Mamy już 9437 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Bridgestone Battlax BT-016 PRO



Ilustracja przedmiotu

1  

Bridgestone Battlax BT-016 PRO

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.23 / 10

(Na podstawie 13 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 8%
Negatywne: 0%


Gość


10
Michu
04.04.2012 15:34:16

Następca nieudanej poprzedniczki BT-016. Rewelacyjnie trzyma się na suchym i mokrym. Szybko się nagrzewa. Bardzo poręczna. Polecam.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
04.06.2012 12:38:47

Świetna opona. Trzyma się rewelacyjnie na suchym i mokrym. Wygrywała między innymi test przeprowadzony przez Motorrad w 2011 na najlepszą opone.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Oster22
05.22.2012 14:14:49

Także polecam. Jedna z najlepszych gum na jakich jeździłem do tej pory, a jeździłem już na niejednej. Nie mylcie jej przypadkiem z badziewną BT-016(bez Pro na końcu).

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Battlax BT-016 PRO
05.29.2012 11:44:23

Świetna oponka. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Gość
12.23.2012 13:48:45

Miałem ją w 954 po poprzednim właścicielu. Każdy zachwalał mi pilot powery, więc się zdecydowałem i jestem lekko rozczarowany. Bridgestone trzymał znacznie lepiej na suchym - nigdy nie uślizgnął mi się na suchym, na mokrym też super choć minimalnie gorzej od pilot powerów. Trwałość typowa dla sportowych opon - około 6 tys. Daje 10 - oponka naprawde super, na suchym wręcz wymiata.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
pitrak
01.31.2013 14:54:01

Mam tą oponę od nowości . Nakręciłem dopiero około 7 tyś. kilometrów. Na suchym jest świetna i bez zastrzeżeń , na mokrym nie miałem okazji uzyskać uślizgu , którego nie mógłbym kontrolować więc uważam , że jest OK. Do tej pory korzystałem z Pirelii Diablo III . Jest różnica na korzyść Bridgestone Battlax BT-016 PRO. Pozdrawiam wszystkich pitrak.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
no pasaran
02.14.2013 10:06:24

Znakomita opona. Jeździłem także na zwykłej bt-016 i potwierdzam, że jest to całkiem inna opona mimo podobnej nazwy. Zwykła 016 to klocek, a bt-016 pro to już konkret guma - szybko się grzeje, ma dobry feedback i trzyma zaj***ście :) W 954 starcza na 5 do 7 tys w zależności od stylu jazdy. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Bardzo porządna guma
05.28.2014 9:43:05

Na razie zrobiłem kilkaset km, i to trochę mało aby dokładnie ocenić tą gumę. Motor Triumph Street Triple R. Porównując do Pirelki Diablo Rosso Corsy, można od razu zauważyć ze na mokrym jest dużo lepsza, żadnych uślizgów, manetka odkręcona a moto idzie bez uślizgów. Na suchych dobrze się grzeje i fajnie chodzi po zakrętach, bardzo stabilna, uniwersalna i pewna guma. To nie jest najnowszy model opony Bridgestone ale jest bardzo udany i można komplet wyrwać za 800PLN> Polecam

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
08.21.2014 16:57:07

Mialem obawy do tej oponki,ale po kilku tys. kilometrow moje obawy prysly niczym banka mydlana.Twierdze ze sa to jedne z najlepszych gum na jakich latalem.Szybko lapia swoja temperature pracy. Na suchym jest rewelka klei sie jak szalona w pelnych zlozeniach zero stresu a powiem ze nie latam wolno tylko wrecz czasami naprawde sie zapierd...;)Mieszkam w irlandii na ta chwile. Gixer sam wpada w winkle.Duzo latwiej sie nim przerzuca z winkla w winkiel.Wczesniej latalem na michalach powerach ale bridgestony sa duzo lepsze i jeszcze cena ktora jest sporo nizsza od konkurencji!Na mookrym tez sie pare razy zdazylo,leciec i nie zauwazylem niczego zlego zadnych nie kontrolowanych uslizgow.Bridgestonowi naprawde udala sie ta guma.Jest swietna. Teraz wiem ze nastepnym razem tez je kupie.Tyl powinien do 7 tys wytrzymac a przod napewno duzo dluzej.Jak ktos szuka dobrej gumy i niedrogiej to wlasnie jest ta!Pozdrawiam!

Głosy: 29   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Swietna opona :)
08.25.2014 14:02:42

Przeleciałem na tej oponie już 6 tys. km. i jestem zachwycony. Dużo dumałem nad zakupem ale poczytałem to i owo no i też przyznam że skusiła mnie również cena o ok. 200 PLN niższa za komplet niż inne najnowsze modele opon. Latałem na bt 016pro w deszczu, na torze w Bydgoszczy, Radomiu na suchym, polatałem po winklach na Słowcji w słońcu, oraz nawet po lesie na szutrze :) No i moge polecić jako uniwersalną oponę na droge i trochę torowania każdemu. Opona jest bardzo stabilna, żadnych uślizgów w różnych warunkach pogodowych, mozna się mocno składać a oponka trzyma super, do tego jest trwała. 6 tys.km i zostało jeszcze na co najmniej drugie tyle km. Raz złapałem tylko lekki uścizg po mocnym odkręceniu na 2 ce na mokrych pasach i to po odciażeniu tyłu. Dla tych co się zastanawiają to powiem że nie warto dopłacać kilku stówek na najnowsze modele bo ta bt 016pro (nie mylić z badziewną bt 016 bez pro na końcu)jest na równym jak nie lepszym poziomie od odecnych rekomendowanych przez czasopisna kapci sportowo-turystycznych. Motor na którym ich używam to Triumph Street Triple R 675 (110 KM.

Głosy: 66   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Zdecydowanie inna guma od zwykłego BT016
04.14.2016 14:40:45

Bardzo dobra guma chociaż tak naprawdę trochę niedoceniana i mylona ze starszym słabszym bratem bliźniakiem czyli zwykła 16stką. Ta z dopiskiem PRO to zdecydowanie inna guma. Zjeździłem już parę kompletów i moim zdaniem cena do jakości i tego co oferują ta guma to TOP 1 :-) Dobra na każde warunki a nawet drobne wypady na tory. Oczywiście nie jest to jakaś opona typowo torowa ale i tak siwienie sobie tam radzi.
Motocykl kawa dycha więc łatwo nie mają. Tył średnio 4-6tyś bez popisów kaskaderskich czy palenia a przód do 8-10tyś. Szybka jazda po winklach

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
6
Spodziewałem się lepszej przyczepności.
05.20.2016 11:32:21

Powiem szczerze, że kupiłem te opony na podstawie opinii, które w internecie są wybitne. Założone na GSX-R1000 K7. Opony zakupione z oponeo.pl. Pierwsze co mnie zdziwiło to brak wybitego DOT na oponie, nie mam kompletnie pojęcia kiedy została wyprodukowana, chyba że Bridgestone pokazuje to pod innym kodem, a jest trochę tych oznaczeń na oponie - jeśli ktoś wie jak to sprawdzić niech podpowie.

No i tak, opony przelatały już jakieś 1800 km, o ile na przód złego słowa nie powiem bo jeszcze nigdy nie złapał uślizgu o tyle tył już nie powala :/ Bardzo często ledwo ruszę, trochę szarpnę manetką, a obroty szarpią jak szalone i czuję, że opona mieli mimo że pogoda 20st+. W lekkim złożeniu przy 190 km/h podczas ostrego przyśpieszenie też mi lekko odjechała i miałem pełne gacie. Czasami na 1 biegu przy 80 km/h jadąc prosto chcę szarpnąć manetką żeby wstać na koło, a opona mieli mieli po czym niespodziewanie łapie przyczepność i wystrzeliwuje mnie w niebo. Dodam, że moje umiejętności jazdy naprawdę są kiepskie patrząc na innych, bo nawet nie zamknąłem opony jeszcze, więc skoro mi amatorowi opona nie daje komfortu, że pewnie taki co daje wycisk na maxa byłby jeszcze bardziej rozczarowany.

Jedynie co to faktycznie po wymianie opon na BT-016 PRO moto samo się kładzie w zakręty i idealnie trzyma linię jazdy.

Gość
Na pewno kupiłeś tą opone z oponeo? Bo znikający DOT na oponie to domena polskich Januszy biznesu z allegro, a nie poważnej dużej firmy jak oponeo. Myśle że zamazany/usunięty dot jest odpowiedzią dlaczego opona tak się zachowuje - być może odpad poprodukcyjny, który trafił do PL w ten czy inny sposób.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
Za te pieniądze nie ma nic lepszego
08.05.2016 10:31:47

Długo się zastanawiałem co kupić do Hayki k3, bo wiadomo, że moc i masa robią swoje w tym motocyklu i kapeć musi być dobry. Niemniej jednak nie uśmiechało mi się wydawać 600-700 zł na tylną oponę, bo tyle kosztują "świeże" opony dunlopa, michellina, czy metzelera.

Za 190/55/17 z tego roku zapłaciłem 399 zł brutto i powiem szczerze, że jak za te pieniądze opona jest rewelacyjna. Nie wiem dlaczego kolega z poprzedniego wpisu mam problem ze znalezieniem dota, bo u mnie jest.

Według mnie trzyma bardzo dobrze od samego początku jazdy. Na suchym , nawet na trochę bardziej wytartej nawierzchni nie zdarzył mi się uślizg, prowadzenie w zakrętach na 5+, stabilność również. Na mokrym za dużo nie przejeździłem, ale generalnie bez bólu i wszystko przewidywalne.

Jedyne co świadczy na minus opony to jej szybkie znikanie. Zrobiłem na niej już jakieś 3 tyś. km i widać, że już się zużyła trochę, ale do końca ma pewnie jeszcze ze 4-5 tyś max. Na torze na wyjściu z długiego łuku przy pełnej łyżce zaczęło mi trochę dupą telepać, ale myślę, że to bardziej wina za twardo ustawionego zawiasu niż samej gumy.

Podsumowując, za takie pieniądze nie nie znalazłem lepszej opony z bieżącego rocznika. Fakt stosunkowo szybkiego zużycia jest rekompensowany ceną, a właściwości jezdne nie pozostawiają nic do życzenia. Dla każdego kto korzysta z pełnej krasy motocykla (miasto,trasa,tor) jest to na prawdę opona godna polecenia.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Suzuki GSX-R 1100 (1993-1998)

dobry motocykl,ciezki jest,hamulce troche slabe,ale jak na tamte lata znosnie,mam go dlugo,awarje nie wystepuja,ale olejak lepszy,duzo bardziej dziki ...

Suzuki GSX-R 1100 L (1989-1992)

nikt nie napisal nawet jednej opini,wiadomo ze to legenda,wszystko juz napisano o tym motocyklu,jest wspanialy,oddawanie mocy fantastyczne,nowe motocy...

HYOSUNG GT650R

Razem z kumplem jeźdzmy na swoich wersjach R i P, pięknie się spisują, dobrze wykonane motocykle i tanie (mało kiedy idzie to w parze). Hamulce ...

Kawasaki ZX-10R Ninja (2004-2005)

Ta Kawa jest niesamowita. To motocykl, który nie znudzi sie szybko. Trzeba mieć do niej respekt i uważać z gazem. Poza tym piękny wygląd i bardz...

MT Revenge

Kask bardzo dobrej jakości. 5 gwiazdek w teście sharp o czymś świadczy. Bardzo dobra wentylacja. Przy 30 stopniach nie będziesz miał mokrej gło...

Kawasaki Z1000 SX (2010-2013)

Super do jazdy suepr elastyczny silnik, ale to kawal motocykla nie na poczatek, przez owiewki zajmuje sporo miejsca, domwymiany szybka i przednie kie...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach