Mamy już 15369 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


AGV K5



Ilustracja przedmiotu

1  

AGV K5

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.70 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 90%
Neutralne: 10%
Negatywne: 0%


Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
AGV K5
08.09.2015 20:59:17

Latam od miesiąca w tym kasku - prawie same zalety. Nieźle wyciszony, lekki, wygodny i stabilny jak skała przy 250+ :) Jedynie wentylacja na czubku głowy może być dla niektórych ciut słaba, a tak kask kozak :) Polecam.

Głosy: 27   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
polecam
12.26.2015 12:39:57

Kask z włokna szklanego w tej cenie to dobre rozwiazanie.kaitalny sportowy wyglad.super wyciszenie polecam

Głosy: 22   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
AGV K5
03.12.2016 1:33:35

Wentylazja super, leciutki nie szarpie glowa, nie czuc ze sie ma kask polecam w 100% a hasałas hmm rzecz jasna zatyczki nie potrzebne :) Super 10/10

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Można polecić
09.10.2016 16:41:58

Zrobiłem 3000km w tym kasku dwie długie traski. Kask ogólnie dobrze wykonany, komfortowy, posiada blendę, możliwość zainstalowania interkomu, aerodynamika dobra.
Jeśli chodzi o wyciszenie to jest dobrze wyciszony ale jak się lata na nakedach, oraz innych motocyklach gdzie powietrze nie jest kierowane bezpośrednio z owiewek lub szyby na kask, na motocyklach sportowych oraz sportowo-turystycznych już taki "cichy" nie jest także w trasę stopery w uszy nieodzowne.
Z ciekawych opcji K5 ma możliwość rozszczelnienia wizjera co przydatne jest w upalne dni.
Minusy to wentylacja nie jest zła ale mogłaby być lepsza.

Ceny kasku kształtują się od 1200 do 1600zł w zależności od malowania.
Moim zdaniem cena 1200zł jaką zapłaciłem za bazowy biały kolor jest OK i warto wydać taką kaskę za K5 ale jak miałbym wydać 1600zł za k5 w malowaniu to wolałbym dołożyć te 300zł i kupić Shoei NXR w bazowym kolorze.


k5
Pinlock dołączony do zestawu lepiej wymienić na antifog fogcity

zbyniu
masz pinlock?

mathias
z wad dodam jeszcze że anifog nie wyrabia w niskich temperaturach.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
Agv k5 sv
08.01.2017 18:30:30

Kask sprawdzony ekstremalnie.Uchronił moja głowe podczas wypadku!Przy kontakcie z asfaltem nie pękł ani nie rozpadł się,nie jechałem na skuterze(honda cbr600).Przed wypadkiem,kask sprawował się dobrze.W upalne dni wentylacja działała podczas jazdy jak trzeba, wygodna miękka wyściólka spełniała swoją role,cichy jakoś specjalnie nie był,ale nie był głośny.W następnym sezonie(jak zdrowie pozwoli) kupię ponownie ten model.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


6
AGV K5
11.04.2017 8:20:33

Witam,

Kask używam od jakiś 1500km, na R1200GSA - czyli z dobą osłoną przed wiatrem.

Na plus:

1. Design kasku / wygląd
2. Wentylacja
3. Bardzo wygodny po założeniu i w długich trasach - 300 - 400 km.
4. Blenda i pinlock
5. System 4 otworów wentylacyjnych.

Na minus:

1. Opuszczenie blendy w rękawicach.
2. Operowanie otworami wentylacyjnymi w rękawicach.
3. Głośność.
4. Blęda po zamknięciu pojeżdża pod czolowe otwory wentylacyjne i po ich otwarciu jest przez nie widoczna - co powoduje iż cały brud podczas jazdy osadza się na niej - rozbite owady, drobny deszcz, etc. Kretyńskie rozwiązanie.

Czy kupiłbym go znając w.w - nie ze względu na wadę nr 4.

Gość
Temat z blendą bardzo przydatny. Dziękuję za tak ważną opinię. Blenda schowana a robale przylepione? U...... Rezygnuję z AGV

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
AGV K5
04.16.2018 18:23:20

z zalet:
-wygląd
-dobra wentylacja
-wygoda
-lekki

minusy:
-cena
-głośny
-jasna blenda

Kask bardzo wygodny, można robić kilkaset km bez ściągania. Jeden z większych minusów to głośność (powyżej 90km/h na nakedzie słychać jedynie szum wiatru, choć mam przelotowy tłumik akrapa) Wcześniej miałem nolana n104 szczękowca i był cichszy, niestety tu się zawiodłem bo w końcu to kask integralny który powinien być cichy. Blenda też mogła by być ciemniejsza. Reszta OK

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
8
AGV K5 S_kompleksowa opinia
05.06.2018 23:19:14

Kupiłem kask przedwczoraj. zrobiłem nim już 300 km i wiem wszystko co trzeba na temat:
Zalety:
1/ Aerodynamika - celująco - nic nie szarpie, spoiler i profil skorupy przyjmuje wiatr przedni i boczny, kask trzyma się głowy i nie szarpie nią. Rewelacja - w porównaniu z moim poprzednim Shoei XR1000 pod tym względem AGV wygrywa w przedbiegach,
2/ wyściółka - wygodny i miły materiał. też wygrywa z shoei - tam ten materiał był jakiś gryzący, zwłaszcza jak głowa, a zwłaszcza czoło się spociło.
3/ baaaardzo lekki, naprawdę jest to odczuwalne
4/ Wentylacja mocne '4+' - działa bardzo sprawnie a wlot na czole naprawde robi robote - stary shoei miał na tym tle niewiele do powiedzenia.
5/ wypinane wnętrze z możliwością wyprania - w shoei nie było tego luksusu.
6/ szybka z poliwęglanu, w AGV tzw GT-2 - tak deklaruje dystrybutor- szybciutko będzie dało się to zweryfikować - póki co nie mogę powiedzieć nic nt rysowania szybki, jak zrobię z 5.000 km to może coś tu dopiszę.
7/ powłoka z włókna szklanego zapewniającego max bezpieczeństwa

Neutralne
1/ wyciszenie - daje radę ale jak ktoś tu słusznie zauważył pewnie mogłoby być trochę lepiej.

Wady
1/ jakość wykonania niektórych elementów - poprostu "Włosi" ;-)
- zapięcie DD, /metalowe obręcze/ nie są śliskie /ostre ranty/ i trzeba się z nimi mocować, żeby przecisnąć przez nie pasek tu japończycy zostawiają za sobą konkurencję o lata świetlne
- zapiąć plastikowy zatrzask od paska DD - w rękawicy niemalże niemożliwe. w shoei był z nierdzewki i dało się go bardzo łatwo i precyzyjnie zatrzasnąć /foto/.
- miękka podszewka od paska przesuwa się na bok i czasem nie spełnia swojej funkcji /ma chronić szyję przed podrażnieniami od przesuwającego się w czasie jazdy paska/ - wydaje mi się, że jest to powszechny problem u wielu producentów.
- blenda chowająca się pod wwiewy powietrza to prawda /foto/. ja jeżdżę zawsze z opuszczoną, zamiast okularów /shoei nie miał blendy :(/, tego specjalnie kupiłem z blendą, wiec powiedzmy że dla mnie to nie stanowi problemu ale jak ktoś chciałby jeździć ze schowaną to może być problem, aczkolwiek nie bardzo widzę możliwość zrobienia tego inaczej w kasku w którym jest blenda - coś za coś. ja wole blende.
2/ czuję że matowy lakier szybko będzie się rysował - nie mam pewności ale cos mi tak mówi, pewnie dlatego zrobili promocję na to malowanie.

Podsumowanie
Miałem kiedys AGV /stara k3/ - to było z 10 lat temu. wymieniłem go na shoei bo AGV miał parszywą szybke, która rysowała sie niemiłosiernie. szybki były z jakiegoś lipnego plastiku niby pokrytego "anti-scratch" - g...o prawda :-)

Obecny produkt to jest inna historia /pozytywna/, wróciłem do AGV ze względu na 'zapamiętaną" wygodę i aerodynamikę, która jest główną i decydującą zaletą tego kasku i tej firmy - nawet dzisiejsze K3SV mają tą zaletę co w tym przedziale cenowym jest uważam ewenementem.

Powiem tak, że 1.600 zł nie dałbym za ten kask. faktycznie lepiej dorzucić 300 zł i masz segment wyższy produkt.
Ja kupiłem w promocji malowanie 'HERO BLACK/RED' za 1.140 zł i tyle uważam ten kask jest warty mając na uwadze wady o których wspomniałem powyżej. jestem skłonny iść na kompromisy związane z jakością zapięcia - ale zyskuję znacznie więcej za rozsądną cenę.
Ogólnie polecam ten produkt w cenach kolorów bazowych albo promocyjnych - jak mi udało się kupić, wówczas relacja jakość/cena wychodzi wyśmienicie.

Mam nadzieję że pomogłem - mi brakło takiej opinii jak ja szukałem dla siebie.
Pozdr
Michał


Dołączone zdjęcia
AGV K5
AGV K5
AGV K5
AGV K5
AGV K5
AGV K5
AGV K5
Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Komfort jazdy
Wentylacja
Wyciszenie
Jakość wykonania
Aerodynamika
9
A jednak coś zawiodło
05.20.2018 18:35:17

Kupując go nasłuchałem się samych "ach i och" czym on to nie jest. Jeżdżę od roku i nie kupił bym go ponownie. Wentylacja taka sobie - chyba że roszczelni się szybę to działa. Blenda jest jasno opalona. Głośny - ten sam poziom co przy moim szczękowcu z Scorpiona. Trzeba zaznaczyć że kupiłem model po zeszłorocznym liftingu i miał być mocno ulepszony.
Z aerodynamiką jest różnie. Jeśli tylko nie wieje boczny wiatr to jest bardzo stabilnie, ale gdy dojdą boczne podmuch to zaczyna się walka karku i głowy z prawami fizyki.
Dokupiłem teraz deflektor do swojej FZ-6 S i jest dużo lepiej.
Niestety oczekiwania przerosły rzeczywistość i mogłem jednak kupić Scorpiona.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Suzuki gsxr 1000
05.17.2019 17:25:45

Kask naprawdę cichy, bardzo wygodny, dobra aerodynamika. Fajny sportowy wygląd. Jedynie pole widzenia mogło by być trochę większe, no ale to kask integralny, nie sportowy. Kask do turystyki jak najbardziej, do typowo sportowej jazdy nie polecam, trochę niskie pole widzenia. Ale to wybór indywidualny i dopasowanie też. Do lansu może być, jest czaderski i ładniejszy zdecydowanie od kasków shoei i przy wyglądzie nie ma co nawet porównywać. Ogólnie super fajny kask.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Przewody hamulcowe w oplocie HEL

Mam i polecam. Bez żadnego problemu podeszły do Horneta 600 - hamulec zrobił się twardszy i bardziej skuteczny, mam spokój bo wiem że nie będą...

Onewell TPMS

TPMS kupiłem od MyFriendów przez AliExpress, bo byłem ciekaw, jak zmienia się ciśnienie w oponie podczas jazdy na drodze i na torze.

Standardowe świece NGK

Przeciętnemu zjadaczowi chleba i kilometrów ciężko jest ocenić taki element, jak świece zapłonowe. Ja jednak pozwolę sobie wyrazić krótką o...

Alpinestars GP Pro

Mam wiosło jak przeciętny 90 kilogramowy facet. Przymierzałem z 10 par Alpine i jako że jestem praworęczny ledwie się wybijałem w rękawice na ...

Michelin Pilot Power

Nigdy nie miałem uślizgu, trzymają pewnie, zakręty to czysta przyjemność. U mnie, co rok leci nowy komplet. Niedrogie i dobre.
Mam Suzi G...

Romet SCMB 125

Mam go ponad 3 miesiące i przejechałem 2000km. Motocykl świetny, super brzmi i faknie, wygodnie się na nim jeździ. Nie sprawia na razie problemó...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU


Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Komfort jazdy

Wentylacja

Wyciszenie

Aerodynamika

Jakość wykonania