Mamy już 11843 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Shoei XR-1100



Ilustracja przedmiotu

1  

Shoei XR-1100

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.09 / 10

(Na podstawie 32 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Kask integralny Shoei



Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 94%
Neutralne: 0%
Negatywne: 6%


Gość


10
Gość
03.08.2012 16:23:42

Mega lekki - nie czuć że coś ma się na głowie. Jak na kask z tej półki przystało jest idealnie wyciszony, a do tego naprawdę wygodny. Nie paruje nawet w bardzo chłodne dni.

Po prostu najwyższa półka kasków. Jedynie cena to minus, ale na głowie nie powinno się oszczędzać. Polecam - najlepszy garnek jaki miałem do tej pory.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Shoei XR-1100
03.29.2012 14:45:49

Zalety:
- Znakomita areodynamika
- Nie paruje nawet w największym deszczu
- Duży pinlock, który pokrywa prawie całą szybę
- Naprawde cichy
- Niska waga
- Wyściółka nie ugniata się szybko.

Wady:
- Cena

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Ostry
05.26.2012 12:31:04

Kask rewelacja - praktycznie same zalety. Jedynie hałas jest bardzo duży, ale to nie jest garnek turystyczny. Tak ma być i już.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
06.12.2012 8:44:31

Jeden z najlepszych kasków - lekki i doskonale wyważony. Nawet po dłuższej jeździe nie czuć żadnego zmęczenia. Areodynamika na najwyższym poziomie - prędkości 250+ to dla niego żadne wyzwanie. Bardzo komfortowy - wnętrze i skorupa z najlepszych materiałów. Pinlock daje sobie rade nawet jak jest 5 st. na zewnątrz. Co do hałasu to jest prawda - XR1100 jest potwornie głośny, ale nie jest to żaden problem. Można za 140 PLN dokupić do niego whisper kit i delektować się ciszą :) Polecam ten kask - na głowie się nie oszczędza. 10/10

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
XR 1100
06.19.2012 17:47:37

Dla mnie najlepszy kask. Doskonała areodynamika, świetnie siedzi na głowie, wentylacja działa perfekcyjnie. Niestety ma jedną wade - jest bardzo głośny. Jak ktoś myśli, żeby latać nim na dłuższe wypady to trzeba szukać stoperów na uszy. Czasem po dłuższej jeździe aż zatyka uszy od hałasu, a to nie jest zdrowe dla słuchu. Kask oceniam na 10/10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mario ZX-10R
09.10.2012 17:19:21

Najlepszy garnek dla tych co nie boją się hałasu :) Poza wyciszeniem nie znajduje w nim żadnych wad. Lekki, wygodny, dobrze wentylowany. Areodynamika wręcz powala - 299 nie jest mu straszne. Pinlock też działa świetnie. Co do whisper kita o którym ktoś tu wspomniał to nie dajcie się nabrać - nic nie daje :) Lepiej kupić zatyczki jak już :)

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
09.26.2012 15:54:11

Dla mnie bomba. Latam w nim od pół roku i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wcale nie jest taki głośny jak niektórzy tu piszą. W porównaniu do mojego byłego airoha można powiedzieć że jest cichy. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
goracymarian
10.09.2012 19:23:04

z tym wyciszeniem to wcale nie jest tak super ( Schuberth jest cichszy), szybka nie paruje jeśli masz pin lock (dobrze spasowany czyt.dokrecony) , poza tym to świetny garnek , jednak nie dał bym za niego 2500zł. Kupiłem przez angielską stronę www.helmetcity.co.uk i z przesyłką zapłaciłem 1200zł. Warunkiem jest posiadanie konta na PayPal.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
10.31.2012 12:19:58

Garnek rewelacja. Jest stabilny nawet przy 250+, ma rewelacyjną wentylacje, wnętrze się szybko nie ugniata. Szybka z założonym pinlockiem nie ma prawa zaparować. Jedyny minus jaki znalazłem to brak możliwości regulacji przedniego wlotu powietrza. Polecam!

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
BaRRtek ;)
11.02.2012 15:31:24

Witam, shoeia xr-1100 użytkuje od tego sezonu i muszę przyznać że dla mnie jest to kask niemal idealny. Wygodny jak diabli, pinlock działa wspaniale - zdarza się, że delikatnie paruje ale tylko na obrzeżach i w bardzo niskich temperaturach(coś ok. 5st). Wentylacja w xr 1100 bardzo wydajna - po otworzeniu wlotów wiaterek przepięknie schłodzi nam całą głowe. Co do regulacji wlotu na szczęce - shoei dodał ten ficzer w nowszych modelach XR-1100, więc kupując kask z nowej kolekcji napewno będzie pozbawiony tej wady. Areodynamika zasługuje na osobną pochwałe - kask był testowany w tunelu areodynamicznym i to czuć - nie straszna mu żadna prędkość, jest stabilny w całym zakresie prędkości :) Bardzo dużym atutem są też malowania XR-1100, niestety jak kupowałem to w moim rozmiarze był tylko jednolity czarny, ale i tak nie narzekam. Nawet bez żadnego malowania prezentuje się super.

Co do wad XRa to jest tylko jedna, ale moim zdaniem bardzo duża. Wyciszenie jest naprawde kiepskie - jak latam po mieście to nie ma problemu, ale wyjazd na trase to tragedia - wyje w nim okropnie, a po 200 km dosłownie zatyka uszy od hałasu. Efekt taki jakby wybuchła nam petarda przy uchu - chyba wiadomo o co chodzi. Nie jest to zbyt zdrowe dla suchu, dlatego z kaskiem warto kupić dobre zatyczki. Za tą wade odejmuje dwa punkty i daje 8 :)

Mimo bardzo słabego wyciszenia myśle, że jest to jeden z najlepszych kasów jaki można teraz kupić, a ceny zimą coraz lepsze więc warto w niego zainwestować.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Shoei XR 1100
11.05.2012 20:49:30

Gorąco polecam. Przelatałem w nim jakieś 20 tys. i jestem mega zadowolony.

Plusy:
- Wygodny i lekki. Leży jakby był projektowany specjalnie dla mnie :)
- Bezpieczna skorupa z kompozytu i wyściółka z kilkoma strefami zgniotu(ma to tylko Shoei).
- Bardzo dobra areodynamika. Kark nie boli nawet po paru godzinach jazdy.
- Świetna wentylacja
- Rewelacyjny antifog. Można chuchać na szybe z bliskiej odległości i nie zaparuje.
- Wiatr nie podwiewa od dołu.
- Zapięcie DD(na początku uważałem za wade, ale przyzwyczaiłem się i jest super)

Minusy:
- Wyściółka gorszej jakości niż w Araiu
- Dosyć głośny

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Szymon ZX-6R
12.26.2012 13:13:08

Przesiadłem się z XR-1000 i nareszcie jestem w pełni zadowolony. W XR-1100 poprawiono wszystkie wady poprzednika - nareszcie pinlock zasłania całą szybe, a nie tylko małą jej część. Kask jest też lepiej wyciszony, a wyściółka jeszcze wygodniejsza. Kask nie sprawia problemów osobom noszącym okulary - nic nie ciśnie oprawek - pełen komfort. Wentylacja jak na shoeia przystało rewelacyjna - pełna przewiewność, chociaż w poprzednim shoeiu też nie miałem na co narzekać. Areodynamika to samo - można odwrócić głowe przy 200 i nie wpadnie w turbulencje. Kask jest naprawde dopracowany w najdrobniejszych szczegółach - gorąco polecam!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Dawid
01.03.2013 14:20:40

Najlepszy garnek na ściga. Super wykonanie, duża szyba, nie paruje, rewelacyjna wentylacja nawet jak się jedzie 50km/h. Do tego genialna areodynamika - wiatr nie targa nim nawet przy 270 :) Minusem xr1100 jest wyciszenie - na trase polecam zatyczki, bo po dłuższej jeździe aż huczy w głowie. No i nie polecam go też do nakeda, bo w pozycji wyprostowanej wloty wentylacyjne nie wpuszczają powietrza. Ten kask jest stworzony do jazdy w pochylonej pozycji.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
XR 1100 El Capitan
01.04.2013 17:12:17

Mam go w malowaniu el capitan. Kask wart swojej ceny - doskonale leży na głowie, świetna jakość wykonania - nic się nie urwało, nie odpadło. Areodynamika i wentylacja rewelacyjna. Jedynie z wyciszeniem troche gorzej, ale nie jest najgorzej. Mój poprzedni Nolan był głośniejszy.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
radzio
01.18.2013 11:03:08

kask od 2 lat posiadam. zaliczyłem dwie gleby na tą samą stronę kasku i nie widać żadnych uszkodzeń. Dobra wentylacja i pinlock. Na głowie nie oszczędzamy!!!

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
xr1100
02.05.2013 12:33:20

Wczoraj wykonałem pierwszą jazde w nowym nabytku i powiem jedno - rewelacja! Szybka nie zaparowała przy 6 st. celcjusza - w poprzednim hjc musiałem podnosić szybe jak było 20! Poza tym mega wygodny i nie rzuca nim na boki - przy 200km/h tak samo stabilny jak przy 100 km/h. Więcej nie jechałem, bo nie ma na to jeszcze warunków. Co do hałasu - jak dla mnie jest całkiem znośnie a na pewno lepiej niż w hjc. Jak nawine więcej kilometrów to napisze coś więcej, ale póki co jestem zachwycony. Warto kupić shoeia!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
bardzo dobry!
03.14.2013 12:25:25

Witam! Mam ten kask od 3 lat i jak dla mnie to najlepszy garnek do codziennej jazdy. Niesamowicie wygodny, świetna wentylacja, duże pole widzenia i genialny pinlock. Jeśli chodzi o hałas to nie jest najgorzej- dobra kominiarka znacznie poprawi komfort jazdy i mocno go wyciszy. Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
rewelacja!
04.15.2013 18:08:16

Moim zdaniem jeden z najlepszych kasków jakie można kupić na sporta :)

Plusy:
+ areodynamika
+ mega wydajna wentylacja, którą czuć nawet przy wolniejszej jeździe
+ świetny pinlock
+ DD
+ Jakość wykonania i wysokiej jakości materiały
+ Malowania

Minus:
- Głośny jak jaska cholera, głośniejszy nawet od XR-1000.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Polecam
06.11.2013 21:41:13

WSzystko spoko, tylko halas, lecialem w nim trase 3 dni 2000km i zatyka uszy przy wyzszych predkosciach, po kilku godzinach jak bym z dyskoteki wyszedl.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
1
xr-1100
07.09.2013 13:35:38

Kask ma specjalny system wyciszający opracowany przez shoei, który uaktywnia się po 100 km. Jedziesz, jedziesz - jest głośno, nagle paf i hałas znika jak ręką odjął. Przestajemy słyszeć silnik, słychać tylko lekki szum i jazda zaczyna się robić bardzo przyjemna. Dzieje się tak, ponieważ mniej więcej po 100 km zatyka uszy od hałasu :/ NAPRAWDE ODRADZAM KUPNO, bo jazda w xr1100 to straszna męczarnia. Wszystkie zalety przekreśla jedna WIELKA wada.

Gość
Może dlatego, że jest to kask sportowy? :O

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
Gość
10.10.2013 15:58:36

Topowy model XR 1100, świetne wykonanie nie wspominając o najlepszych materiałach. Bezawaryjny, lekki kask z bardzo dobrze rozbudowaną wentylacją. Jest to typowy sportowy kask więc do cichych nie należy ale coś za coś. Wyjmowane wnętrze, pinlock, podbródek, wiele gadzetów takich jak szybki, nosek, wyciszacze, różne grubości polików itp wpływa na to że jest to najwyższa półka

Głosy: 17   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Ekstra "ale"
01.08.2014 17:50:42

Bardzo dobry, więc świetny kask, wentylacja wydala nawet w bardzo ciepłe dni, areodynamika jest bardzo dobra (latam golasem), jakość bardzo dobra, niestety za tym idzie cena :/. dałbym dychę ale ( zawsze jest jakieś ale ) wyciszenie pozostawia wiele do życzenia :/, wkładki wyciszające trochę poprawiają sprawę więc tylko -0,5 od ideału ;)

Głosy: 15   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
03.20.2014 22:16:38

BARDZO LEKKI, WYGODNY I WARTY SWOJEJ CENY!!!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Gość
01.11.2015 12:29:27

Kask generalnie ok, jednak dostałem egzemplarz, w którym paruje pinlock.
Duży minus dla firmy SHOEI, która "spuściła mnie na drzewo" informując, że pinlock może parować i tyle. Problem występuje po przejechaniu 3 km w temp ok 8 stopni C. Zrobiłem zdjęcia zaparowanego kasku i wysłałem do centrali. Po 2 tygodniach dostałem kask niby naprawiony, jednak nadal parował. Reklamację powtórzyłem jeszcze dwukrotnie, ale z tym samym efektem. Przy ostatnim zwrocie otrzymałem od firmy SHOEI informację w j.angielski z firmy pinlock, która to informuje mnie że w pewnym warunkach pinlock może parować, oraz od firmy SHOEI dwa zapasowe pinlocki w geście dobrej woli(szkoda tylko że po wymianie pinlocka kask nadal paruje ponieważ wadliwy jest wizjer). Wystarczyło wymienić wizjer i problem zostałby rozwiązany, a klient byłby zadowolony. Szkoda, że w sprzęcie tej klasy firma traktuje klienta jak intruza i zbywa go na wszystkie możliwe sposoby. Ocena komfortu jazdy została obniżona właśnie przez wadliwy pinlock

Arcer
Jak zmienisz wizjer to daj znać czy pomogło. W moim kasku pinlock paruje w takich warunkach, ale znam ludzi którzy do 0 stopni nie narzekają na mgiełkę. Kwestia sporna, zależy od objętości płuc :).

Głosy: 41   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
ok
08.17.2015 8:39:22

Miałem wiele kasków ale ten model jest rewelacyjny.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Świetny, ale nie do turystyki
11.26.2015 13:25:45

Do sportu i na niedalekie wyprawy jest świetny.

Zalety:
- lekki, nie czuć go na głowie
- ma świetną aerodynamikę
- wygodny, dobrze dopasowany
- wydajna wentylacja
- pinlock działa bardzo dobrze

Wady:
- jest głośny - nie polecam do turystyki, chyba, że ze stoperami do uszu (nie próbowałem whisper kit)
- przez otwory wentylacyjne na czole potrafi wpaść owad - przydałaby się w nich siatka

Gość
Parę razy w tym kasku Shoei tylko XR-1000 wleciał mi za pewne owad przez ten wlot na czole bo coś brzęczało póki nie wyleciał. Ale nawiewy dają radę, przyjemny wiaterek.

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.07.2016 1:32:00

Nie wyobrazam sobie lepszego kasku.Wentylacja bajka... bardzo szeroka szyba wraz z pinlockiem ktoremu zdaza sie rzadko parowac na swiatlach. Jedyna wada jest cena. Nie jezdze w dluzsze trasy dlatego wyciszenie kasku mi nie przeszkadza.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Jeden z lepszych kasków Shoei
01.26.2016 11:34:13

Idealnie leży na głowie, wentylacja porządna ale trzeba się przyzwyczaić do tego że głośno będzie, w końcu sportowo-miejski. Zapięcie DD najbezpieczniejsze przez co będziesz patrzył póżniej ze wstrętem na proste zapięcia ;). W dobrej grafice z ciemną szybką po prostu lans w korkach heh. Nie ma co porównywać go do innych kasków oprócz Arai. To mój pierwszy kask Shoei i na przyszłość tylko tej marki będę wybierał. Słowem pewny kask.

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
10
REWELACJA
04.06.2016 18:07:51

Mój xr1100 baroque miał przyjemność ocalić mi życie trzykrotnie. Nie polecam wielokrotnego testowania dlatego już zakupiłam nowy;)
Po pierwsza przeszedł crash-test z autem, przy około 100 trzasnęłam w lewy bok auta spadłam na ziemię i normalnie rozmawiałam, głowa cała, bez urazów i obrzęków, całkowicie przytomna :)
Drugi raz na postoju wyskok na dwa metry i kaskiem w asfalt, również bez urazów i obrzęków, skorupa nadal cała, kilka rys na lakierze.
Trzeci raz to highside na torze treningowym. Tu zabolało i kask i mnie dużo bardziej, chwilowa utrata przytomności, jednak był to już 3ci test kasku więc miał prawo mnie już tak dobrze nie obronić jak za pierwszym, najgorszym crashem.
Dopiero tu zdarł się lakier i pękły elementy lakierowane, skorupa dalej nienaruszona!!!
NIGDY nie kupię innego kasku jak SHOEI!!! obecny mój model to NXR :)
wentylacja wspaniała, nowsze modele są już odrobinkę lżejsze. Pinlock również dobry a i szybki wymienia się łatwo i przyjemnie :)

polecam komuś kto ma tyle pecha co ja i uważa że życie jest bezcenne a kask chroni życie.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
XR 1100 jest rewelacyjny.
07.25.2016 15:06:32

Kask przetestowany na nakedzie po przesiadce z Bell- a M4R i powiem że Shoei jest genialny.
Na plus:
+ aerodynamika
+ wizjer, jego obsługa i wymiana szybki
+ moc nawiewu oraz jego obsługa
+ cena
+ dopasowanie
+ jakość wykonana i malowania
Na minus
- nie znalazłem, niektórzy piszą że głośność, ale jak dla mnie jest cichy, co prawda zawsze jeździłem w zatyczkach.

Sprowadziłem z UK (sklep "helmety uk", wysyłka 3 dni, przecena z 2,3 tys. na 1 tys zł. Towar fabrycznie nowiutki bez wad, rewelacyjne najlepsze malowania. Polecam


Gość
www.helmety.uk Dostawa 60 zł nic dodatkowo, żadnego cła itd.

Gość
A do ceny w sklepie trzeba doliczyć koszty dodatkowe jak cło albo vat?

Gość
Helmety uk ? Podaj linka

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
nie polecam
01.19.2017 20:29:53

nie polecam. mega głośny. szyba przecieka w deszczu. ponadto nie wiem w jakim tunelu był testowany. chyba w studni. porażka

Marcin
Latam w XR-1000, który jest podobno głośniejszy i nie narzekam ;) To jest kask sportowy musi trochę być głośno ale bez przesady. Nie ma porównania z kaskiem do 500 zł w którym jest dopiero głośno. W tym czy jedziesz 100 czy 200 nie ma różnicy :) Dla mnie kask rewelacja.

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Kask Shoei xr 1100
08.11.2017 20:35:09

Witam
Chciałem wyrazić opinie na temat tego kasku, jezdze w nim niecały rok ok 12000km, kupiony w intermotors więc chyba orginał poprzednim kaskiem był agv stealth s4, no i jestem strasznie ale to strasznie zawiedziony. Po zakupie wyglad, dopasowanie wyglądało to wszystko nieźle, pierwsza jazda też miłe zaskoczenie wentylacja to jedyny plus tego modelu, druga jazda troche dłuższa i głowe jakby w imadło włożył uciskał w jednym miejscu że trzeba było sie zatrzymaywać(rozmiar dobrany dobrze) i zdejmować to z głowy, dobra zgłoszenie reklamacji i tam powiedzieli ze sie musi dopasować no w sumie jasne ale to się dopasowywało ponad poł roku, po godzinie jazdy konieczne 15 min odczekania, no dobra jakoś sie ulożyło a raczej ja sie chyba do tego przyzwyczaiłem, po czym zaczął skrzypieć jak stara szafa, i strzelać jak by się cos poodkręcało tylko że tam oprócz wizjera nie ma co sie rozkręcić, kolejny psikus to szybka która od otwierania (u góry poza polem widzenia) sie zwyczajnie porysowała tak jest spasowane. No i na koniec upadł z motocykla na asfalt (i dobrze bo wreszcie przyjdzie czas na zmiane) oprócz potrzaskanej gornej wentylacji odprysk ok 1cm na głębokość 2mm!! to mysle ze jak bym razem z głową tak uderzył to chyba by pękł na pół napewno razem z głową. Także taka moja opinia i doświadczenia z shoei. Nie polecam drogi strasznie a jakość jak pokazał niecały roku użytkowania nie adekwatna do wydanych pieniążków. Pozdrawiam

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Honda CB500X

Jestem posiadaczem tego motocykla od roku. Zakup nie był przypadkowy a mocno przemyślany - jako drugie moto. Z racji moich 170 cm i krótkich nóg, ...

Honda CB500X

Jestem posiadaczem tego motocykla od roku. Zakup nie był przypadkowy a mocno przemyślany - jako drugie moto. Z racji moich 170 cm i krótkich nóg, ...

Honda CBF 1000 (2006-2009)

Jeździłem dwa sezony, tak poprawne moto ze aż nudne
Zacznę od plusów:
Wygodne i to bardzo, bardziej niż Bandit,
Skrzynia ś...

Berik 2.0 Alien G-10516-BK

Po trzech sezonach zdecydowanie polecam!

plusy:
solidna skóra, trzy sezony brak pęknięć i nic się nie rozeszło
wyso...

Klocki hamulcowe EBC

używam klocków ebc yellow w audi a8 w12 d3 450 koni mam juz drugi raz wytrzymują jakieś 10000 prawd mówiąc nie jestem przekonany może nie jest...

Rebelhorn Cubby

Jeździłem w niej dwa lata, dość turystycznie ale i w lesie czy terenie się zdarzyło. Praktycznie każdy sezon.
Zalety :
1. Dobra w...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania