Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Nawigacja motocyklowa Lark Freebird 35 AT Moto



Ilustracja przedmiotu

1  

Nawigacja motocyklowa Lark Freebird 35 AT Moto

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
6.00 / 10

(Na podstawie 8 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Bardzo czuły odbiornik GPS zapewnia dokładną nawigację nawetwtrudnychwarunkach środowiska.

Niezawodnie ustali Twoje położenie, szybciej odbiera sygnały satelitarne i lepiej je podtrzymuje, a nowy procesor przyspiesza obliczanie tras - co oznacza, żemożesz szybciej rozpocząć podróż.



Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 63%
Neutralne: 0%
Negatywne: 38%


Gość


9
Koks
02.07.2012 15:57:25

Bardzo sympatyczne urządzenie firmy Lark, sprawdzone w drodze i deszczu. Czasami pojawiał się error w wyznaczeniu trasy ale niezbyt często. Solidna budowa, toporna obudowa, która jest ogromną zaletą. Plusy: obudowa, wodoodporna, cena, uchwyt do auta i drugi do mocowania na motocyklu (na calową kierownicę trzeba zwiększyć uchwyt) z ładowaniem przez piny 5V, zapasowa bateria (na spacery i rower), miejsce na kartę micro SD. Minusy: Oprogramowanie larkmap nie jest najwygodniejsze dla motocyklisty - małe literki (słabo widać dystans km, godzinę itp). Za mały wskaźnik kompasu. Brak opcji wprowadzania celu ze współrzędnych geograficznych.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
02.16.2012 15:37:43

Super nawigacja, która nie ustępuje znacznie droższym urządzeniom. Możliwość instalacji Automapy. Przy obecnej cenie nie ma konkurencji. Ja dałem za nią 370 PLN.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
04.04.2012 11:38:36

Dobra nawigacja za niewielkie pieniądze. Ma przyjazne menu i jest łatwa w obsłudze Odbiornik GPS wbudowany w Larka jest naprawdę dokładny - nigdy nie zgubił sygnału.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Bardzo dobry sprzęt za te pieniądze
06.22.2012 8:56:43

Używam jej drugi na enduro i niejedno już razem przeszliśmy :)
Minusem jest ekran o niskiej rozdzielczości, ale za tą cenę jest bezkonkurencyjna. Można bez problemu uruchomić Automapę i OziExplorer.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Lark 35 At
11.27.2012 11:28:16

Doskonała nawigacja za małą kase. Bardzo szybko znajduje satelity, można bez problemu zainstalować automape i cieszyć się super dokładnymi mapami polski :) Oryginalna mapa też nie jest zła, ale odstaje od automapy.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


3
w miare
04.03.2014 13:09:26

Największą zaletą tej nawigacji była cena. Niestety szybkość automapy pozostawia troche do życzenia w dodatku widoczność w słońcu to porażka. Drugi raz bym jej nie kupił.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Lark totalna porażka
11.18.2014 22:40:05

Moje doświadczenia są niestety nieciekawe. Po zakupie urządzenie 8 miesięcy funkcjonowało bez zarzutu. Następnie padło bez najmniejszego ostrzeżenia. Reklamacja, wymiana na nowy i tutaj porażka. Trzy razy uruchomione i kolejna klapa, po prostu nie włącza się i tyle. Odesłane do Larka (Serwis RMA) 1 miesiąc czekania na decyzję i wreszcie decyzja o zwrocie kasy, ale serwis zatrzymał dowód zakupu razem z gwarancją inie mam zwrotu kasy, ani nie mam działającego, ani żadnego urządzenia i już tak dwa miesiące usiłuje wydobyć od przedstawiciela Larka dowód zakupu, który pozwoli na odzysk kasy. Lark ignoruje moje telefony i e-maile. Szczerze odradzam!!!

Głosy: 65   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


1
Jak Lark załatwia reklamacje !
12.27.2014 16:06:33


19.03.2014 - zakup nawigacji i radość z nowego urządzenia.
połowa sierpnia 2014 - urządzenie przestało działać
21.08.2014 - wysyłka nawigacji firmą kurierską do siedziby firmy Lark
29.08.2014 - przyjęcie zgłoszenia i nawigacji przez firmę Lark (czemu aż tydzień ?)
04.11.2014 - po wielu monitach telefonicznych, prośbach i groźbach wysyłanych na e-mail i pocztą tradycyjną, otrzymałem od firmy Lark pismo. Według jego treści powinienem to pismo przesłać do sklepu w którym kupiłem nawigację i od nich oczekiwać zwrotu pieniędzy.
07.11.2014 - wysyłam otrzymany dokument wraz z oryginalnym paragonem do sprzedawcy, czyli firmy Tomsoft, ul. Nowolipki 21, 01-006 Warszawa
05.12.2014 - po miesiącu oczekiwania dzwonię do firmy Tomsoft, gdzie od miłego pana słyszę, że otrzymam zwrot pieniędzy dopiero wtedy, gdy oni otrzymają od firmy Lark fakturę korygującą.
27.12.2014 - po 4 miesiącach oczekiwania postanawiam opisać tą historię ku przestrodze innych. W moim przypadku produkt firmy Lark był na takim samym poziomie jak traktowanie przez nią swoich klientów, czyli poniżej dna. Odradzam wszystkim zakupu tych niskiej jakości produktów. Są z pewnością firmy oferujące produkty w podobnej cenie, za to może reklamacje są załatwiane w cywilizowany sposób.
Temat na wykopie http://www.wykop.pl/link/2308342/jak-firma-lark-przez-4-miesiace-leci-w-kulki/

Swistak
Ja jestem podobnie potraktowany zarówno przez Larka jak i sprzedawcę. Zamierzam sprawę skierować do UOKiK.

Głosy: 43   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Modeka Lorenzo

Za rękawice dałem ok 160 zł, nie jest to wygórowana cena jak za model ocieplany z membraną. Komfort jazdy i funkcjonalność oceniam dobrze jedna...

V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA