Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Pirelli Angel GT



Ilustracja przedmiotu

1  

Pirelli Angel GT

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.31 / 10

(Na podstawie 16 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Pytania i dyskusje



Opinie motocyklistów


Pozytywne: 75%
Neutralne: 25%
Negatywne: 0%


Gość


10
Gość
06.29.2013 10:28:53

Bardzo fajna opona, może nie mam wielkiego doświadczenia ale idzie odczuć straszną różnicę do poprzedniej (Dunlopa) od samego początku bardzo przyczepna po starciu wierzchniej warstwy jest jeszcze lepiej. Zero uślizgów tyłu bardzo dobrze trzyma się w zakrętach. Choć nie mam porównania do o wiele droższych odpowiedników myślę że w stosunku jakość/cena wypada naprawdę bardzo dobrze.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
Super oponka
07.01.2013 11:16:23

Potwierdzam. Przesiadłem się z Angel ST, która była naprawde świetna i nie widzę różnicy w przyczepności - uważam to za spory sukces :) GT ma być jeszcze bardziej wytrzymała od ST, która starczyła mi na cały zeszły sezon(9,5 tys w fazie 1000). Jeśli tak będzie to znalazłem opone idealną :) Ogólnie już teraz bardzo polecam, a przebieg zobaczy się pod koniec tego sezonu :)

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
super oponki
07.11.2013 11:41:40

Oponki mam od 3 miesięcy i mogę powiedzieć, że warto w nie zainwestować :) Rewelacyjnie kleją się na suchym i na mokrym. Po 2.000 km nie widać po niej praktycznie żadnego zużycia. Jako ciekawostke dodam, że nowe angelki wygrały ostatni test niemieckiego magazynu motorrad - pokonały metzelery z8 i bridgestone t30 :) Zajęły też pierwsze miejsce na wytrzymałość. POLECAM!

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
pełne zadowolenie
08.22.2013 15:19:44

Zgadzam się z przedmówcami. Założyłem komplet do GSR'a 750 i jestem bardzo zadowolony. Lepią się konkretnie - można spokojnie przycierać podnóżki w zakrętach tak samo jak na sporotwych gumach. W deszczu też radzą sobie doskonale - prędkość 200km/h nie robi na nich wrażenia :) Winkle na mokrej autostradzie a4 przy prędkości 170km/h to fraszka :) Polecam!

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
8
pirelli angel gt vs angel st
09.05.2013 10:59:07

U mnie była przesiadka ze znakomitej Angel ST i prawde mówiąc jestem lekko rozczarowany. No może bardzo lekko, bo opona jest bardzo dobra, jednak Angel ST była lepsza. Praktycznie przez cały okres używania opony(ok. 10 tys) uślizgi można było policzyć na palcach jednej ręki, a przy Angel GT po trzech miesiącach jazdy zaliczyłem więcej uślizgów niż na ST. W winklach opona trzyma fajnie, ale czasem traci przyczepność przy redukcji i za mocnym odwinięciu gazu co było wielką rzadkością w ST :) Moja ocena 8 - jak się wykończy wracam do pierwszej wersji opony. Acha, żeby nie było że wszystko jest źle - wydaje mi się że ulepszyli przyczepność na mokrym :)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bardzo polecam
10.03.2013 13:41:06

Nie wiem jak ma się do STków, ale przy Pilot Road 3 wypada doskonale - dzisiaj latałem przy 9 st, czyli asfalt zimny jak cholera i ani razu mi się nie ślizgnęła, a momentami naprawde mocno się kładłem - prawie na kolano :) Moto to Z100. Moim zdaniem to jeden z lepszych turystycznych laczków na rynku, a po 4 tys. nie widać po nich zużycia. Więcej napisze jak nakręce troche więcej kilometrów, ale póki co jestem maks. zadowolony :)

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
Angel ST vs. Angel GT
12.03.2013 12:55:51

Troche na wyrost daje 8/10, bo oceny 7,5 nie ma. Miałem komplet Angel ST, ale we Wrześniu złapałem kapcia i wymieniłem tył. Z ciekawości założyłem Angel GT i efekt wymiany jest taki że na mokrym da się odczuć poprawe, natomiast na suchym jest wręcz pogorszenie przyczepności - tył mieli znacznie częściej niż na st, do tego ciężej je dogrzać. Przebieg powinien jednak wzrosnąć bo po 2000 km na nowej oponie nie starł się nawet znaczek GT z bieżnika. Opony mogę polecić osobom, które są nastawione na wyższe przebiegi - jak oczekujecie lepszej przyczepności to kupujcie wersje ST.

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
1100xx
12.15.2013 10:17:22

Ale co w tym dziwnego? GT to skrót Gran Touring, to są opony do cięższych maszyn turystycznych które mocniej dociskają na tylne koło i lepiej rozgrzewają taką opone. Do lżejszych moto lepsza będzie ST - sport touring. Bardziej miękka mieszanka, ale przebieg gorszy.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
super!
01.18.2014 15:34:08

Zgadza się. Ja założyłem do Bandita 1200 - dość ciężki sprzęt i nie ma problemu ze ślizganiem się opon. Dobre właściwości na suchym i na mokrym, zrobiłem dopiero 3000km ale jestem zadowolony, no i już po 3000 km wydają się być dużo trwalsze niż poprzednie continentale road attack.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Ok
04.14.2014 7:22:43

Zrobiłem na ST 12000 tys i żadnego uśluzgu, ale byłem w szoku w jakim tępie zjechała końcówka. Przy 10000 tys na tych oponach pojechałem na przegląd i opony były ok. Pojechałem do Koszalina z Krakowa i wróciłem na drutach, teraz będę dośwadczał GT

Głosy: 33   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Pirelli Angels ST
09.17.2014 0:33:07

Yamaha Fazer 600 przesiadłem się z Brigestone Battlax na Angels ST i to był błąd, pewnie za każdym razem gdy się robi upgrejd w dół ma się takie uczucie ale ogólnie nie polecam

Głosy: 68   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
Gość
06.01.2015 8:41:21

Vfr 1200F,na wprost jest ok i nie ślizga się, jednak po łukach to strach się bać, lekki ruch manetką w dół czy w górę i laczek natychmiast się ślizga. Niestety jest bardzo trwała bo twarda a co za tym idzie nie klei się tak jak bym tego oczekiwał. Przejechane 10000 km

Gość
...pomimo widniejącego w nazwie GT jest to oponka przeznaczona do sprzętów turystycznych, ciężkich, stąd m/inn. zastosowanie podwójnego karkasa. W blisko 300tu kilogramowej FJR i 150ciu kucy spisują się znakomicie, zarówno na suchym jak i mokrym - polecam ...

Gość
|Dodam dolejną informację iż zrobiłem kolejne 2000km i opona śmieć! wygląda jeszcze ok, ale zaczęła się ślizgać i na wprost łącznie z 3 biegiem o łukach nie wspomnę. Napewno jej drugi raz nie kupię.

Głosy: 30   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
7
Angel GT
07.23.2015 8:59:57

Zgadzam się z przedmówcami, którzy mają zastrzeżenia do uślizgów opony. Mam Triumpha Sprint 1050 GT, także motocykl raczej Gran Turismo. Przy ostrzejszej jeździe nawet czasami na 3cim biegu potrafi się ślizgnąć. I chyba z przebiegiem opony jest coraz gorzej. To jedyne (ale dla mnie poważne zastrzeżenie). Na łukach trzyma się dobrze (ale mając w głowie uślizgi i tak nie mam do niej zaufania), bdb na mokrym. Trwałość jest niewiarygodna - kupiłem ten motocykl z już założonymi Agelami GT i jak dotąd przejechałem 14000km! Także przebiegi 15-20kkm są realne, a zwykle opony wystarczały mi na 6-8kkm. No ale coś za coś - twarda guma = większe przebiegi.
Dla tych co jeżdżą bardziej sportowo nie polecam. Po zużyciu zmieniam na Angela ST (bo przód mam Angel GT - jeszcze OK a nie chcę za bardzo mieszać przód/tył).

Głosy: 19   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
W sumie dobra opona
10.12.2015 9:57:58

Oponki zakupilem na wiosne, nowki na przod oraz tył.
Na poczatku, czyli juz po lekkim dotarciu (okolo 500km) mnocniejsze odkrecanie i szczena w dol - od razu na gume idzie moto :D Zimna opona nawet nie lapala uslizgow. Trasa w deszczu, bajka. Komfort i pewnosc na bardzo wysokim poziomie.
Jednak zeby nie bylo, ze jest tak super po okolo 4000km opona potrafi zaskoczyc. Wyjscie z zakretu i drifty, ostrzejsze ruszenie ze swiatel - wezyk. W deszczu dalej daje rade. Na suchym duzo bardziej stracila na przyczepnosci.
Trwalosc na wysokim poziomie - zerowe zuzycie.
Niestety to nie tylko moje odczucia co do przyczepnosci po czasie. Znajomy ma dokladnie podobne zdanie na ich temat.
Uwazam, ze to dobre opony, przyczepne, na deszcz super, na trase wrecz idealne. Oczywiscie bardzo trwale, wiec jak ktos chce krecic kilometry i nie wymieniac gumy co sezon polecam. Jak chcesz poszarzowac i w wieksozsci manete masz w dole to moze Cie niemilo zaskoczyc. Do agresywniejszej jazdy nie polecam, ale to nie opona sportowa, wiec jej wybaczam ;)
Co do trwalosci dodam, ze zlapalem gwozdzia w oponie, zakolkowalem by dokonczyc sezon i ja przypalilem kilka razy. Dymu mnostwo, a gumy jeszcze jest sporo :D

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
plusy
04.16.2016 19:00:53

Myślę ze opony Pirelli Angel GT należy sklasyfikować jako BDB+
Założone mam na przod i tyl w Yamaha TDM900, dość ciężki sprzęt i musze przyznać że na suchym można bez uślizgu skrobać podnóżki. Przyczepność naprawde bardzo dobra. Zimny asfalt lekko pogarsza Przyczepnoś . Na mokrym, jestem tak bardzo zaskoczony ze dał bym ocene celującą. Naprawde woda nie stanowi najmniejszego problemu. Dobrze trzyma, zakrety, ruszanie czy hamowanie super bezpiecznie. Na moich poprzednich Dunlopach albo jeszcze wczesniej Metzelery nie dawały rady na mokrym a tu wszystkie zalety w jednym. Niewiem jak z trwałością ale dla mnie liczy sie przyczepność, wiec tak naprawdę nie ważne ile na nich przejade, ważne żeby dowiozły zawsze do celu. W końcu Angel !

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
gt
07.28.2016 12:26:32

Opona ma wyraźnie słabszą przyczepność na suchym w zakrętach od Pirelli st. Może trwałość jest lepsza, ale co z tego jak w zakrętach nie jest tak pewna. Proponuję porównać profil w sklepie st i gt, zobaczycie, że st jest ,,ostrzejsza'' ma większą powierzchnię styku w zakrętach prawie jak opony sportowe. Ja wracam do st bo świetna opona była i gt jej nie przebiła. na deszczu może i lepsza, ale tego tak nie czuc bo i tak jak mokro jeżdżę spokojnie. Trwałość nie jest warta różnicy w cenie i frajdy jazdy w zakrętach po suchym.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...

LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach