Mamy już 11429 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler Sportec M7 RR



Ilustracja przedmiotu

1  

Metzeler Sportec M7 RR

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.42 / 10

(Na podstawie 12 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 92%
Neutralne: 8%
Negatywne: 0%


Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
Na lepszych na razie nie jeżdziłem.
06.03.2014 15:28:42

Motocykl FZ 6 Fazer S2. Przejechałem na razie 1000km na tych oponach. W porównaniu do Michelin Pilot POWER 2CT to M7 to niebo, a Power 2CT ziemia. Opona świetnie trzyma w zakrętach nie ma obaw, że odjedzie nam tył czy przód co w przypadku kompletu Michelin zdażało się często - za często. M7 RR dużo szybciej sie nagdzewają, a motocykl jakby lepiej się mnie słucha. O trwałości sie nie wypowiadam bo to nowy model.

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
rewelka
08.17.2014 0:20:27

Przesiadłem się z bardzo dobrej pilot power 3 na m7rr i przyznam że Metzeler stanął na wysokości zadania. Na mokrym obie opony są porównywalne, za to na suchej nawierzchni lepiej spisuje mi się metzeler - pp3 łapała mi czasem niewielkie uślizgi na wyślizganym asfalcie, za to M7RR puściła mi może z 2 razy przez 4 tys km. W zakrętach jest bardzo stabilna, przyzwoicie wybiera dziury. Daje 9/10 - najlepsza z moich dotychczasowych opon. Moto to Kawasaki ZX10R 2009.

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Profil użytkownika


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Najlepsze opony w swojej kategorii
08.27.2015 14:57:37

Jak w temacie, wg mnie najlepsze co można teraz kupić w SWOJEJ KLASIE. Szybko się grzeje, trzyma jak szalona, nigdy nie byłem tak pewny opony w zakręcie. Doskonale nadają się na track-daye. Mało powiedzieć, że po raz pierwszy przytarłem sety na "sporcie". Jeżdżąc amatorsko (bez popełnienia błędu ;) ) nie da się dojść do jej granicy przyczepności.
Jak na oponę sportową zużywa się bardzo powoli, po 4 tys km jest może ze 70% tyłu, a to spory wyczyn (założone są na litrową K9).

Wszystkim polecam bo wg mnie trzymają jeszcze lepiej niż np S20, a zużywają się sporo wolniej.

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Metzeler M7RR 120/70/17+190/55/17
09.15.2015 17:21:09

U mnie zastąpiły rosso 2 i to co mogę powiedzieć to że są to opony znacznie bardziej uniwersalne od pirelli. Niby robi je ten sam koncern, ale metzelery grzeją się o wiele szybciej, nie tracą temperatury tak szybko. Na deszczu też zachowują się o niebo lepiej od rosso 2 - jednym zdaniem WARTO!

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam warto!
05.06.2016 22:20:39

Świetne oponki naprawde polecam świetnie spisują się podczas agresywnej jazdy po winklach. Polecam idealna oponka nawet na chłodniejsze dni.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam!
05.16.2016 12:43:06

Założone do Suzuki GSXR 1000. Nie będę wypowiadał się na temat żywotności M7 RR, bo mają nalatane 1900 km. Zimne sprawują się zaskakująco dobrze. Szybko się nagrzewają. Na suchym, bardzo dobrze kleją. Na mokrym też pozytywne zaskoczenie. Nie mam się do czego przyczepić. Kupiłem je za namową kolegi i nie żałuję decyzji. Wcześniej latałem na Dunlop Sportmart2. M7 są zdecydowanie lepsze, mają dobry feedback. Szczerze polecam, to nie jest już M5

Gość
Jak dla mnie trochę za miękkie lepiej mi się śmigało na M5

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Gość
05.22.2016 22:17:51

no coz sam gdy kupowałem metzelera w zeszłym roku sugerowałem sie opiniami innych, pewnego rankingu opiniamy rowniez z tej strony,mojego stylu jazdy...... nadszedł czas małego podsumowania, bo niedługo bedzie rowny rok odkad uzytkuje m7,zaznaczam ze jezdze na zx6r 2 sezon, wczesniej miałem er6f dwa sezony i nie mam tez zabardzo punktu odniesienia co do typowego sporta, bo to tak naprawde pierwsza sportowa guma, jednak ocenie ja bdb, zaczne od trwałosci po prawie 3,5k km tył w zasadzie wyglada jak nowy przy moim srednim piecu, zaznaczam ze staram sie dbac o opony i zawsze jade trase z cisnieniem ustalonym przez producenta czyli w tym przypadku wysokim 3 bar, jedynie na winklach troche popuszczam ale bez szalenstw, opona trzyma bdb szybko sie nagrzewa i co zauwazyłem nie przegrzewa sie, kolega ma micheliny pilot powery i naprawde czuc roznice ponad 10 stopni w temp przy tej samej jezdzie na postoju po winklach, jak narazie opona ani razu nie ujechała, nie było zadnego poslizgu przy szybkich winklach, ostatnio zaliczyłem powrot 50km w dosc sporym deszczu i tez zdała egzamin (chyba ze ktos piecuje na maxa na mokrym ja jade ostroznie) dohamowania bez problemu, narazie oceniam na 10 moze na wyrost niedługo bede na torze to moze zweryfikuje zdanie

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Najlepsze w swojej klasie
08.09.2016 17:17:55

Oponki warte każdej złotówki. Pięknie się kleją w zakrętach jak i na prostej. Na mokrym mało jeździłem ale dają radę. Wytrzymałość bardzo dobra. Kupiłem używki po 1 sezonie. Ja zrobiłem 6 tyś z czego 3 razy zaliczony tor w Radomiu i jeszcze ponad 1 mm nad ogranicznikiem. Nawet jak na torze złapał mnie lekki deszcz i asfalt juz nie był taki suchy to nie złapałem żadnego uślizgu. Chyba najbardziej uniwersalne gumy. Polecam w 100%. Na pewno kupię je kolejny raz tylko teraz nowe.

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
takie sobie
08.28.2016 14:29:58

Oponę kupiłem używkę z bieżnikiem około 3,5 przez 1000 km załapałem 2 uślizgi w zakręcie i prostej dosyć mocno złapała poślizg na 2 biegu przy 120. Kiepsko mi się jeździ jest za miękka takie są moje odczucia .

Gość
jaki dot??? moze guma za twarda... mi dot 14 raz zrobil jape ale w miejscu gdzie sie tego spodziewalem bo asfalt wyslizgany i nie mialem opony ktora tam nie ujechala...ale lepsze od michelin pp3 itp zwlaszcza w zimniejsze dni

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
pare faktów
11.14.2016 22:16:24

Najlepsza i najbardziej uniwersalna opona sportowa na rynku

- Trzyma jak Bridgestone S20 EVO, ale wolniej się zużywa(na oko ok 30%)
- Szybciej się nagrzewa i zachowuje temperature
- Znakomita na mokrym
- Nieźle radzi sobie w niskich temperaturach
- KTM montuje ją fabrycznie w Super Duke-u 1290
- Projektowana i tworzona z udziałem Guy-a Martina
- Metzeler to jedyna firma, która produkuje opony TYLKO DO MOTOCYKLI.

Więcej argumentów chyba nie trzeba. Kupować, cieszyć się jazdą!

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Metzeler M7 RR 120/70/ZR17 + 190/55/ZR17
04.21.2017 11:39:48

Obecne moto - GSXR 1000 k9. Były już: Bridgestone S20, Pilot Power, 2CT, Pilot Power 3, Diablo Rosso 2, Contientale i pare innych. Lubie szukać i porównywać różne opony, ale pierwszy raz założe tą samą opone po raz drugi. To połączenie wszystkich najlepszych cech w/w opon w jednej. Trzyma na mokrym i suchym jak wściekła, nagrzewa się w oka mgnieniu, nie topnieje w oczach jak śnieg. Nie wiem jak Metzeler to zrobił, ale to jest ideał opony sportowej na droge. Śmiem twierdzić że na chwile obecną lepszej po prostu nie ma i nie warto szukać. NAJLEPSZA.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
10-10
05.14.2017 23:08:47

Nie miałem lepszej opony. Metzeler przeskoczył pilot power 3 i rosso 2! Ta opona to jakiś kosmos - przestałem się zastanawiać jaki jest asfalt, czy jest zimno czy ciepło. Po prostu kłade motocykl i wiem że ona nie puści - totalna pewność i zaufanie do opony. Coś pięknego.

Gość
Ja dziś założyłem używkę prawie 100% bierznika opona z 2016 rok jestem załamany no chyba że nie była dogrzana .Pomocy ...

Arturpmiechow

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Cardo Scala Rider Packtalk

A ja teraz zrobiłem 6 dniowy wypad do Chorwacji z kumplem, który pożyczył ten zestaw od innego kumpla, bo nie byłem przekonany i powiem tak: zest...

Oxford Oximiser 601

Bzdury Panie piszecie że głowa mała. Mam ten prostowniczek od 3 lat i nigdy nie zawiódł, a ten z lidla padł po roku. Oxford nie ma żadnych czę...

Daytona Clubman

Kupiłem używane, ale teraz już wiem, że kupie sobie nowe. Mega wygodne i do tego wygodne, poza tym wygodne. Prawie jak domowe kapcioszki. ...

Dainese Hydra Flux D-Dry

Cena do jakosci.
Dobra kurtka na wysokie temperatury. Jezdze w niej w temperaturach 30-38 st C. Codziennie i caly rok.
Jak to w Dainese ...

Alpinestars SMX-6

Buty kupione po dwoch latach uzywania Alpinestars SMX 5.
SMX 5 zuzyly sie zewnetrznie i wentrznie, ale byly bardzo dobre.
Jezdze codzien...

Buell XB9R Firebolt (2002-2007)

Posiadam ten motor od około miesiąca i jestem zakochany. Silnik z harley wygląd z kosmosu. Buell zrobil kawał dobrej roboty.
Brzmi niesamow...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach