Mamy już 9426 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Sidi Vertigo



Ilustracja przedmiotu

1  

Sidi Vertigo

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.39 / 10

(Na podstawie 18 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 94%
Neutralne: 6%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
03.14.2012 12:52:07

Przymierzałem naprawdę wiele modeli i zostałem przy Sidi. Najlepsze buty na motocykl. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Paweł
09.19.2012 8:10:09

Tylko Sidi. Mam już drugą pare i nie chce żadnych innych butów.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sidi Vertigo - najlepsze buty
01.06.2013 9:54:17

Sidi vertigo mam od trzech sezonów. Buty naprawde pierwsza klasa - wygodne, doskonale wykonane, stopa nie poci się podczas jazdy, można w nich nawet chodzić po pare kilometrów :) Jedyny minus, że piszczą chociaż nie jest to jakieś bardzo denerwujące piszczenie. Dodam, że pare lat wstecz ten model kosztował 1,5 tysiaka.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sidi vertigo
01.07.2013 16:17:38

Ja też śmigam w Sidi vertigo i przyznam, że troche mnie zdziwiłeś. Moje nie piszczą ani troche :) Całą reszta się zgadza - butki rewelacja - z dobrą wentylacją, wygodne i wspaniale wykonane - mam już 4 lata i wyglądają cacy :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
bartek
01.26.2013 15:59:08

Od 4 lat latam w sidi vertigo i szczerze polecam tą firme. Buty lekkie, dobrze wykonane, wygodne i solidnie chronią całą stope. Jak zaczynają piszczeć to wystarczy psiknąć smarem silikonowym i problem znika na długi czas :) W deszczu ciekną, ale za to są przewiewne :) Polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
Gość
02.05.2013 20:03:53

Fajne buty, ale tylko na motocykl. Wystarczy troche pochodzić pieszo po asfalcie i podeszwy ścierają się szybciej niż sportowe opony ;/ Wentylacja ok, ale zawsze mogłoby być lepiej.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
oko
02.13.2013 19:59:14

Sidi to najlepsze buty motocyklowe. Mam vertigo od 4 lat i jestem z nich naprawde zadowolony. Mega wygodne, świetnie wykonane, noga się nie poci i co ważne mają porządne ochraniacze. Wady zauważyłem tylko dwie - denerwujące skrzypienie podczas chodzenia i słaba odporność na deszcz. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
7
troche przereklamowane
04.06.2013 14:02:03

Moim zdaniem troche przereklamowane. Polecam osobom, które nie zamierzają nigdzie chodzić w tych butach. O ile podczas jazdy jest jeszcze ok, to podczas chodzenia nie są już takie wygodne, a w dodatku bardzo skrzypią i podeszwa się szybko ściera. Jak nie będziecie w nich chodzić to powinny wytrzymać bardzo długo.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
super butki
06.25.2013 15:17:40

Super buty, jednak podeszwy są ich najsłabszym punktem. Mam je od 4 lat i są w doskonałym stanie, ale od chodzenia spody wytarte prawie do zera. Wentylacja i wygoda na duży plus. W deszczu niestety przemakają, ale ogólnie polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
super buty
09.19.2013 15:39:12

To prawda z podeszwą, choć nie jest tak źle. Mi dziura w prawym bucie wyszła po 5-ciu latach intensywnego użytkowania, a jakby nie to, to pewnie bym śmigał do dzisiaj, bo cały but trzymał się idealnie. :) Są naprawde wygodne, ze świetną wentylacją i solidne. Polecam w 100%.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
8
dobre z drobnymi minusami
11.14.2013 15:54:42

Buty solidne, wygodne i nie piszczące. Posiadają ochrone na piszczel, pięty oraz system zapobiegający skręceniu kostki. Wentylacja bardzo dobra, można ją zamknąć. Podeszwa jak już było wspomniane dość szybko się ściera, a buty nie umożliwiają jej wymiany. Dużym minusem jest też mała odporność na wode - podczas dużego deszczu na pewno nie dojedziemy o suchej stopie. Moja ocena 8/10.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Gość
12.30.2013 0:33:44

Buty na prawdę godne polecenia, warto wydać dużą sumkę bo buty sa na prawdę extra, wygoda wentylacja jakość 100% godne polecenia.

Denerwują mnie ludzie którzy piszą i dają niższą ocenę z powodu iż buty skrzypią podczas "chodzenia" helloł ? to są buty na motocykl a nie na przebierzkę z psem do parku !
mają być wygodne podczas jazdy i takie są !

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
SIDI 8 lat ze mną
04.14.2014 21:46:13

W sowich SIDI VERTIGO przelatałem 8 lat. Jak u poprzedników podeszła poległa :) . Co do chodzenia w tym obuwiu to super rozluźniałem je i można łazić i łazić. Skrzypienie cóż to jest sportowy but a nie turystyczny jego zadanie to ochrona. Moje buty uratowały mi kostkę stopę podczas szlifu i jak dla mnie sprawdziły się w 100%. Słowa złego o nich nie powiem.

Obecnie śmigam w alpinach smx plus jeśli komuś przeszkadza skrzypienie to niech ich nie kupuje :)

Opinie do smx plus napisze tam gdzie jest jej miejsce.
pozdro

Głosy: 26   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sidi Vertigo
07.14.2014 14:26:36

Buty oceniam bardzo wysoko i mimo paru drobnostek ogólne wrażenie jest bardzo dobre. Przy kupnie wygoda i wygląd zdecydowały, że Alpinestarsy SMX-5 przegrały. Skrzypienie znika po rozchodzeniu butów. Są ze mną od 4 lat i trochę o nich:
Zalety:
+bardzo dobra ochrona, wymienne protektory, które nie odkręcają się bez powodu;
+wysoka jakość wykonania (pastowane regularnie nadal mają wyrazisty kolor);
+regulacja łydki;
+są tak komfortowe, że można w nich chodzić cały dzień po mieście albo pójść tańczyć na wesele;
+wentylacja.

Minusiki:
-prawdą jest, że gdy dużo w nich chodzimy podeszwa znika jak sportowa opona w lytrze:);
-w deszczu woda wlewa się zamkiem do środka(a wystarczyło zrobić zakładkę...)

Powinniśmy wybaczyć Sidi, ponieważ buty są bardziej sportowe niż turystyczne i zbudowano je do jazdy.

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
Sprawdzone
03.20.2015 16:06:00

Przerobiłem dwa komplety w międzyczasie zużywając Corsy. Stosunek ceny do jakości i funkcjonalności świetny.
Polecam szczerze!

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Sidi Vertigo
06.01.2015 1:15:13

+Buty bardzo wygodne podczas jazdy.
+Dopasowanie w łydce poprzez regulacje z tył buta.
+Co do wykonania nie można się do niczego przyczepić
+Plusem są elementy wymienne :pięta,ochraniacz palców,jak i
podeszwy.
(Podeszwa do butów Sidi 71zl,Ślizgi do butów SIDI 71zl,Osłony na pięty d butów sidi 71zł )ceny podałem z pierwszej lepszej strony ciuchami motocyklowymi. "by nie było że reklamuje";)

+/-Wentylacja za trochę mało wydajna w upalne dni ale tragedii niema zawsze mogło by być lepiej.

-Minusem jest bardzo szybko ścierające się podeszwy.
Ale i tak godne polecenia.

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
10
sidi
11.18.2015 16:55:43

Świetne buty mam je od 2 sezonów (ok 16 tyś km) i nie widać po nich prawie zużycia. Lekkie, bardzo dobra wentylacja i dopasowanie. Polecam.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Jakość wykonania
9
Nie całoroczne
08.11.2016 14:58:40

Wady? Mam ciepłe stopy i latem jest mi w nich za ciepło. Po zejściu z moto stopa momentalnie mi się gotuje. W trakcie jazdy jest lepiej, ale ogólnie wentylacja jest taka sobie. Trochę skrzypią przy chodzeniu.

Zalety? Cała reszta. Wygodne, dobrze dopasowane, bezpieczne (raz uratowały mi stopę), kozacko wyglądają. Do 5 stopni C nie jest mi w nich zimno.

Ogólnie polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...

Revit Stellar

Rękawice ładnie wyglądają, są wygodne, ale jakośc wykonania poniżej przeciętnej. Po ok. 5 tysiącach puściły szwy - jeden przy palcu serdecz...

Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Jakość wykonania