Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Filmy
Pytania i dyskusjeTesty i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax S20



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax S20

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.68 / 10

(Na podstawie 40 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu

Opona miałą premierę pod koniec 2011 roku.



Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Maru R6 / Wawa
05.23.2012 13:27:45

Kupiłem te gumy do R6 w tym roku - zrobione jak na razie 4 tys km. Wcześniej miałem założone Pilot Power 2CT i wiem, że do nich już nie wróce. Bridgestone S20 klei się wyśmienicie, jest stabilna nawet przy większych prędkościach(na 2CT nie miałem takiej pewności - czułem jakby falowało mi koło powyżej 230). Opona idealna do do szybkiej jazdy na normalnych drogach. Na mokrej nawierzchni jeszcze jej nie testowałem, ale na suchym jest rewelacja. Poprawiło się prowadzenie mojej R6 - teraz wystarczy dotknąć manetki i już moto wchodzi w zakręt(jednak nie wykluczam że może to być po prostu kwestia zużycia się Powerki). S20 bardzo szybko się nagrzewa i jest już po 3-4 km gotowa do ostrego winklowania :) Do granicy przyczepności się jeszcze nie zbliżyłem tak dobrze trzyma. Polecam - na szose to jedna z najlepszych opon.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.25.2012 23:39:11

Polecam. Te oponki są naprawde zaj***ste i kleją się perfekcyjnie :) Zero uślizgów w winklach.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Adam CBR SC57
08.02.2012 9:53:07

Najlepsza guma na jakiej kiedykolwiek jeździłem! Trzyma się jak przyklejona do asfaltu! Znika dość szybko, ale rekompensuje wszystko przyczepnością. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Arek CBR 1000RR
09.17.2012 9:56:53

Spróbowałem nowych Bridgestonów i nie żałuje. Według mnie lepsze od Pilot Powerów 2CT. Znakomicie trzymają się na zakrętach, odpowiednio wyczuwalny moment uślizgu, dobra trwałość. Na 1000RR SC57B wytrzymują ok. 6,5 tys(bez palenia). POLECAM.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Bridgestone S20
11.05.2012 12:10:52

Oponki wygrywają ostatnio wszystkie testy i mogę powiedzieć jedno - wszystko co o nich piszą to prawda. Według mnie najlepsza opona drogowa do sporta. Na suchym klei się fenomenalnie, na mokrym też można jeździć bez stresu. Nawet na pasach nie łapie mi uślizgów przy odkręcaniu. Kolejny plus, że w miare wolno się zużywa. W tym sezonie dokładnie tego nie sprawdze, ale do tej pory zrobiłem 4 tys. i jeszcze jest bieżnika na jakieś 2-3 tys. :) Poprzednie M3 znikały mi o wiele szybciej. Naprawde polecam te gumy, są rewelacyjne!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
11.07.2012 16:20:46

Sam jeszcze nie miałem okazji latać na tych oponach, ale kumpel niedawno założył do gixxera k7 i jest nimi mega zachwycony.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Battlax BT020R 2012r
11.08.2012 23:31:17

Pierwszy test drogowy już za mną - temperatura dzisiaj około 10 st. i jak na te warunki drogowe trzymały rewelacyjnie. Nie miałem ani jednego uślizgu, bardzo szybko złapały temperature. Skoro są takie dobre teraz to nie chce wiedzieć co pokażą jak będzie naprawde dobra pogoda :) POLECAM!!!!!!!

Gość
Namówiłeś mnie :D

Gość
w cieplejszych dniach pewnie super trzymają i po 5tyś nawiniętych są łyse i do wyrzucenia.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
S20 Rulez!
11.28.2012 12:44:40

Mam je w R6 i powiem jedno - CUD TECHNIKI!
Opona trójskładnikowa, a więc dłużej wytrzyma.
Na suchym klei się nie do opisania!
Na mokrym to samo! Polecam luknąć na ten film - nie uwierzycie nawet że tak można! http://www.youtube.com/watch?v=6zPThCxrj6I

Z tego co czytałem na zagranicznych forach to przebija nawet pirelli diablo rosso 2!
Dla mnie numer jeden! Bridgestone S20 przeskoczył konkurencje po całości!

POLECAM!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Pastor
12.28.2012 14:07:12

Najlepsze opony na droge. Lepsze od pilot powerów i diablo rosso 1(dwójek nie miałem, więc się nie wypowiem). Grzeją się błyskawicznie i trzymają jak przyklejone do drogi. Zużycie też nie jest złe - zrobiłem do tej pory 4,5 tys. i jeszcze na 2-3 powinny starczyć(GSXR 600 k4). Jedyny ich minus to cena - komplet droższy o 250 PLN od michelinów. Wedug mnie warte różnicy w cenie. POLECAM!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
robert_k5
02.24.2013 11:08:30

Ja mam je w gixxie 1000 k5 i powiem jedno - rewelka. Bardzo sobie chwale także Rosso 2, ale bridgestony są po prostu masakryczne - sucho, mokro czy na torze - zawsze kleją jak głupie. Dają z wyprzedzeniem znać przed uślizgiem i rozgrzewają się w pare chwil. Dla mnie to teraz numer jeden jeśli chodzi o opony do sporta. Starczają na 6-7 tys.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
10
REWELACJA
04.25.2013 14:41:03

Witam, założyłem s20 tydzień temu do Kawy ZX10R 2005 i nawinąłem na nich troche ponad 1.200km. Wcześniej miałem pilot powery 2ct, bt-016 i metzelery m3 i z tych wszystkich najbardziej leżą mi s20. Trzymają drogi jak diabli - nawet mocniejsze odkręcenie w szczycie zakrętu nie powoduje zerwania przyczepności, do tego świetna poręczność - motocykl idzie jak po sznurku, bardzo szybko łapią temperature i nawet na mokrym można sobie pozwolić na nieco ostrzejszą jazde. Następne oponki jakie zakładam do mojej kawy to S20. NAPRAWDE POLECAM.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
s20
06.03.2013 14:46:41

Super guma...tylko znika tylna szybko jak śnieg wiosną... max 4500km (bez palenia). Może kwestia momentu motonga (BMW K1200R)

Gość
Racja ja na swojej 954rr też przejeździłem jakieś 4500km i koniec ale trzyma się dobrze.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
CUD, MIÓD, MALINA :D
07.29.2013 11:59:35

Wrażenia z jazdy na mokrym w FZ1: Wypad na droge - 20 km/h na budziuku, wbity bieg pierwszy. Maneta opór, lece do 120km/h wbijam drugi bieg - opór! Potem trója i tak do 210km/h :D Przez ten czas zero uślizgu! S20 jest nie do opisania. O suchym to już nawet nie wspominam, bo jest masakra - zero nieprzewidzianych akcji, można nawet mocniej dać z garści w zakręcie i nie odejdzie. Uślizgi jakie zaliczyłem można policzyć na palcach jednej ręki! Dla mnie rewelacja - już nie zmieniam opon na inne.

Gość
ja też.... na mokrym można robić stopale. w smiecie motocykli było niedawno zdjecie jak gościu na s1000rr obute w s20 robi stopala w ulewie

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
uuuaaaa :)
08.28.2013 11:01:05

krótko i zwięźle: lepszych kapci nie miałem :)

Założone na CBR600 spełniają w 100% a nawet 200% swoje zadanie.

- bardzo duża stabilność aż do prędkości maksymalnej
- bardzo duża poręczność , z zakrętu w zakręt można tą małą cbr'ke przekładać jak "szmatę" :)
- szybko łapią temperaturę i dają wyraźnie o tym znać :)
- ciężko jest złapać uślizg tyłu nawet jak się da z garści ciut za mocno na wyjściu z winkla.
- "zamknięte" opony a nadal czuć że mają jeszcze kuuuupe rezerwy przyczepnośści i stabilności w maksymalnym złożeniu.
- nie testowałem w deszczu , nie wiem :)
- 600 nie zjada ich aż tak szybko, ale ogólnie wydają się miękkie.

- Nie jeździłem na typowo torowych ani sportowych oponach ale nie wyobrażam sobie jak coś może być jeszcze lepsze niż te bridgestone'y i nie moge się doczekać az polece na tor żeby je troche przycisnąć :)

Gość
ta torze f4i na s20evo przytarlem sety akcesoryjne w najniższym ich poożeniu - tj to samo co oryginał, potem przytarł się tlumik i z drugiej strony zatrzeło trzeć stopka boczną.... Opony kleja jak pojebane tylko zawieszenie w cebrze jest za miekkie i buja tak calością ze przyciera sie tłumikami..... Ale fun jest nieziemski

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


8
Gość
10.13.2013 19:32:56

Bardzo fajna opona. Mieszanka jest bardzo miękka przez co dość szybko znika, natomiast nagrzana znakomicie się trzyma. Jak jest zimna, trzeba uważać bo potrafi się ślizgać, ale nagrzewa się szybko i po kilku kilometrach można śmiało przycisnąć. Cena kompletu jest sporo droższa od konkurencji więc jeśli nie jeździsz pod czerwone pole to lepiej zostawić tę kasę i kupić bardziej uniwersalne gumy bo na mokrym 2ct znacznie lepiej się sprawują.

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
doskonałe
12.22.2013 10:58:09

Jest to moja już któraś z kolei opona sportowa, więc mam jakieś porównanie. Na suchym przyczepność tylko minimalnie gorsza od torowych bt-003 ale trwałość conajmniej 3x większa, do tego na deszczu duuuuuuużo lepsza od bt-003. W porównaniu z popularnymi power conajmniej 2ct o 2 klasy wyżej. Naprawde polecam i nie mylcie ich z bt-020, bo znam już taki przypadek :D

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
oponki
01.14.2014 15:47:08

Mega pozytyw najlepsze na rynku jeśli chodzi o polskie warunki drogowe i na to coś co się nazywa asfalt a do asfaltu mu dużo brakuje w naszym kraju;)

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
dobre, ale lecą w oczach
01.14.2014 19:54:57

W tym sezonie założyłem je do SC57 i starczyły mi tylko na 5,5 tys- to niewiele więcej niż na torówce racetec k3. Dla porównania rosso 2 wystarczyła na 9 tys i kleiła się równie świetnie, może nawet lepiej. Jedynie gorzej łapała temperature. Ogólnie s20 to konkretne gumy, ale za szybko schodzą dlatego daje 8.

Gość
Racetec k3 nie ma porownania do s20 - raceteki to wyczynowe gumy- schodza po 3-4 tyś , s20 wytrzyma spooro wiecej. 2 sprawa - raceteki sa nieprzewidywalne na mokrym i zimnym asfalcie, tu 20 ( jako opona uliczna) - przebija je na głowe - szybkie nagrzewanie się i o wieeeele lepsza trakcja na zimno

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
mega oponki
01.24.2014 17:48:44

Miałem opony Pirelli Rosso II myślałem że nie ma lepszych opon ale przesiadka z ciekawości na battlax s20 robi wielką różnice. Na ta chwile obecną najlepsza opona przyczepność na suchym mega miazga!!!!!!!!!!!!

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
dobra, ale...
02.15.2014 9:30:30

Szczerze? Gdyby ta opona wytrzymywała do 9 tys. jak rosso 2 to możnaby się zachwycać, ale w zx10r 2006 druty widać po 4,5 tys. To tak samo jak Diablo Rosso Corsa i powiem wam że między tymi dwoma zawsze wybiore Corse!

Gość
Jeździłem na diablo rosso corsa- i sa bdb jak uliczna guma - podobne jak s20 - schodzą tak samo , ale s20 jest stabilniejszy o wiele. w każdym razie obie te opony są bdb i warto je polecić

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetne, tylko dlaczego się tak ścierają...
04.29.2014 22:39:44

Niestety muszę potwierdzić. Kupiłem komplet do Z1000 we wrześniu tamtego roku - od tamtego zrobione ok. 5 tys km i tył łysy jak kolano, boki jeszcze w miare. Raczej nie założe ponownie - zużywają się jak torówki :/ Może wersja evo na 2014 coś poprawi. Co do przyczepności - uślizg miałem może ze 2 razy :) To jest ich plus. Na mokrym też się jeździ w miare dobrze.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
na suchym genialna, na mokrym tragedia...
05.25.2014 23:06:34

Założyłem do R1 RN09. Obejrzałem też filmik, który ktoś wstawił wcześniej z jazdy w deszczu i według mnie nie ma on nic wspólnego z rzeczywistością - to jedne z najgorszych opon na mokre - na dwójce przy odkręcaniu tyłem rzuca jak szmatą, na zakrętach brak zaufania. Na szczęście na suchym wrażenia są diametralnie inne - S20 trzymają prawie jak opony torowe, nie ma problemu z przeniesieniem mocy na asfalt. Zużycie niestety duże - po 4 tys zbliża się koniec tyłu :/ Wkrótce kupuje S20 EVO i zobacze czy będzie lepiej.

Gość
W rn 09 - wszak to ma bardzo dziko oddawany moment obr - i na każdej gumie w deszczu przy pałowaniu bedzie łapać uslizgi - czego ty oczekujesz pałując w deszczu?????????

Głosy: 20   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
:)
06.03.2014 10:51:25

Motocykl - Kawasaki Z1000SX

opona tył wytrzymała 4tys. km w tym jeden wyjazd na tor (350km)

Super trzyma, super się grzeje.

Tylko szybko się kończy.

Polecam

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
S20 to rewelacja w f4i
01.06.2016 13:42:05

Znakomity Feetback, i trzymanie na suchym - znakomite do pałowania po winklach i na miasto, lub na małe tory.
Na mokrym jest bdb.

Te opony przebijają Pilot Powery o lata świetlne - tam gdzie rozgrzany PP 2ct potrafi uciec w złożeniu , s20 jedzie idealnym torem jazdy.

Przy mocnym pałowaniu 1 raz uciekł mi przód - ale to była jazda na maxa na bdb znanym odcinku - ale uslizg opony był minimalny - pojawila sie lekka shimma ale po ćwierć sekundy i praktycznie nie trzeba było reagować .

Tylna opona nigdy nie złapała uslizgu.
Co do zużycia tył wytrzymał jakieś 8tyś km - w cbr 600!!!! przy bardzo agresywnej jeździe. Przód wytrzyma jeszcze 2 tyle.
Na nowy sezon kupię s20evo - poprawili delikatnie zużywanie się opon- wprowadzając w oponie 5 stref (mieszanek gumy) - w poprzedniej wesji S20 (bez evo) były tylko 3 strefy gumy .
Dla mnie te opony sa bdb na ulice i do normalnej jazdy - poniważ oferują znakomity zakres bezpieczenstwa !!!!!!

Maj@@@@
upgrade : przod wytrzymał jakieś 14 kkkm i jest juz zjechany po bokach (na srodku co najlepsze miesa jeszcze jest..... (ale to uroki torowania) tył założony w kwietniu po 8kkm jeszcze troche jest ale max to 1-2 tys km i czeka mnie zakup nowego kompletu. Jednak i tak kupie znowu te same battlaxy Bez 2 zdan znowu daje im dyche

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.06.2016 13:56:14

Bardzo dobra opona, w 600 przejechałem nią sporo i nigdy nie okazała sie nieprzewidywalna. Polecam każdemu

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
01.06.2016 13:57:23

Opinie o tej oponie sa potwierdzone - 100% zgadza się to co inni piszą - warto poczytać w internecie co ludzie w japoni - na japońskich blogach pisza o battlaxach s20 - same pozytywy

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.06.2016 13:59:51

Te oponki mają rewelacyjne trzymanie na suchym - kupiłam motocykl z tymi oponami rok temu - własciciel latał na radomiu - przod zamkniety - bardzo dobrze mi sie na nich jeździ - trwalośc jest troszkę wątła ale poczecznośc i prowadzenie sa znakomite .

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
:)
01.06.2016 14:02:35

Super opona - teraz niedawno wyszła poprawiona wersja s20evo - sa trochę drogie ,ale warto - dodać te 200zł zamiast kupic byle jaki pp2 i mieć szlifa - kiedy tył pusci w najmniej nieoczekiwanym momencie - kolega tak miał w fazerze600 na torze na rozgrzanej gumie- masakryczne były te micheliny.
Po przejaźdzce moim sprzetem z s20 jest onieśmielony i kupuje kpl na sezon.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Polecam
01.06.2016 14:04:57

Za namowa kolegi załozylem w gsx-r k7. Rewelacja- zamknałem opony zaraz - świetnie trzymają na sucho w deszczu jest odrobine gorzej ale litry już tak mają.
Mam nadzieje że nie zejdą w oczach - mam s20evo. :P

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.06.2016 14:06:22

Szybko sie grzeją, ale nie przegrzewają sie przy wysokich temp. czy ostrym pałowaniu. Dobrze sie kleją, nawet na początku jazdy gdy dop łapią temp. Łapią najmniej uślizgów na mokrych białych pasach ze wszystkich gum jakie miałem. Ostre złożenia to nie problem. Wg mnie jest to opona drogowa ale zaprojektowana do sportowej ostrej jazdy po szosie i okazyjnie na tor.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.06.2016 14:07:56

Świetne gumy do jazdy po suchym nigdy nie miałem uślizgu, bardzo szybko łapie temperaturę i po 2 km przytarłem podnóżek,hamuje równie dobrze a jazda tylko na przednim kole to żaden problem,
Wstawanie na gumę to rewelacja do innych - zero powerslidów.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
01.06.2016 14:08:41

Z czystym sumieniem daję im dychę.
Ogólnie oponki zdecydowanie na tak

dede
i dałeś 9 :d ale jajcarz :D

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
01.06.2016 14:10:31

Bardzo fajne gumy. Mam je w 929 i jeździ mi się na nich sporo lepiej niż na sportattack. Grzeją się szybko i świetnie kleją na suchym.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.06.2016 14:12:00

Super guma - w winklach trzyma obłędnie. Przebieg standardowy dla tego typu opon,
dość szybko się nagrzewają

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.06.2016 14:19:04

Nie mogłem wyjść z podziwu po pierwszej przejażdżce, kupiłem horneta900 z przednią oponą w opłakanym stanie i po zmianie na nowiutką s20 motocykl zaczął prowadzić się łatwo niczym rower. Już nie potrzeba zmuszać moto aby kładł się w zakręt,

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
01.06.2016 14:19:52

Szybko się rozgrzewają, bardzo stabilne podczas hamowania. Bardzo dobra przyczepność na mokrej nawierzchni. Warto je kupić

Głosy: 10   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
01.06.2016 14:23:25

TA opona przzebywała przy Z1000 2012r na tyle powiem tak jako sport ideał co do winkli nie trzeba uważać . Opona troche mało żywotna gdybym nie spalił na obstawie może by coś jeszcze było.
jako zadośćuczynienie kupiłem juz nowe te same.

Gość
Bardzo dobre gumy! Niestety mało żywotne. w Litrze przy pełnym wykorzystywaniu mocy po 3 tyś robią się z nich slcki :) Czy je kupię ponownie... TAK!

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
08.26.2016 22:54:18

Mega gumy - nie jeździlem na tak stabilnych oponach, nieważne czy sa letnie czy gorące kleją zawsze na 100%
Jazda w deszczu tu przyjemnośc - w 600 110konnej nie ma zadnych problemow z trakcją na mokrym przy ruszaniu czy przy hamowaniu

Opony niestety mają troche słaba wytrzymałość - tył przejechał w tym sezonie juz 6kkm i może z 2-3 jeszcze pociapie , ale cała rezzta jest super. NIeda sie tego opisać - trzema załozyc na motor i wytestować.

Naprawde s20 to bardzo dobre opony sportowe na ulice i czasami na tor. Do do prowadzenia w zakretach przy pałowaniu na torze czy na ulicy Izbeki czy Słonne - opona idealnie robiła robotę

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
opona sprawdzona
09.13.2016 23:08:31

założyłem opony przód i tył do kawy zx10r - 2010r. Mam nalatane 10 tys. Opona czy się szybki zużywa? Latam raczej szybciej niż wolniej, nie pałuje na gumie, nie palę jej. Opona trzyma jak mało która. Zawsze po zjechaniu opon, zakładałem aby sprawdzać inne, teraz ponownie założę s20 bo to po prostu rewelacyjne gumy. Szybko się nagrzewają, trzymają naprawdę mocno. Na zimnych trochę uważać, ale to jest normalne. Jednak jak są ciepłe - nie ma nic lepszego.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Super, super , super gumy
11.09.2016 23:11:08

Zużyłam juz 2 komplety w mojej 600
teraz na next sezon kupuje 3 być moze skusze sie na wersje s21

Ale nie ma 2 zdan -battlaxy s20 , czy s20evo to mega opony
moja skroma ocena
Przyczepność na suchym 10/10
Przyczepność na mokrym 10/10
Poręczność w zakrętach 10/10
Trwalosć 8/10 - nie można mieć wszystkiego - ale nikt nie jest idealny , ktoś moze mieć problem z tego powodu z $$$ ja na szczescie go nie mam.

Andżi (cbr 600)

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


V-MAX Altura

Polecam.
Za taką cenę nic lepszego nie znajdziecie.
Pare razy uratował mi dupę.
Śmigałem w nim kiedyś na enduro i zdarzył...

Adrenaline RYO Raptor

Buty oceniam na 8 głównie ze względu na niską cene, dobrą jakość wykonania i fajny wygląd. Buty wyposażone w slidery. Doczepić mogę się do...

Airoh J106

Plusy:
+ Wygląda jak kask pilota myśliwca, how cool is that?
+ zdejmowana szczęka ułatwia życie
+blenda

Minus...

Suomy Apex

"Wyniki testów były szokujące, gdyż tylko trzy modele kasków spełniły wszystkie kryteria. Sześć na dziesięć badanych modeli nie przeszło e...

Alpinestars Celer

Długo zastanawiałem się jaką kurtke wybrać, miałem już spodnie alpinestars tracki, model 2012, czyli juz te z matowa skóra, przymierzałem par...

Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach