Mamy już 15362 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nolan N84



Ilustracja przedmiotu

1  

Nolan N84

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.60 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 30%
Neutralne: 50%
Negatywne: 20%


Gość


7
Gość
03.09.2012 12:45:57

Kask całkiem przyzwoity, ale raczej nie na sporta. Zdecydowanie za głośny - huczy już od 120. Wnętrze jest całkiem fajne i wygodne, do tego szyba nie paruje, ale szybka przeciwsłoneczna powinna być w środku. Przez to czasem piszczy przy dużych prędkościach. Daje mu 7/10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Adamor
04.13.2012 18:07:12

Dla mnie największym nieporozumieniem jest blenda na zewnątrz i trochę za duży hałas w środku. Poza tymi dwiema wadami kask jest naprawdę dobry.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
08.06.2012 15:50:22

Plusy:
+ Wygodny
+ Wentylacja
+ Szybka nie paruje,
+ Bardzo przyjazne zapięcie(dużo lepsze od DD)
+ Można wyprać całe wnętrze.

Wady:
- Za bardzo huczy powyżej 120 km/h.
- Blenda na zewnątrz szybko się brudzi i ciężko ją wymyć bez wyjmowania.

Przyzwoity kask - daje 8/10.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
fat boy
11.25.2012 14:44:07

Kask oceniam na 5 - nie jest zły, ale drugi raz bym go nie nabył. Wentylacja górna troche za słaba, blenda na zewnątrz to porażka. Opada przy prędkościach w ok. 230km/h utrudniając jazde. Wymontowałem i mam spokój. Kask jest dosyć ciężki i mało stabilny przy dużych prędkościach - do turystyki ok, ale na sporta lepiej poszukać innego modelu.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
Sławek
01.27.2013 19:40:12

kask porządnie wykonany. Miłe w dotyku wnętrze , które po kilku sezonach jest w zaskakująco dobrym stanie.
Dużą wadą jest to,że pinlock rysuje szybkę. Kask jest dość głośny a więc wskazane zatyczki. Areodynamika poprawna,do jazdy turystycznej wystarczająca. Przy ok 140 km/h nie wpada w wibracje, nie ma uczucia rzucania głową na boki.
Kask , używany na popularnym portalu aukcyjnym można kupić w granicach 200-250 PLN. O ile nie jest przesadnie zniszczony, to moim zdaniem bardzo dobry wybór.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
Malenstfo
02.21.2013 18:07:21

Troche świszcze jeżeli jest podniesiona ale to raczej nie sprawia problemu. jest jednak trochę głośny jak dla mnie. Mam małą szybkę akcesoryjną przy nakedzie i struga trafia w kask. Jest głośno. Jeżeli się ciut podniosę słychać jedynie szum powietrza. Albo zdejmę szybkę albo sprzedam kask. Irytujący jest dla mnie też podbródek który wypada przy zakładaniu - jego mocowanie jest zbyt delikatne. Natomiast wykonanie jest bardzo dobre. Środek wysokiej jakości, wypinany, blenda spełnia swoje zadanie - trochę tylko świszcze gdy jest podniesiona. Wentylacja - hmm nie wiem co napisać bo jeżdżę cały sezon w kominiarce i nie bardzo ją odczułem.

Polecam zdecydowanie albo na motocykle typu naked albo za dużą szybę. Będziecie zadowoleni.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
Gość
03.21.2013 12:25:37

Bardzo fajny kask, zwłaszcza wiosną się w nim świetnie jeździ bo jest szczelny i nie przepuszcza zimna do środka. Latem wentylcja przydałaby się lepsza, ale i tak głowa mi się nigdy nie spociła jakoś mocno. N84 jest też bardzo wygodny i ma dobrą areodynamike - przy 180km/h normalnie odwracam głowe żeby spojrzeć czy mogę wjechać na lewy pas :) Główny minus to hałas - dobrze jest zaopatrzyć się w zatyczki. Ogólnie z kaksu jestem zadowolony i daje 8/10 - solidny garnek, który mam już 4 rok :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
6
wuen
03.21.2013 22:21:49

Porównanie mam do HJC AC-11 kupionego kilka lat temu za 450zł, Nolana miałem krótko (pożyczonego, jakieś 2 lata po zakupie HJC), cena- wtedy ponad 700zł.
Zalety: przy takim porównaniu jakie mam, znalazłem jedną: pinlock o dobrej skuteczności. Chociaż z drugiej strony- potrafił się poluzować.
Wady:
- bardzo przeciętna aerodynamika, gorsza od HJC który też nie ma jakiejś wybitnej
- strasznie głośny, myślałem że mi głowa pęknie od szumu już powyżej 110-120km/h, przy zamkniętych wlotach
- gorsza jakość wykonania niż w HJC, a do tego zapięcie na zwykły zatrzask (czy jak to nazwać)- w porównaniu do DD w HJC
- pokrętło do regulacji nawiewu nie jest szczególnie wygodne, a sam nawiew- średnio skuteczny (więcej "ciągnęło" dołem kasku niż przez nawiew...)
Nie miałem w nim blendy- została wcześniej zdjęta, nie sprawdzała się za dobrze.

Płacąc takie pieniądze oczekiwałbym czegoś więcej.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
...
03.12.2018 22:24:00

Kask w porządku i tyle. Raczej głośny - dla porównania znacznie bardziej sportowy i świetnie wentylowany Shoei XR-1100 zdecydowanie cichszy. Pinlock działa także raczej przeciętnie, gdyż jest nieuszczelniony - szybka paruje po bokach. Do tego in minus trzeba uznać wentylację, którą czuć dopiero w chłodne i zimne dni.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
05.09.2019 16:30:10

Kask jakościowo jest wykonany bardzo dobrze, jedyne minusy jakie w nim są to jest zbyt głośny i blenda zamyka się przy większych prędkościach I zaczyna troszeczkę gwizdac. Reszta jest dobra wygodny bardzo dobra wentylacja i dość duże pole widzenia.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Onewell TPMS

TPMS kupiłem od MyFriendów przez AliExpress, bo byłem ciekaw, jak zmienia się ciśnienie w oponie podczas jazdy na drodze i na torze.

Standardowe świece NGK

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką o...

Alpinestars GP Pro

Mam wiosło jak przeciętny 90 kilogramowy facet. Przymierzałem z 10 par Alpine i jako że jestem praworęczny ledwie się wybijałem w rękawice na ...

Michelin Pilot Power

Nigdy nie miałem uślizgu, trzymają pewnie, zakręty to czysta przyjemność. U mnie, co rok leci nowy komplet. Niedrogie i dobre.
Mam Suzi G...

Romet SCMB 125

Mam go ponad 3 miesiące i przejechałem 2000km. Motocykl świetny, super brzmi i faknie, wygodnie się na nim jeździ. Nie sprawia na razie problemó...

Mio MiVue m560

Mam ją od trzech lat, kupiłem okazyjnie za 200zł. i uważam, że tyle jest warta. Szału nie ma, ale jako rejestrator drogowy spełnia swoje zadani...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania