zakupy(piwerko/0.7l)!!!;)3 lepsze osiągi masz na automacie jeżeli chodzi o 125,decyzja należy do ciebie. moja historia motocykili od 2004 roku; -peugeot sv 50 -suzuki rg 125 -piaggio mp3 250 -suzuki gsr 600 -teraz gilera gp 800 -skuter który jest motocyklem

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
2
Oczekiwałem Więcej :/
05.15.2019 23:07:39

Rs'ke kupiłem ze względu na świetne opinie internautów. Jednak się zawiodłem. Po pierwsze spalanie miała większe niż yamaha virago 535. Bez zaworu wydechowego dochodziło czasem do 12l/100km. Moc? Nie powala. Czy warto lać ponad 2 razy więcej paliwa niz do 4t i miec vmax 15 czy 20km/h większy? Według mnie nie. W internecie pełno opinii 14 letnich "fachowców", którzy to mówią jakich to rs'ka nie ma osiągów. Szczerze? GOWNO PRAWDA. Kawasaki ninja 250, a nawet cbr 250 zjada rs'ke na śniadanie. Zapytacie, ale jak to rs'ka na przeciez 28km (06-) i wazy duzo mniej?!?!?! Osiągi to ona ma, ale na papierze i nigdzie indziej. Aktualnie posiadam 2 wspomiane wczesniej motocykle (cbr i ninje). Są dużo mniej awaryjne palą 2 razy mniej oraz dają duzo więcej frajdy z jazdy. Nie trzeba ich kręcić do odciny, aby jakoś sensownie jechały. Moc jest dostępna w niskich obrotach (w cbr ma lepszy dół ze względu na więcej Nm dostepnych nizej niz w ninjii). Ogolnie przyspieszenie i vmax 250 4t maja lepsze od wyzylowanego 125 2t. Majac Rs'ke irytowało mnie to ze nie miała siły u dołu jadac po wsi trzerba jechać 2gim biegiem i to wysoko na obrotach, zeby miała siłę się rozpędzić i nie rzucała.
Awarie w 2t? Na porządku dziennym, bywało tak, że jednego dnia jeździła, na drugi dzień nie szło jej odpalić.

Podsumowując dla osób, które chcą bawić się w mechanika, przy czym wydając kupę kasy na włoskie moto i remontować 3 dni a jezdzic 15 minut to prosze wasz wybór.
Dla osob które chcą pewne moto i mieć frajdę i adrenalinę - 250tka 4t.

Osiągi: 250 4t (na 500m rska-130km/h; kawasaki ponad 150, honda 145)
Przyjeność z jazdy: 250 4t (elastyczność oraz komfort)
Dźwięk: 250 4t kawasaki (2 cyl)
Bezawaryjność: 250 4t (awaryjność Z E R O W A )
Trwałość: 250 4t (CZOŁG)
Pisać dalej? Myślę, że nie ma sensu ;)

ZAZNACZAM, ze moja opinia jest poparta doświadczeniami życiowymi, a nie durna opinia 13 latka, który dostał 2t od rodziców.
Pozdrawiam

tomasz
Jeśli nie masz prawka na 250tke to wybierz 125 4t. Mailem cbr125 i równie bezawaryjna co 250tka, pali tyle co skuterek :)

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Onewell TPMS

TPMS kupiłem od MyFriendów przez AliExpress, bo byłem ciekaw, jak zmienia się ciśnienie w oponie podczas jazdy na drodze i na torze.

Standardowe świece NGK

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką o...

Alpinestars GP Pro

Mam wiosło jak przeciętny 90 kilogramowy facet. Przymierzałem z 10 par Alpine i jako że jestem praworęczny ledwie się wybijałem w rękawice na ...

Michelin Pilot Power

Nigdy nie miałem uślizgu, trzymają pewnie, zakręty to czysta przyjemność. U mnie, co rok leci nowy komplet. Niedrogie i dobre.
Mam Suzi G...

Romet SCMB 125

Mam go ponad 3 miesiące i przejechałem 2000km. Motocykl świetny, super brzmi i faknie, wygodnie się na nim jeździ. Nie sprawia na razie problemó...

Mio MiVue m560

Mam ją od trzech lat, kupiłem okazyjnie za 200zł. i uważam, że tyle jest warta. Szału nie ma, ale jako rejestrator drogowy spełnia swoje zadani...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce