Mamy już 9410 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Metzeler Sportec M3



Ilustracja przedmiotu

1  

Metzeler Sportec M3

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
9.00 / 10

(Na podstawie 28 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 89%
Neutralne: 7%
Negatywne: 4%


Gość


10
Gość
03.04.2012 23:33:44

Świetna guma - o ślizganiu się przodu lub tyłu można zapomnieć. Po prostu klei się idealnie. Na mokrym też nie ma tragedii. Zużycie niestety trochę duże - w Fazerce 600 8 tysięcy na tyle i już nie ma opony. Przód wytrzyma pewnie do 12 tysięcy. Mimo szybkiego zużycia polecam. Następne będą M5. Podobno żyją dłużej niż M3.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Metzeler Sportec M3
05.25.2012 14:46:49

Polecam - świetna oponka półtorowa. Poprzednio latałem na Pilot Power 2CT, ale metzelerka zdecydowanie lepsza.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
GUCIO
06.24.2012 20:29:20

Na suchym opona cudowna na winkle, trochę mokro trzeba się pilnować.
Niestety przy CB1300 szybko się zużywa.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
07.02.2012 12:22:12

Rewelacyjna guma, ale troche szybko się zużywa. W mojej ZX-10R wytrzymała ok. 5,5 tys. W tym sezonie zmieniłem na M5 i mam już przejechane troche ponad 6 tys, a jeszcze pociągnie jakieś 1,5 tys.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.31.2012 14:46:45

Świetna guma. Szybko schodzi, ale warto ją kupić. Bardzo pewnie trzyma się w zakrętach. Uślizgi tyłu to rzadkość. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
RN19
08.27.2012 22:36:58

oponka dość szybko się nagrzewa i lepi się z asfaltem. jako jedna z nielicznych najdłużej przejeździła ze mną przy mojej agresywnej jeździe. polecam :)

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Jakub GSXR-1000 K7
10.02.2012 10:25:48

Oponka rewelacja - założyłem do gixxera 1000 k7 i bardzo sobie chwale. Na suchym można dawać ostro w palnik bez obaw że odjedzie na winklu :) Na mokrym już nie jest tak kolorowo i czuje się troche jakbym jechał po lodzie - dużo lepiej jeździło mi się w deszczu na Pilot Powerce. Tył wytrzymał przy moim stylu jazdy ok. 4 tys :) Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
DanielXX
10.08.2012 9:34:44

Oponka ma dwie wady - szybko się zużywa i ma słabą przyczepność na mokrej drodze. Na szczęście na suchej jest genialna, więc można jej to wybaczyć. Dobrze rozgrzana klei się niesamowicie, możemy skupić się nad techniką pokonywania zakrętu i nie myśleć czy opona ucieknie nam w którymś momencie. Naprawde polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Metzeler M3
10.12.2012 10:30:35

Te oponki są po prostu świetne. Bardziej mi leżą niż wychwalane Pilot Power 2CT. Niestety bardzo szybko się zużywają i na deszczu nie trzymają tak pewnie jak micheliny. Są to oponki głównie do jazdy w dobrą pogode, bo jak zaskoczy nas deszcze to wracać trzeba wolno i ostrożnie. Daje 9/10.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.23.2012 23:58:32

Nie spotkałem się jeszcze z lepszymi oponami od tych - przyczepność na suchym jest masakryczna! Jeszcze żadnej oponie nie ufałem tak jak M3 - wszystkie winkle pod pełną kontrolą i zero uślizgów, do tego grzeje się w błyskawicznym tempie. na mokrym średnio, ale dramatu nie ma. Jak dla mnie 10/10. Naprawde polecam te oponki.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
luk 954
11.10.2012 15:49:16

Polecam - jedne z najlepszych opon sportowych na rynku. Na suchym kleją jak zaczarowane, niestety kosztem szybkiego zużycia. Tył w mojej 954 leci po 4,5 tys, ale na szczęście komplet nowych M3 w rozmiarze 120/70ZR17 + 190/50ZR17 można wyhaczyć za 750 PLN, więc jakość szczególnie z tego powodu nie narzekam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
12.09.2012 15:13:39

Bardzo fajne gumy. Mam je w 954 i jeździ mi się na nich o lepiej niż na pilot powerach. Grzeją się szybko i świetnie kleją na suchym. Na mokrym wiele nie jeżdże, ale nie czuje się na nich źle. Dodatkowy atut - dobre ceny zarówno nowych jak i używek. Ostatnio kupiłem m3 do przodu w dobrym stanie za 100 PLN - nigdy nie łatana. Polecam

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
marek gsxr 1000 k5
01.28.2013 13:10:11

Super guma - w winklach trzyma obłędnie. Przebieg standardowy dla tego typu opon - od 3 do 5 tys w zależności od częstotliwości skurczów nadgarstka :) Polecam!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
dawid
02.06.2013 23:49:47

mam je w gixie 600, przebieg ok 3 tys i brak praktycznie zuzycia, swietnie trzymaja daja poczucie bezpieczenstwa jeszcze nie zdarzylo mi sie aby odjechala. Z tego co wiem to ich juz nie produkuja i mozna ew kupic doty 10

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
metzeler m3 - super gumy
02.12.2013 19:01:26

Chyba ciągle produkują, bo kupiłem latem oponke z dotem 2012. Co do samej M3 to bardzo sobie chwale - szybko się rozgrzewają(jakieś 2 km i już gotowe do winklowania) i fantastycznie kleją się asfaltu. Nawet przy maks. złożeniu nigdy mi nie uciekła. Przód tak samo - trzeba ostrożnie hamować, bo moto może nakryć :D W f4i wytrzymują mi 7 tys(tył) i ok. 15 tys przód. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
SC59
02.17.2013 11:16:03

Świetne uniwersalne gumy, które na długo starczają. Pierwszy komplet zjechałem w hornecie - wytrzymały wtedy ponad 10 tys. Przyczepność wzorowa - nigdy nie ujechała mi w zakręcie. Na mokrym całkiem dobrze się jeździło - zaliczyłem na nich 250 km. w ciągle padającym deszczu jak wracałem ze zlotu i nie zachowywała się nieprzewidywalnie - uślizgi od święta i to raczej sam je wywoływałem aby zobaczyć na co je stać. Drugi komplet miałem już w obecnym SC59 i też nie narzekałem, choć późniejsza rosso corsa bardziej mi przypasowała, to jednak M3 oceniam bardzo dobrze.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
636
03.01.2013 18:34:48

Ogólnie oponki zdecydowanie na tak. Na suchym trzymają jak trzeba. Do amatorskiej okazjonalnej jazdy na torze również się nadają. Przyczepność na mokrym mogła by być lepsza ale nie ma tragedii, poprostu trzeba się pilnować. Trwałość przeciętna jak to w oponach sportowych.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
polecam
06.10.2013 20:59:19

Nie mogłem wyjść z podziwu po pierwszej przejażdżce, kupiłem horneta z przednią oponą w opłakanym stanie i po zmianie na nowiutką m3 motocykl zaczął prowadzić się łatwo niczym rower. Już nie potrzeba zmuszać moto aby kładł się w zakręt, mam wrażenie, że wystarczy o tym pomyśleć a on sam to robi. Na tyle mam Z8 i wg mnie taki duet to ideał.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
8
sucho TAK! mokro NIE!...
04.24.2014 22:38:07

mam speed tripl'a 1050 od lipca zeszłego roku ( opony oryginalne przebieg 2700km teraz 7100km )
Sucho nie mam zastrzeżeń, mokro ślizgają się jak cholera (tył) ale to może wina mojego stylu jazdy i charakterystyki silnika maszyny. Na suchym miałem już niezaplanowane trzy drifty ;). Dość łatwo z nich wyszedłem ale za pierwszym razem narobiłem prawie w gacie. Na finale Orkiestry świątecznej pomocy też nie było za ciekawie, no ale było mokro i 3stC.
Pozdrawiam

Głosy: 25   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


7
To nie na wodę...
05.24.2014 17:37:08

Na suchym rewelacja,na mokrym słabo,ale w deszczu to tragedia(tył).Gleba prawie pewna.Zużycie minimalne po 4500km(prawie żadne)Daje 7/10.Następne chyba Z8.

Głosy: 23   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Dobre ale....
06.26.2014 12:46:45

Na suchym ok. Brak zastrzeżeń, zreszta poprzednicy już się rozpisywali.
Na mokrym kiepsko - w mieście zacząłem bać się pochylać - duże uślizgi łapie nawet na prostej. Jeżdże strasznie zachowawczo i bez luzu na mokrym:( Przy dużym momencie obrotowym bardzo ostrożna praca manetką....
Ciężko mi się potem przestawić znów na normalną jazdę jak jest sucho... takie rozdwojenie jaźni... ;(

Głosy: 46   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
warte grzechu
08.31.2014 2:17:39

Świetne gumy do jazdy po suchym nigdy nie miałem uślizgu, bardzo szybko łapie temperaturę i po 2 km przytarłem podnóżek,hamuje równie dobrze a jazda tylko na przednim kole to żaden problem, co do jazdy w deszczu nie są może rewelacyjne ale bez przesady da się na nich normalnie jeździć i jak bym się sugerował niektórymi opiniami typu w deszcz lepiej nie wyjeżdzać, albo gleba prawie pewna czy uślizgi nawet na prostej to bym zrezygnował z zakupu na szczęście kupiłem je wcześniej i jestem z nich zadowolony, co do przebiegu to dość szybko schodzą tył 7000 tyś przód 12 tyś moto cbr F4i , ale warto kupić miałem DOT 2011 teraz 2013 z czystym sumieniem daję im dychę.



Głosy: 64   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
dobre gumy
05.18.2016 21:23:17

Jestem bardzo zdezorientowana waszymi opiniami na temat tej opony i postanowiłam ją sama przetestować,ponieważ nie kocham aż tak bardzo matki gleby jak tu niektórzy się rozpisują.Moje wrażenia są następujące.przebieg przód 12.000, tył 8000 przy turystycznym traktowaniu więc jak wy jeździcie, że macie brak zużycia przy 4500 tyś.Na sucho rewelacja nawet ja baba przytarłam podnóżek pierwszy raz w życiu bo na innych gumach się bałam,szybko się grzeją i są bardzo przyczepne już po 3 km.rozgrzewki.W deszczu tył się potrafi uślizgnąć przy mocniejszym przyspieszaniu, ale jak trochę sobie odpuścimy z gazem to nie jest źle.Przód dobrze trzyma i hamuje.Ktoś napisał,że już ich nie produkują ostatni DOT jaki widziałam to 2015 rok więc można jeszcze dorwać świeżynkę.Moje odczucia najbardziej się pokrywały z moim przedmówcą i moto takie same więc w miarę obiektywne pozdrawiam wszystkich fajnych chłopaków.

Gość
Pozdro :) :) :)

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
Słabe m3
08.01.2016 17:36:18

Oponki dość przeciętne.Przód strasznie łapie uślizgi,tył jakoś daje radę. Zamiast do sportowej to bardziej nadają się do turystycznej jazdy.Nie polecam do sportowego motocykla.

Przeciętny to jesteś ty
Jesteś bardzo przeciętny jak twoja opinia.Nie piszesz na jakim motocyklu jeździłeś,jednym sport ma 120 koni a drugim 175 i w jakich warunkach jeździłeś sucho czy mokro,to co napisałeś nic nam nie mówi,a po za tym piszesz bzdury, zajeździłem 3 kpl. M3 w różnych warunkach włącznie z torem to jak to możliwe że mi się nie ślizgają a u ciebie przód łapie uślizgi a tył nie.Jedyny mankament tych opon to jada w deszczu i to tył się ślizga a nie przód,a jeszcze jedne pytanie MIAŁEŚ TE OPONY CZY TYLKO O NICH SŁYSZAŁEŚ może miałeś DIABLOSTRADĘ ? a tym osobom którym ta opinia jest przydatna głęboko współczuję.Pozdrawiam tą dziewczynę z opinii wyżej wypisała wszystkie szczegóły i z jej opinią się zgadzam i kolegi nad nią również.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Bardzo dobra guma.
08.26.2016 9:16:29

Motocykl kupiłem używanymi M3. Więc przyzwyczaiłem się do zachowania podwozia na tych oponach, po 11 000 opony się skończyły I założyłem Z8. Moje pierwsze wrażenie było takie że tyłu lekko mi pływa w złożeniu, tragedii oczywiście nie było kwestia przyzwyczajenia ogólnie super. Z8 też się skończyła i powróciłem do M3 oczywiście różnica jest natychmiast odczuwalna. Jednak sportowa guma do sportowego podwozia to najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam.


Dołączone zdjęcia
Metzeler Sportec M3
Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Polecam
09.26.2016 20:53:30

Najlepsza guma na jakiej miałem okazję latać, szybko się grzeje, dobrze klei nie wykluczone, że uratowała mi dupę parę razy jak zerwało trakcję - użytkowana obecnie w V2.
Polecam

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Opona metzeler sportec m3
10.10.2016 15:22:22

Długo sie decydowałem kupić ta oponę czy nie
Długo czytałem rożne opinie rownież tutaj
Jednak kupiłem na swoj Ninja zx6r 2007-2008
Jesli chodzi o przyczepność ,no to nic zaskakującego,oczywiście porównuje z poprzednią opona a to była Bridgestone Battlax 013 (coś w tym stylu dokładnie nie pamietam) oczywiście lepiej bo ten bridgestone to jakas porażka..jak na suchym tak na mokrym kompletne gó...nisko
Na mokrym lepiej sie trzyma metzec,na suchym nawet na zimnej oponie mozna bardziej pewniej wchodzić w zakręty,jak sie rozgrzeje dobrze no to jeszcze pewniej,robiąc WILLY tył potrafił przekręczyć się pod sobą a motocykl nadal nie chce stać na koło :D i to na rozgrzanej oponie.
Minus jak dla mnie był największy w tym ze ta opona niby ma szerokości 180 a wyglada jak 170:(
Tył motocyklu zaczął wyglądać nie tak agresywnie,a wiadomo chce sie jak najszerzej :)
Niw wiem może nie odczułem wszystkiego na tej oponie Bo założyłem je jak temperatury były juz poniżej 18 stopni i przeważnie jedzielem dłużej wieczorem jak było zimno juz

Podsumowując opona jest warta swoich 420zl z dostawą,nie jest twarda jak kamień,bardzo przyjemnie nią sie jeździ,na mokrym jadąc z głową mozna sie nie przyjmować ze tył ucieknie od rozsądnego użycia manetki.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Opona metzeler sportec m3
11.01.2016 19:56:59

Długo sie decydowałem kupić ta oponę czy nie
Długo czytałem rożne opinie rownież tutaj
Jednak kupiłem na swoj Ninja zx6r 2007-2008
Jesli chodzi o przyczepność ,no to nic zaskakującego,oczywiście porównuje z poprzednią opona a to była Bridgestone Battlax 013 (coś w tym stylu dokładnie nie pamietam) oczywiście lepiej bo ten bridgestone to jakas porażka..jak na suchym tak na mokrym kompletne gó...nisko
Na mokrym lepiej sie trzyma metzec,na suchym nawet na zimnej oponie mozna bardziej pewniej wchodzić w zakręty,jak sie rozgrzeje dobrze no to jeszcze pewniej,robiąc WILLY tył potrafił przekręczyć się pod sobą a motocykl nadal nie chce stać na koło :D i to na rozgrzanej oponie.
Minus jak dla mnie był największy w tym ze ta opona niby ma szerokości 180 a wyglada jak 170:(
Tył motocyklu zaczął wyglądać nie tak agresywnie,a wiadomo chce sie jak najszerzej :)
Niw wiem może nie odczułem wszystkiego na tej oponie Bo założyłem je jak temperatury były juz poniżej 18 stopni i przeważnie jedzielem dłużej wieczorem jak było zimno juz

Podsumowując opona jest warta swoich 420zl z dostawą,nie jest twarda jak kamień,bardzo przyjemnie nią sie jeździ,na mokrym jadąc z głową mozna sie nie przyjmować ze tył ucieknie od rozsądnego użycia manetki.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Shark Skwal

Kask dobrze wykonany z porządnych materiałów. Posiadam i polecam. Jeden raz już mając go na głowie przy predkosci około 80 km/h sunąłem po zi...

Klocki hamulcowe Siffert

Zużywają się równo, nie są za twarde, oszczędzają tarcze hamulcową, trochę pylą, po 250-350km przednia felga do przetarcia mokrą szmatą, w...

Shima STX

Rękawice w swojej półce cenowej nie mają konkurencji wśród innych firm jeśli chodzi o wygodę noszenia (a przymierzałem na motobazarze dziesi...

LS2 FF397 Vector

Kask użytkuję jeden sezon, podług AGV znajomego z tej samej półki cenowej jest sporo lżejszy, ma milsze i wyglądające na solidniejsze materia...

Alpinestars SMX-6

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Po ślizgu przy 90/h stwierdzam, że buty średnio zdały egzamin. Uderzyłem bokiem, w ten duży p...

Shark S900C

Mała aktualizacja do mojej wcześniejszej opinii. Wciąż nie polecam tego kasku, żeby nie było :) Miałem ślizga przy 90km/h, przytarłem wizjere...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach