10
OPINIA MaxTo M3
9
OPINIA Alpinestars GP-R
9
OPINIA Oxford Scremer XA7
5
OPINIA Pokrowiec Oxford Aquatex
10
OPINIA LOOP Earplugs Experience PRO
5
OPINIA Seca Razor
9
OPINIA XLmoto Slipstream
8
OPINIA Benyco BR 125
8
OPINIA Kawasaki ZX-9R Ninja (2001-2002)
10
OPINIA Honda CB 500S

NOWOŚĆ BELL C500
Mamy już 19444 opinii o produktach motocyklowych!
Uchwyty GPS mocowania na motocykl
R E K L A M A
moto-opinie.info

Opinie Aktualności Miejsca i trasy
Get it on Google Play Moto-Opinie w App Store
Opinie
Pytania i dyskusjeFilmy
Testy i recenzje
Dodaj opinie


Honda VFR 750 (1994–1997)



Zdjęcia przedmiotu

1  

Honda VFR 750 (1994–1997)

(Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć)

Ocena
użytkowników 
9.70 / 10

(Na podstawie 10 opinii)

+NAPISZ SWOJĄ OPINIE


Krótki opis produktu




Ostatnie filmy

Dodaj film
Pytanie i dyskusje


Aktualnie nie ma żadnych pytań i dyskusji odnośnie produktu.
Kliknij w przycisk poniżej, aby dodać własne pytanie.

+ZADAJ WŁASNE PYTANIE

Wasze zdjęcia


Dodaj zdjęcie

Opinie motocyklistów
Pozytywne: 100%
Neutralne: 0%
Negatywne: 0%


Gość


10
Honda VFR 750
12.17.2012 14:43:05

Jeden z najlepszych motocykli - ładny, szybki, doskonale się prowadzi, ma świetne hamulce.Totalnie bezawaryjny. Silnik V4 posiada rozrząd na kołach zębatych(świetny dźwięk silnika), hydraulicznie sterowane sprzęgło.Ekonomiczny-spalanie od 5,5 do 7,5 litra.Zawieszenie przednie jak i tylne posiada regulację- przód regulacja napięcia, tył- regulacja napięcia i tłumienia.Na wyposażeniu posiada wskaźnik ilości paliwa, temperatury cieczy chłodzącej a nawet zegarek. Klamki hamulca i sprzęgła posiadają regulację. Wygodny zarówno dla niskich jak i wysokich(190 cm). Mój egzemplarz pochodził z 1995 roku miał autentyczny przebieg 120 000km a silnik rozwijał pełną moc, nie brał ani grama oleju i można go było rozpędzić do licznikowych 245km/h. Polecam ten model.

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
VFR 7500 1996
01.25.2014 10:42:51

Rewelacyjny sprzęt - jeździłem VFRką 3 sezony, nigdy się nie popsuła, ogromny fun z jazdy, rozrząd na kołach zębatych - praktycznie bezobsługowy. Kultura pracy silnika nie do opisania - jest to jeden z najlepszych silników hondy w historii. Jedyny minus to gaźniki, ale motocykl ma swoje lata dlatego nie można od niego wymagać wszystkiego. W tym przedziale cenowym nie znajdziecie lepszego i bardziej niezawodnego motocykla od VFR.

Głosy: 13   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
08.20.2017 1:21:56

witam mam hondę vfr od jakiegoś mies. i jestem naprawdę zadowolony :) wycisnąłem nią już 265 km/h z 280 he he jest naprawdę świetna maszyna jest jedna tylko w niej wada otorz silnik podczas postoju na biegu jalowym czy tez na obojetnie jakim biegu wrzuconym lecz na trzymanym sprzegle zaczyna sie gotowac i przelewa mi sie plyn chlodniczy z weza na zewnatrz :( dodatkowo stuka jeden z zaworow ale to jest dla mnie szczegol ktory szybko usune i bedzie super :P polecam ten model wszystkim ktorzy maja nie za wiele funduszy a chca dobrze poszalec :P

CICHY
265km/h VFR750? Albo masz silnik po ostrym tuningu albo licznik Ci kłamie o jakieś 20km/h pomijając fakt że motocyklowe liczniki standardowo zawyżają o około 10% .

Głosy: 4   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Gość
10.02.2018 12:16:12

VFR-kę kupiłem jako pierwszy motocykl w życiu. Wcześniej jeździłem tylko Gladiusem na kursie na prawko (20 godzin) i na samym egzamin jakieś 30 minut. Prawie wszyscy dookoła odradzali mi pojemności 600+ jako pierwsze moto i wróżyli szybką śmierć. Po tych 2 miesiącach od kupna myślę, że to najlepsze moto jakie mogło mi się trafić. Prowadzi się świetnie, nigdy nie zaskoczyło mnie jakimś wybrykiem a dużo wybaczyło. Odkręcam do odciny na pierwszych 3 biegach i bez problemy panuję nad motocyklem. Jest ciężki to fakt ale według mnie dzięki temu jest też bardzo stabilny. Jak dla mnie jest mega szybki choć nie ścigałem się nim z nikim (auta nie mają najmniejszych szans a z innym moto nie było okazji). Dodatam tylko że ważę około 95 kg i mam jakieś 185 cm i dla mnie moto jest w sam. Siedzę wygodnie, plecy czy nadgarstki nie bolą mnie w ogóle, co najwyżej od wibracji silnika. Uważam, że każdy kto ma olej w głowie a nie tylko w silniku i jest przeciętnie rozwinięty manulanie będzie w stanie ogarnąć to moto.

plusy :
- stabilny
- wygodny
- przewidywalny
- szybki
- liniowo oddaje moc

minusy
- wibracje, które czuć na kierownicy jak i na podnóżkach
- słaby dźwięk
- nie idzie na koło (próbuje ale nie idzie)


Juru
Kolego .... Vfr i słaby dźwięk ? Coś chyba nie tak , to jeden z lepiej ryczących rumaków . Co do koła nie wypowiem się bo mnie nie jara jazda na kole . Tak czy siak sprzęt jest iście epicki. Przyspiesza jak pojebany ,prowadzi się mega intuicyjnie i wręcz mówi wprost kiedy przeginasz z.lamaniem w zakręcie . Warto dbać o ten sprzęt i trzymać choć by na siłę

Gość
Potwierdzam dźwięk kozak, bez dwóch słów.

XXfi
Z tym dźwiękiem to przegieles! Na koło nie idzie 😂😂 jesteś pizda to nie idzie! Dwója i gazu od chuja 🤘

Głosy: 16   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Honda VFR 750 RC36
01.21.2019 18:16:53

Jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem tego motoru, to ostrzegam, że wystarczy jazda próbna, żeby totalnie stracić głowę dla tego sprzętu, więc najpierw się targuj, a potem jeździj bo inaczej nie będziesz chciał nawet zbić ceny.

Moto wyśmienite, a miałem ich już 6, także mam porównanie. Nie jest to typowy sport, a co za tym idzie, nie będzie to wyżyłowany trup na którym ktoś uczył się małpich wygibasów albo innego dziwactwa > palenia gumy, więc raczej stosunkowo łatwo kupić w miarę zadbany egzemplarz. Niestety mało ich widać bo mało kto chce się ich pozbyć.

Udało mi się raz zagotować wodę na wolnej jeździe w mieście na zlocie, jednak nie odczułem żadnych skutków ubocznych mojego debilnego wybryku, za który wstyd mi niemiłosiernie.

No ma pełno plusów i zalet.


Dołączone zdjęcia
Honda VFR 750 (1994â1997)
Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
9
Pozytywna
06.30.2019 13:54:11

Witam po 6 latach przerwy od jazdy udało mi się kupic dobry egzemplarz z 94roku od motocyklisty. Silnik to bajka, dźwięk z komina Dominatora cos pięknego, Skrzynia biegów ok ładnie wchodzą i zadnych problemów. Zawieszenie z regulacją, dobre hamulce, Motocykl troszkę wazy bo ponad 200kg ale to kwestia przyzwyczajenia. Z dodatkow na plus , grzane manetki, stelaż kufer, dodatkowe swiatła led do jazdy dziennej, Zarówki led, gniazdo usb, zapalniczki, krótkie klamki. Pomimo ze jest to już stary motocyk daje wiele frajdy z jazdy i zwraca uwagę na siebie na ulicach .

Gość
Zdradzisz jaka cena takiego udanego egzemplarza?

Głosy: 6   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


Prowadzenie
Osiągi
Wygoda
Zawieszenie
Hamulce
10
Mega maszyna
09.16.2020 18:56:27

Jestem uzależniony od tej niesamowitej maszyny. Mam ten motocykl 16 lat, nigdy się nie zepsuł, na drodze rządzi, to jest prawdziwa vałka, parametr 3,9 do setki ma przy każdym zakresie prędkości. Niesamowicie wyważony, pięknie brzmi, skręca w miejscu, jest najpiękniejszy, laski piszczą, faceci czują respekt. Tyle w temacie.

VfrBstok
True! Zakochałem się w tym motocyklu od jazdy testowej przed kupnem :) Egzemplarz nie jest idealny ale trudno żeby był skoro jest z 1993r :) kupiony za 5k a tyle frajdy. Hamulce igła! Jeździłem kilkoma sprzętami i żaden nie miał takich hebli! Dźwięk to poezja! Można jeździć w nieskończoność. Wagę czuć, ja bardzo odczuwam w nogach no i pozycja obciąża nadgarstki ale trochę formę zaniedbałem więc będzie dobrze jak trochę poćwiczę. Obawiałem się tego wąchacza ale widzę że niepotrzebnie. Motocykl świetny w prowadzeniu. BTW. Nie działa mi zegarek ktoś już to ogarniał?

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
750 VFR RC24.
11.17.2020 19:18:56

Witam.
Powiem krótko zakupiłem taki motocykl w tym roku data produkcji 1987.
Poprostu zakochałem się w tej maszynie. Dźwięk silnika fenomenalny i nie do podrobienia moim zdaniem. Po 33 latach od daty produkcji zakupiłem ją z Niemiec gdzie stała jakieś 2 lata w garażu pod plandeką. Na zerowym przeglądzie osoba która go robiła trzymała ją godzinę da ścieżce diagnostycznej.
Włącznie z badaniem spalin niczego się nie doszukała co by uniemożliwiło rejestrację.

Gość
Staniewiecka? Nawet datę na oponach sprawdzają..

Głosy: 14   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


10
vfr 750
12.13.2020 12:01:36

oprócz zmiany wydechu ------ koniecznie należy zmienić np. przednia zębatkę -1 a tylną +2 i vfr 750 staje się dynamicznym zabawowym sprzętem, który się nie znudzi. Mam inne motocykle a mimo to VFR 750 1995 po tych zmianach pozostaje w garażu,

Głosy: 9   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna
Gość


9
Gość
03.06.2021 17:16:40

mam od zeszłego sezonu.Zamieniłem z CBX 650 Nighthawk na to cudo.Nie ma porównania,Po prostu przepaść technologiczna.Rocznik 97 45 tys ,trzeci właściciel w kraju sprowadzany z Francii ,prawie wszystkie elementy znakowane jednym kodem czyli nie ulep.Brzmienie silnika ,nie da się pomylić z innym motocyklem.Zracji wieku nie przesadzam z prędkościami chociaż raz na Słowacji 200 pyknęłoi zapewne poszedłby dalej ,ale RICHLOST się zapaliła na czerwono i szkoda było euro na mandat..Myślałem że be.dzie mniej wygodny ale mile mnie zaskoczył.Z mieniłem szybę na nieco wyższą ,ale i tak wieje w wizjer,w sumie idzie przeżyc.POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM.

Głosy: 12   Przydatna opiniaPrzydatna Nieprzydatna opiniaNieprzydatna




OSTATNIO DODANE OPINIE


Broger California

Jak dotąd to moje największe motocyklowe rozczarowanie. Wygląd i wykonanie super, a dzięki cienkim i miękkim protektorom ma się wrażenie, że ...

Broger California

Jak dotąd to moje największe motocyklowe rozczarowanie. Wygląd i wykonanie super, a dzięki cienkim i miękkim protektorom ma się wrażenie, że ...

Broger California

Jak dotąd to moje największe motocyklowe rozczarowanie. Wygląd i wykonanie super, a dzięki cienkim i miękkim protektorom ma się wrażenie, że ...

Benelli TRK 502

Na owy motocykl przesiadłem się po dwóch latach przerwy od motocykli. Wcześniej miałem Ducati SS800 i R1 RN09. Wcześniejsza moja kariera na moto...

SHIMA XRS-2

- dobrze przylegają do dłoni
- mankiet pozwala ważyć pestkę do otwierania szlabanu
- dobry protektor

- barwią dło...

AGV K3 SV

Kask roboczy dojazdy do roboty nie oszczędzam go, duża ilość zamienników i fajne malowanie przyciąga wzrok, super wyściółka delikatnie przyle...


WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT PRODUKTU

Wysyłasz jako

Twoje imię/nick

Tytuł opinii

Ocena Ogólna

Twój komentarz

Przepisz kod
kod  

ZAŁĄCZ ZDJĘCIA

Opcjonalne oceny
Prowadzenie

Osiągi

Wygoda

Zawieszenie

Hamulce