Mamy już 12562 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusje
Filmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax BT-021



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax BT-021

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
4.93 / 10

(Na podstawie 15 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 33%
Neutralne: 7%
Negatywne: 60%


Gość


9
Gość
02.05.2013 14:32:48

Wydaje mi sie ze lepsza na mokrej niz na suchej , szybko sie starla i uciekala w zakretach ... Takie odczucia mialem ale spoko moze ja byl rozpedzal i dobrze startowala

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
1
NIE POLECAM
07.03.2013 15:55:46

Odradzam - bardzo śliska opona, nawet jak się dogrzeje to ucieka. Nie założył bym jej ponownie nawet jakby mi dopłacali. Na deszczu to już w ogóle tragedia.

Gość
Co?? :) opona jest dość miękka. Dlatego jest w stanie bardzo dobrze utrzymywać asfalt w zlozeniu. Proof: https://www.instagram.com/p/BeEjPvzF2h5/?hl=ru https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20729468_1601132769926403_1262801582763909163_n.jpg?oh=8a4176988321e0d76f7d38ae91a7a84f&oe=5B22D2E2

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
Gość
11.21.2013 10:17:28

It seems to me that better in the wet than in the dry August starla quickly and ran to the bends ... Such feelings I had but maybe I was cool and well dispersed started

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Świetna
09.26.2014 19:54:03

Świetna opona, miałem dwa sezony, sporo jazdy na niej doświadczyłem i dopiero po 20 tys jak bieżnik został zajeżdżony na turystycznej jeździe to uciekała, ale na początku i w środku stosowania niezawodna, nie raz mnie uratowała z tarapatów. Pozwala na dużo

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
2
cbr f3 porażka
12.28.2014 23:29:02

Odradzam kupno guma ucieka nawet w średnich złożeniach, mam ją od nowości i od samego początku bardzo niepewne prowadzenie. Ocena 2/10 tylko za długą żywotność opony

Gość
=) hm.. nie mam zadnych problem z tymi oponami. https://www.instagram.com/p/BeEjPvzF2h5/?hl=ru https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20729468_1601132769926403_1262801582763909163_n.jpg?oh=8a4176988321e0d76f7d38ae91a7a84f&oe=5B22D2E2

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
dobre
01.06.2015 11:21:31

Przejechałem na nich prawie 20k co jest rewelacyjnym wynikiem,
z początku idealne prowadzenie i na mokrym i na suchym, i na wprost i we winklach, guma była miekka, rozgrzewały sie po 1-2km, i trzymały tą temp. na tor nie poleca, nie miały tendencji do przegrzewania się,
teraz jestem na etapie wymiany kpl. gum i powiem że jakby były takie nówki ze świeżym DOTem to bym brał za dobra kasę, no ale sa nowsze modele i trzeba je potestować.
Pod koniec ciężko już bylo kłaść moto w zakręty i łapała często uślizgi ale tylko tył (przód przez całe użytkowanie ani razu)
POLECAM tylko jeśli będą to nówki, nie używane i nie starsze jak rok

Głosy: 34   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


2
Fz8 opony porażka
03.03.2016 10:11:55

Przejechane mam na tych oponach prawie 17kkm, i jedynie co onich moge powiedziec to że są to najgorsze opony na jakich jeździłem, bardzo długo się nagrzewają, nigdy niewiadomo kiedy puszcza,niema żadnej informacji zwrotnej.Na mokrym ślizgają się nawet przy delikatnym przyspieszaniu.Jedynym plusikiem jest to że po 17kkm opny jest jeszcze na ok 3tys km ale nie bede sie już na nich menczył w tym sezonie zmiana.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
Gość
03.11.2016 11:31:08

Opona z gatunku turystycznych. Nie nadaje się do jazdy na szybkich zakrętach (lubi uciec) . Rekompensuje swoją wytrzymałością , na VFR 800 zrobiłem niespełna 20000 km. Co do jazdy na mokrej nawierzchni , jak to na mokrej trzeba uważać . Czy bym założył ją raz jeszcze , raczej nie z uwagi że lubię ostrzejszą jazdę na zakrętach , a ta opona się do tego nie nadaje.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
opona
06.12.2016 13:20:10

1/10 tragedia jakich mało bo śliska niemiłosiernie. jedziesz 50km/h hamujesz do skrzyzowania i zaczyna ci blokować koło a efektem tego jest wywrotka. Mocne hamulce? nie bo klocka zostało 30% zaś tarcze w pół zużyte. Grubosc opony ktora mi zostala to 2.4mm Poprostu odradzam dla wlasnego bezpieczenstwa

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
1
Gość
07.09.2016 17:12:16

Goraco NIE polecam !!! Kupilem ER6 na tych wlasnie oponach i to jakas masakra , potrafia uslizgnac sie rozgrzane na suchym o mokrym nawet nie wspomne . Za tydzien jade kupic stare dobre Pilot Road 2 ktore bija te 21-ki pod kazdym wzgledem

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
5
BT021 FZ6N S2
08.16.2016 8:25:19

Kupiłem moto na BT021, nie wiem zatem, jaki miały przebieg - ja zrobiłem na nich jeszcze 5kkm i muszę je wymienić, bo tył już się skończył.

W trakcie eksploatacji jazda po frezach to tragedia. Dosyć duży moment prostujący przy dohamowaniu w zakręcie. Dogrzewają się niestety długo, co przypłaciłem ślizgiem po utracie przyczepności przodu. Jedynie na mokrym w moim odczuciu były całkiem znośne.

Następne będą Pirelli Angel ST albo Metzeler Z8 Interact - jeszcze nie zdecydowałem.

Tomasz
Też polecam Angel ST! Używam już kolejnego kompletu ale nie wszystkie na allegro są oryginalne (raz się nadziałem).

BlackRider
bierz Pirelli Angel ST ,mam na moim suzuki gsr,są super,i cena nie taka straszna-na allegro;)

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
nie polecam
08.30.2017 13:35:02

Chyba gorszych opon nie znajdziecie. Diablo Strady to przy nich królowie przyczepności :) Jednym słowem - jeśli masz BT-021 to od razu zmieniaj.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
Quite good if you don't need ridging Straight
01.25.2018 14:13:42

Soft compound in tyre shoulders make it quite stable and forgiving for beginners who are learning how to corner. Compared with my old Metzeler Sportec m5 interact it is not as good as M5 on wet (maybe because on wet you are riding vertically and it has hard compound right in the centre of tyre), but on dry pavement it is quite good.


Dołączone zdjęcia
Bridgestone Battlax BT-021
Bridgestone Battlax BT-021
Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Bt-021 Batlax polecam
03.20.2018 5:29:06

Mam Hondę VFR 750 RC36II jak dla mnie opony są bardzo dobre. Szybko się grzeją nawet w chłodne dni. Przyczepność i przyśpieszenie przy 3'C jest takie jak w ciepły dzień. Co prawda szybko się ścierają. Ale za to bardzo dobrze odprowadzają wodę. To już mój drugi komplet. Jak najbardziej polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
5
Ślizgają się na mokrym
04.22.2018 19:26:19

Opon używałem na początku mojej kariery motocyklowej, na GSX 600F (jajku).

O ile pamiętam, na suchym można było na spokojnie je zamknąć i nie dawały niepokojących objawów, przynajmniej przy delikatnym operowaniu gazem, jak miałem na nich w zwyczaju. Ten aspekt ocenię na 8 gwiazdek wobec braku problemów, ale również faktu, że wydaje mi się, iż raczej przód miał tendencję do uślizgu, niż tył do uniesienia się podczas hamowania.

Bardzo trzeb było się natomiast pilnować na mokrym, bo każde mocniejsze, a nawet średnie(!) odkręcenie gazu przy starcie kończyło się ślizgiem (a warto zauważyć, że GSXF to maszyna dość ciężka i umiarkowanie mocna). Ba, nawet na drugim biegu potrafiły zerwać przyczepność już przy 6000 obrotów!

Żywotność to kilkanaście tysięcy kilometrów.

W ujęciu ogólnym, w trasę powinny się nadać, ale przy codziennych dojazdach, uciążliwe są uślizgi w deszczu.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Sakwy boczne Metro 40L

Pożyczyłem te sakwy na jeden wyjazd (3500km).

Ich atutem jest nieduża szerokość, przez co nie stawiają dużego oporu aerodynamicz...

Sidi B2

Używam tych butów od 8 lat, za każdym razem do kombinezonu, oraz czasem do jeansów, przy chłodniejszej, lub wilgotnej pogodzie.

Po...

Dainese TT-72

Używam kombinezonu od 8 lat, praktycznie na każdy wyjazd typowo dla pojeżdżenia, od rundy po okolicy do turystyki.
Kurtkę używam też w p...

Caberg EGO

Kasku używam od 5 lat, głównie turystycznie i na przejażdżki gdzieś dalej, niż tylko po mieście. Do typowego "tłuczenia po mieście" starałe...

Bridgestone Battlax BT-023

Opon używałem na GSX 600f (jajku).

Nie mam zastrzeżeń pod względem przyczepności na suchej nawierzchni. Można je spokojnie zamkn...

Bridgestone Battlax BT-021

Opon używałem na początku mojej kariery motocyklowej, na GSX 600F (jajku).

O ile pamiętam, na suchym można było na spokojnie je z...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach