Mamy już 11461 opinii o produktach motocyklowych!

R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Dunlop Sportmax Qualifier 2



Ilustracja przedmiotu

1  

Dunlop Sportmax Qualifier 2

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena użytkowników
8.64 / 10

(Na podstawie 25 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy
Dodaj film
Pytania i dyskusje

Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE


Opinie motocyklistów


Pozytywne: 88%
Neutralne: 0%
Negatywne: 12%


Gość


9
Daro
02.11.2012 0:16:00

Szybko się rozgrzewają, bardzo stabilne podczas hamowania. Bardzo dobra przyczepność na mokrej nawierzchni.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Mateusz
02.16.2012 0:28:15

Super oponki. Bardzo fajnie się kleją i dość wolno się zużywają. Na mojej R6 wytrzymały 10 tys. km. Dają rade nawet w deszcz. Jedyny minus to cena - 1100 PLN za komplet. Oponki jednak warte swojej ceny.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mati ZX-10
02.26.2012 10:19:06

Odkąd założyłem te oponki do ZX-10R całkiem inaczej się jeździ - znacznie większe uczucie bezpieczeńswa. Dobrze trzymają się na suchym. Dzięki cząstkom sadzy w strukturze opony są super także na mokrym. Jeśli będe zmieniać kiedykolwiek oponę na inną to już tylko na następce Q2. Polecam spróbować te oponki. Rewelacja.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
07.17.2012 11:09:47

Super guma. Klei się idealnie - nie traci przyczepności nawet przy mocniejszym odwinięciu na wyjściu z winkla. Na mokrym bardzo pewnie trzyma się drogi. Polecam.

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.12.2012 10:13:54

Świetna guma - w winklach trzyma znakomicie tylko się długo grzeje. Polecam.

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
weczi
09.14.2012 11:21:00

Swietna guma, rewelacyjne prowadzenie i uczucie bezpieczenstwa,
troche wolno sie grzeja, ale daja rade nawet podczas cwiczen na placu.
BARDZO POLECAM!

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Damian FZ1
10.03.2012 18:23:07

Jedne z najlepszych opon na jakich jeździłem. Rewelacyjnie trzymają na suchym - można bez problemu szorować podnóżkami w winklach. Na mokrym spisują się równie dobrze - test hamowania awaryjnego w deszczu zaliczyły doskonale. Naprawde polecam.

Głosy: 0   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Robert R6
10.11.2012 19:20:35

Już trzeci sezon latam na Q2 i mogę je śmiało polecić. Nie ma żadnych problemów z przyczepnością - byłem na nich w Chorwacji i spisywały się świetnie nawet nawet na bardzo krętych górskich drogach. Jazda w deszczu także nie wywołuje wyższego ciśnienia. Według mnie jedne z najbardziej uniwersalnych opon do motocykla - można latać zarówno turystycznie jak i sportowo. Dosyć trwałe - na tyle robie ok. 8-9 tysięcy(R6 z 2007 roku).

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Gość
10.15.2012 20:23:19

jak dla mnie jedna z najlepszych opon na jakich jeździłem. miałem je założone na R1 Rn04 jak również na vfr vtec. Opona bardzo szybko łapie optymalną temperaturę pracy, nawet na torze dawała rade :p ...a na mokrym jak to na mokrym :) trzeba uważać

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Mistrzu FZ6
10.18.2012 12:41:05

Super gumy. Wcześniej latałem na Pilot Roadach 1 i muszę przyznać, że różnica między Qualifierem 2, a Michelinem jest kolosalna(na korzyść Dunlopa oczywiście). Przyczepność na suchym rewelacja - poprzedniej gumy nie udało mi się nigdy do końca zamknąć(zawsze zostawał mały paseczek około 10cm), a Q2 zamknąłem już 1000 km. Dużo pewniej się teraz czuje na winklach - nie martwie się o uślizg, bo oponka trzyma fenomenalnie. Kolejny plus to komfort - oponka znacznie lepiej wybiera dziury na drodze. Komfort jazdy conajmniej 2x lepszy. Dosłownie jakbym zmienił zawieszenie w motocyklu. Co do jazdy po mokrym to jest dobrze, chociaż czasem jak odkręce mocno gaz na dwójce(dla testu) to zaczyna mi boksować w miejscu. Ogólnie jestem naprawde zadowolony z tych opon - daje 10 :)

Gość
(zawsze zostawał mały paseczek około 10cm)- trochę duży ten mały paseczek

Gość
Debilu, oczywiście że są super ponieważ porównujesz je do opon turystycznych - pewnie że będzie różnica na korzyć Q2!!!

Głosy: 2   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
qualifier 2
01.19.2013 11:16:17

Również polecam te gumy. Założyłem w zeszłym sezonie do R1 i nie mogę narzekać - na droge rewelacja, bo trzymają dobrze na mokrym i na suchym. Przy mocnym hamowaniu przodem moto robi stoppie, więc przyczepność jest naprawde super. Poprzednia opona bridgestone(niestety nie pamiętam dokładniej jaka) przy mocniejszym hamowaniu potrafiła zapiszcze, a na Q2 jeszcze tego nie miałem. Poza tym jest stabilna przy dużych prędkościach - wspomniany bridgestone troche falował, a na qualifierce jest super. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
Radek 929
02.28.2013 11:04:30

Opona dla tych, którzy nie chcą żeby opona znikała po 4 tys., a jednocześnie dawała radość na winklach. Bardzo fajnie trzyma na suchym, a także mokrym. W 929 wytrzymuje bez problemu cały sezon(robie przeważnie do 9-11 tys). Mogłaby się tylko troche szybciej nagrzewać, a poza tym nie mam zastrzeżeń. Polecam.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
super
03.11.2013 22:34:48

polecam, następna będzie taka sama
około 10 tys na tyle z750 '08

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
super guma, ale znika bardzo szybko
03.28.2013 10:26:53

Oponki rewelacyjne, tylko nie wiem w jaki sposób wytrzymują wam 10 tys? Ja założyłem w połowie tamtego sezonu(cbr 954) i po zrobieniu niecałych 5 tys prawie nie ma bieżnika na środku. Wytrzymają jeszcze najwyżej 1 tys. Ogólnie bardzo sobie chwale, ale znikają w zastraszającym tempie. Za to odejmuje 1 z oceny.

Głosy: 3   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
świetne opony
04.24.2013 8:15:22

Mam je w R1 2004 i nie mam żadnych powodów do narzekań. Oponki bardzo uniwersalne - świetne na suchym i na mokrym, stabilne i dość fajnie się rozgrzewają - po paru km można się już fajnie składać. Wytrzymałość tylnej gumy to u mnie 7-8 tys. Polecam, choć następną jaką wypróbuje będzie dunlop spormax sportsmart - słyszałem że jeszcze lepsza od q2 :)

Głosy: 1   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
bardzo dobra guma
08.19.2013 19:41:42

Mam je w Z750 :) Oponka gwarantuje bardzo dobrą przyczepność na wszystkich drogach, nawet tam gdzie asfalt jest wyślizgany i się błyszczy. Testowałem ją również na torze w Kisielinie gdzie zamknąłem do końca i bez trudu szorowałem podnóżki. Zbliżam się do wymiany tyłu - zrobione 10 tys, więc z wytrzymałością też nie jest źle. Qualifier niestetz nie lubi niskich temperatur i w zimniejsze dni(15 st i mniej) nie jest tak pewna i szybko stygnie przy spokojnej jeździe. W temperaturach od 25 st. C rozgrzewa się błyskawicznie i zawsze klei jak trzeba.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
9
polecam
09.21.2013 16:16:52

Na tor tylko Dunlop D211, a na ulice Qualifier 2 - tego się trzymam i jestem zadowolony. Oponka jedna z lepszych w swojej klasie - świetna na winklch i wytrzymuje do 8-9 tys w R1 RN12. Doskonale trzyma na mokrej nawierzchni. Polecam.

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Poręczność
9
quali 2
06.04.2014 7:28:11

oponka godna polecenia, po rozgrzaniu można wymiatać na winklach, w deszczu też nie ma powodów do narzekań polecam

Głosy: 31   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


5
średniaki
07.07.2014 16:38:26

Q2 dobre są najwyżej do 600tek, w litrach nie zdają egzaminu - mają tendencje do przegrzewania się. Nie byłem zbyt zadowolony - to taki odpowiednik pilot power 2ct od Dunlopa. Dużo lepsze są Sportmax Sportsmart 2 - teraz na nich śmigam i są o niebo lepsze.

Gość
Zwłaszcza że były seryjnie zakładane do Suzuki B Kinga-a 1340ccm i 184 KM

Głosy: 39   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
Super !
03.12.2015 22:13:51

Polecam oponki w 100% ! Bardzo dobrze trzymają się drogi, nie łapią uślizgu.

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
3
na począku ok, później słabo...
05.27.2015 14:28:45

Miałem kolplet tych gum w R1 2005 - przód 120/70 i tył 190/55. Tuż po kupnie byłem zachwycony prowadzeniem moto i przyczepnością, niestety czar prysnął po ok. 5 tys. Opony szybko tracą swoje właściwości i zaczynają tańczyć przy odkręcaniu i zrywać przyczepność w niespodziewany sposób - zwłaszcza w deszczu i gdy jest chłodniej. Po nich kupiłem Angel ST i trzymały równy poziom aż do końca swojego żywota. Plus Q2 to cena - za komplet DOT2013 w tamtym roku dałem 840 PLN. Tył spaliłem po 8tys.

Krzysiek
No to stary masz ten sam poroblem co ja i juz chyba nie mam co szukać przyczyn tylko gumy nowej :) Zrobiłem około 4,5-5 tys bieznik niby jest jeszcze 1-1,5 mm nad znacnzikami a przy odkrecaniu ucieka nawet przy próbach gumowania opona roluje.. porażka.

Głosy: 37   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
sportmax qualifier 2 to nie to samo co Q2
01.03.2016 1:18:45

Pewnie nie wszyscy o tym wiedzą, ale opony Dunlop Sportmax Qualifier 2 to nie są te same opony co Dunlop Sportmax Q2

Głosy: 11   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
2
Gość
01.06.2016 14:14:37

niepolecam , miałem raz- niesamowicie niedorzeczna opona - na prostej ok ale w złozeniu czy przy zawracaniu slizga sie jak głupia - spaliłem i wywaliłem

Marcin.
To bardzo dziwne, bo na nich jeżdżę i "kleją się" już po krótkiej jeździe. Myślę, że kolega kupił Qualifier-y "I" (które są znacznie tańsze i ślizgają się jak "głupie") a pisze o "II". Pozdrawiam.

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
08.13.2016 20:36:48

Właśnie na niej miałem uslizg tylnego koła,poslizg szlif i gleba.

Dotychczas zmieniałem tylko na ten sam model,ale-uwazam że sa swietne,tylko poslizg był na tej cholernej masie bitumicznej łączącej kawałki wspaniałego asfaltu,dosyć gruby.

Wiec uwazam ze opony przod i tyl sa super-zawiniła sliska nawierzchnia na tej masie i tyle,poxniej juz tylko szlif i zatrzymanie.Ppo wszystkim odjechałem dalej.

Głosy: 8   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Przyczepność na suchym
Przyczepność na mokrym
Trwałość
Poręczność
10
Super oponki.
09.12.2016 19:08:13

Jeżdżę na nich od 5 lat, z czego już zmieniłem trzy tylne opony - moment obrotowy i moc w B - Kingu robią swoje :-). Oponki szybko się rozgrzewają i wystarczy temperatura min. 17 st. C. i jest dobra zabawa, bo kleją się bardzo dobrze do asfaltu. Przy bardzo "oszczędnej jeździe" udało mi się przejechać 8 tys. km (mówię o oponie tylnej), przy normalnej można dojść do 5 tys. W pełni zgadzam się z producentem, który dedykował ją B - Kingowi, ponieważ wiadomo co się dzieje z motocyklem i jest wyczuwalna w nich granica zarówno w złożeniach jak i w rakietowych startach spod świateł :-).
Pozdrawiam szczęśliwych użytkowników B - Kingów jak i tych oponek.

Głosy: 5   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Metzeler Roadtec Z8 Interact

połowa oceny bo na suchej nawierzchni trzymają jak każe inne gumy, ale gdy zacznie padać to już nie jest tak kolorowo. Na zakrętach też mogłyb...

Tschul 212

Długo zastanawiałem się nad wyborem shima vs tschul. Wybór padł na Tschula z którego jestem bardzo zadowolony. Rękawice przejechały ze mną ok...

Grex J2 Pro

Kask mam od 3 lat, do jazdy na dłuższe wyprawy i po mieście.
Wady:
- dosyć głośny;
- wieje od dołu, brakuje elastycznego k...

LS2 OF560

Otwarty kask jest do jazdy miejskiej, poprawia widocznsc, jest lekki, szyba nie zaparowuje, mozna go schowac do plecaka, nie trzeba go zdejmowac zeby ...

Rebelhorn Pride 2

Buty użytkuję od 2 lat. Ogólnie bardzo wygodne, nie za gorące w lecie i dobre na chłodne dni. W ciągu 2 lat wykryłem w nich 2 zasadnicze wady. ...

4.Biker V-Tour

Kurtkę posiadam od jakiś 3 lat. Generalnie pracuję w "branży" więc w związku z faktem, że dosiadam różnych motocykli, mam kilka kompletów od...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Przyczepność na suchym

Przyczepność na mokrym

Trwałość

Poręczność w zakrętach