Mamy już 9433 opinii o produktach motocyklowych!
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Dunlop Sportmax Qualifier 2



Ilustracja przedmiotu

1  

Dunlop Sportmax Qualifier 2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.64 / 10

(Na podstawie 25 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 88%
Neutralne: 0%
Negatywne: 12%


Gość


9
Daro
02.11.2012 0:16:00

Szybko się rozgrzewają, bardzo stabilne podczas hamowania. Bardzo dobra przyczepność na mokrej nawierzchni.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Mateusz
02.16.2012 0:28:15

Super oponki. Bardzo fajnie się kleją i dość wolno się zużywają. Na mojej R6 wytrzymały 10 tys. km. Dają rade nawet w deszcz. Jedyny minus to cena - 1100 PLN za komplet. Oponki jednak warte swojej ceny.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mati ZX-10
02.26.2012 10:19:06

Odkąd założyłem te oponki do ZX-10R całkiem inaczej się jeździ - znacznie większe uczucie bezpieczeńswa. Dobrze trzymają się na suchym. Dzięki cząstkom sadzy w strukturze opony są super także na mokrym. Jeśli będe zmieniać kiedykolwiek oponę na inną to już tylko na następce Q2. Polecam spróbować te oponki. Rewelacja.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.17.2012 11:09:47

Super guma. Klei się idealnie - nie traci przyczepności nawet przy mocniejszym odwinięciu na wyjściu z winkla. Na mokrym bardzo pewnie trzyma się drogi. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.12.2012 10:13:54

Świetna guma - w winklach trzyma znakomicie tylko się długo grzeje. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
weczi
09.14.2012 11:21:00

Swietna guma, rewelacyjne prowadzenie i uczucie bezpieczenstwa,
troche wolno sie grzeja, ale daja rade nawet podczas cwiczen na placu.
BARDZO POLECAM!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Damian FZ1
10.03.2012 18:23:07

Jedne z najlepszych opon na jakich jeździłem. Rewelacyjnie trzymają na suchym - można bez problemu szorować podnóżkami w winklach. Na mokrym spisują się równie dobrze - test hamowania awaryjnego w deszczu zaliczyły doskonale. Naprawde polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Robert R6
10.11.2012 19:20:35

Już trzeci sezon latam na Q2 i mogę je śmiało polecić. Nie ma żadnych problemów z przyczepnością - byłem na nich w Chorwacji i spisywały się świetnie nawet nawet na bardzo krętych górskich drogach. Jazda w deszczu także nie wywołuje wyższego ciśnienia. Według mnie jedne z najbardziej uniwersalnych opon do motocykla - można latać zarówno turystycznie jak i sportowo. Dosyć trwałe - na tyle robie ok. 8-9 tysięcy(R6 z 2007 roku).

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.15.2012 20:23:19

jak dla mnie jedna z najlepszych opon na jakich jeździłem. miałem je założone na R1 Rn04 jak również na vfr vtec. Opona bardzo szybko łapie optymalną temperaturę pracy, nawet na torze dawała rade :p ...a na mokrym jak to na mokrym :) trzeba uważać

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mistrzu FZ6
10.18.2012 12:41:05

Super gumy. Wcześniej latałem na Pilot Roadach 1 i muszę przyznać, że różnica między Qualifierem 2, a Michelinem jest kolosalna(na korzyść Dunlopa oczywiście). Przyczepność na suchym rewelacja - poprzedniej gumy nie udało mi się nigdy do końca zamknąć(zawsze zostawał mały paseczek około 10cm), a Q2 zamknąłem już 1000 km. Dużo pewniej się teraz czuje na winklach - nie martwie się o uślizg, bo oponka trzyma fenomenalnie. Kolejny plus to komfort - oponka znacznie lepiej wybiera dziury na drodze. Komfort jazdy conajmniej 2x lepszy. Dosłownie jakbym zmienił zawieszenie w motocyklu. Co do jazdy po mokrym to jest dobrze, chociaż czasem jak odkręce mocno gaz na dwójce(dla testu) to zaczyna mi boksować w miejscu. Ogólnie jestem naprawde zadowolony z tych opon - daje 10 :)

Gość
(zawsze zostawał mały paseczek około 10cm)- trochę duży ten mały paseczek

Gość
Debilu, oczywiście że są super ponieważ porównujesz je do opon turystycznych - pewnie że będzie różnica na korzyć Q2!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
qualifier 2
01.19.2013 11:16:17

Również polecam te gumy. Założyłem w zeszłym sezonie do R1 i nie mogę narzekać - na droge rewelacja, bo trzymają dobrze na mokrym i na suchym. Przy mocnym hamowaniu przodem moto robi stoppie, więc przyczepność jest naprawde super. Poprzednia opona bridgestone(niestety nie pamiętam dokładniej jaka) przy mocniejszym hamowaniu potrafiła zapiszcze, a na Q2 jeszcze tego nie miałem. Poza tym jest stabilna przy dużych prędkościach - wspomniany bridgestone troche falował, a na qualifierce jest super. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Radek 929
02.28.2013 11:04:30

Opona dla tych, którzy nie chcą żeby opona znikała po 4 tys., a jednocześnie dawała radość na winklach. Bardzo fajnie trzyma na suchym, a także mokrym. W 929 wytrzymuje bez problemu cały sezon(robie przeważnie do 9-11 tys). Mogłaby się tylko troche szybciej nagrzewać, a poza tym nie mam zastrzeżeń. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
super
03.11.2013 22:34:48

polecam, następna będzie taka sama
około 10 tys na tyle z750 '08

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
super guma, ale znika bardzo szybko
03.28.2013 10:26:53

Oponki rewelacyjne, tylko nie wiem w jaki sposób wytrzymują wam 10 tys? Ja założyłem w połowie tamtego sezonu(cbr 954) i po zrobieniu niecałych 5 tys prawie nie ma bieżnika na środku. Wytrzymają jeszcze najwyżej 1 tys. Ogólnie bardzo sobie chwale, ale znikają w zastraszającym tempie. Za to odejmuje 1 z oceny.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetne opony
04.24.2013 8:15:22

Mam je w R1 2004 i nie mam żadnych powodów do narzekań. Oponki bardzo uniwersalne - świetne na suchym i na mokrym, stabilne i dość fajnie się rozgrzewają - po paru km można się już fajnie składać. Wytrzymałość tylnej gumy to u mnie 7-8 tys. Polecam, choć następną jaką wypróbuje będzie dunlop spormax sportsmart - słyszałem że jeszcze lepsza od q2 :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bardzo dobra guma
08.19.2013 19:41:42

Mam je w Z750 :) Oponka gwarantuje bardzo dobrą przyczepność na wszystkich drogach, nawet tam gdzie asfalt jest wyślizgany i się błyszczy. Testowałem ją również na torze w Kisielinie gdzie zamknąłem do końca i bez trudu szorowałem podnóżki. Zbliżam się do wymiany tyłu - zrobione 10 tys, więc z wytrzymałością też nie jest źle. Qualifier niestetz nie lubi niskich temperatur i w zimniejsze dni(15 st i mniej) nie jest tak pewna i szybko stygnie przy spokojnej jeździe. W temperaturach od 25 st. C rozgrzewa się błyskawicznie i zawsze klei jak trzeba.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
09.21.2013 16:16:52

Na tor tylko Dunlop D211, a na ulice Qualifier 2 - tego się trzymam i jestem zadowolony. Oponka jedna z lepszych w swojej klasie - świetna na winklch i wytrzymuje do 8-9 tys w R1 RN12. Doskonale trzyma na mokrej nawierzchni. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
quali 2
06.04.2014 7:28:11

oponka godna polecenia, po rozgrzaniu można wymiatać na winklach, w deszczu też nie ma powodów do narzekań polecam

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
średniaki
07.07.2014 16:38:26

Q2 dobre są najwyżej do 600tek, w litrach nie zdają egzaminu - mają tendencje do przegrzewania się. Nie byłem zbyt zadowolony - to taki odpowiednik pilot power 2ct od Dunlopa. Dużo lepsze są Sportmax Sportsmart 2 - teraz na nich śmigam i są o niebo lepsze.

Gość
Zwłaszcza że były seryjnie zakładane do Suzuki B Kinga-a 1340ccm i 184 KM

Głosy: 40   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super !
03.12.2015 22:13:51

Polecam oponki w 100% ! Bardzo dobrze trzymają się drogi, nie łapią uślizgu.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
na począku ok, później słabo...
05.27.2015 14:28:45

Miałem kolplet tych gum w R1 2005 - przód 120/70 i tył 190/55. Tuż po kupnie byłem zachwycony prowadzeniem moto i przyczepnością, niestety czar prysnął po ok. 5 tys. Opony szybko tracą swoje właściwości i zaczynają tańczyć przy odkręcaniu i zrywać przyczepność w niespodziewany sposób - zwłaszcza w deszczu i gdy jest chłodniej. Po nich kupiłem Angel ST i trzymały równy poziom aż do końca swojego żywota. Plus Q2 to cena - za komplet DOT2013 w tamtym roku dałem 840 PLN. Tył spaliłem po 8tys.

Krzysiek
No to stary masz ten sam poroblem co ja i juz chyba nie mam co szukać przyczyn tylko gumy nowej :) Zrobiłem około 4,5-5 tys bieznik niby jest jeszcze 1-1,5 mm nad znacnzikami a przy odkrecaniu ucieka nawet przy próbach gumowania opona roluje.. porażka.

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sportmax qualifier 2 to nie to samo co Q2
01.03.2016 1:18:45

Pewnie nie wszyscy o tym wiedzą, ale opony Dunlop Sportmax Qualifier 2 to nie są te same opony co Dunlop Sportmax Q2

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
2
Gość
01.06.2016 14:14:37

niepolecam , miałem raz- niesamowicie niedorzeczna opona - na prostej ok ale w złozeniu czy przy zawracaniu slizga sie jak głupia - spaliłem i wywaliłem

Marcin.
To bardzo dziwne, bo na nich jeżdżę i "kleją się" już po krótkiej jeździe. Myślę, że kolega kupił Qualifier-y "I" (które są znacznie tańsze i ślizgają się jak "głupie") a pisze o "II". Pozdrawiam.

Głosy: 7   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.13.2016 20:36:48

Właśnie na niej miałem uslizg tylnego koła,poslizg szlif i gleba.

Dotychczas zmieniałem tylko na ten sam model,ale-uwazam że sa swietne,tylko poslizg był na tej cholernej masie bitumicznej łączącej kawałki wspaniałego asfaltu,dosyć gruby.

Wiec uwazam ze opony przod i tyl sa super-zawiniła sliska nawierzchnia na tej masie i tyle,poxniej juz tylko szlif i zatrzymanie.Ppo wszystkim odjechałem dalej.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Super oponki.
09.12.2016 19:08:13

Jeżdżę na nich od 5 lat, z czego już zmieniłem trzy tylne opony - moment obrotowy i moc w B - Kingu robią swoje :-). Oponki szybko się rozgrzewają i wystarczy temperatura min. 17 st. C. i jest dobra zabawa, bo kleją się bardzo dobrze do asfaltu. Przy bardzo "oszczędnej jeździe" udało mi się przejechać 8 tys. km (mówię o oponie tylnej), przy normalnej można dojść do 5 tys. W pełni zgadzam się z producentem, który dedykował ją B - Kingowi, ponieważ wiadomo co się dzieje z motocyklem i jest wyczuwalna w nich granica zarówno w złożeniach jak i w rakietowych startach spod świateł :-).
Pozdrawiam szczęśliwych użytkowników B - Kingów jak i tych oponek.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


LS2 FF323 Arrow R

Cześć, w kasku przejeździełem cały sezon, moje spostrzeżenia:

Zalety:
Skorupa wykonana z włókna szklanego
4 gwiaz...

SJCAM SJ4000

Zgadzam się z większością opini na temat kamery - jest to udana kamerka ze świetną jakością obrazu, ale ma jeden istotny minus - bateria wysta...

Seca Atom

Same rękawice kosztowały mnie 200 zł.Kupiłem je w Wawie.
Zdałem na nich prawko na motocykl.Ale:
-po ok. 2 tygodniach okazało się ...

Honda XR125 L

Super motor dla początku. Nadaje się na miasto i lekkie enduro lub nawet turyzm. Mały, lekki, uniwersalny, dość tanie części, niezawodny silnik...

Naxa F02

N o w sumie poza tym , że to jest szczękowiec to zalet nie widzę.
Szybka rysuje się od czegokolwiek.
Nosek sam się wysuwa z mocowa...

HJC IS-17

W porównaniu do Nolana N87 - bardzo mało miejsca w części szczękowej, nie ma miejsca na cyrkulacje powietrza i okulary przez to strasznie parują...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach