NOWOŚĆ HJC CS-MX II

NOWOŚĆ Oxford RP-6
Mamy już 15814 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Alpinestars GP Pro



Ilustracja przedmiotu

1   2  

Alpinestars GP Pro

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.40 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 80%
Neutralne: 7%
Negatywne: 13%


Gość


10
Gość
03.04.2012 12:19:07

Rękawice rewelacyjne pod każdym względem. Wykonanie, komfort, super wygląd. Polecam kademu i radzę nie dać się skusić na niską cene na Allegro. AStars to najchętniej podrabiana firma odzieżowa.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.10.2012 11:28:03

Mam je i są naprawde super. Nie ma nawet czego się przyczepić. Niestety to prawda że jest cała masa podrób na allegro. Ludzie kupują je i potem narzekają, że się rozleciały po roku. Prawdziwy A* nie ma prawa rozlecieć się po roku czasu.

Głosy: -1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Polecam ale ORYGINAŁ
09.06.2013 12:18:32

Nie jestem może doświadczony i są to moje pierwsze rękawice więc moja opinie może być mylna. Kupiłem jedna rękawice z wyższej pułki aby za rok nie zmeniać.
Jeżdze w nich sezon i oznak zużycia (napisy, paski, szwy, itd.) wszystko ok.
Uwaga na podróby z allegro. Dzięki temu mają chyba tak złą opinię bo większość użytkowników jeżdzi w podróbach. Jeżeli rękawice się prują i przeciraja rzy normalnej jeździ to nie chce wiedzieć co będzie przy ślizgu.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
10.10.2013 15:52:00

Rękawice z najwyższej półki...bardzo dobrze wykonane, świetnie leżą na rękach, mnóstwo ochraniaczy cienka ale bardzo wytrzymała skóra, dobre czucie manetki....Rękawice typowo sportowe z bardzo dobrą wentylacją. Przez wiele lat uważane za najlepsze rękawice sportowe - używane przez wielu zawodników moto gp. Szczerze polecam oczywiście oryginały, bo miałem styczność z podróbkami z allegro za 3 razy mniejsze pieniądze, wygląd ten sam ale robota chinoli nie powala. Skóra, szwy, usztywnienia, kevlar to całkiem inne materiały, po sezonie góra dwóch na śmietnik....

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
02.22.2014 20:35:06

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gość
01.13.2015 21:39:46

Od paru miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem.Zrobilem sporą inwestycję ale było warto.Konkretne wykonanie świetne czucie kierownicy. Mały dyskomfort daje połączenie małego palca ale to kwestia przyzwyczajenia. Zamawialem z Hiszpanii było taniej niż w naszych sklepach.Rozmiar się zgadza.

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Polecam
03.16.2015 17:23:16

Plusy:
- wygoda (miekka skóra choć gruba, czucie manetki i klamek bdb.)
- wentylacja (łapa sie nie poci nawet w duży upał)
- Ochrona (dużo dobrych ochraniaczy + kevlar)
- wytrzymałość (tysiące km, setki godzin jazdy i szlif - a rekawice dalej w formie )
Minusy:
- CENA!! (uwaga na podróby jest ich MNÓSTWO, 99% ofert w internetach to podróby, na prawdę, ale łatwo to poznać, dlatego lepiej iść do sklepu)
- mi przemokły i lekko zafarbowały mi palce (raz)

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
06.17.2015 21:15:30

Posiadam rękawiczki model 2015 i są po prostu idealne. Po 4 godzinach w upale nawet palce mi nie zafarbowały. Kolega ma takie z allegro za 400 zł i jedna rękawiczka jest ciaśniejsza od drugiej i w jednej mały palec jest dziwnie wykręcony. Warto dać więcej i mieć pewność niż dać 400-450 za podróby.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jeden minus
02.06.2016 9:05:34

Ogólnie rękawice super. Mam oryginalne, kupione w intermotors. Po roku użytkowania (10 tys. km) zero oznak zużycia, bardzo wygodne itp.
Ale jest jeden minus. Moim zdaniem jak za taka cenę mają archaiczne zapięcie na rzepy, które w moim przypadku przestało trzymać w prawej rękawicy i to po przejechanych kilku tys. km. Moim zdaniem dość mocno osłabia to ochronę mojego nadgarstka.
Na dniach rękawice lądują na gwarancji, zobaczymy co będzie.

Arek
Przyszyli nowy rzep na gwarancji i trzyma super, teraz je wyczyściłem i muszę stwierdzić, że po jednym sezonie są jak nowe... Polecam, chociaż drugi raz bym ich nie kupił ;)

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
rekawice
08.20.2016 12:35:21

dla mnie super, solidnie wykonane, warte swojej ceny, mysle ze w moto-akcesoria.pl dostaniecie od reki za dobra cenę

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
6
Płacisz za znaczek nie za jakość
10.06.2016 16:42:42

Ja jestem niezadowolony - dodam tylko, że kupiłem rękawice w oficjalnej sieci dealerskiej, zapłaciłem za nie normalną kwotę. Miałem je 3 sezon, ale ze względu na niskie przebiegi jakie robię, przejechałem w nich 5, może 6k km (nie jezdze w nich też na codzień, bo na miasto ubieram inne łapki, wygodniejsze w zakładaniu i których mniej było mi szkoda). Niestety zaczęły się pruć - najpierw jeden palec, chwilę później w drugiej rękawicy to samo.

Ogólnie jestem rozczarowany - nie mogę ich zareklamować bo mam je ponad 2 lata, ale przebieg był na tyle znikomy, że powinny być nadal ok - rozumiem sfatygowanie skóry, wytarcie się lekkie napisów - to norma, ale puszczenie szwu to przesada.

Kolejny raz przekonuję się, że alpinestars, którego byłem fanem, przestał robić jakościowe rzeczy :(

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
1
Nie koniecznie
01.14.2018 17:45:25

Mimo to że rękawice są bardzo wygodne, wentylacja na bardzo wysokim poziomie, teoretycznie bezpieczeństwo też powinno być na najwyższym poziomie jak może się wydawać w rękawicach z tej półki. Niestety moja opinia będzie jedną sprzeczną z pozostałymi. Dodam tylko że rękawice zakupiłem w InterMotors(morocyklowy oddział InterCars) więc nie ma mowy o podrobionym produkcie. Niestety po 2 tygodniach podczas wciskania klamki sprzęgła dosłownie palec wyszedł mi przez rękawicę. Oddane na gwarancję-
pomyślałem oczywiście każdemu mogło się zdarzyć. Wróciły po jakimś czasie naprawione naprawdę dobrze po kolejnych 2 tygodniach zaczął puszczać szew na łączeniu kciuka i śródręcza - oczywiście znów na gwarancję tym razem już dość mocno poirytowany bo jednak od rękawic za 1000+PLN oczekuje się czegoś więcej. Odebrałem rękawice - tym razem już naprawa przebiegła mniej profesjonalnie ponieważ były to rękawice białe-fluo w miejscu naprawy bardzo widocznie była zauważalna żółtawa plama kleju (w produkcie premium?!) Już wtedy byłem mocno rozgoryczony co jednak wyglądało to paskudnie. Na całe szczęście na tym nie koniec bo kolejna usterka wynikła 5 dni po odbiorze mianowicie plastikowy sztywny mankiet niemal całkowicie odkleił się od obu rękawic. Oddałem i tym razem na gwarancję lecz tym razem kategorycznie zażądałem zwrotu gotówki- go 2 tygodniach zwrot gotówki zgodnie z oczekiwaniami.

PixaMRK
Ja za tydzień odbieram swoje po reklamacji trwającej ponad miesiąc. (3 dni po zakupie zaczęły się rozklejać) Dam znac pod koniec Lipca co i jak o ile wcześniej nie pójdą na kolejna reklamacje w co bardzo mocno wierze.

Maras
Ja mam je 3 lata i zero problemu a zamawialem z Hiszpanii .Nie wiem co za badziew sprzedali ale takich problemów to nawet w rekawicach za 150 zł nie miałem . Masakra!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
4
Rozczarowanie Alpinestars GP Pro R2
05.24.2018 15:54:58

Posiadam Alpinestars GP Pro R2 kupione u oficjalnego dystrybutora w Zabrzu
Po 3 dniach od zakupu skóra zaczęła się rozchodzić, jak rękawiczki wytrzymały 3 dni to co z reszta ?
Chyba marka troszkę się popsuła
Za taka cenę oczekuje sie ze wytrzymają dłużej niż 3 dni zraziłem się do tej marki .
Aczkolwiek co do komfortu czy wentylacji super nie ma się czego czepiać
Walcze o zwrot pieniędzy
Pozdrawiam


PixaMRK
Po 3 miesiącach z plusem dostałem zwrot pieniędzy z każdą reklamacja w rękawicach był coraz to nowy problem. 4 Dni miałem rękawice w domu 2 razy na rekach i przez cały sezon bez rękawic nie polecam.

PixaMRK
To mamy 09-08-2018(chciałem zwrot pieniędzy na 2 reklamacje,odmówiono mnie) (odmowa zwrotu pieniędzy to chciałem po raz kolejny naprawę tych co kopiłem)Odebrałem paczkę(chyba 07-08-2018) z myślą ze po raz kolejny moje rękawice zostały naprawione gdyż nie zgodziłem się na nowa parę. Ku mojemu zdziwieniu dostałem nowe rękawiczki a przynajmniej tak wyglądały. Jedna jazda zaliczona jakieś max 80km i co? tym razem prawa rękawica kciuk puściły szwy od wewnętrznej strony dłoni. Wnioski proszę wyciągnąć samemu. Jutro dzwonie ponownie do sklepu i skladam trzecia reklamacje.

PixaMRK
A bo daty nie ma jest 13-07-2018.


Dołączone zdjęcia
Alpinestars GP Pro
Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Nie jest tak różowo.
07.19.2019 0:02:04

Mam wiosło jak przeciętny 90 kilogramowy facet. Przymierzałem z 10 par Alpine i jako że jestem praworęczny ledwie się wybijałem w rękawice na prawą ręką. Lewa wchodziła jak w masło. Strasznie są ciasne fragmenty gdzie wchodzi śródręcze tam gdzie jest "poduszka kciuka... praworęcznego. Czesto wypada rzep paskowy...ten cienki, i trzeba go wpychać pod podkówkę lewa ręka bo jest tam rozszerzony. Muszę wiecznie zakładać prawa rękawice jako pierwsza bo mając lewą już sobie nie poradzę. Nie mam jakiś. Wielkich łap niedźwiedzia ale część gdzie przechodzi nadgarstek do paccow mogła by być o 2mm szerszą.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Gp Pro
08.18.2019 23:47:54

Rękawice użytkuje od równo 2 sezonów. Może dlatego, że jestem leworęczny i jakoś mam ją mocniejszą zaczęła mi się lewa rękawica przecierać. W shimie był ten sam efekt tylko, że po sezonie. Za vrs-1 dawałem wtedy 420 zł i powiedziałem, że nigdy tego ścierwa już nie kupię. Udało mi się dorwać ostatnią parę Gp Pro za 650 zł i jak za różnicę w cenie jednak 2 sezony vs 1 sezon i zostały mi jeszcze z 2 tyg gwarancji-spróbuję reklamować. Nie wiem co robię nie tak, ale jak widać u mnie rękawice wytrzymują 2 sezony, a są tacy co jeżdżą 4-5 spokojnie w jednej parze. Wentylacja spoko działa, wiadomo, że nie jak w typowo letnich rękawicach, ale na pewno czuć różnicę pomiędzy modelami z niewielką ilością dziurek tutaj jak się leci sportowym tempem ręce się prawie nie gotują w lecie. Do temperatur ok. 24 stopni nic się nie poci. Wiadomo przy ostrym dzidowaniu, albo przeciskaniu się powyżej 26 stopni coś tam delikatnie są wilgotne, ale na pewno nie robi się w nich basen. Wygodniejsze od shimy, jakość wykonania też nieporównywalnie lepsza. Długi mankiet jako zaleta dla kogoś z długimi rękami.

Baki
Przetrwały 1,75 sezonu. Dużo lepsze od shimy, trwałość mogłaby być lepsza. Końcem sierpnia reklamacja rozpaczona w tydzień dzięki M&M, pozdrawiam ekipę :) Teraz czas na kolejne. Podejrzewam, że wybór padnie na Rev'it, bo w kombiku już 7 sezonów za mną i alpina bez podjazdu z jakością.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


SHIMA X-Breeze

Za jakieś 150 pln to wg mnie świetny wybór. Wielokrotnie w szczycie sezonu wybierałem te rękawice ponad inne ze względu na doskonałą wentylacj...

Bajaj Dominar 400

Witam
Na co dzień używam go do dojazdów do pracy (30km), i w tej roli spisuje się znakomicie. W trasie (razem z żonką i kuframi SHAD SH58...

Yamaha XJ600 S Diversion

Za swoją xj 600 z 2003r dałem 4500zl. Jest to bezawaryjny sprzęt który może przejechać jeszcze 150k km i posłużyć kilkanaście lat. Do tego m...

Shima Bullet Men

Czytając opinie na tej stronie dosyć długo się zastanawiałem nad kupnem ale sprzedawcqa w jednym ze sklepów Warszawskich zapewnił mnie, że bę...

Akumulatory Exide

Exide ogłosił swoj koniec po 2 miesiacach użytkowania Dno i wodorosty ulega samorozładowaniu stanowczo odradzam...

Nolan N104 Absolute

Kilka tyś km juz w nim zrobiłem więc powiem tak - 960 zł tyle dałem i to jest cena OK, nieco ponad 1300 zł bo po tyle wcześniej chodził moim z...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania